Jump to content
Dogomania

Elio - porzucony psiak, który na wschodnich krańcach Polski nikogo nie obchodził, z głodu żywił się odchodami bydła, uratowany przez Figunia, skomli o kasę na hotel i weta, żeby dotrwać do własnego domu.

Recommended Posts

Posted
Dnia 25.07.2024 o 00:53, Poker napisał:

On musiał być psem domowym. 

WiosnaA też tak stwierdziła  🙂 

Posted
Dnia 24.07.2024 o 11:44, elik napisał:

Bożenkę oczywiście wyściskałam i serdecznie podziękowałam. Teraz przekażę podziękowanie także od Was  🙂 
Dzisiaj rano Bożenka przyniosła 50,00 zł dla Elio, ale jeśli pozwolisz Danusiu, nie będę wpłacać na Twoje konto, tylko od razu przekażę przelewem WiosnaA, z którą dzisiaj rozmawiałam i powiedziała, że za transport Elio do weta zapłaciła akurat 50,00 zł. Nie ma sensu, żeby kasa plątała się po kontach, kiedy może trafić od razu na właściwe konto.

@Nesiowata może tak być?

Jasne, że tak.  Najprościej.

• Like 1
Posted
Dnia 23.07.2024 o 20:46, Figunia napisał:

Eluniu, ja biorę te koszty na siebie. Ustaliliśmy z Anią to od razu. Czekam tylko na nr Jej  konta. 

Nie wiem, czy to ważne w rozliczaniu kosztów na piesia ale dodam, że za pomoc w szukaniu go i transport z Białegostoku i potem do Ani, Córką zapłaciła Panu 300 złotych.

Dziękujemy😘

Dnia 23.07.2024 o 20:54, Nesiowata napisał:

Finanse mogę prowadzić - nie ma sprawy.

Dziękujemy 😘 numer konta otrzymałam, wpłaty poleciały

Dnia 24.07.2024 o 12:05, elik napisał:

W iosnaA mówi, że Elio jest rewelacyjny. Człowiek jest dla niego number one 🙂 Chciałaby zrobić dla niego sesję zdjęciową, ale ie jest pewna, czy uda się zrobić to dzisiaj. Jeśli będą zdjęcia  ruszymy z ogłoszeniami i tu bardzo proszę o pomoc.
Elio musi być zabrany od WiosnaA jak najszybciej. Wiedzieliśmy o tym i liczyliśmy na hotel u katakka. Jak się okazało niestety tam nie będzie mógł pojechać. U kasiant może być ewentualnie przyjęty dopiero we wrześniu. Nie może tak długo czekać na hotel u WiosnaA. Czy macie jakiś pomysł na hotel wcześniej?

Wyniki z biochemii miały przyjść na adres mailowy Fundacji ZEA. Dopytam Martusi.

Myślałam, że Eliot mógłby być wykastrowany podczas pobytu u WiosnaA, ale nie jest to możliwe. Jeśliby trafił się odpowiedni DS podczas pobytu Elio u WiosnaA, to może kilka dni po zabiegu, a przed wyjazdem do DS mógłby spędzić w płatnym hoteliku w okolicy WiosnaA, przy czym jest to hotel komercyjny, ale może te kilka dni dalibyśmy radę go utrzymać.

Bardzo prosimy o pomoc w szukaniu hotelu dla Elio     prosz.jpg.3834f9277eb832a153069ae7fa735901.jpg

Martwi mnie to , bardzo!  nie chciałabym zawieźć naszej Wiosenki za nic w świecie ale pomysłów brakuje ??  napisałam do Moli@  ale nie ma odpowiedzi, może jest na wyjeździe ?  Elu a tutaj do Hani w Nowej Soli nie ma miejsca ?

• Upvote 1
Posted
Dnia 25.07.2024 o 09:45, Nesiowata napisał:

Jasne, że tak  Najprościej.

Ok dzięki  🙂  W takim razie zrobię przelew do WiosnaA i wstawię  scrim.

Posted
Dnia 25.07.2024 o 00:53, Poker napisał:

On musiał być psem domowym. 

i tym trudniej zrozumieć tak okrutną decyzję, przecież gdyby nie nasza Figunia z córką to los psa byłby ... lepiej nie myśleć, wiadomo że tak koczując pod ławką wyglądałby z każdym dniem gorzej a zresztą nawet teraz już ludzie nie podchodzili do niego...

• Upvote 1
Posted
Dnia 25.07.2024 o 09:46, anica napisał:

Dziękujemy😘

Dziękujemy 😘 numer konta otrzymałam, wpłaty poleciały

Martwi mnie to , bardzo!  nie chciałabym zawieźć naszej Wiosenki za nic w świecie ale pomysłów brakuje ??  napisałam do Moli@  ale nie ma odpowiedzi, może jest na wyjeździe ?  Elu a tutaj do Hani w Nowej Soli nie ma miejsca ?

Nie dam Elio do Moli.
Też o Niej myślałam, ale myślę nad bliższą alternatywą.

• Upvote 1
Posted
Dnia 25.07.2024 o 09:49, elik napisał:

Nie dam Elio do Moli.
Też o Niej myślałam, ale myślę nad bliższą alternatywą.

Mówisz to wiesz Elu, innych pomysłów niestety nie mam .

Wpłatę stałą deklarujemy za lipiec ?  rozumiem że zbieramy deklaracje od lipca ?

Nie wpisałam również przy wpłacie że to od anica, przepraszam . Zrobiłam dwie wpłaty - 100zł Eljo jednorazowa i 50zł Eljo deklaracja 2024,07 a od sierpnia już będzie z nickiem 🙂

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 25.07.2024 o 10:20, anica napisał:

Mówisz to wiesz Elu, innych pomysłów niestety nie mam .

