Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Blanka pięknie wpasowała się w stado. Nie ma żadnych scysji ani nieporozumień. Śpi na kanapie albo w wolnym legowisku, niekoniecznie pasującym rozmiarowo. 

Przychodzi na głaski, prosi o przytulanie, łasi się. 

Pierwsze obserwacje Violi są następujące:

- Blanka jest psem przewidywalnym i czytelnym, absolutnie nieagresywnym, 

- nie atakuje bez powodu i znienacka,

- jeśli jest harmider, zamieszanie czy dużo emocji, wtedy Blanka się stresuje, widać napięcie, zmuszanie jej do czegokolwiek w takiej sytuacji może spowodować u niej chęć ugryzienia, ostrzega, nie rzuca się na oślep, robi to z lęku albo ze stresu,

- jak jest spokój, cisza to wtedy się relaksuje, otwiera.

P. Viola twierdzi, że to super pies ❤️

Kilka zdjęć

316183421_1198483950739179_1119297593210093020_n.jpg

316264817_1481500218997206_6996017415474983993_n.jpg

316727441_1172564346675871_765760831386223778_n.jpg

• Like 1
Posted

Ale mi ulżyło🥰 czyli szukamy mądrego domu umiejącego uszanować fakt, że jak jest zamieszanie Blance trzeba dać spokój. Jej jest potrzebna stabilizacja, przewidywalność w życiu.

Posted
Dnia 23.11.2022 o 19:23, agat21 napisał:

Piękne wieści, piękne zdjęcia Blanki w stadzie, a już Blanka ledwo mieszcząca doopinkę w legowisku to prawdziwa bomba! 😅😁

Moje psiaki uwielbiają kłaść się do za małych posłanek. Luśka uparcie kładzie się w nocy na mały materacyk ortopedyczny Peruszki i choć dupinka za nim i łepek też, to cała jest szczęśliwa 🙂

Na filmiku widać, że Blanka reaguje na imię, ale podnieść się nie ma ochoty leniuszek 🙂

Posted
Dnia 23.11.2022 o 19:26, Ewa Marta napisał:

Moje psiaki uwielbiają kłaść się do za małych posłanek. Luśka uparcie kładzie się w nocy na mały materacyk ortopedyczny Peruszki i choć dupinka za nim i łepek też, to cała jest szczęśliwa 🙂

Na filmiku widać, że Blanka reaguje na imię, ale podnieść się nie ma ochoty leniuszek 🙂

Tak, myślę, że niektóre psiaczki mają takie "ludzkie" odruchy, żeby pokazać, że przecież są mniejsze i szczuplejsze niż są! "Co? Ja się nie zmieszczę? Ja? - Patrz tylko!" 😄

• Like 2
Posted

Jest poza dogo kilka osób, które nas wspierają. Jedną z takich osób jest Małgosia D., która zawsze, kiedy jest źle pojawia się i ratuje finanse naszych podopiecznych. Tak jest i tym razem... Blanka dostała właśnie 200 zł !!!  Bardzo, bardzo Ci Małgosiu dziękujemy. Mam nadzieję, że podczytujesz wątek ❤️

• Like 2
  • Upvote 1
Posted

Komin podarowany przez Jo37 dla Blanki razem z mitenkami kupuję za 50 zł. Ewa, wpłacę niedługo tę kwotę, proszę o trochę cierpliwości, bo koniec miesiąca jakiś taki wredny się zrobił 😉😁

Posted
Dnia 23.11.2022 o 22:12, agat21 napisał:

Komin podarowany przez Jo37 dla Blanki razem z mitenkami kupuję za 50 zł. Ewa, wpłacę niedługo tę kwotę, proszę o trochę cierpliwości, bo koniec miesiąca jakiś taki wredny się zrobił 😉😁

Kochana, zaczekamy😀 a dwóm wspaniałym dziewczynom Jo37 i Tobie bardzo serdecznie dziękujemy ♥️

Posted

Zrobiłam dzisiaj przelew dla Blanki i za bazarek-loterię dla Blanki. Cieszę się, że w nowym miejscu Blanka nie sprawia problemów i oby znalazł się dla niej cudowny domek. Wyrózniłam dzisiaj ponownie ogłoszenie Blanki (miałam promocję na wersję MIDI).

Poniżej wklejam "rozmowę" z OLX Blanki....ech 😞 😞  przestałam odpowiadać po prostu.

19 LIS

• aktualne?
  • tak, aktualne. Można dzwonić na podany nr telefonu.
  • Zadarmo tak
  •  
    oczywiście, że za darmo, do adopcji, ale spaniele to rasa o trudnym charakterze, dlatego proszę o telefon na podany w ogłoszeniu numer, Ja tylko zrobiłam ogłoszenie, nie jestem opiekunką psa.

• bobym go chciał

• Like 1
Posted
Dnia 24.11.2022 o 11:04, mari23 napisał:

Zrobiłam dzisiaj przelew dla Blanki i za bazarek-loterię dla Blanki. Cieszę się, że w nowym miejscu Blanka nie sprawia problemów i oby znalazł się dla niej cudowny domek. Wyrózniłam dzisiaj ponownie ogłoszenie Blanki (miałam promocję na wersję MIDI).

Poniżej wklejam "rozmowę" z OLX Blanki....ech 😞 😞  przestałam odpowiadać po prostu.

19 LIS

• aktualne?
  • tak, aktualne. Można dzwonić na podany nr telefonu.
  • Zadarmo tak
  •  
    oczywiście, że za darmo, do adopcji, ale spaniele to rasa o trudnym charakterze, dlatego proszę o telefon na podany w ogłoszeniu numer, Ja tylko zrobiłam ogłoszenie, nie jestem opiekunką psa.

• bobym go chciał

Masakra. Takich telefonów będzie pewnie sporo

Posted
Dnia 25.11.2022 o 12:01, Livka napisał:

Witam się u Blanki 🙂

Przelałam na konto Alaskan 100 zł - dopiero później doczytałam, że to Ewa Marta jest skarbnikiem.

Przepraszam za kłopot.

Witaj kochana❤ Bardzo się cieszę że zajrzalaś do suni. Zostań tutaj z nami i z Blanką❤️

Z calego serca dziękujemy za wsparcie❤️❤️❤️

Ewelinko to żaden klopot. Przeleję pieniążki na konto Ewuni.

Posted
Dnia 25.11.2022 o 12:01, Livka napisał:

Witam się u Blanki 🙂

Przelałam na konto Alaskan 100 zł - dopiero później doczytałam, że to Ewa Marta jest skarbnikiem.

Przepraszam za kłopot.

Jaki kłopot? Żaden 🙂 Bardzo Ci serdecznie dziękujemy za wsparcie Blanki. Mamy świadomość, że szukanie właściwego domu trochę potrwa.

Posted
Dnia 27.11.2022 o 09:42, agat21 napisał:

Ewa, poszło 40 zł za komin i mitenki od Jo37, pozostałe 10 zł dopłaci Jo, bo pomyłkowo wysłałam Jej większą kwotę. 

Z całego serca dziękujemy! Jak się zamelduje na koncie, od razu wpiszę 🙂