szafirka Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 Nutka jest mniejsza, niż wydawała mi się na zdjęciach. Jest ufna, otwarta, ciekawa. Chętnie pozwiedzała ogród, zjadła kolację razem z Felą, najpierw opędzlowały wspólnie jedną miskę, potem przeniosły się do drugiej. Sierść wydaje się być w dobrym stanie, Waga też raczej OK. 1 1 Quote
Poker Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 Kochana malizna. Dobrze, że tylko z urody jest podobna do Pixelka. Quote
elik Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 Dnia 6.03.2022 o 22:25, Tola napisał: Aska7 już w domu. Szczęśliwie zakończona kolejna akcja. Quote
bou Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 Dnia 5.03.2022 o 11:40, Tola napisał: i jeszcze raz Wpłaciłam jednorazowo pieniądze dla czarnulki,Nutka jest taka wystraszona...oby szybko zrozumiała,że są dobrzy ludzie na świecie i w jej swiecie. 1 Quote
Aska7 Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 Jechała na przednim siedzeniu i trochę pogadałyśmy. Szybko się otworzy. 1 1 Quote
elik Posted March 7, 2022 Posted March 7, 2022 Dnia 6.03.2022 o 23:25, Aska7 napisał: Jechała na przednim siedzeniu i trochę pogadałyśmy. Szybko się otworzy. Jak sobie pogadałyście, to pewnie jest na dobrej drodze do tego 🙂 Quote
Nesiowata Posted March 7, 2022 Posted March 7, 2022 Dnia 6.03.2022 o 22:25, Tola napisał: Aska7 już w domu. Całe szczęście Quote
Tola Posted March 7, 2022 Author Posted March 7, 2022 Dnia 6.03.2022 o 23:24, bou napisał: Wpłaciłam jednorazowo pieniądze dla czarnulki,Nutka jest taka wystraszona...oby szybko zrozumiała,że są dobrzy ludzie na świecie i w jej swiecie. Magda, bardzo Ci dziękuję❣️ Jak będą na koncie dan znać, dzisiaj nie miałam kiedy o to zadbać. Quote
Tola Posted March 7, 2022 Author Posted March 7, 2022 Czekam na kolejne wieści od Hani, mam nadzieję, że będą coraz lepsze o wszystkich psach. Quote
szafirka Posted March 7, 2022 Posted March 7, 2022 Nutka jest delikatna i subtelna. Jest chętna do kontaktu, ale nie narzuca się. W ciągu dnia czuła się niepewnie na dworze, lepiej w domu, natomiast wieczorem już biegała swobodnie po ogrodzie. Dzisiaj miała bliskie spotkanie z kotem i nie zrobił na niej wrażenia - powąchała i poszła dalej. Na smyczy Nutka radzi sobie idealnie, może mieszkała w bloku i wychodziła na spacery. https://youtu.be/RLcd1xadKpY 3 Quote
Poker Posted March 8, 2022 Posted March 8, 2022 Fajna sunieczka. Oby migusiem znalazła domek. Mam duże obawy, że w związku z niepewną sytuacją ludzie mogą nie decydować się teraz na adopcje. Quote
Tola Posted March 8, 2022 Author Posted March 8, 2022 Dnia 7.03.2022 o 21:19, szafirka napisał: Nutka jest delikatna i subtelna. Jest chętna do kontaktu, ale nie narzuca się. W ciągu dnia czuła się niepewnie na dworze, lepiej w domu, natomiast wieczorem już biegała swobodnie po ogrodzie. Dzisiaj miała bliskie spotkanie z kotem i nie zrobił na niej wrażenia - powąchała i poszła dalej. Na smyczy Nutka radzi sobie idealnie, może mieszkała w bloku i wychodziła na spacery. https://youtu.be/RLcd1xadKpY Dnia 8.03.2022 o 21:35, Poker napisał: Fajna sunieczka. Oby migusiem znalazła domek. Mam duże obawy, że w związku z niepewną sytuacją ludzie mogą nie decydować się teraz na adopcje. Cieszą bardzo takie wiadomości, bo w boksie wydawała się jednym ogromnym strachem. Quote
