Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zachary']Czy ktoś to wie, co z psiulkiem?

PYTAM O TO SAMO????; nie znam azylu ...ale obiekcje i niepokój nie jest wyssany z palca, badz podstepnej natury wyrazajacych te zastrzeżenia -to samo ŻYCIE je rodzi -nie ma sie wiec o co obrazac, gdyby nie było takich" schronisk" ( co za nieadekwatne słowo) w Polsce nie byłoby takich obaw...-tło wokół piesa jest jednak ..koszmarne...oko równiez, ..a to juz zalezy TYLKO od ludzi ..Znajoma dogomaniaczka deklaruje chęc wsparcia finansowego tej bidy ... Czy jest mozliwośc wsparcia TEGO piesa a nie ogólnie schronu...????

Posted

A-s-i-a jakie teorie masz na myśli? Przejżałąm właśnie wątek i uważam, że emocje są bardzo pozytywne. Nikt nikomu nie ubliża, nie oczernia. Liczy się pomoc dla psa i zastanawiamy się jak ją zorganiozować.

Czy pieniążki, które przekażemy na schron, zostaną przekazane właśnie na leczenie tego czarnego psa? Byłaś tam. Zrobiłaś zdjęcie psa, który cierpi, bo ma rozerwane oko. Następnego dnia był wet w schronie i co zrobił? NIC. Uważasz, że to jest słuszna decyzja? Z jakiejś przyczyny nie ma tam wstępu wolontariat. Ludzie, którzy chcą nieść pomoc zwierzętom. Personel powinien być na nich otwarty.

Asia zaprosiłam Cię na wątek, ponieważ jako jedyna widziałaś psa. Nic o nim jednak nie napisałaś. Jest tylko zdjęcie. Szukając mu domu powinniśmy wiedzieć jak się zachowuje, a przede wszystkim jakiej jest wielkości. Czy możemy Cię prosić o uzupełnienie wiedzy? Jutro postaram się pojechać do schronu. W którym boksie go szukać?

Uspokajasz nas, że wszystko jest w porządku i możemy być spokojni. Czy to znaczy, że kontaktowałaś się ze schronem i masz jakieś wiadomości na temat jego stanu zdrowia?

Pozwoliłam sobie zacytować:
[quote name='A-s-i-a']Tak.... byłam.
Wrzucę kilka zdjęć....
..........(wycięte zdjęcia)

i cierpiący pies (patrz na rozerwana dolna powieka oka)

i okropnie chora dobermanka(nawet nie może stać) - dopiero przywieziona

[quote name='A-s-i-a']Zbyt mało osób tutaj wchodzi :-(:-(:-(
A może ktoś założy nowy wątek?
Może jakiś "reklamowy" tytuł, chwytający za serce?....
Trzeba coś wymyślić... Np:" Dlaczego tu nikt nie zagląda, a my cierpimy".. ? NIeeeee...., głupie.... Tak na gorąco nie wymyślę, ale ....pomyślę...

Qurcze, mam 2 jamniki i 2 pokoje... nie mogę tej dobki zabrać, inaczej byłaby już u mnie wczoraj :shake:
Mam nadzieję, że był w schronie wczoraj wet i coś zaradził....
Może tam zadzwonić? Tak.... ale co nam to da?
Boże! Zaczynam chyba głupio myśleć...

[quote name='kuba123']witam
ja już po rekonesansie schroniska
dobka już za TM ( wet był wczoraj)
( zaawansowana nosówka :wyciek z nosa i oczu, drgawki)
poraniony pies- obejrzany przez weta - "sam się wyliże"
jutro nowe zdjęcia
biała boksia ( z ogonkiem) śliczna i ( jak dla mnie) sznaucer średni pieprz i sól -zaniedbany( dla weta mix PON-a) zobaczymy jutro

[quote name='A-s-i-a']Wyciek? Dzień wcześniej tylko wysoka temperatura (tak mnie się wydawało...) żadnych wycieków. Drgawek nie było. ale... od gorączki też są...
Nie jestem wetem, nie znam się. Szkoda suni :-(
A poranione oko psa, to się samo może zagoi, ale po jakim czasie i jak on będzie wyglądać. A co z kanalikami łzowymi? Ten pies ciągle tą ranę drapie pazurem i infekuje! :shake:
Szkoda,że wet nie chciał tego zszyć. Można kołnierz założyć, pewnie szybciej by się zagoiło.
Biedny psiaczek....
Jak to jest z wetami? Czy może być wybrany przez dyrekcję schronu, czy zostaje obligatoryjnie narzucony przez UM?

Asiu jaka jest Twoja propozycja?

Czy dowiadywał się ktoś o wolne miejsca w hotelikui?

W Opolu jest dobry hotelik. Koszt 360 + karma.

Posted

Deklaracje wpłat:

30 zł jednorazowo - MyrkurDagur
30 zł jednorazowo - Rodzice Maciusia + BAZAREK
30 zł jednorazowo - Pokre
30 zł miesięcznie - Zachary + koszty leczenia
10 zł miesięcznie - Zuzlikowa
50 zł miesięcznie - zulugula

RAZEM 180 zł

Koss jestem przekonana, że możemy mu wspólnymi siłami indywidualnie pomóc. Na razie mamy pieniążki za 2 tygodnie pobytu w hotelu oraz oczywiście Zachary chce pokryć koszty leczenia. Nie wiem ile Twoja koleżanka Koss jest w stanie dołożyć. Ja mogę zawieźć psa do hoteliku w Opolu lub gdzieś na trasie do Warszawy. Może ktoś jeszcze jest w stanie chociaż po parę złotych dodać do skarbonki? W kolejnym miesiącu można liczyć na bazarki i powinno być łatwiej. Ja liczę na szybką poprawę stanu oczka i błyskawiczny dobry domek. Szkoda pieska.

W środę wracam do wawy. Skomplikuje to sprawę z ewentualnym transportem do hoteliku.

Posted

Napisał A-s-i-a
Tak.... byłam.
Wrzucę kilka zdjęć....
..........(wycięte zdjęcia)

i cierpiący pies (patrz na rozerwana dolna powieka oka)
Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 1200x1600.

i okropnie chora dobermanka(nawet nie może stać) - dopiero przywieziona
Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 1200x1600.

Dziewczyny -JA ODPADAM , NIE MOGĘ, TA SUNIA MNIE PRZESLADUJE, to nic nie daje ,jedno, dwa uratowane psie zycie i co , ....tu klnę jak szewc...a ile umiera, tak w przerazeniu, samotnie w bólu...i nie piszcie mi ,ze jedno to całe jego 100% ja to wiem ale nie moge .k...

Posted

Zjadło mi posta :angryy:

Mogę go zabrać jutro do Warszawy. Nie mogę go przenocować. Czy ktoś może pomóc w znaleznieniu jakiegoś wolnego miejsca w hoteliku lub DT na kilka dni (do czasu transportu psa do Elbląga). Może Pati pomoże??? Niech się ktoś skontaktuje - bardzo proszę. Mogę go przenocować w klinice weterynaryjnej. Koszt noclego to chyba 30 zł\doba.

Muszę uciekać.

Nr konta postaram się wstawić jeszcze dzisiaj.

Posted

Pati mi napisala ze na 90% nie ma miejsca ale pyta na ile dni mialby u niej byc
mam tez namiary na 2 hotele psie od tresera mojego psa - sprawdze cene i dostepnosc