Alaskan malamutte Posted December 11, 2023 Author Posted December 11, 2023 Maluszek Puchatek na kolankach u p. Violi😁 2 Quote
Alaskan malamutte Posted December 12, 2023 Author Posted December 12, 2023 Dnia 12.12.2023 o 15:18, Isiak napisał: A domu jak nie było, tak nie ma 😞 Skupiam się na szukaniu a nie narzekaniu. Udostępniamy na różnych grupach na fb, pokazuję domkom, które adoptowały ode mnie psiaka z prośbą o pokazywanie go znajomym, którzy szukają super psiaka, aktualizujemy ogłoszenia na OLX, wyróżniamy.... Wierzę, że gdzieś jest TEN domek. 1 Quote
Livka Posted December 13, 2023 Posted December 13, 2023 Dnia 12.12.2023 o 17:24, Alaskan malamutte napisał: Skupiam się na szukaniu a nie narzekaniu. Udostępniamy na różnych grupach na fb, pokazuję domkom, które adoptowały ode mnie psiaka z prośbą o pokazywanie go znajomym, którzy szukają super psiaka, aktualizujemy ogłoszenia na OLX, wyróżniamy.... Wierzę, że gdzieś jest TEN domek. Na dobry domek trzeba poczekać. Najważniejsze, że Tymuś jest w świetnej formie - piękny i zdrowy, zadbany i kochany u p. Violi. ❤️ 1 Quote
Alaskan malamutte Posted December 15, 2023 Author Posted December 15, 2023 Wolontariuszki ze schroniska zorganizowały bazarek na rzecz zamojskich psiaków. Również tych, które w hotelikach czekają na dom. Dorzuciłam tam trochę fantów od siebie. Z bazarku Tymuś dostał 700 zł na pokrycie kosztów pobytu w hoteliku na następny miesiąc. Pięknie z Tymusiem dziękujemy!!! 4 Quote
Alaskan malamutte Posted December 15, 2023 Author Posted December 15, 2023 Dnia 15.12.2023 o 20:15, Aska7 napisał: 700 stów ? Łał. Nieźle 😁 Też się cieszę😁 Quote
Livka Posted December 17, 2023 Posted December 17, 2023 Dnia 15.12.2023 o 17:21, Alaskan malamutte napisał: Wolontariuszki ze schroniska zorganizowały bazarek na rzecz zamojskich psiaków. Również tych, które w hotelikach czekają na dom. Dorzuciłam tam trochę fantów od siebie. Z bazarku Tymuś dostał 700 zł na pokrycie kosztów pobytu w hoteliku na następny miesiąc. Pięknie z Tymusiem dziękujemy!!! 💖💖💖 Quote
Livka Posted December 18, 2023 Posted December 18, 2023 Dnia 10.12.2023 o 13:18, Livka napisał: Tymuś wyróżniony na tydzień na Kraków KLIK Przedłużyłam na kolejny tydzień ❤️ 1 Quote
Alaskan malamutte Posted December 18, 2023 Author Posted December 18, 2023 Ślicznie dziękujemy Livce za stałą wpłatę dla Tymusia Quote
Alaskan malamutte Posted December 18, 2023 Author Posted December 18, 2023 Dzisiaj zadzwoniła pani w sprawie adopcji Tymka. Długo rozmawiałyśmy. Dom wydaje się dobry. Problem w tym, że pani mieszka w Niemczech. Jeszcze przez trzy lata. Potem wracaja do Polski. tutaj w okolicach Piły (chyba) mają dom z ogrodem i 30 arowa działkę. Pani odszedł psiak bardzo podobny do Tymka, adoptowany ze schroniska w Jędrzejowie. Miał raka śledziony. Adoptowany w wieku 8 lat. Wcześniej miała owczarka, tez adoptowany ze schroniska. Przez ostatnie 1,5 roku miał wózeczek, ponieważ miał ogromny problem z tylnymi łapkami. Dlatego w Niemczech to mieszkanie na parterze. Pani zapytała, czy może do mnie zadzwonić po świętach, prosiła aby przemyśleć wszystko. 1 Quote
Alaskan malamutte Posted December 18, 2023 Author Posted December 18, 2023 Na konto Tymka wpłynęło 72zł z bazarku Aldrumki. Pięknie dziękujemy!! Quote
