Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 11.09.2022 o 10:00, Jaaga napisał:

Czy potrzebuje ogłoszenia na jakieś inne miasto? Jeszcze dzis mam 60%zniżki na olx, to mogę zrobić i doliczę dyszkę do rachunku. Jeśli tak, poproszę info smsem, bo wczoraj znalazłam psa i teraz musze go pooglaszać, więc nie zaglądnę szybko.

To może Asia- Alaskan napisze...

Posted
Dnia 11.09.2022 o 10:00, Jaaga napisał:

Czy potrzebuje ogłoszenia na jakieś inne miasto? Jeszcze dzis mam 60%zniżki na olx, to mogę zrobić i doliczę dyszkę do rachunku. Jeśli tak, poproszę info smsem, bo wczoraj znalazłam psa i teraz musze go pooglaszać, więc nie zaglądnę szybko.

Mogłabyś wyróznić ogłoszenie Youri? Na mesiąc? pieniążki oddam

Spokojny, zrównoważony pies do adopcji! Wrocław Stare Miasto • OLX.pl

Co do ogłoszeń dla Poli. to ja mam na Wrocław. 

Myślę, że spokojnie można jej zrobić np na Kraków, Opole, Częstochowę albo Poznań. Tam mam wizytatorów. 

• Like 1
Posted
Dnia 31.08.2022 o 11:36, Jaaga napisał:

Rozliczenie Poli: hotelowanie 5×12 zl=60 zł lipiec, 31x12 zl =372 zł sierpień , 35 zl szczepienie wirusowką. Razem wiec 467 zł. 

Karme za sierpień zakupila Zea. Zostaje wiec 9 kg na wrzesień dla Marisy, Tosi i Teosia. 

Resized_20220831_111238.jpeg

Daj znać, to dokupimy🙂Chciałabym, aby i zwierzaki dostały karmę na miesiąc.  

• Like 1
Posted
Dnia 11.09.2022 o 12:59, Jaaga napisał:

Niestety, przy dodawaniu ogłoszenia Cudnego zorientowałam sie, że promocja dotyczy tylko odświeżeń, nie nowych ogłoszeń.

Z tego co widzę, to sunia ma tylko 2 ogłoszenia...koniecznie trzeba na Kraków zrobić...może jeszcze Opole

Posted
Dnia 11.09.2022 o 13:06, Alaskan malamutte napisał:

Z tego co widzę, to sunia ma tylko 2 ogłoszenia...koniecznie trzeba na Kraków zrobić...może jeszcze Opole

Mogę zrobić, tylko poproszę jakieś ogłoszenie na wzór....

Posted
Dnia 11.09.2022 o 13:19, Alaskan malamutte napisał:

Wrzuciłam linki do ogłoszeń na koniec pierwszego postu Poli. jeśłi jakieś dojdzie, też je dogram.

Pola potrzebuje niestety lepszych zdjęć. Jaaga, gdyby udało Ci się zrobić temu fisiowi jak się bawi zabawką, jak leży spokojnie. Ja wiem, że to trudne zadanie, ale może jak jesteś już w domu cos Ci się uda zrobić.  

Posted
Dnia 16.09.2022 o 11:22, Tyśka) napisał:

Może pokażcie Polcię na grupie mixów jrt? 

Tysiu, ona nawet nie stała koło jrt...

Szkoda, że ja nie mogę mieć psa 😞 

• Like 1
Posted

Miałam ostatnio promocję na olx to wyróżniłam ogloszenie Poli na miesiąc.

Dzisiaj zadzwoniła bardzo miła pani z Dąbrowy Górniczej. Pola bardzo jej się spodobała. Niestety...tryb pracy pani nie bylby dobrym rozwiązaniem dla naszego cudeńka.

Pani mieszka sama. Pracuje na portierni. Pomyślała że zabierałaby sunię ze sobą...No jakoś nie widzę tego aby Polcia leżala grzecznie 8 godz....

Posted
Dnia 16.09.2022 o 13:22, Alaskan malamutte napisał:

Miałam ostatnio promocję na olx to wyróżniłam ogloszenie Poli na miesiąc.

