Jump to content
Dogomania

Riki vel Bąbel zostaje u Nesiowatej!!! Mały Bąbel z przytuliska jedzie na DT!! Potrzebne fundusze na kastrację i weta!! Proszę!!!!

Recommended Posts

Posted

Dziś niewiele zostało ze śniegu, wszechobecne błotko.I choć nawet Lala zdecydowała się na wyjście z domu - Riki jest nieugięty. W końcu zmuszona będę wynieść go pod pachą. Na razie zakopał się w łóżku i udaje głuchego.

• Like 1
Posted

Moje psiaki też różnie reagują na pogodę.   Finuś chętnie maszeruje na spacer bez względu na pogodę, ale Sonia potrzebuje zachęty, gdy pada deszcz  🙂

Posted
Dnia 20.11.2023 o 10:27, elik napisał:

Moje psiaki też różnie reagują na pogodę.   Finuś chętnie maszeruje na spacer bez względu na pogodę, ale Sonia potrzebuje zachęty, gdy pada deszcz  🙂

On po prostu rozleniwił się na dobre. Wyniosłam go na dwór to nie wiedział kiedy ma przestać sikać. Ale  kiedy tylko wrócił do domu - momentalnie zainstalował się na moim łóżku i razem z Majkim zapadli w sen zimowy.

• Like 1
Posted
Dnia 20.11.2023 o 11:32, Nesiowata napisał:

momentalnie zainstalował się na moim łóżku i razem z Majkim zapadli w sen zimowy.

To może u Ciebie zadekowały się jakieś borsuki, czy inne hibernujące w zimie zwierzaki, a nie psiaki  😁   

• Like 1
Posted

Wczoraj wieczorem było trochę śniegu więc Riki był zadowolony. Ale późnym wieczorem lało i żaden nie zdecydował się na wyjście z domu. Teraz już normą stało się, że Riki śpi nad moją głową, Majki w nogach. Czasem na chwilę wpada Lala ale nie trwa to zbyt długo.

• Like 1
Posted
Dnia 24.11.2023 o 10:34, Nesiowata napisał:

Wczoraj wieczorem było trochę śniegu więc Riki był zadowolony. Ale późnym wieczorem lało i żaden nie zdecydował się na wyjście z domu. Teraz już normą stało się, że Riki śpi nad moją głową, Majki w nogach. Czasem na chwilę wpada Lala ale nie trwa to zbyt długo.

Jednym słowem masz ekologiczne, energooszczędne ogrzewanie w nocy - psiaki grzeją Cię od stóp do głów. Mój psiak miał swoją poduszkę, spał z kraja, ale całą noc tulił się do mnie - do mojej piersi - 20 kg ciepła, noc w noc. Chociaż na samym początku zarzekałam się, że tym razem pies nie będzie wchodził na łóżko. Wytrzymałam w swoim postanowieniu jakieś 2, 3 miesiące...

• Like 2
Posted
Dnia 24.11.2023 o 10:42, Kate1 napisał:

Jednym słowem masz ekologiczne, energooszczędne ogrzewanie w nocy - psiaki grzeją Cię od stóp do głów. Mój psiak miał swoją poduszkę, spał z kraja, ale całą noc tulił się do mnie - do mojej piersi - 20 kg ciepła, noc w noc. Chociaż na samym początku zarzekałam się, że tym razem pies nie będzie wchodził na łóżko. Wytrzymałam w swoim postanowieniu jakieś 2, 3 miesiące...

Skąd ja to znam   miech2.gif.568d7e80fe6548d07d6b5ebbb5934428.gif

Posted
Dnia 24.11.2023 o 12:24, Ewa Marta napisał:

Witaj w klubie😀 ja czasami nie mam się jak ruszyć, bo z każdej strony jakiś piesuś pochrapuje😀

Ja też muszę się  czasem nagimnastykować aby znaleźć sobie jako tako wygodne miejsce.

• Like 2
Posted
Dnia 24.11.2023 o 12:48, Nesiowata napisał:

Ja też muszę się  czasem nagimnastykować aby znaleźć sobie jako tako wygodne miejsce.

To właśnie cena miłości 🙂 Ale kto by nas tak kochał jak one?

• Like 1
Posted

Dziś  rano Riki mnie całkowicie zaskoczył. Już przywykłam do tego, że gdziekolwiek się  wybieram - on jest przy drzwiach przede mną.Dziś również.Tyle, że już padał śnieg. Wyszedł,doszedł  do samochodu ale kiedy otworzyłam mu drzwi - podkulił ogon i pędem pod drzwi. Musiałam wrócić i zostawić go (z czego był bardzo zadowolony).

• Like 2
Posted
Dnia 24.11.2023 o 13:39, Ewa Marta napisał:

To właśnie cena miłości 🙂 Ale kto by nas tak kochał jak one?

Niestety żadna inna istota nie potrafi nas ludzi tak kochać, tak na nas patrzeć, być tak oddanym i wiernym po grób.

• Like 1
Posted
Dnia 1.12.2023 o 18:34, Nesiowata napisał:

Wczoraj minęły 3 m-ce od przyjazdu chłopaka.

A mi wydaje się, że jest u Ciebie od zawsze  🙂 

• Like 1
Posted
Dnia 1.12.2023 o 18:34, Nesiowata napisał:

Wczoraj minęły 3 m-ce od przyjazdu chłopaka.

Ale przeleciało. 

Pogoda w sam raz dla Rikiego 🙂

Posted
Dnia 4.12.2023 o 20:48, Ellig napisał:

Pogoda w sam raz dla Rikiego 🙂

Tak  - nadal nie może nacieszyć się śniegiem. Wącha, liże i włazi gdzie się da. Dobrze,że ma długie łapki więc brzuch suchy.

• Like 1
Posted
Dnia 4.12.2023 o 20:52, Nesiowata napisał:

Tak  - nadal nie może nacieszyć się śniegiem. Wącha, liże i włazi gdzie się da. Dobrze,że ma długie łapki więc brzuch suchy.

No u nas wpadłby w zaspę cały. Mój Zew ma 72cm w kłębie i brzuch w zaspie😁

Posted
Dnia 4.12.2023 o 20:55, Alaskan malamutte napisał:

No u nas wpadłby w zaspę cały. Mój Zew ma 72cm w kłębie i brzuch w zaspie😁

Na szczęście - u nas nie ma takich "atrakcji".

Posted
Dnia 3.12.2023 o 23:46, Nesiowata napisał:

Dziś napadało sporo śniegu. Riki miał radochę od  samego rana, trudno było ściągnąć go do domu.

Niech szaleje psiaczek. Niech używa wreszcie życia. 😀