Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nutka jest mniejsza, niż wydawała mi się na zdjęciach. Jest ufna, otwarta, ciekawa. Chętnie pozwiedzała ogród, zjadła kolację razem z Felą, najpierw opędzlowały wspólnie jedną miskę, potem przeniosły się do drugiej. Sierść wydaje się być w dobrym stanie, Waga też raczej OK. 

• Like 1
  • Upvote 1
  • Tola changed the title to Mała Nutka źle reaguje w schronisku na samotność i już jutro wyjeżdza z miejsca, gdzie był tylko smutek. Sama jednak nie da rady i prosi o przychylność.
Posted
Dnia 5.03.2022 o 11:40, Tola napisał:

i jeszcze raz

Wpłaciłam jednorazowo pieniądze dla czarnulki,Nutka jest taka wystraszona...oby szybko zrozumiała,że są dobrzy ludzie na świecie i w jej swiecie.

• Like 1
Posted
Dnia 6.03.2022 o 23:25, Aska7 napisał:

Jechała na przednim siedzeniu i trochę pogadałyśmy. Szybko się otworzy.

Jak sobie pogadałyście, to pewnie jest na dobrej drodze do tego 🙂 

Posted
Dnia 6.03.2022 o 23:24, bou napisał:

Wpłaciłam jednorazowo pieniądze dla czarnulki,Nutka jest taka wystraszona...oby szybko zrozumiała,że są dobrzy ludzie na świecie i w jej swiecie.

Magda, bardzo Ci dziękuję❣️ Jak będą na koncie dan znać, dzisiaj nie miałam kiedy o to zadbać. 

Posted

Nutka jest delikatna i subtelna. Jest chętna do kontaktu, ale nie narzuca się. W ciągu dnia czuła się niepewnie na dworze, lepiej w domu, natomiast wieczorem już biegała swobodnie po ogrodzie. Dzisiaj miała bliskie spotkanie z kotem i nie zrobił na niej wrażenia - powąchała i poszła dalej. Na smyczy Nutka radzi sobie idealnie, może mieszkała w bloku i wychodziła na spacery.

https://youtu.be/RLcd1xadKpY

IMG_20220307_202133_180x240.jpg

• Like 3
  • Tola changed the title to Mała Nutka w schronisku źle reaguje na samotność i już jutro wyjeżdza z miejsca, gdzie był tylko smutek. Sama jednak nie da rady i prosi o wsparcie.
Posted

Fajna sunieczka. Oby migusiem znalazła domek. Mam duże obawy, że w związku  z niepewną sytuacją ludzie mogą nie decydować się teraz na adopcje.

Posted
Dnia 7.03.2022 o 21:19, szafirka napisał:

Nutka jest delikatna i subtelna. Jest chętna do kontaktu, ale nie narzuca się. W ciągu dnia czuła się niepewnie na dworze, lepiej w domu, natomiast wieczorem już biegała swobodnie po ogrodzie. Dzisiaj miała bliskie spotkanie z kotem i nie zrobił na niej wrażenia - powąchała i poszła dalej. Na smyczy Nutka radzi sobie idealnie, może mieszkała w bloku i wychodziła na spacery.

https://youtu.be/RLcd1xadKpY

IMG_20220307_202133_180x240.jpg

Dnia 8.03.2022 o 21:35, Poker napisał:

Fajna sunieczka. Oby migusiem znalazła domek. Mam duże obawy, że w związku  z niepewną sytuacją ludzie mogą nie decydować się teraz na adopcje.

Cieszą bardzo takie wiadomości, bo w boksie wydawała się jednym ogromnym strachem.

Posted
Dnia 8.03.2022 o 21:35, Poker napisał:

Niestety to bardzo prawdopodobne.

No i bardzo dużo ludzi decyduje się teraz na pomoc zwierzakom z Ukrainy.

Posted

Nutka pięknie  dziękuje za wpłaty:

20 zł - Nesiowataserce-ruchomy-obrazek-0528.gif

100 zł -  Bogusik serce-ruchomy-obrazek-0528.gif

100 zł - Anula serce-ruchomy-obrazek-0528.gif

50 zł - MikAga serce-ruchomy-obrazek-0528.gif

50 zł - bou serce-ruchomy-obrazek-0528.gif

50 zł - Poker serce-ruchomy-obrazek-0528.gif

depositphotos_46091281-stock-illustration-bouquet-of-multicolored-roses-and.jpg

Posted
Dnia 8.03.2022 o 22:11, Tola napisał:

Niestety to bardzo prawdopodobne.

No i bardzo dużo ludzi decyduje się teraz na pomoc zwierzakom z Ukrainy.

To mogę potwierdzić  mam juz dość telefonów o Laimę. Nie czytaja o jej potrzebach, tylko chcą, bo z Ukrainy. Potem co któryś sprowadzony stamtąd pies straci dom, bo to psy, które trzeba uczyć wszystkiego. Wiele z problemami. 

Jednak taka malizna na pewno szybko skradnie czyjeś serce.

Posted
Dnia 9.03.2022 o 09:09, Jaaga napisał:

To mogę potwierdzić  mam juz dość telefonów o Laimę. Nie czytaja o jej potrzebach, tylko chcą, bo z Ukrainy. Potem co któryś sprowadzony stamtąd pies straci dom, bo to psy, które trzeba uczyć wszystkiego. Wiele z problemami. 

Jednak taka malizna na pewno szybko skradnie czyjeś serce.

Oby tak się stało. Panuje opinia, że czarne zwierzaki dłużej jednak  czekają na dom; potwierdzam - jak trafia do nas  rodzeństwo kocie, to czarne zawsze jako ostatnie znajduje dom.  Dlatego cieszę się, że tutaj jest tyle miłośniczek czarnych psiaków🙂

Posted

Nutka robi się coraz śmielsza, w zasadzie dorównuje ekspresją Felce. Ja też jestem z tych co lubią czarne i postaramy się zrobić jej jak najlepsze zdjęcia do ogłoszeń. Niestety okazało się, że Nutka ma giardię, więc zaczynamy leczenie. W poniedziałek dostały krople na pchły, zatem kąpiel tuż tuż.

https://youtu.be/nmwCP4do1Po

IMG_20220309_085427_320x240.jpg

IMG_20220309_085453_320x240.jpg

IMG_20220309_085513_320x240.jpg

• Like 5
  • Upvote 1
Posted

Z majątku Orusia, który grzeje już doopinkę we własnym DS, dla Nuteczki zostało  239,76 zł. Melcia i Pikselem dostali po 250,00 zł więc, żeby Nutka nie dostała mniej, dodaję do 250,00 zł i przesyłam na konto Fundacji ZEA.

Martusiu bardzo proszę o potwierdzenie na wątku Orusia, gdy kasa zamelduje się na koncie Fundacji.

<Wątek Oreo>

• Like 2
Posted
Dnia 11.03.2022 o 18:04, elik napisał:

Z majątku Orusia, który grzeje już doopinkę we własnym DS, dla Nuteczki zostało  239,76 zł. Melcia i Pikselem dostali po 250,00 zł więc, żeby Nutka nie dostała mniej, dodaję do 250,00 zł i przesyłam na konto Fundacji ZEA.

Martusiu bardzo proszę o potwierdzenie na wątku Orusia, gdy kasa zamelduje się na koncie Fundacji.

<Wątek Oreo>

A to niespodzianka, bardzo Wam dziękuję w imieniu swoim i Nutki:).

Jutro na pewno będę miała wydruk i potwierdzę wpłatę.

depositphotos_67650473-stock-illustration-bouquet-of-colorful-roses-lisianthus.jpg

• Like 1