Jump to content
Dogomania

ROZLICZONY Dla Figielka i Malinki ręcznie robione mydełka i coś dla piesków do 19.07. do 20.00

Recommended Posts

Posted
Dnia 12.07.2023 o 11:02, Jaaga napisał:

Ślicznie dziękuję. 

Jeśli chciałabyś, to Paula dziś dorobi. Ma zaburzenia ze spektrum autyzmu, wiec dla niej to  też terapia zajęciowa. Lepsza, niż rozbieranie komputera na części czy rozkręcanie dlugopisów 😉

Gdyby ktoś chciał mydelka, to proszę o info. Te ze solą morską czy mieloną kawą są super. Może zrobić na życzenie z płatkami chabrowymi,  szałwią, rumiankiem. Zapach do wyboru olejek lawendowym lub różany. Mamy też inne, ale muszę sprawdzić.  Do tego ma też kilka kolorów miki, więc można mieć mydełka cudnie perłowe. Dotąd robiła tylko dla nas i dla babci  ale sama zapytała, czy może dać je na bazarek, żeby pomogły komuś. Zresztą Malinkę z Ukrainy ona wybrała, bo stwierdziła że taki czarny szczeniaczek o dziwnej twarzyczce domu tam nie znajdzie.

jestem zainteresowana mydełkiem z kawą, z płatkami chabrowymi oraz olejkiem lawendowym, a miki granatowa?

pozdrawiam alex

Posted

Jeszcze zdjęcie  tego kawowego do peelingu i z mlekiem kozim z solą morską o zapachu różanym.

Teraz lecę, wieczorkiem sprawdzę zamówienia. Wszystkim pięknie dziękujemy 🙂

IMG_20230712_123606.jpg

Posted

Ja poproszę bez płatków z mlekiem . Dodatkowo po 1 z olejkiem goździkowym i neem. 

Razem 5 szt

Podsumowanie: 

mleko+olejek różany + sól

mleko+olejek lawendowy 

takie samo jak nr 4

z olejkiem goździkowym

z olejkiem neem. Te dwa ostatnie tak jak zwykle córka robi tylko bez płatków

Posted

To Paula (chyba tak ma na imię?) będzie miała pełne ręce roboty i mam nadzieję dużo radości i satysfakcji 🙂 A Jaaga dużo sprzątania 😄

Dziękuję wszystkim zamawiającym ❤️

Posted
Dnia 12.07.2023 o 13:27, Isiak napisał:

To Paula (chyba tak ma na imię?) będzie miała pełne ręce roboty i mam nadzieję dużo radości i satysfakcji 🙂 A Jaaga dużo sprzątania 😄

Dziękuję wszystkim zamawiającym ❤️

Tak, Paula już domówiła bazy. 

Będą glicerynowe mydło Aleppo z olejem laurowym,  glicerynowe czarne z węglem aktywnym (1 zł droższe, bo baza najdroższa), glicerynowe z olejem arganowym transparentne, glicerynowe z 3 masłami- shea, mango i kakao.

Dodatkowe pigmenty- limonkowy i czerwony.

Posted

Proszę mydełka glicerynowe, bez mleka, z pigmentem limonkowym:

🙂 z aloesem,

🙂 z olejkiem lawendowym,

🙂 z olejkiem goździkowym,

🙂 z solą morską.

Przesyłka razem z Jo37. 

Posted

No to Paula otwiera fabrykę mydełek.  I bardzo dobrze bo Malinka ma zero zaplecza finansowego.

Figielek też nie jest potentatem finansowym.

• Like 1
Posted

Mydełka na zamówienie tylko w opcji cenowej KT, czyli po 6 zł, gdyż same składniki na takie mydełko to około 4 zł.

Mydełko glicerynowe czarne z węglem aktywnym 7 zł.

Mam nadzieję, że zrozumiecie. W końcu chodzi o to, żeby zebrać jakieś środki dla piesków, a Wy (i ja) będziemy mieć mydła z najlepszych, naturalnych składników.

• Like 1
Posted
Dnia 12.07.2023 o 15:52, Isiak napisał:

Mydełka na zamówienie tylko w opcji cenowej KT, czyli po 6 zł, gdyż same składniki na takie mydełko to około 4 zł.

Mydełko glicerynowe czarne z węglem aktywnym 7 zł.

Mam nadzieję, że zrozumiecie. W końcu chodzi o to, żeby zebrać jakieś środki dla piesków, a Wy (i ja) będziemy mieć mydła z najlepszych, naturalnych składników.

Oczywiście. Jeżeli koszt materiału to 4,00 zł to mydełka powinny być droższe. 

Posted
Dnia 12.07.2023 o 15:58, Jo37 napisał:

Też tak uważam.

Na Allegro

Mydło zielone, ręcznie robione, wosk pszczeli

13 ,90  zł
Posted
Dnia 12.07.2023 o 15:58, Jo37 napisał:

Dnia 12.07.2023 o 17:15, Poker napisał:

Też tak uważam.

Nie mogę w trakcie trwania bazarku zmieniać ceny. Myślę, że Jaaga dała tak niską cenę w obawie, że drożej się nie sprzedadzą, a wtedy byłoby bardzo przykro jej córce. Córka bardzo chciała pracą swoich rąk wspomóc bazarek i najważniejsze tu było, żeby mydełka się sprzedały i córka miała z tego radość i satysfakcję, a nie rozczarowanie. Tak sobie myślę.

• Upvote 1
Posted
Dnia 12.07.2023 o 18:04, Jo37 napisał:

Kto może to powinien wpłacić więcej. Nadpłaty będą przecież przeznaczone na psiaki.

Ja od początku mam taki zamiar. 

Posted
Dnia 12.07.2023 o 14:43, Jaaga napisał:

Tak, Paula już domówiła bazy. 

Będą glicerynowe mydło Aleppo z olejem laurowym,  glicerynowe czarne z węglem aktywnym (1 zł droższe, bo baza najdroższa), glicerynowe z olejem arganowym transparentne, glicerynowe z 3 masłami- shea, mango i kakao.

Dodatkowe pigmenty- limonkowy i czerwony.

I jeszcze glicerynowe z limonką.

Posted
Dnia 12.07.2023 o 17:23, Isiak napisał:

Nie mogę w trakcie trwania bazarku zmieniać ceny. Myślę, że Jaaga dała tak niską cenę w obawie, że drożej się nie sprzedadzą, a wtedy byłoby bardzo przykro jej córce. Córka bardzo chciała pracą swoich rąk wspomóc bazarek i najważniejsze tu było, żeby mydełka się sprzedały i córka miała z tego radość i satysfakcję, a nie rozczarowanie. Tak sobie myślę.

Dokładnie tak 😀 Paula zrobiła je i prosiła o przekazanie na bazarek, bo chciała dać jakiś wkład od siebie. Nie przypuściłyśmy, że będą cieszyły się takim zainteresowaniem. Bardzo się z tego ucieszyła.

Mydełka robiła dla nas i babci, więc bazy i składniki mamy w pełni naturalne, bez sklepowych chemii, bo przy moich problemach skórnych takie tylko sprawdzają się.

Na spokojnie spiszemy sobie wszystkie zamówienia i Paula będzie je tworzyć.

Ślicznie dziękujemy 🥰