Dzisiaj zadzwoniła bardzo miła pani z Dąbrowy Górniczej. Pola bardzo jej się spodobała. Niestety...tryb pracy pani nie bylby dobrym rozwiązaniem dla naszego cudeńka.

Pani mieszka sama. Pracuje na portierni. Pomyślała że zabierałaby sunię ze sobą...No jakoś nie widzę tego aby Polcia leżala grzecznie 8 godz....

Bardzo dziękujemy za ogłoszenie 🙂  Dobrze, że ktokolwiek dzwoni 🙂

Posted
Dnia 16.09.2022 o 11:20, Ewa Marta napisał:

Wrzuciłam linki do ogłoszeń na koniec pierwszego postu Poli. jeśłi jakieś dojdzie, też je dogram.

Pola potrzebuje niestety lepszych zdjęć. Jaaga, gdyby udało Ci się zrobić temu fisiowi jak się bawi zabawką, jak leży spokojnie. Ja wiem, że to trudne zadanie, ale może jak jesteś już w domu cos Ci się uda zrobić.  

Nie bawi sie zabawkami, mogę co najwyżej spróbować zająć ją  żwaczem. I nie leży przy nas. Jest zawsze czujna i pierwsza w ruchu. Moge zrobić zdjęcie, żeby ja przytrzymać na fotelu obok Andrzeja. Na zdjęciach wychodzi dziwnie przez nietypowe jasne oczy. 

• Like 1
Posted
Dnia 16.09.2022 o 15:06, Jaaga napisał:

Nie bawi sie zabawkami, mogę co najwyżej spróbować zająć ją  żwaczem. I nie leży przy nas. Jest zawsze czujna i pierwsza w ruchu. Moge zrobić zdjęcie, żeby ja przytrzymać na fotelu obok Andrzeja. Na zdjęciach wychodzi dziwnie przez nietypowe jasne oczy. 

Jestem pewna, że cos wykombinujesz. Dzięki 🙂

Posted
Dnia 16.09.2022 o 11:42, Isiak napisał:

Tysiu, ona nawet nie stała koło jrt...

Szkoda, że ja nie mogę mieć psa 😞 

Ja widzę jej cechy jrt 🙂 ale to dlatego że poznalam sporo przedstawicieli tej rasy i ich mixów. Umaszczenie zupełnie inne, to jasne. Nie ogłaszać jako jrt ale po prostu wrzucić do grupy, tam wrzucane są różne szalone małe pieski. 

Z tego co czytam o Polci to pierwsza praca jaka właściciela czeka to zatrzymanie suni, tzn. nauczenie odpoczywania i znalezienie balansu między odpoczywaniem a zabawą. Trzymam kciuki za najlepszy dom.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 17.09.2022 o 06:50, Tyśka) napisał:

Ja widzę jej cechy jrt 🙂 ale to dlatego że poznalam sporo przedstawicieli tej rasy i ich mixów. Umaszczenie zupełnie inne, to jasne. Nie ogłaszać jako jrt ale po prostu wrzucić do grupy, tam wrzucane są różne szalone małe pieski. 

Z tego co czytam o Polci to pierwsza praca jaka właściciela czeka to zatrzymanie suni, tzn. nauczenie odpoczywania i znalezienie balansu między odpoczywaniem a zabawą. Trzymam kciuki za najlepszy dom.

To samo chcialam napisać, że Pola to w zachowaniu JRT, czyli żywy pingpong. Wyglad nie ten, ale temperament identyczny i wielkość zbliżona. Szkoda, że  nie trafiła na taka panią, jak adoptowała Ritę.  Pani szukałam wlasnie psa żywiołowego, aktywnego.

Pola jest jedynym psem, który ugryzł nasza swinie w nogę. Ona po wypuszczeniu z transporterka przez Aska7 od razu zapolowala i zrobila rozpierduchę wśród kur. 

