Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Verdana][/FONT]

[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Verdana]To nowy podopieczny,już wstawiłam na pierwszą i proszę o pomoc w ogłoszeniach[/FONT][FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Verdana]Psiak jest niesamowicie przyjaźnie nastawiony do ludzi i świata, niestety komendy i posłuszeństwo dla niego to czarna magia. Ktoś się go pozbył w bardzo "humanitarny" sposób,w pobliżu miejscowej piaskowni gdzie cały czas są wyrzucane psy,bo to odludne miejsce ale wspaniałomyślnie zostawili mu miskę z jedzeniem. Chociaż to pewnie był poprostu sposób na odwrócenie psiej uwagi i odjechanie. Pies jakiś czas biegał po drodze,w końcu wykopał sobię dziurę pod altanką ogrodową i ...tam zamieszkał . Dobrze trafił, właściciele altanki ,co jest osobliwością na tym terenie nie tylko go nie przegonili ale zwrócili się o pomoc dla tego psa,sami zapewniając mu jedzenie,odrobaczywienie i szczepienia. Dingo bardzo spontanicznie okazuje swoją radość ale nie ma w nim cienia agresji. Potrfi byc też bardzo empatyczny, chodzi do pobliskiej stodoły pod ,którą oszczeniła się bezdomna sunia(o niej i o szczeniakach w osobnym poście) i opiekuje się maluchami. [/FONT][FONT=Tahoma][/FONT]

[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]

Uploaded with ImageShack.us

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Andzia69,ale jesteś szybka! Ja musiałam zrobić krótką przerwę na karmienie Kubusia(uwielbiam to robić:loveu:) i chciałam resztę fotek wstawić ;)

Po za tym to nie "koniec szczęścia " !!! wczoraj miałam zgłoszenie o suce,która się oszczeniła pod opuszczoną stodołą,miałam dzisiaj jechać no i...pojechałam i się okazało ,że tymi szczeniakami po sąsiedzku opiekuje się ...Dingo.
Ja to juz ręce załamałam :placz:

Posted

Dingo śliczny psiak i jaki zaradny -sam sobie tymczas znalazł. Ciekawe co u naszej bidy Dżekiego...(imię musimy mu zmienić bo zupełnie do niego nie pasuje i niech nie ma żadnych pamiątek po tamtym właścicielu). Ogłoszenia porobię, jutro zacznę.

Posted

Dzeki ma na imię PRADO .Wczoraj odebrałam go od hycla , wyglądał tragicznie :placz:,czuł sie pewnie jeszcze gorzej,był w okropnym stanie ,reagował histerycznie na kontakt z człowiekiem ,do tego stopnia,że w gabinecie weta zdecydowałam,żeby dać mu narkoze. Został zaszczepiony ,odpchlony i zawiozłyśmy go z Ania102 do hotelu Jamor. Narazie tam zostanie bo wymaga bardzo intesywnej opieki i pracy nad odbudowaniem zaufania do ludzi.Fachowiec oceni czy jest to wogóle możliwe.

Posted

a oto wstepna "diagnoza"

[quote name='jamor']wrzuciłem kilka fot http://jamor.fotosik.pl/albumy/769131.html nazwałem go Orion. według mnie nie widzi na lewe oko, prawdopodobnie tez miał uszkodzoony paluch łapy, zdeformowany. do mnie miły, nie jestem nachalny, niech sie przyzwyczai troche, apetyt wielki. w boksie nie rozrabia tylko cały czas lezy na budzie. na wybiegu ma swój swiat ale obserwuje gdzie jestem i lezie za mną. pies na pewno był niezle w zyciu obity, nie raz dostał tez cegłówką. innych psów nie lubi, to samo do suk. nie jest to agresja na psy ale brak checi towarzystwa, cos z rodzaju "spierda....jcie, sram na was, nie potrzebne mi wasze towarzystwo. pieknie wtedy pokazuje kły. na moje głaskanie reaguje troche dziwnie, sam podchodzi , delikatnie, obnizona postawa na łapach, podstawia łeb.w trakcie juz skreca łeb na bok , delikanie podnosi mu sie wara aby pokazać zęby, profilaktycznie. w sumie obcy, ale daje zrec wiec chyba dobry, chyba.

