Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Saba już dzisiaj zaszczepiona ,sterylka za dwa tygodnie (gmina pokrywa koszty). Wet stwierdził definitywnie ,że jest bardzo w typie sznaucer olbrzymi,ma ok.4 lat,strasznie zaniedbana sierść i na skórze łupież gigant.Ale jest niesamowicie zdyscyplinowana,zero stresu w podróży i podzczas wizyty w gabinecie,pieknie chodzi na smyczy i komletnie nie reaguje na inne zwierzęta. Normalnie ideał pod względem charakteru.

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o już widzę, że jak olbrzymka- śliczna i młoda sunie to powinna szybko znaleźć dom, już ją daję na stronę - na allegro dać też już czy czekać do "po sterylce" i tak już będę pisała, że jest wysterylizowana

Posted

andzia69 napisał(a):
matko...tu też coraz to więcej:(:( i co tu robić?

przydałoby się zaktualizować 1 stronę, dodać zdjecia i opisy psów i poprosić o ogłoszenia...:(

A mówią, że od przybytku głowa nie boli:(

Posted

malawaszka napisał(a):
o już widzę, że jak olbrzymka- śliczna i młoda sunie to powinna szybko znaleźć dom, już ją daję na stronę - na allegro dać też już czy czekać do "po sterylce" i tak już będę pisała, że jest wysterylizowana

dzięki bardzo ,ogłoszenia jak najszybciej bo co prawda sterylka za dwa tygodnie (ze względu na szczepienia wczorajsze) ale nieraz mi się zdarzało ,że suka zaraz po zabiegu trafiała do nowego domu,a w tej sytuacji to by było idealne, skoro ona nie jest bezpośrednio w moim domu to i tak nie będę mogła jej zostawić pierwszą dobę lub dwie bez stałej opieki. Mam niestety przykre doświadczenia i już nigdy nie zaryzukuję. Tak czy tak ,na pewno zabieg będzie ok.14-15 maja.

Posted

andzia69 napisał(a):
matko...tu też coraz to więcej:(:( i co tu robić?

przydałoby się zaktualizować 1 stronę, dodać zdjecia i opisy psów i poprosić o ogłoszenia...:(

wiem,chcę tylko porobić lepsze zdjęcia i trochę się zoorientować w charakterach tych suk bo nawet nie wiem co bym miała napisaś:razz:.
Na świętokrzyskie wstawiłam wszystkie z tymi samymi opisami:razz:
Ale ja wszystko robię sama od początku do końca ,nie muszę chyba pisać ile czasu zajęło zorganizowanie tylu sterylek jednocześnie , a tu jeszcze u mnie na wsi ta sunia sznaucerka,o pieniądze dla której musiałam wojta "molestować" ale o dziwo od razu sie zgodził ;) ze gmina pokryje koszty weterynaryjne.
no i Jasia muszę pilnować,żeby się na spacerek nie wybrał :evil_lol:
a tu do jutra pit trzeba oddać:crazyeye:

Posted

malawaszka napisał(a):
no to jeszcze tutaj Cię pomolestuję - kilka zdjęć potrzebne - nie z góry tylko z poziomu psa :) bo na tych ona na małą wygląda, fajnie jakby się udało z człowiekiem :oops: z jedno - i na maila [email protected]

ze zdjeciami nie ma problemu bo ja się z aparatem nie rozstaje ,sunia jest na miejscu,bardzo się zaprzyjaźniła z 10 letnią dziewczynką,to może z nią zdjęcie zrobię ? tylko tak jak napisałam na" sznaucerkach " musiałam ją powystrzygać i na pewno fryzura nie jest typowa dla rasy:evil_lol:

Posted

mrs.ka napisał(a):
ze zdjeciami nie ma problemu bo ja się z aparatem nie rozstaje ,sunia jest na miejscu,bardzo się zaprzyjaźniła z 10 letnią dziewczynką,to może z nią zdjęcie zrobię ? tylko tak jak napisałam na" sznaucerkach " musiałam ją powystrzygać i na pewno fryzura nie jest typowa dla rasy:evil_lol:

i brodę też wyciachałaś???? :lmaa: :megagrin: można z dziewczynką też - będzie fajnie widać, że lubi dzieci :)

Posted

malawaszka napisał(a):
i brodę też wyciachałaś???? :lmaa: :megagrin:

boshe ,wiedziałam od razu ,że jakoś tak dziwnie bez tej brody:razz: ale to były straszne dredy!!! to od razu napiszę ,że grzywkę też obciełam:wallbash:
a nie mozna jakoś dorobić na photoshopie ,
ten program ponoć zmieni żabę w księżniczke :chainsaw: (czy na odwrót,nie pamietam co czytałam)

Posted

mrs.ka napisał(a):
boshe ,wiedziałam od razu ,że jakoś tak dziwnie bez tej brody:razz: ale to były straszne dredy!!! to od razu napiszę ,że grzywkę też obciełam:wallbash:
a nie mozna jakoś dorobić na photoshopie ,
ten program ponoć zmieni żabę w księżniczke :chainsaw: (czy na odwrót,nie pamietam co czytałam)

no to pozamiatane :mdleje: :lol:

Posted

Wet-siostra napisał(a):
Pewnie w nocy...

nie,nie w nocy to ja się zajmowałam Tosią bo ją wczoraj zaszczepiłam i oczywiście przywlekłam do domu bo była w takich strasznych warunkach,że nie mogłam patrzeć i zupełnie sama ,tylko ktoś ją karmił dwa razy dziennie. Po za tym wiadomo ,że jak ją już wzięłam na ręce to się zakochałam od razu,no i tak dawno nie miałam szczeniaka w domu (głupia tęskni za zasikanymi podłogami ,co?).
Tosia była porządnie zapchlona,ma nie więcej niż 3 miesiące,waży 9 kg(!) i ogólnie jest w super kondycji. Noc spędziła w letniej kuchni,ze względu na te pchły potraktowane frontlinem. Ale już dzisiaj jest w domu bo potrzebuje jak najwięcej kontaktu z człowiekiem i z psami,gdyż widać ,że dla niej obce są takie relacje.Najchętniej z kolan by mi nie schodziła,a z psów oczywiscie narazie do zabawy wybrała sobie Dolarka:loveu:,innych się boi, a zwłaszcza jak szczekają to ucieka w panice.

Uploaded with ImageShack.us

Posted

mrs.ka - czy to na pewno jest olbrzymka? chyba, że dziewczynka jest bardzo wysoka? bo przy niej jeśli to dziecko to pies na średniaka wygląda... no - chyba, ze to nie jest dziecko? :lol: dałabyś radę zmierzyć ile ma w kłębie?

[IMG]http://img405.imageshack.us/img405/5039/mailgooglecom0058295.jpg[/IMG]