Wpłatę stałą deklarujemy za lipiec ?  rozumiem że zbieramy deklaracje od lipca ?

Nie wpisałam również przy wpłacie że to od anica, przepraszam . Zrobiłam dwie wpłaty - 100zł Eljo jednorazowa i 50zł Eljo deklaracja 2024,07 a od sierpnia już będzie z nickiem 🙂

Postaram się pamiętać.

Posted

Anica wpłaciła dla Elio 150,00 zł.

Mam też na koncie wpłatę od Figuni - 40 zł na poczet bazarku imiennego chłopaka (napisałam na bazarku). Doliczę później - będzie w ogólnej kwocie bazarkowej.

• Like 1
Posted
Dnia 24.07.2024 o 12:05, elik napisał:

W iosnaA mówi, że Elio jest rewelacyjny. Człowiek jest dla niego number one 🙂 Chciałaby zrobić dla niego sesję zdjęciową, ale ie jest pewna, czy uda się zrobić to dzisiaj. Jeśli będą zdjęcia  ruszymy z ogłoszeniami i tu bardzo proszę o pomoc.
Elio musi być zabrany od WiosnaA jak najszybciej. Wiedzieliśmy o tym i liczyliśmy na hotel u katakka. Jak się okazało niestety tam nie będzie mógł pojechać. U kasiant może być ewentualnie przyjęty dopiero we wrześniu. Nie może tak długo czekać na hotel u WiosnaA. Czy macie jakiś pomysł na hotel wcześniej?

Wyniki z biochemii miały przyjść na adres mailowy Fundacji ZEA. Dopytam Martusi.

Myślałam, że Eliot mógłby być wykastrowany podczas pobytu u WiosnaA, ale nie jest to możliwe. Jeśliby trafił się odpowiedni DS podczas pobytu Elio u WiosnaA, to może kilka dni po zabiegu, a przed wyjazdem do DS mógłby spędzić w płatnym hoteliku w okolicy WiosnaA, przy czym jest to hotel komercyjny, ale może te kilka dni dalibyśmy radę go utrzymać.

Bardzo prosimy o pomoc w szukaniu hotelu dla Elio     prosz.jpg.3834f9277eb832a153069ae7fa735901.jpg

Nie na jeszcze wyników, zaglądam caly czas.

Posted

Przepraszam za nieobecność. Zaliczyliśmy wypad na Ślężę, niedawno wróciliśmy. Jutro wieczorem Córa wraca do Siebie, powinnam już się ustatkować, jak chodzi o wyjazdy.

Dziękuję za Waszą troskę o Elio, jego przyszłość, finanse.

Filmiki, choć krótkie pokazują, jak kochane jest to psisko. Tak lgnie do człowieka, widać, że obecność przy nim, jest najważniejsza. Jak musiało mu być ciężko żyć samotnie, bo człowiek zapewne tylko odganiał i to tak skutecznie, że biedak zrezygnował i stracił nadzieję. 

To już chyba tydzień, jak jest u Ani. Mamy jeszcze tydzien.

Myślę jeszcze o LiluTosi, ale nie wiem, czy miałaby miejsce.

Posted
Dnia 25.07.2024 o 10:20, anica napisał:

Tak Aniu, od lipca. Ja swoją wpłaciłam dzisiaj, a deklarację mojej Bożenki 50,00 zł po uzgodnieniu z Nesiowata przelałam na konto WiosnaA, jako zwrot za zapłacony transport Elio do weta.

dekl.Boenki.png.01b28c1414710d353e8702aab7d32e52.png

Danusiu, bardzo proszę zapisz to w rozliczeniu  🙂 

Posted
Dnia 25.07.2024 o 18:43, Tola napisał:

Nie na jeszcze wyników, zaglądam caly czas.

Dzięki Martusiu  🌸 ❤️ 

Posted
Dnia 25.07.2024 o 20:47, Figunia napisał:

Przepraszam za nieobecność. Zaliczyliśmy wypad na Ślężę,

Ja dzisiaj też cały dzień byłam zajęta. Przyjechał brat z bratową i wnusiem. Odjechali niedawno. A mąż jutro jedzie do Wrocka i z córką i zięciem wybierają się właśnie na Ślężę 🙂 Ja z psami oczywiście kibluję na działce  😭

Posted
Dnia 25.07.2024 o 23:11, Poker napisał:

Z bazarku będzie chociaż ok. 130 zł

Dzięki wielkie 🌸  😍 dzikuj1.jpg.png.b7894a4402966900dc9bbd7c48eb9eaf.png

Ładne mi =chociaż=  130,00 zł to kawał kasy  🙂 

• Like 1
Posted
Dnia 25.07.2024 o 10:56, Nesiowata napisał:

Postaram się pamiętać.

a ja obiecuję, poprawę 🙂

Dnia 25.07.2024 o 14:39, Nesiowata napisał:

Anica wpłaciła dla Elio 150,00 zł.

Mam też na koncie wpłatę od Figuni - 40 zł na poczet bazarku imiennego chłopaka (napisałam na bazarku). Doliczę później - będzie w ogólnej kwocie bazarkowej.

Ja jeszcze nie wpłaciła za bazarek imienny, czy to też na ten sam numer konta czy też mam czekać na inne ? 

Posted
Dnia 26.07.2024 o 13:28, anica napisał:

a ja obiecuję, poprawę 🙂

Ja jeszcze nie wpłaciła za bazarek imienny, czy to też na ten sam numer konta czy też mam czekać na inne ? 

Agat21  rozlicza bazarek.