Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Majaa']Możemy kwestionować słowa "nowy dom" w kwestii schroniska, ale litości (dlatego się wkurzam) Schronisko na 120 psów na min.10 gmin .............. ok. 80 psów rocznie to sami ogarniamy na terenie 2 gmin z ich pomocą[/QUOTE]

Maju kochana... Ty chyba nie doceniasz włodarzy tych dziesięciu gmin... Adopcje będą szły pełną parą, więc wcale więcej miejsc nie potrzeba :cool3:

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Elaja! Mam dla Ciebie temat! Pewnie pomożesz w necie!
Musimy pomyśleć o pomocy dla niewidomego niewielkiego psiaka. Jest jednym z 5 przygarniętych psów, w tym przynajniej jedna suka ma historię, która od razu prowokuje mnie do wykonania telefonu na 112
Za kilka dni będą fotki i opis całej sytuacji tutaj na forum

Posted

[quote name='Roszpunka']Maju kochana... Ty chyba nie doceniasz włodarzy tych dziesięciu gmin... Adopcje będą szły pełną parą, więc wcale więcej miejsc nie potrzeba :cool3:[/QUOTE]
Przyznaję! Nie doceniam włodarzy, ale nie wierzę im również, za przysłowiowy grosz. Chętnie przysłucham się i przyjrzę adopcjom (tak z boku - po prostu)

Posted

[quote name='Majaa']Elaja! Mam dla Ciebie temat! Pewnie pomożesz w necie!
Musimy pomyśleć o pomocy dla niewidomego niewielkiego psiaka. Jest jednym z 5 przygarniętych psów, w tym przynajniej jedna suka ma historię, która od razu prowokuje mnie do wykonania telefonu na 112
Za kilka dni będą fotki i opis całej sytuacji tutaj na forum[/QUOTE]
Maaja , jak możesz w to wątpić :cool3: dawaj temat jak najszybciej ! Pomijając to wszystko , co zrobiłas dla mojego Ciacha :loveu: , którego gosciłaś u siebie i obiecałam ,że kiedyś na pewno będzie okazja na rewanż ,to zawsze jakoś staram się pomóc zwierzakom w miarę moich możliwości . Jeśli przypadkiem chodzi o akcję na fb to melduję pełną gotowość:evil_lol: , tak się składa ,że tę zmorę w miare opanowałam ;)

Posted

Cześć! Nie znamy się ale chciałabym bardzo dowiedzieć się czy wiadomo coś w sprawie Hamleta? Jest już w nowym domku??? Miał jechać wczoraj i zastanawiam się jak poszło :D

pozdrawiam :)

Posted (edited)

Off
Informacja dla wszystkich, którzy potrafią z niej zrobić użytek:

Stowarzyszenie Obrona Zwierząt wygrało dzisiaj sprawę przed Sądem Okręgowym w Sieradzu, dotyczącą unieważnienia umów gminy Sieradz przekazujących na własność 200 bezdomnych psów Longinowi Siemińskiemu (właścicielowi obozu koncentracyjnego w Wojtyszkach: http://www.obrona-zwierzat.pl/wojtyszki.html)

Oczywiście miasto zapowiedziało apelację, ale to bardzo dobrze, bo zależy nam w tej sprawie na wyroku Sądu Najwyższego (wiążąca linia orzecznicza).

Tymczasem materiał z sądu z 6 grudnia:
http://www.youtube.com/watch?v=I69Os...eature=related

...i z dzisiaj:
http://www.youtube.com/watch?v=afqhmOn3WnY&list=UU6TujVMDqSyxY55na7XXsuw&index=1&feature=plcp

:diabloti::diabloti::diabloti:

Edited by Potter
Posted

[quote name='ramzes2']Cześć! Nie znamy się ale chciałabym bardzo dowiedzieć się czy wiadomo coś w sprawie Hamleta? Jest już w nowym domku??? Miał jechać wczoraj i zastanawiam się jak poszło :D

pozdrawiam :)

witaj :) tak,Hamlet jest już w nowym domku i wszystko jest ok, oszalał z radości ,że ma wreszcie PANA ,a nie kobite na końcu smyczy:evil_lol:

Uploaded with ImageShack.us

Posted

[quote name='Majaa']...
Za kilka dni będą fotki i opis całej sytuacji tutaj na forum

o to ten piesek ,ma na imie Max wiek 7 lat , od trzech lat u opiekunki ,która przygarnęła psiaka w bardzo opłakanym stanie ,prawdopodobnie był bity i kopany

By strefa4dogs at 2012-03-01

Posted

a to SUPEŁEK , też przygarniety i pod opieką tej samej Pani ,która szuka wszędzie pomocy w zdobyciu insuliny dla psiaka. Piesek ma ok.6 lat i w zeszłym roku przeszedł zabieg usunięcia guza śledziony (karta informacyjna do wgladu), zresztą operację robił "nasz wet" ,także z dodatkowych informacji dowiedziałam się ,że pies ma usuniętą całą śledzione i część trzustki , insulina jest konieczna do życia. Jeżeli możecie pomóc w rozesłaniu informacji o potrzebie insuliny to na pewno uda się zdobyć.

