iwna5702 Posted August 28 Author Posted August 28 "Jeśli chodzi o Nusie, to byłam z nią dziś w klinice. Okazało się że ma bardzo chore serce, to dlatego tak źle oddycha. Mówiłam jakiś czas temu że nie podoba mi się jak oddycha ... Zrobili jej RTG żeby sprawdzić płuca i płuca są ok, ale na tym zdjęciu, serce wyszło bardzo mocno powiększone i osłuchowo też były wielkie szmery. Trafiliśmy akurat tak, że była w klinice kardiolog, która przyjeżdża raz w miesiącu na umawianie badania echo serca, więc wzięła sunię poza kolejką, zrobiła jej echo i przepisała leki. Na furosemid mam receptę do wykupienia, pozostałe weterynaryjne. Ogólny koszt wizyty jest tak ogromny, że lepiej nie wiedzieć jaki..... :(" Quote
iwna5702 Posted August 28 Author Posted August 28 Dnia 28.08.2026 o 20:13, jankamałpa napisał: Podaj nr konta to wpłacę 100 zł na poczet tej faktury Bardzo dziękuję Quote
iwna5702 Posted August 29 Author Posted August 29 Dnia 28.08.2026 o 20:13, jankamałpa napisał: Podaj nr konta to wpłacę 100 zł na poczet tej faktury To poproszę na to do wplat za hotelik i jeszcze raz bardzo dziękuję Quote
agat21 Posted August 29 Posted August 29 Ważne, że wiadomo już co jest do leczenia i sunieczka lepiej się poczuje. Dołożę też przy wpłacie wrześniowej grosz na pokrycie faktury. 1 Quote
iwna5702 Posted August 29 Author Posted August 29 Dnia 29.08.2026 o 09:04, agat21 napisał: Ważne, że wiadomo już co jest do leczenia i sunieczka lepiej się poczuje. Dołożę też przy wpłacie wrześniowej grosz na pokrycie faktury. Bardzo dziękujemy Quote
iwna5702 Posted August 29 Author Posted August 29 Dnia 29.08.2026 o 10:43, Aska7 napisał: Poproszę numer konta. Bardzo dziękuję, napisałam na priv. Quote
iwna5702 Posted August 29 Author Posted August 29 Dnia 29.08.2026 o 17:09, elik napisał: Też proszę nr konta. Grosz do grosza... To jest to samo konto, jak do wpłat za hotelik. Bardzo dziękuję. Quote
elik Posted August 29 Posted August 29 Dnia 29.08.2026 o 19:26, iwna5702 napisał: To jest to samo konto, jak do wpłat za hotelik. Bardzo dziękuję. Ok dzięki. Quote
bakusiowa Posted August 30 Posted August 30 Dnia 24.08.2026 o 10:50, iwna5702 napisał: Dzień dobry. Są nipokojące wieści od Kasi o Rózi: " coś się z Rózią dzieje niepokojącego... Ona od kilku dni miała gorszy apetyt, a wczoraj i dziś w ogóle nie chciała jeść, wyjmowałam z miski i karmiłam ją z ręki, wczoraj zjadła w ten sposób więcej, dziś malutko. Ale to jedzenie to jedno, inna rzecz, że ona zrobiła się nadzwyczaj spokojna... Nie biega, nie dziamgoli, nie wychodzi na dwór, większość czasu leży/śpi, w ogóle nie zachowuje się jak ona . Bardzo się martwię , bo milcząca Rózia , to bardzo zły znak i coś na pewno jest nie tak.... Z Nusią jeszcze też nie byłam u weterynarza, powinnam zabrać obie razem " Jak tylko zostanie umówiony termin to sunie pojadą do veta. Trzeba będzie zbadać krew i rtg zrobić. Może się uda na fakturę, żeby troszkę odroczyć płatność i ew też zęby rozłożyć na raty, bo pewnie będzie wysika kwota tych badań. Dnia 28.08.2026 o 20:13, iwna5702 napisał: Poproszę Skarpetę im.Talcott o dofinansowanie. 1 Quote
iwna5702 Posted August 31 Author Posted August 31 Nasza Podstolina, ze względu na bardzo dostojnie brzmiące i trochę przydlugie imię, jest zdrobniale nazywana przez Kasię Niusią :). Jednak na potrzeby ewentualnych darowizn, na wątku będziemy używać jej pełnego imienia Podstolina :). Quote
iwna5702 Posted September 1 Author Posted September 1 Bardzo dziękuję za odzew i dodatkowe wsparcie dla Rózi. Rachunki u vetów zwykle osiągają jakieś ekstremalne kwoty. Oprócz uczestników i sympatyków wątku będziemy mieć również wsparcie Skarpety im. Talkott. Bardzo wszystkim dziękuję w imieniu Rózi i Kasi. Quote
iwna5702 Posted September 2 Author Posted September 2 Skarpeta przyznała wsparcie dla Rózi w kwocie 400 zl - i mamy juz ten przelew . Kwota wsparcia zasili nasz rachunek za badania i leki Rózi. Quote
iwna5702 Posted September 2 Author Posted September 2 Mamy tez wpłaty od Aśki 7 - 100 zl i p. Ani sppoza dogomanii - 150 zl, które wesprą wydatki weterynaryjne i leki Rózi. Bardzo, bardzo dziękujemy. Quote
iwna5702 Posted September 4 Author Posted September 4 Dnia 3.09.2026 o 20:13, jankamałpa napisał: Poszło 100 zl. Bardzo dziękuję :), potwierdzam wpływ - zaraz dopiszę do rozliczenia Quote
iwna5702 Posted September 4 Author Posted September 4 Przelełam 545 zł do lecznicy za dotychczasowe koszty leczenia Rózi. Quote
iwna5702 Posted September 23 Author Posted September 23 A teraz troszkę o bieżącym życiu stadka u Kasi: Zaczynamy pranie... To zasikane po jednej nocy, wszystko tylko z psiego domku. Plus to co w domu zafajdane i pralka ma ochotę uciec z łazienki . Nusia-Podstolinka też posikuje pod siebie, ale ona ma prawo, to staruszka jest, może nie trzymać moczu. Straszne to jest, ile w Radomsku jest tych staruszków jak ona, z takim chorym sercem, nieleczonych . Gdyby nie wyszła stamtąd wtedy, to by już jej na sto procent nie było na tym świecie, bo z jej sercem nawet na lekach nie jest idealnie, a bez leków udusiła by się tam dawno. Quote
iwna5702 Posted September 23 Author Posted September 23 Jest jak jest - takie życie..., dlatego dzięki Wszystkim pomagającym za wsparcie 1 Quote
Recommended Posts