Jump to content
Dogomania

Bo leczenie było za drogie...prawie jak lew...Wielki "Uszko" MA DOM!

Recommended Posts

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a w sumie......jak nie beda chcieli wydawac pieniedzy na badania,to niech go po prostu nie biora.Juz jedno tacy go oddali.
Oglaszamy,nie ma na co czekac.Mozna o nim pisac same superlatywy.
wlasnie spojrzalam na p[ierwsze fotki,ja sie martwie,czy on nie zarasta? :) Uszko,wspaniale zarasta !!!

Posted

mozecie sie zachwycać sie w tekście do woli-nic nie bedzie przesada-pies,ktorego WSZYSCY lubia.Chcialoby sie go miec.
Zrobilam dzis fotke ogonka,co prawda merdał,ale widac zmiany:)

Posted

Nie podajemy namiarow na schronisko, żadnych!!!! Pies z Trójmiasta
Tylko do Brązowej: 605 325 725.

Tekst do ogłoszeń:

Bo leczenie było za drogie...prawie jak lew...Wielki "Uszko" z Trójmiasta.

Trafił do schroniska jako bardzo zaniedbany pies. Do tego miał krwiaka na uszku, juz wyleczone, ale po tym niemiłym incydencie pozostało mu imię.

Uszko to pies, który ma bardzo dobry kontakt z ludźmi, jest ogromną przylepą. Gdy zaczął chorować (znajomi weterynarze kojarzą tego psa), to skończył przywiązany pod brama schroniska jak śmieć.

A tak wspaniale opiera się o nogi człowieka, żeby tylko być bliżej niego...
Mądre, bolesne oczy ciągłe wypatrują znajomych sylwetek
Odprowadzony do boksu długo wyje i nawołuje swoich ludzi. Jego płacz poruszy każdego.

Tak o nim piszą wolontariusze:

"Uszko wita każdego, kto wchodzi na jego wybieg, z patyczkiem w pysku i podaje do reki, aby mu rzucić. Wspaniały pies. Ktoś, kto go przygarnie, zakocha się z miejsca w tym kudłaczu.
Jest wspaniały. Staruszkiem nie jest, przed nim jeszcze lata, byle nie spędził ich s w schronisku. A charakter - miodzio! Do przytulania, wyklepywania, radość na pysku, gdy poświeci mu się chwileczkę czasu, ufność w oczach i patyczek w pysku. Do zacałowania pyszczek. On to uwielbia. Prawdziwy miś z dziecięcych marzen. Cudowny, cudowny, cudowny.
Uszko pięknie przynosi piłeczkę, żeby mu rzucać, a kiedy skacze na mnie przednimi łapami to o dziwo nie całym ciężarem ciała tylko tak, żeby nie przewrócić"

Pies, który żyje dla ludzi. Bycie blisko człowieka nadaje sens jego istnieniu. Wierzymy, że znajdzie się ktoś, kto ten fakt doceni i podaruje mu dom na zawsze. Uszko na niego zasługuje i bardzo czeka.

Posted

Jakieś ogłoszenia już ma czy są potrzebne ?

A rozumiem, że jak się znajdzie ktoś chętny to sprawdzicie domek, bo ja się obawiam że taki pies jak on to żeby go ktoś na łańcuch do pilnowania nie wziął. Uszko powinien mieć swój dom i kochającego opiekuna. Jest wspaniałym psem.
I jeszcze jedno - na zdjęciach to takiej średniej wielkości jest, czy mnie się tylko tak wydaje ?

Posted

Dogo07 jesli dobrze rozpoznaję osobę na zdjęciu to jest to bardzo wysoka dziewcyzn! Dlatego pies robi takie wrażenie, ale podejrzewam, że jest sporaśnyyyy!!

Posted

Mój psiak ma ok. 45 kg i jak stanie to prawie taki jak ja jest, i może dlatego mnie się wszystkie inne psiaki wydają mniejsze :lol:.

Acha - i nadal nie wiem czy potrzebne jest allegro, alegratka bo o cafeanimal boję się pytać.

Posted

dlaczego cafeanimal nie?:cool3: jak zachowamy ostrozność...
Na szczeście i nieszczescie Uszko jest 8mioletni i nikt,kto go zobaczy,jak sie lasi,do pilnowania go nie wezmie :).Zdecydowanie duzy pies.
all juz ma :)

Posted

Chodzi mi o to , że jak go wezmą z cafeanimal do Metra a ono jest darmowe i /Ktoś/ przeczyta to co wtedy ?
A jaką ostrożność proponujesz, jak coś to podaj mi nr tel i maila do ogłoszenia - to mu zrobię w najbliższym czasie cafeanimala.
Tekst do ogłoszeń był tu już na wątku gdzieś.