Poker Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 cokolwiek jest lepsze niż nic, każdy dzień jest na wagę złota.Z biegiem czasu szanse na odzyskanie sprawności są coraz mniejsze. Mam z bazarku 100 zł dla Promysia.Wpłacę jak będą konkrety w jego sprawie.
togaa Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Rozmawiałam dzisiaj z p.Halina o Promyczku. Kilka razy nawet wracałam do tego tematu, bo kochana p.Halna jest w rozmowie wielowątkowa i zależało mi żeby skoncentrowała sie na sprawie... O bezpłatnym domu tymczas. nawet nie ma co mówić. Ale obiecała rozejrzeć sie za odpowiedzialna osobą która mogłaby odpłatnie przez miesiac zaopiekowac sie Promyczkiem + rehabilitacja. Zresztą moge podać Jej nr. telef. 600 879 957...Pani Halina Markiewicz Zakład Rehabilitacji Zwierząt, Katowice Mozna powołac sie na p.Basie od Lolusia....
irysek Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 czytam i czytam, nie pisalam do tej pory. marnuje sie czas, kazdy dzien jest na wage zlota, a sprawa rehabilitacji rozstrzyga sie powoli jak slimak! wszystko to na niekorzysc psiulinka. warto sie chyba sprezyc i poszukac tej rehabilitacji efektywniej. bo dom + rehabilitacja chyba malo prawdopodobna. jednak bardziej najpierw rehabilitacja, a potem dopiero dom. tak czy siak z korzyscia dla psa. tylko czas nas goni!
martka1982 Posted June 6, 2009 Author Posted June 6, 2009 Znalazł się rehabilitant, który zgodził się rehabilitować Promyczka, ale nic więcej nie wiem. Postaram się dzisiaj uzyskać konkretniejsze informacje.
Nadziejka Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 :thumbs::thumbs:[COLOR=Magenta]Promysiuuuu udac sie musi kochane malenstwo :loveu::loveu:[/COLOR]
martka1982 Posted June 6, 2009 Author Posted June 6, 2009 Słuchajcie!!! Znalazł się dom tymczasowy dla Promyczka w Dąbrówce Małej, ok.5 km od Katowic u pań, które nie raz już miały pieski (oraz kota) z problemami takimi jak Promyk. Zajmowałyby się rehabilitacją w domu ale również Promyczek mógłby jeździć do centrum rehabilitacji. Piszę mógłby, ponieważ jest jeden problem - panie nie dysponują autem. Czy znalazły się ktoś o wielkim sercu, kto transportowałby na tej trasie Promyczka?? Jesteśmy już coraz bliżej celu ale potrzebna jest nam WASZA pomoc w transporcie!!!
Gisic87 Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Przepraszam że się wtrącę ale panie nie mogłyby jeździć z Promyczkiem autobusem? Do centrum Katowic jeździ kilka autobusów. Podróż to ok 10-15min autobusem plus 3 minuty piechotą(przejście przez dworzec na drugą stronę) wiem że auto lepsze jak najbardziej ale jeśli nikt się nie znajdzie to może zastanowią się nad tym?
martka1982 Posted June 6, 2009 Author Posted June 6, 2009 W pierwszym poście umieściłam dane potrzebne do przelewu. Rozpoczynamy zbiórkę na rehabilitację Promyczka! Dogomaniacy pomóżcie Promyczkowi odzyskać czucie w łapkach! Czy ktoś mógłby zrobić dla małego allegro cegiełkowe? Liczy się każda złotówka - zdecydowana większość wpłat zostanie wydana na zabiegi rehabilitacyjne. Będzie również trzeba zakupić potrzebne do niej maści i kremy. Domek tymczasowy wesprzemy głównie karmą dla malucha oraz tym, o o co domek poprosi. Bez was się nie uda!
martka1982 Posted June 6, 2009 Author Posted June 6, 2009 Super! Dziękujemy Sabina:) Jeśli chodzi o dojazd - nie rozmawiałam z tymi paniami bezpośrednio, więc nie wiem czy była mowa o dojazdach autobusem. Z pewnością byłoby to dość uciążliwe ale nie niemożliwe, skoro mówicie,że jest dobre połączenie.
