Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj Tz kupil w schronie Almę i Kawę.
Czekały bardzo dlugo, a ja razem z nimi.
Kawa niestety byla lapana hyclem:-(
Kawa jutro jedzie do Murki na miejsce Jo37; dziękujemy:loveu:
Alma - do Marleny:) - dziękujemy Marlenie i jogi:loveu:
Alma

Kawa

Posted

Yoko Koko teraz FIGA. Krolewna, juz sie oswoila i chce tylko do lozka. Z rezzta Mala Biala niezle bryka po calej chalupie z moja Nana ! Nie wiedzialam ze tak bedzie, liczylam na spokoj a tu niespodzianka :)

Zdjecia Figi z DT:

Yoko z zamojskiego schroniska w Dt u mojej znajomej :) Teraz nazywa sie FIGA

Mala biala miala dzisiaj sesyjke do ogloszen ;) Zdjecia powklejam na watek i tu troche bo sa sliczne!

Posted

Figa sliczna:loveu:
Poplakalam sie - jeszcze niedawno koczowala na koncu schronu, zablocona, mokra
a teraz taka dama:loveu:
Madallena - dzieki:loveu:

Posted

Prawda? slodziak z niej straszny :)

DT sie w niej zakochal, mam nadzieje, ze odda :)

Nastepna w kolejnosci - Ksiezniczka (ta zagubiona z pyszczkiem colie). Kiedy macie jakis transport do Warszawy ?

Posted

Madallena napisał(a):
:)
Nastepna w kolejnosci - Ksiezniczka (ta zagubiona z pyszczkiem colie). Kiedy macie jakis transport do Warszawy ?

Chyba tuz po Sylwestrze...

Posted

jakbyście potrzebowali przywieźć jakies klatki czy coś z wawy do zamościa (zwracam sie do emiru) to jakby co moj przyszły szwagier kursuje zamosc-wawa co jakis czas...on kompletnie nie kumaty w psach ale rzeczy może przewieźć:-)

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
jakbyście potrzebowali przywieźć jakies klatki czy coś z wawy do zamościa (zwracam sie do emiru) to jakby co moj przyszły szwagier kursuje zamosc-wawa co jakis czas...on kompletnie nie kumaty w psach ale rzeczy może przewieźć:-)

Będę pamiatac:cool3:
Jeden kontenerek ma tanitka, ale TZ nie moze się dodzwonic.

Posted

nie bardzo...to jest taki świeży szwagier...ja nowym ludziom nie ufam na tyle, żeby wysłać z nimi psa...przejechałam się już na jednym "znajomym" i to na krótszej trasie niz zamosc-wawa:-( rzecz moge zaryzykować najwyżej bede wisiała kase ale psa nie dam...jeszcze nie, może kiedys si e wkupi, podszkoli się faceta i kiedys da rade:-)

Posted

:multi::multi::multi:
Kawa juz u Murki, a Alma u Marleny.
Alma juz zadomowiona, skacze z radosci na wszystkich. To takie wyrosnięte dziecko.
I oczywiscie warczy na facetow.
Teraz tylko czekamy na wiesci z nowych miejsc.

Posted

Dawac mi ta Ksiezniczke szybciutko do Warszawy :) Mam dla niej DT. Jednak bede potrzebowac wsparcia fin. w kosztach weterynarza. Chodzi mi o odrobaczenie (albo dajcie tablety) szczepienia i sterylke. Za duzo tego, za duzo :)

Dokad ona siega? Lagodna?

Posted

Narazie kiepściutkie zdjęcia na szybko, coby było wiadomo, że sucz żyje :evil_lol:
Tak jak Tola pisała, Alma zadomowiła się już na dobre. Warczy tylko na jednego faceta (narazie tylko z nim ma kontakt) ale poza warczeniem zero agresji. Jest kochanym dużym dzieckiem, które rozdaje całuski , no a że do twarzy mi sięga - nie ma ucieczki :lol:
Radzi sobie z szelkami, obrożą mniej, ale przyzwyczai się szybko. Doszłam do wniosku, że jednak wyjdziemy na pola - sunia wogóle nie reaguje na wystrzały więc damy sobie radę.
Zjadła pełną michę karmy i jeszcze dosyć niepewnie zwiedza każdy kąt.
Już teraz mogę powiedzieć, że idealnie nada się do domu z dziećmi i innymi zwierzakami.
Bez żadnego 'ale' może trafić na ogłoszenia. Po sterylce będzie gotowa do adopcji.

Posted

Alma i Kawa bardzo dobrze zniosly podróż.Na szczęście drogi były jeszce przejezdne.Powrót niestety dużo gorszy.
Marlenko widzę,że juz zapoznałaś się z psinką.Czekamy na wiadomości o Kawie.

Posted

Kawa jest nieco wystraszona, ale już nieśmiało macha ogonkiem i pokazuje brzuszek do głaskania :)
Bierze smaczki z ręki. Boi się tylko TZa...
Jest cudna, taki puchaty miś :)
Obciachałam jej większe dredy za uszkami, pod ogonem i troszkę na brzuchu. Ogon to był jeden filc, musiałam cały ostrzyc, ale zostawiłam sporo futra co by nie marzł. Jak odrośnie będzie piękny :)
Kawa pozwala przy sobie zrobić wszystko, zapowiada się naprawdę fajna psinka.
Wymaga porządnej kąpieli, ale to już jak się nieco u nas zadomowi, nie chcemy jej stresować.
Wątek postaram się dziś założyć.