Dnia 16.09.2022 o 15:28, Ewa Marta napisał:

Jestem pewna, że cos wykombinujesz. Dzięki 🙂

Oczywiście, że postaram się. Bardzo chciałabym, żeby Pola, Tosia i Marisa znalazły jak najszybciej dom. Nadal nie udało nam się kupić węgla. 

• Like 3
Posted
Dnia 11.09.2022 o 12:05, Alaskan malamutte napisał:

Dobrze byłoby zrobić zestawienie ogłoszeń. Kto i na jakie miasto. Na pierwszej stronie. Wtedy wiadomo, na jakie miasto dorobić.

Dnia 11.09.2022 o 13:19, Alaskan malamutte napisał:

https://gratka.pl/zwierzeta/cudowna-pola-do-adopcji/oi/27877499

https://gratka.pl/zwierzeta/wyjatkowa-pola-do-adopcji/oi/27877495

https://gratka.pl/zwierzeta/urocza-sunia-czeka-na-dom/oi/27858459

Posted

Zrobiłam nowe zdjęcia, ale zewnętrzne. Mam aparat tylko z obiektywem na daleko. W domu bez problemu zrobię sesję psu, który jest w stanie usiedzieć tyle, zebym na blisko ręcznie złapała ostrość przy każdym kolejnym zdjęciu. I to w pogodne dni. Inaczej wychodzi mi rozmazana plama zamiast psa i z detalami ściany w tle. Z powodu ekscytacji Poli na 50 zdjeć robionych w plenerze zdatnych i tak jest 15.

Jeżeli te zdjęcia uznacie znowu za nieudane, to myslę że trzeba będzie opłacić sesję u fotografa z profesjonalnym sprzętem. Dziś większość dnia było zachmurzone lub lało i dopiero o zachodzie słońca rozwiało trochę  chmury, co wykorzystałam.

Pozostaje jeszcze kwestia temperamentu Poli. Obawiacie się, ze ludzi zniechęca jej ekspresja na zdjeciach,ale ona taka jest. Jesli kogoś zniechęcą fotki,to tym bardziej jej zachowanie na żywo. Jest wszystkim zainteresowana, aktywna, cały czas w podskokach,nawiązuje ciągle kontakt. Myślę, że musi trafić na kogoś komu spodoba się zarówno jej nietypowy wygląd, jak energiczny charakter.

Wysyłam zaraz zdjęcia Alaskan na maila, bo trzeba je zmniejszyć.

Posted
Dnia 18.09.2022 o 19:12, Jaaga napisał:

Zrobiłam nowe zdjęcia, ale zewnętrzne. Mam aparat tylko z obiektywem na daleko. W domu bez problemu zrobię sesję psu, który jest w stanie usiedzieć tyle, zebym na blisko ręcznie złapała ostrość przy każdym kolejnym zdjęciu. I to w pogodne dni. Inaczej wychodzi mi rozmazana plama zamiast psa i z detalami ściany w tle. Z powodu ekscytacji Poli na 50 zdjeć robionych w plenerze zdatnych i tak jest 15.

Jeżeli te zdjęcia uznacie znowu za nieudane, to myslę że trzeba będzie opłacić sesję u fotografa z profesjonalnym sprzętem. Dziś większość dnia było zachmurzone lub lało i dopiero o zachodzie słońca rozwiało trochę  chmury, co wykorzystałam.

Pozostaje jeszcze kwestia temperamentu Poli. Obawiacie się, ze ludzi zniechęca jej ekspresja na zdjeciach,ale ona taka jest. Jesli kogoś zniechęcą fotki,to tym bardziej jej zachowanie na żywo. Jest wszystkim zainteresowana, aktywna, cały czas w podskokach,nawiązuje ciągle kontakt. Myślę, że musi trafić na kogoś komu spodoba się zarówno jej nietypowy wygląd, jak energiczny charakter.

Wysyłam zaraz zdjęcia Alaskan na maila, bo trzeba je zmniejszyć.

Bardzo dziękujemy. Na pewno coś uda się wybrać. Oczywiście szukamy aktywnego domu, który sprosta energii Poli.