Jump to content
Dogomania

TYMEK TERAZ BAKI MA DOM!!!Uwolnij mnie proszę..Duży, czarny, kudłaty..bez szans na adopcję ze schroniska. Bardzo prosimy o wsparcie na ratowanie tego psa!!Ma na imię Tymek.

Recommended Posts

Posted

Cisza nastała u Tymonka ...

18 lipca skończy mu się wyróżnione ogłoszenie, fajnie byłoby przy okazji  zdjęcia Tymusia na nowe wymienić.

Może p. Viola da radę coś cyknąć.

Posted

W sprawie Tymka nie było ani jednego telefonu!! 

O Kodiego dzwonił pan, ale po to aby zrobić mi awanturę, że kłamię w ogłoszeniach. Pan nie doczytał, że pies jest k. Lublina. Ogłoszenie na Katowice. bo on by chciał na spacer z psem wyjść....

Posted
Dnia 8.07.2023 o 06:11, Livka napisał:

Cisza nastała u Tymonka ...

18 lipca skończy mu się wyróżnione ogłoszenie, fajnie byłoby przy okazji  zdjęcia Tymusia na nowe wymienić.

Może p. Viola da radę coś cyknąć.

U mnie wyróżnienie kończy się 14.07.

Napiszę do p. Violi, poproszę o nowe zdjęcia. 

Ja teoretycznie mam od poniedziałku urlop....ale juz wiem, że będę musiała dokumentacje projektową uzupełniać....  

Posted
Dnia 8.07.2023 o 09:53, Alaskan malamutte napisał:

O Kodiego dzwonił pan, ale po to aby zrobić mi awanturę, że kłamię w ogłoszeniach. Pan nie doczytał, że pies jest k. Lublina. Ogłoszenie na Katowice. bo on by chciał na spacer z psem wyjść....

Ludzie często nie są w stanie nawet dwuzdaniowego ogłoszenia przeczytać ze zrozumieniem, co tu mówić o tych elaboratach 😉  A lokalizacja, no cóż... Pies przynajmniej jest mobilny, widziałam ostatnio działkę na Mazurach wystawioną z lokalizacją w Warszawie. Pan by się lepiej do schroniska przeszedł zamiast szukać psa w sieci, skoro nie jest w stanie tych paru kilometrów przejechać na spacer.

• Like 1
Posted
Dnia 8.07.2023 o 11:11, sunnynight napisał:

Ludzie często nie są w stanie nawet dwuzdaniowego ogłoszenia przeczytać ze zrozumieniem, co tu mówić o tych elaboratach 😉  A lokalizacja, no cóż... Pies przynajmniej jest mobilny, widziałam ostatnio działkę na Mazurach wystawioną z lokalizacją w Warszawie. Pan by się lepiej do schroniska przeszedł zamiast szukać psa w sieci, skoro nie jest w stanie tych paru kilometrów przejechać na spacer.

Ludzie idą na łatwiznę, chcą "gotowca" zamiast psa ze schroniska. W katowickim schronisku jest fundacja Przystanek Schronisko, prężny wolontariat, spacery do parku, plac ze sprzętem do sportów psich. Wolontariusze doradzą. A 1,5 km dalej jest drugie sosnowieckie schronisko. Też, jak katowickie duże, z organizacją prozwierzecą i wolontariatem.

Pan naprawdę miałby ogromny wybór zamiast strzelać fochy, bo wypatrzył pięknego psa, ale musi mieć spacer.

• Like 1
Posted

Może finalnie tak właśnie zrobił. Może awanturował się "z rozpędu" i rozczarowania, bo myślał, że mu się trafiło jak w lotto, pies piękny, za darmo i "tuż za rogiem", a nagle się okazało, że jednak nie. To taka optymistyczna, i w sumie chyba mało prawdopodobna wersja. Generalnie brak gotowości do poświęcenia czegokolwiek (czasu/pieniędzy/wygody/zaangażowania) nie rokuje najlepiej...

Posted

Kodi jest przepiękny. Miałam ostatnio o niego zapytanie na olx (u mnie Kovu), ale i tak tak mało jak na takiego przystojniaka;). 

Tymek akurat nie w moim typie, ale Kodi cudo.