E-S Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Pomyślałam i spróbuję. Najwyżej poproszę pewne osoby o wstawiennictwo. Quote
Onaa Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Nie rozumie dlaczego schronisko nie chce pomocy w fotografowaniu i ogłaszaniu psiaków. Przecież o to chodzi żeby jak najwięcej z nich znalazło domki. Quote
sacred PIRANHA Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 nikt normalny tego nie rozumie... Quote
E-S Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 sacred PIRANHA napisał(a):a kto to wie...zależy chyba na kogo trafisz akurat...podejrzewam, że w szybkim tempie pojawiłby się również pan kierownik zawiadomiony przez pana pracownika:-) oj wiesz mnie oni nie lubią...może Ciebie polubią:-) tylko przygotuj się że obfocą twoje auto w ramach zemsty hahahaha moje jest już sławne:-) czekam ąz pojawi się jakaś fotka nie wiem może w fakcie:-) Nie mam po wypadku swojego auta a to, którym jeżdżę znają skądinąd, he, he, he i wiedzą, na co się narażają jak wykonają fotografie tego wozu :diabloti: Quote
Olga7 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Może zaczniemy walczyć wszyscy o to by w żadnym schronie nie zabraniano wolontariuszom -czy ludziom z fundacji -organizacji oraz z dogo -fotografować psów ? Przecież te schroniska niemal wszystkie są utrzymywane z naszych społecznych pieniędzy -z naszych podatków i mamy prawo mieć informacje ,jak te schrony wywiązują się ze swych obwiązków i opiekują bezdomnymi psami ,za co dostają pieniądze z budżetu państwa -prawda ? Niky chyba nie robi takich fot. ,żeby wyciagać na wierzch jakieś ich niedociągnięcia i błedy -tylko głównie po to by oglaszać te psy i znależć im domy . Na miejsca adoptowanych psów można będzie umieścić następne psy bezdomne.Przecież nie zabraknie im pracy w schronach -ani nie zlikwidują im etatów -psów bezdomnych jest aż zbyt dużo -jest ogromne przepełnienie w każdym schronie i przytulisku -więc kierownicy i pracownicy schronów nie muszą się obawiać utraty pracy i zarobków .A jeśli mają nieczyste sumienia i zle wykonują swoją pracę i zwierzęta są glodne ,zaniedbane i nieszczepione oraz wymieszane niekastrowane psy z suczkami -to niech się wezmą do uczciwej roboty - WECI TEZ - bo my -spoleczeństwo płacące na to nasze podatki -na te schrony także - mamy prawo wiedzieć jak są wykorzystywane te podatki i patrzeć im na ręce . Nie rozumiemy zatem -DLACZEGO i JAKIM PRAWEM W SCHRONACH ZABRANIA SIĘ FOTOGRAFOWANIA PSÓW -ABY ZAJMOWAC SIĘ ICH OGLASZANIEM I NASTĘPNIE SZUKANIEM PSOM DOMÓW -ADOPCJĄ . Schroniska -to nie sa prywatne posesje kierownikow schronow ani ich wlasnosć . Utrudnianie lub zabranianie robienia fot. psom w celach pomocy w adopcji bezdomnych psow ze schronow -jest chyba bezprawne i bezpodstawne .Swiadczy o tym ,że dzialalnosc danego schronu i dbanie o powierzone tam psy -nie jest na takim poziomie na jakim powinna być . A humory i sympatie czy antypatie -pracowników schronów - w tym także ich Kierownikow -nie mogą tu być powodem do uniemożliwiania fot.psów oraz pomocy w ich adopcjach . Quote
Madallena Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 olga to bedzie walka z wiatrakami... A nam pozwolili robic fotki :) Quote
leni356 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 aka sama sytuacja jest w Swarzędzu i chyba w Mysłowicach :( Może Ewie też pozwolą zrobić parę fotek Quote
sacred PIRANHA Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Madallena napisał(a):olga to bedzie walka z wiatrakami... A nam pozwolili robic fotki :) Madallena wtedy jak Wy byłyście ja też jeszcze mogłam robic fotki:-) Quote
E-S Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Ale wytłumaczcie mi proszę, że o co się rozchodzi z tymi zdjęciami, jakie jest uzasadnienie odmowy wykonania fotografii psa, nie wolno bo .... ??? psom na oczy szkodzi, czy co ? Naiwna pewnie jestem, ale chciałabym znać oficjalne, czyli podawane w trakcie robienia zdjęć - wersje i katalogi przyczyn zakazu fotografowania. To schronisko przecież ani obiektem wojskowym, ani innym ważnym strategicznie dla obronności i bezpieczeństwa kraju nie jest, więc? Quote
funia Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 EWA .to proste już Ci wyjaśniam .Od momentu kiedy robione zdjęcia zaczeły ukazywać się w lokalnych gazetach i internecie i pokazywały straszny stan zwierząt i warunki w jakich sie znajdowały oni po prostu uważają ze każde kolejne zdjęcia będzie kolejna afera. Watek zamojski ,którego notabene nie potrafię znależć w nowym cholernym dogo jest na to przykładem ,sa naweet wpisy osób stojących za schronem .Wpisy ich to żenada ,zapraszam tam do poczytania bo jest co ,nie wspomnę o zdjęciach które są żywym dowodem na męczeństwo konkretnych psów . Jeśli chodzi o mnie to ja ich pieprzę i wywalam bezczelnie aparat i robię zdjęcia .Jesli zdarzy mi się zakaz to wezwę policję i zażądam podstawy prawnej . Oni mnie nienawidzą .Bo zawsze po moich wizytach były jakieś zadymy ,które pokazywały ich totalny brak empatii na swoich podopiecznych . Quote
