Nesiowata Posted September 3, 2024 Posted September 3, 2024 Jak dobrze znów widzieć roześmianego! Quote
Isiak Posted September 3, 2024 Posted September 3, 2024 Na fotkach wszystko wygląda dobrze 🙂 Piesio szczęśliwy. Quote
Nesiowata Posted September 3, 2024 Posted September 3, 2024 Lajków mi zabrakło, ale pies wygląda na zadowolonego z życia. 1 Quote
Perełka1 Posted September 3, 2024 Posted September 3, 2024 Śliczne fotki .... takie na fb i na insta, jest wszystko,co być powinno 1 Quote
Sowa Posted September 3, 2024 Posted September 3, 2024 Jeśli któraś z Pań ma kontakt z domem Elio, proszę o przekazanie bodaj dwóch informacji: 1. Żaden pies nie lubi głaskania po wierzchu głowy, zwłaszcza ręką opadającą z góry, psy to tolerują, ale nie lubią, bo to stwarza uczucie zagrożenia. Przyjemne dla psa jest dotknięcie z boku głowy. 2. Każdy pies może spontanicznie dotykać nas łapą - to wrodzony gest proszalny - szczeniaki dotykają łapą pyska dorosłego psa prosząc o jedzenie, ale żaden pies nie lubi gdy dotyka się jego łapy, zwłaszcza przy nadgarstku czy palcach, bo to w odczuciu psa jest ogromnym zagrożeniem. Warto i można nauczyć, żeby pies tolerował dotykanie łapy, bo to potrzebne przy obcinaniu pazurów, wycieraniu łap - ale najlepiej uczyć jak pies siedzi, a my siedzimy przed psem; a najprościej dodać hasło (np. łapa) gdy pies spontanicznie sam trąca nas łapą i zaraz powtarzając to hasło dodatkowo pochwalić i nagrodzić. 1 1 Quote
Figunia Posted September 5, 2024 Posted September 5, 2024 Dziękuję za , jak zawsze, cenne rady Sowo. Też mnie razi głaskanie po głowie. Często to obserwuję a nawet o zgrozo, jest to klepanie. Zwykle wtedy myślę , że psy, to anioły, znoszą to tak godnie. Niestety, chyba trudno ludziom zrozumieć, że dla psa nie jest to przyjemne i że trzeba to robić inaczej. Może Pani Joasia zechce zwrócić na te sprawy uwagę, bo dotykanie łap także powoduje u psa niepotrzebny dyskomfort. Quote
WiosnaA Posted September 9, 2024 Posted September 9, 2024 U Mikusia- Elio wszystko w porządku. 1 Quote
Nesiowata Posted September 9, 2024 Posted September 9, 2024 Jak dobrze zn≤w zobaczyć roześmianego chłopaka. Quote
Jo37 Posted September 19, 2024 Posted September 19, 2024 Dzisiaj poznałam Elio. Piesek zadowolony, wyluzowany. Otwarty na kontakty z obcymi. Byłam wcześniej i spotkałam psiaka jak wracał z panią ze spaceru. Przywitał się ze mną. Nie mamy się o co martwić. 3 2 Quote
Poker Posted September 19, 2024 Posted September 19, 2024 Dnia 19.09.2024 o 17:44, Jo37 napisał: Dzisiaj poznałam Elio. Piesek zadowolony, wyluzowany. Otwarty na kontakty z obcymi. Byłam wcześniej i spotkałam psiaka jak wracał z panią ze spaceru. Przywitał się ze mną. Nie mamy się o co martwić. Ufff, dzięki za dobrą wiadomość. No i nie muszę odszczekać. Quote
WiosnaA Posted September 19, 2024 Posted September 19, 2024 Dnia 19.09.2024 o 17:44, Jo37 napisał: Dzisiaj poznałam Elio. Piesek zadowolony, wyluzowany. Otwarty na kontakty z obcymi. Byłam wcześniej i spotkałam psiaka jak wracał z panią ze spaceru. Przywitał się ze mną. Nie mamy się o co martwić. Jo37, najserdeczniej dziękuję za zrobienie wizyty poA. Quote
Poker Posted September 20, 2024 Posted September 20, 2024 Jaka pustka tutaj. Nikt się nie cieszy? Quote
Poker Posted September 20, 2024 Posted September 20, 2024 To cieszcie się GŁOŚNO!, bo jest z czego. Quote
Aska7 Posted September 20, 2024 Posted September 20, 2024 To, że się "otorbiło" nie zmienia faktu, że pani jest niezrównoważona. Ilość "fajnych" zdjęć z panem sugeruje, że wątek jest czytany. Nikt nie wstawia niefajnych ;) tak w sumie. Może ucieszę się za rok, jeśli pies będzie zaopiekowany. I żywy. 4 3 Quote
elik Posted September 20, 2024 Author Posted September 20, 2024 Dnia 20.09.2024 o 16:08, Aska7 napisał: To, że się "otorbiło" nie zmienia faktu, że pani jest niezrównoważona. Ilość "fajnych" zdjęć z panem sugeruje, że wątek jest czytany. Nikt nie wstawia niefajnych 😉 tak w sumie. Może ucieszę się za rok, jeśli pies będzie zaopiekowany. Myślę dokładnie tak samo. 1 Quote
Recommended Posts