Posted

Ale mi go szkoda. Z paluchem chyba drugim to rzeczywiście zauważyłam w drodze, że mu odstaje. Ile ten pies przeżył na tym ogrodzie, ulicy a później u hycla to się nigdy nie dowiemy.Mam wielką nadzieję, że uda mu i że od teraz będzie tylko lepiej. Mrs.ka to w końcu Prado czy Orion? Orion też ładnie.

Posted

On to już wogóle nie wie o co w życiu chodzi... Takie biedne te oczka bez nadziei, pełne lęku. Może jamor pomoże mu uwierzyć, że jeszcze będzie dobrze.

Posted

To moi nowi podopieczni: mamusia wyrzucona w zaawansowanej ciąży ,oszczeniła się pod opuszczoną stodołą i dzielnie odchowała cztery szczeniaki. Sunia ma ok.2 lat i jest bardzo milusińska.Niewielkiego wzrostu,zupełanie łagodna,nawet mało szczeka.
Oraz pozostał przy niej jeden szczeniaczek,piesek,ma 6 tyg. i jest troszeczkę zagubiony i wystraszony,jak najszybciej powinien znaleść się w odpowiednim miejscu.

DOTA

Posted

[quote name='Ania102']A mnie pogoda a teraz Ty. Szczeniak z pewnoscią znajdzie dom- gorzej z sunią matką i pozostałymi.[/QUOTE]

to do listy demotywatorów dodaj jeszcze starostwo powiatowe i dołujemy się na całego:angryy:

Posted

[quote name='mrs.ka']wiesz co ,fakt -psy nie mają uczuć adekwatnych do ludzkich i całe szczęście bo nie kierują się w swoim zachowaniu nieuzasadnioną nienawiścią,zemstą itp., działają głownie instynktownie i najczęściej typowo dla swojej genetyki. A ponieważ to są indywidualne cechy więc żeby je poznać i zrozumieć,i jeszcze zapanować nad nimi trzeba naprawdę długich lat pracy z psami,umieć myśleć jak pies . Ja niestety znam tylko teorię dlatego PRADO powierzyłam w ręcę Jamora,bo to też ogromna odpowiedzialność, gdybym popełniła błąd ,a popełaniałam nie raz ,cene płaciłyby inne zwierzęta,które są pod moją opieką.
Ale te ,które już u mnie są(czy na stałe czy tymczas) to zazwyczaj wiem o czym marzą. Całe szczęście nie mają absurdalnych marzeń typu : nasza pani mogłaby zmienić samochód na nowszy model albo kupić nam obróżki GUCCI'ego
a mi się Dikon zwierzał,że bardzo chciałby mieć obrożę od Gucciego

Posted

no optymistą to PRADO na pewno nie jest....

[quote name='jamor']Prado cieszy sie na moj widok, łazi za mną, ale zycie odebrało mu chec do zabaw. prado ze zdziwieniem obserwuje gonitwy i zabawy innych psów. zdziwniony jest takze, ze nie dostaje wpier.l , a to było pewnie na porzadku dziennym. spina sie przy zbyt szybkim zblizeniu z reką, lekko ze strachu podnosi ware ale po kilku sekundach sie juz rozluznia. pies jest bardzo mądry, na duzo doswiadczen i przemyslen. nie robi nic spontanicznie i zawsze stara sie ocenic sytuacje.to bardzo dobrze bo bezpiecznie dla potecjalnego ds.[/QUOTE]

Posted

nigdy nie można tracić nadzieji, Prado może byćjeszcze wspaniałym psem. Podobny był mój Brax ,który co prawda został u mnie na "stałym tymczasie" ale to głównie ze względu na wiek ,jak na dobka 10 lat to staruszek, a po za tym to najmądrzejszy pies na świecie ,ale zaufania nabierał...dwa lata.