funia Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Empatii nie posiada nikt kto ma wpływ na polepszenia i zmiany w schronie .Cały ratusz i inne organy kontrolne ogluchły i oślepły .....Dlaczego ,chcieliśmy pomóc .Wiele pomóc i razem zrobić wzorcowy moze nie dofinansowany ale dobry schron gdzie widok wolontariusza przytulającego psy to widok normalny i częsty . Jak przytulałam psy będąc wolontariuszką mówili ze to jest zakład pracy a nie zabawianie się ze zwierzętami . Quote
E-S Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 [quote name='funia']EWA .to proste już Ci wyjaśniam .Od momentu kiedy robione zdjęcia zaczeły ukazywać się w lokalnych gazetach i internecie i pokazywały straszny stan zwierząt i warunki w jakich sie znajdowały oni po prostu uważają ze każde kolejne zdjęcia będzie kolejna afera. Watek zamojski ,którego notabene nie potrafię znależć w nowym cholernym dogo jest na to przykładem ,sa naweet wpisy osób stojących za schronem .Wpisy ich to żenada ,zapraszam tam do poczytania bo jest co ,nie wspomnę o zdjęciach które są żywym dowodem na męczeństwo konkretnych psów . Tu jest ten wątek: http://www.dogomania.pl/threads/111019-Zamojskie-schronisko-obA-z-zagA-ady Quote
sacred PIRANHA Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 ja usłyszałąm ostatnio że nie mogę robic bo nie zapytałam czy mogę:-) jak powiedziałam, że nie musze pytać bo nie ma tutaj zakazu fotografowania to usłyszałam, że owszem zakazu nie ma ale pozwolenia też nie mam:-) jak zapytałam w takim razie czy mają dla mnie pisemny imienny zakaz fotografowania to się dowiedziałam, że nie ale jest słowny:-) pan pracownik zapytał się również mnie (wydarł się na mnie uszczególniając) czy we wszystkie publiczne miejsca zapbieram tak sobie aparat i fotografuję wszystko..odpowiedziałąm mu że tak:diabloti: bo jak kocham focić:diabloti: Quote
E-S Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 sacred PIRANHA napisał(a):ja usłyszałąm ostatnio że nie mogę robic bo nie zapytałam czy mogę:-) jak powiedziałam, że nie musze pytać bo nie ma tutaj zakazu fotografowania to usłyszałam, że owszem zakazu nie ma ale pozwolenia też nie mam:-) jak zapytałam w takim razie czy mają dla mnie pisemny imienny zakaz fotografowania to się dowiedziałam, że nie ale jest słowny:-) A co to, wojsko czy areszt śledczy przepraszam, że jakieś polecenia ustne wolna obca osoba ma wykonywać ? Zgodnie z konstytucją i naczelnymi zasadami prawa - jeżeli coś nie jest zakazane to jest dozwolone - więc jeżeli zakaz nie wynika z ustawy, orzeczenia sądowego, aktu wykonawczego wydanego na podstawie delegacji ustawowej i w ramach konstytucyjnych kompetencji, to mogę to robić. Żaden pan kierownik schroniska nie ma kompetencji ograniczania swobód obywatelskich odwiedzających schronisko poprzez zakazywanie im cyfrowego utrwalania wizerunku psów /których nie obejmuje zakaz fotografowania wynikający z ochrony dóbr osobistych zarezerwowanych dla gatunku homo-sapiens/ - to nie dyrektor Zakładu Karnego przecież, ani dowódca jednostki wojskowej, jakieś nieporozumienie. Quote
Tola Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 [FONT=Tahoma]Problemy z fotografowaniem to tez jeszcze jeden dowod na to, ze w schronie nikomu nie zalezy na dobrej adopcji psów. Wyciągamy wszyscy przeciez tu na dogomanii od wielu lat psy w najgorszym stanie, znajdujemy im domy, niejednokrotnie leczymy, a w schronie traktowani jestesmy jak intruzi.[/FONT] Quote
Tola Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 :multi: Trzymajcie kciuki, jutro Bursztyn wychodzi ze schronu! A Jo37 zabiera z zamojskiego schronu kolejną suczke do Murki:loveu: A moze i do malagos ktos pojedzie... Tyle psiakow będzie miec niespodziankę na święta:loveu: Quote
Tola Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Małe suczki Sniezka Nutka, w glębi Magia Lusia Magia Quote
Tola Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 MAGIA I PAMELKA Kawa Bajka i Małą Biała, ktora jedzie do Madalleny Quote
sacred PIRANHA Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Tolu masz więcej fotek Bajki? Dogo07 chciała podrzucic jej fotki państwom szukającym piesia w tym typie Quote
Tola Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Jamnikowata sunia Bezimienna sunia Quote
malagos Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Moje obie tymczasowiczki pojechały do domów. :) Quote
malagos Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 leni356 napisał(a):Gdybyś mogła wziąć tą małą szorstkowłosą sunię - dołożymy się nie pamietam, którą ? Quote
Tola Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 [quote name='malagos']nie pamietam, którą ? To ta sunia Quote
Tola Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Wątek Małej Białej:loveu: http://www.dogomania.pl/threads/1758...ezyla-tragedii Quote
Recommended Posts