Tola Posted March 8, 2022 Author Posted March 8, 2022 Dnia 8.03.2022 o 21:35, Poker napisał: Fajna sunieczka. Oby migusiem znalazła domek. Mam duże obawy, że w związku z niepewną sytuacją ludzie mogą nie decydować się teraz na adopcje. Niestety to bardzo prawdopodobne. No i bardzo dużo ludzi decyduje się teraz na pomoc zwierzakom z Ukrainy. Quote
Tola Posted March 8, 2022 Author Posted March 8, 2022 Nutka pięknie dziękuje za wpłaty: 20 zł - Nesiowata 100 zł - Bogusik 100 zł - Anula 50 zł - MikAga 50 zł - bou 50 zł - Poker Quote
Jaaga Posted March 9, 2022 Posted March 9, 2022 Dnia 8.03.2022 o 22:11, Tola napisał: Niestety to bardzo prawdopodobne. No i bardzo dużo ludzi decyduje się teraz na pomoc zwierzakom z Ukrainy. To mogę potwierdzić mam juz dość telefonów o Laimę. Nie czytaja o jej potrzebach, tylko chcą, bo z Ukrainy. Potem co któryś sprowadzony stamtąd pies straci dom, bo to psy, które trzeba uczyć wszystkiego. Wiele z problemami. Jednak taka malizna na pewno szybko skradnie czyjeś serce. Quote
Tola Posted March 9, 2022 Author Posted March 9, 2022 Dnia 9.03.2022 o 09:09, Jaaga napisał: To mogę potwierdzić mam juz dość telefonów o Laimę. Nie czytaja o jej potrzebach, tylko chcą, bo z Ukrainy. Potem co któryś sprowadzony stamtąd pies straci dom, bo to psy, które trzeba uczyć wszystkiego. Wiele z problemami. Jednak taka malizna na pewno szybko skradnie czyjeś serce. Oby tak się stało. Panuje opinia, że czarne zwierzaki dłużej jednak czekają na dom; potwierdzam - jak trafia do nas rodzeństwo kocie, to czarne zawsze jako ostatnie znajduje dom. Dlatego cieszę się, że tutaj jest tyle miłośniczek czarnych psiaków🙂 Quote
szafirka Posted March 9, 2022 Posted March 9, 2022 Nutka robi się coraz śmielsza, w zasadzie dorównuje ekspresją Felce. Ja też jestem z tych co lubią czarne i postaramy się zrobić jej jak najlepsze zdjęcia do ogłoszeń. Niestety okazało się, że Nutka ma giardię, więc zaczynamy leczenie. W poniedziałek dostały krople na pchły, zatem kąpiel tuż tuż. https://youtu.be/nmwCP4do1Po 5 1 Quote
Tola Posted March 9, 2022 Author Posted March 9, 2022 Koleżanki ze schroniskowego boksu, wspierały się po sterylce, świetnie, ze udało się im razem wyjechać:) Quote
elik Posted March 11, 2022 Posted March 11, 2022 Z majątku Orusia, który grzeje już doopinkę we własnym DS, dla Nuteczki zostało 239,76 zł. Melcia i Pikselem dostali po 250,00 zł więc, żeby Nutka nie dostała mniej, dodaję do 250,00 zł i przesyłam na konto Fundacji ZEA. Martusiu bardzo proszę o potwierdzenie na wątku Orusia, gdy kasa zamelduje się na koncie Fundacji. <Wątek Oreo> 2 Quote
Tola Posted March 11, 2022 Author Posted March 11, 2022 Dnia 11.03.2022 o 18:04, elik napisał: Z majątku Orusia, który grzeje już doopinkę we własnym DS, dla Nuteczki zostało 239,76 zł. Melcia i Pikselem dostali po 250,00 zł więc, żeby Nutka nie dostała mniej, dodaję do 250,00 zł i przesyłam na konto Fundacji ZEA. Martusiu bardzo proszę o potwierdzenie na wątku Orusia, gdy kasa zamelduje się na koncie Fundacji. <Wątek Oreo> A to niespodzianka, bardzo Wam dziękuję w imieniu swoim i Nutki:). Jutro na pewno będę miała wydruk i potwierdzę wpłatę. 1 Quote
Recommended Posts