Posted

o to ten piesek ,ma na imie Max wiek 7 lat , od trzech lat u opiekunki ,która przygarnęła psiaka w bardzo opłakanym stanie ,prawdopodobnie był bity i kopany

Jakiej pomocy oczekujecie dla tego pieska ?

a to SUPEŁEK , też przygarniety i pod opieką tej samej Pani ,która szuka wszędzie pomocy w zdobyciu insuliny dla psiaka. Piesek ma ok.6 lat i w zeszłym roku przeszedł zabieg usunięcia guza śledziony (karta informacyjna do wgladu), zresztą operację robił "nasz wet" ,także z dodatkowych informacji dowiedziałam się ,że pies ma usuniętą całą śledzione i część trzustki , insulina jest konieczna do życia. Jeżeli możecie pomóc w rozesłaniu informacji o potrzebie insuliny to na pewno uda się zdobyć.

Do wydarzenia będę potrzebować następujących informacji :
- dokładną nazwę specyfiku i określoną mniej więcej ilość
- adres wysyłki , nr konta do ewentualnych wpłat ( dobrze by było aby dostępny był również paypal)
- kontakt tel. lub mailowy kompetentnej osoby/osób
-króciutką historię psiaka

Nie muszę umieszczać wszystkich powyższych informacji w treści wydarzenia , ale muszę mieć je pod ręką w przypadku jeśli będzie ktoś chętny zakupić insulinę lub wpłacić kasę . Ważne jest aby na pytania zainteresowanych odpowiadać od razu , bez niepotrzebnej zwłoki i odsyłania do osób kompetentnych ponieważ długie nieraz oczekiwanie na odpowiedź prowadzi do tego , że osoba chętna się wycofuje.
W weekend postaram się zrobić i rozesłać wydarzenie.

Posted

dla MAXA potrzebna będzie dobra diagnostyka okulistyczna i ewentualnie pomoc w zbiórce pieniązków na zabieg.
SUPEŁEK dostaje ludzką insuline (insulinum humanum)w zależności od tego jaką uda się zdobyć ,opiekunka twierdzi ,że najlepiej czuje się po GensulinN ,wiem ,ze jest też specjalna dla psów ale nie wiem czy jest jakaś różnica po za tym ,że ludzką można kupić na recepte ze zniżką ,a dla psa kosztuje ok.160 zł opakowanie.

Posted

wreszcie są zdjęcia dzieki naszej niezastapionej VIRIS:Rose:
to są kule z tej ósemki znalezionej przez Majaa i Qrdemole ,są już dwa razy szczepione p/ko wirusówkom , wiek ok.3 miesięcy,dwóch chłopaków - najmniejsze ,reszta to suczki, różnica w wadze od 2kg do 8 kg :crazyeye: dzikusy straszne .Zabiore sie za ogłoszenia tylko błagam Qrdemole o jakieś teksty bo ja już naprawdę nie wiem co pisać i wogóle nie mam weny.

ANDZIA (najwieksza)

By strefa4dogs at 2012-03-03

Posted

[FONT=Arial]Dziękuję wszystkim, którzy wzięli udział w ostatnie soboty w naszym szkoleniu, ględzeniu, czy spotkaniu towarzyskim, jak kto woli. W związku ze sraczką legislacyjną, na którą choruje państwo polskie, planujemy, aby tym spotkaniom nadać formę bardziej cykliczną, przynajmniej raz na rok.
------------------------------------------------------
------------------------------------------------------
[/FONT][FONT=Arial]

Poniżej wypowiedź, którą znaleźliśmy tutaj
[/FONT][FONT=Arial]http://ekostraz.pl/portal/dobrocin[/FONT][FONT=Arial], napisana po ujawnieniu, dokąd burmistrz Pieszyc[/FONT][FONT=Arial] wysyłał bezdomne psy[/FONT][FONT=Arial].
[/FONT] [FONT=Arial]To autentyczny vox populi, podpisuję się pod nim ręcami i nogami.[/FONT][FONT=Arial] Ktoś ujął to tak, że sama lepiej bym tego nie zrobiła. Oczywiście świętoszkowata dogomania wykropkowała.
[/FONT] [FONT=Arial]------------------