Sabina02 Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Ja mam dostac 340 zl zwrotu od cioteczek od innego pieska.... wiec poprosze je aby przekazaly te pieniazki na Promyczka... :lol:
ihabe Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 [quote name='martka1982']Słuchajcie!!! Znalazł się dom tymczasowy dla Promyczka w Dąbrówce Małej, ok.5 km od Katowic u pań, które nie raz już miały pieski (oraz kota) z problemami takimi jak Promyk. Zajmowałyby się rehabilitacją w domu ale również Promyczek mógłby jeździć do centrum rehabilitacji. Piszę mógłby, ponieważ jest jeden problem - panie nie dysponują autem. Czy znalazły się ktoś o wielkim sercu, kto transportowałby na tej trasie Promyczka?? Jesteśmy już coraz bliżej celu ale potrzebna jest nam WASZA pomoc w transporcie!!![/quote] Mój mąż i ja zawsze możemy podjechac po Promu=yczka przy okazji jak bierzemy inne psiaki na rehab. Jesteśmy do dyspozycji.....:loveu::loveu:
Karolcia_ko5 Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Promyczek, również poczuł zapach trawy i powdychał świeżego powietrza :wink: [img]http://img199.imageshack.us/img199/7779/promyk.jpg[/img] [img]http://img199.imageshack.us/img199/1191/promyk2.jpg[/img] [img]http://img199.imageshack.us/img199/8633/promyk3.jpg[/img] [img]http://img199.imageshack.us/img199/9448/promyk4.jpg[/img]
izulkabu Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 na rehabilitację na pewno do Pani Haliny do centrum. My z mężem pracujemy ale jeśli będzie potrzeba a będziemy mogli pomóc to piszcie.
martka1982 Posted June 6, 2009 Author Posted June 6, 2009 Nie pamiętam czy ktoś już podawał - czy mogę prosić o namiary do Pani Haliny? może być na PW adres i telefon. Jutro schronisko będzie rozmawiało z DT i wtedy zostanie nam już tylko kwestia dowiezienia malucha.
togaa Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Podałam dzisiaj...:razz: Ale prosze; Halina Markiewicz tel. 600-879-957 ul.Kordeckiego 3 A Katowice. /tuż.koło Placu Andrzeja./ O konińskim Promyczku rozmawiałam z nia wczoraj...
izulkabu Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 [quote name='togaa']Podałam dzisiaj...:razz: Ale prosze; Halina Markiewicz tel. 600-879-957 ul.Kordeckiego 3 A Katowice. /tuż.koło Placu Andrzeja./ O konińskim Promyczku rozmawiałam z nia wczoraj...[/quote] wspaniała kobieta - Promyczku dostaniesz od niej oprócz rehabilitacji ogromne serce :loveu: trzymam kciuki i tak jak pisałam, w razie czego piszcie na priva
ihabe Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Kochani, wiem, że sami na Promyczka potrzebujecie ale może chociaż od czasu do czasu podrzuccie ten wątek.... [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/kat-ofiara-jak-daleko-siega-ludzkie-okrucienstwo-skatowany-psiak-blaga-o-pomoc-139327/#post12408727[/URL]
martka1982 Posted June 7, 2009 Author Posted June 7, 2009 Ponawiam prośbę - czy ktoś potrafi robić allegro cegiełkowe i mógłby je zrobić dla Promyczka? Jego rehabilitacja to ogromny koszt, a my zaszliśmy już tak daleko. Teraz wszystko zależeć będzie od ilości pieniążków, jakie będziemy przekazywać DT.
Jaaga Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Już tu jestem i wyjaśniam. Moja mama zgodziła sie, zeby Promyk zamieszkał u niej. Niestety, ani ja, ani mama nie damy rady zawozić psa na rehabilitację. Moja mama ma ponad 60 lat i chory kręgosłup, wiec wiezienie niepełnosprawnego psa autobusem absolutnie nie wchodzi w grę. Ja mam za duzo swoich obowiazków, zeby móc jeszcze poświęcić czas kolejnemu zwierzakowi. Mamy doskonałą panią doktor neurolog Olender w Tychach, wiec pies miałby fachową opieke wet. Potrzebne sa pieniądze na wizyty, leki i karmę dla psa. Oczywiście rachunki do przedstawienia. Nie jest to co prawda propozycja idealna, ale przy pomocy innych osób, może dałoby sie wszystko połapać. Jest jeszcze jeden warunek. Pies musi być zdrowy pod kątem chorób zakaźnych, ze względu na dużą ilość naszych zwierząt.
Nona Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Na konto podane w pierwszym poście wysyłam dziś 100 zł.Nie mogę dziś złozyć stałej deklaracji.. Dobrze, że w katowicach są wspaniali ludzie, którzy podwioza Promyczka na rehabilitację. Z prwnościa można jeździć autobusem ale on ma złamany kręgosłup. Musi byc przewozony w pozycji stabilnej, bez podrzucania, poprawiania etc. Myslę jak zabezpieczysz go Martko na podróż do DS-jest tak mały, ze chyba w kontenerku? Łapinki są cieniuchne ale ma w nich czucie?
Recommended Posts