Livka Posted December 19, 2023 Posted December 19, 2023 Dnia 18.12.2023 o 20:00, Alaskan malamutte napisał: Dzisiaj zadzwoniła pani w sprawie adopcji Tymka. Długo rozmawiałyśmy. Dom wydaje się dobry. Problem w tym, że pani mieszka w Niemczech. Jeszcze przez trzy lata. Potem wracaja do Polski. tutaj w okolicach Piły (chyba) mają dom z ogrodem i 30 arowa działkę. Pani odszedł psiak bardzo podobny do Tymka, adoptowany ze schroniska w Jędrzejowie. Miał raka śledziony. Adoptowany w wieku 8 lat. Wcześniej miała owczarka, tez adoptowany ze schroniska. Przez ostatnie 1,5 roku miał wózeczek, ponieważ miał ogromny problem z tylnymi łapkami. Dlatego w Niemczech to mieszkanie na parterze. Pani zapytała, czy może do mnie zadzwonić po świętach, prosiła aby przemyśleć wszystko. Hmmm ... mamy kogoś w tamtych okolicach ? Jak z transportem ? Czy państwo byliby skłonni przyjechać po Tymusia taki kawał drogi ? Asiu jak Twoje odczucia ? Quote
Alaskan malamutte Posted December 19, 2023 Author Posted December 19, 2023 Dnia 19.12.2023 o 08:29, Livka napisał: Hmmm ... mamy kogoś w tamtych okolicach ? Jak z transportem ? Czy państwo byliby skłonni przyjechać po Tymusia taki kawał drogi ? Asiu jak Twoje odczucia ? Napisałam do Bogusik i mam kontakt do pani, która mieszka 40km od zamieszkania państwa. Państwo sami przyjechaliby po Tymka. Innej opcji nie przewidują. Co do odczuć...hmmm, według mnie to dobry dom. 2 Quote
Livka Posted December 21, 2023 Posted December 21, 2023 Czyli już nie jest kotożercą ? 😉 Tymi jesteś kochany i taki mądry ❤️ Quote
Gabi79 Posted December 21, 2023 Posted December 21, 2023 Nie piszę, ale zaglądam i zachwycam się Tymusiem. Ja akurat mam bardzo pozytywne doświadczenie z adopcją do Niemiec. Moja tymczasowiczka Cindunia jest już u p. Ani ponad 10 lat i jest bardzo szczęśliwa. Miałam tyle szczęścia, że wizytę zrobiła Bogusik. Trzymam kciuki za wspaniały dom dla Tymusia 1 Quote
Alaskan malamutte Posted December 23, 2023 Author Posted December 23, 2023 Dnia 21.12.2023 o 04:20, Livka napisał: Czyli już nie jest kotożercą ? 😉 Tymi jesteś kochany i taki mądry ❤️ Nie jest. Potrafi wąchać się z kotkiem bez żadnej agresji i nakręcania. Rozmawiałam dzisiaj z Violą. Jest zachwycona Tymkiem. Gdyby nie fakt że ma swoje 4 psy i 2 na dożyciu, zostawiłaby go sobie. Panią Violę odwiedził chłopak z Ukrainy. Jak Tymek uslyszal jego mowę od razu nastawil uszu i się zainteresował. Wykonywal wszystkie komendy podawane w języku ukraińskim.... Wszystko wskazuje na to, że Tymek to porzucony ukraińki psiak..Tak jak podejrzewaliśmy... 1 Quote
agat21 Posted December 23, 2023 Posted December 23, 2023 Dnia 23.12.2023 o 15:42, Alaskan malamutte napisał: Nie jest. Potrafi wąchać się z kotkiem bez żadnej agresji i nakręcania. Rozmawiałam dzisiaj z Violą. Jest zachwycona Tymkiem. Gdyby nie fakt że ma swoje 4 psy i 2 na dożyciu, zostawiłaby go sobie. Panią Violę odwiedził chłopak z Ukrainy. Jak Tymek uslyszal jego mowę od razu nastawil uszu i się zainteresował. Wykonywal wszystkie komendy podawane w języku ukraińskim.... Wszystko wskazuje na to, że Tymek to porzucony ukraińki psiak..Tak jak podejrzewaliśmy... Myślę, że wiele teraz takich psiaków. Na przykład Zoranek. Też myślę, że to ukraiński psiak. Quote
Alaskan malamutte Posted December 23, 2023 Author Posted December 23, 2023 Dnia 23.12.2023 o 18:52, agat21 napisał: Myślę, że wiele teraz takich psiaków. Na przykład Zoranek. Też myślę, że to ukraiński psiak. Dakota też Quote
helli Posted December 23, 2023 Posted December 23, 2023 mialy szczęście, że nie zostały na łańcuchu w jakiejś opuszczonej ukrainskiej wiosce Quote
Recommended Posts