Szurnięta Wiewiórka (niezweryfikowany), śr., 04/28/2010 - 15:47
[/FONT][FONT=Arial]
Cały ten nasz po*******ony kraj wymaga generalnego remontu, ale takiego prawdziwego, a nie zabiegów kosmetycznych. Krótko mówiąc należałoby wysadzic to wszystko w pizdu w powietrze i zacząc budowe od samych fundamentów. Gdziekolwiek sie człowiek nie obejrzy tam jest szambo,układ,korupcja, rączka rączkę myje i pa*******one bezmózgi, których nazywa się urzędasami.Przepraszam za wulgaryzmy ale po prostu nosi mnie jak ****.Daje sobie ręke obciąc, że nikt tutaj nie poniesie żadnych konsekwencji, a jeżeli jakiekolwiek się staną- będą one symboliczne jak ten śmieszny wyrok 10 miesięcy na dwa lata. Co do śmiesznych wyroków- każdego przyszłego sędziego powinno się katowac i trzymac w klatce 2 na 2 o suchym pysku i bez wody przez powiedzmy pół roku. Wtedy może jeden z drugim zrozumiałby, że każde zwierze to istota czująca i tak jak my potrzebująca ciepła i miłości. Kończe bo się znowu wkurwiam.
------------------------------
[/FONT][FONT=Arial]Przynajmniej jednego sędziego już [/FONT][FONT=Arial]zreedukowałam, co w tym syfiastym kraju poczytuję za wielki sukces!

Oświadczam, że działam i będę działać tak, aby "wysadzić to wszystko w pizdu w powietrze". Wszystkim, którzy mają chociaż trochę zdrowego rozsądku radzę to samo. Po latach walki na różnych frontach już wiem, że to jedyna skuteczna droga.
[/FONT]

Posted (edited)

Mrs.ka na czym polega problem z insuliną dla tego pieska? Czy chodzi o koszty. Czy on jest na insulinie ludzkiej czy zwierzęcej?
Chodzi o to, że Pani nie stać na insulinę?

Edited by Ania102
Posted

mrs.ka odezwij się do mnie:cool3: wrzuciłam na nk zdjęcia dzikusków i wzbudziły zainteresowanie, są chętni na puszystą sunię ale od wczoraj ani ja ani oni nie możemy się z Tobą skontaktować:(

Posted

już jestem i telefon tez działa:multi: ale uprzedzam ,ze straciłam wszysykie kontakty więc proszę się przedstawiać jak ktoś dzwoni lub sms (zwlaszcza)

Ania102 -chodzi o insuline lub recepte na ubezpieczenie ,pies tak jak napisałam dostaje ludzką insuline (insulinum humanum)

Posted

Mrs. ka ale jeśli nie jest wpisana choroba przewlekła to i tak zniżki nie będzie więc na to samo wyjdzie co recepta od weta. W razie czego dowiedz się proszę ile piesek ma dostawać jednostek dziennie. Jedna ampułka myslę, że miesięcznie starczy. Ja się dowiem w aptece jaki to koszt.
I jaka dokładna nazwa tej insuliny bo ta która podałaś oznacza tylko, że jest to ludzka (chyba)
A czy ten piesek próbował brać tbl...bo tak myslę, że dla starszej kobiety łatwiejsze byłoby podawanie tbl w jedzeniu niż robienie zastrzyków.

Posted

Anka ja już pisalam ...

mrs.ka napisał(a):
SUPEŁEK dostaje ludzką insuline (insulinum humanum)w zależności od tego jaką uda się zdobyć ,opiekunka twierdzi ,że najlepiej czuje się po GensulinN ,wiem ,ze jest też specjalna dla psów ale nie wiem czy jest jakaś różnica po za tym ,że ludzką można kupić na recepte ze zniżką ,a dla psa kosztuje ok.160 zł opakowanie.

w opakowaniu jest 5 wkładów po 3 ml (100j.m./ml),jeden wkład na dwa dni starcza czyli na miesiąc trzy opakowania (15 wkładów) . Jesli chodzi o recepty to miałam na myśli załatwić na kogoś kto ma cukrzyce i ma P ,zresztą nie wiem jak teraz te sprawy refundacji wyglądają i nie wiem jaki koszt miesięczny 100% by był ale biorąc pod uwagę,że pies to ma brać do końca życia to na pewno ogromny.
Pani świetnie daje sobie rade z injekcjami ,zresztą robi to od października