Jump to content
Dogomania

DOJECHAŁ EKSPRESEM DO SUPER DS U SAMURAJA !! !! Opel z Ukrainy, ciekawe czy szybko dojedzie do DS?

Recommended Posts

Posted

Kolejna porcja o Opelku/Dofim w odpowiedzi na moje pytanie jak się udały zakupy.

Zakupy bardzo dobrze😊 Ma wszystko i  badania zrobione, uszy wyczyszczone, w sobotę do kontroli na robaczki .

Jest bardzo grzeczny, je dużo , śpi z nami w pokoju , nauczył się za potrzebą na zewnątrz . Cały czas mnie całuje i nosem o mój nos mnie dotyka😊

Czip załatwiony , zakupy zrobione , ma identyfikator i kilka obroży , smyczkę , zabawki , gryzaki , i wiele innych😊 Śpi z nami do 8.00 😊😊 Nawet nie piszczy i jest mega FAJNY!!

Jesteśmy z Żoną bardzo zadowoleni a on ma super dom i RODZINĘ 😊

Dziób mi się śmieje z radości jak to czytam 🙂 Jestem szczęśliwa.

Wrzuciłem na luz i śpię kołami do góry

492688117_OpelwDS2.jpg.1f8800665cfe956360af37e8b1797443.jpg

Bardzo lubię się przytulać do pańcia i powiem szczerze,że jesteśmy podobni do siebie

1133404078_OpelwDS1.jpg.0179c3d5154be73b350530f7bac385fb.jpg

A to ja na mojej posiadłości. Niech wszyscy zobaczą jakie mam piękne " ludwiczki"

234133390_OpelwDS.jpg.139c46abe156f1c33bb6502b7ca54afc.jpg

• Like 4
  • Upvote 1
Posted
14 godzin temu, Poker napisał:

Dzięki za informacje. Nie potrzebuję  rachunku.

Wstawiłam rachunki, bo i tak my potrzebujemy mieć wszystko rozliczone.

Też dostałam od pana zdjecia i filmik. Są rewelacyjni. Opel miał szczęście niesamowite. Teraz wszystkie adopcje stanęły, nie ma nawet głupawych telefonów o inne psy i koty, a tu taki najlepszy pod słońcem dom :) Bardzo się cieszę i razem z Elik wnioskuję o zmiane tytułu 😉

• Like 1
Posted

Pan Opelka napisał dziś:

Kochamy go od samego początku , jak już z Panią rozmawiałem, jak wspomniałem przy rozmowie , wiem że to jest ten Piesio😊 I tak jest .Bardzo jest grzeczny , całuje nas mnie nosuje po moim nosie 😊Proszę się nie martwić , naprawdę ma tu z Nami  super , nawet śpi do 8 rano z Nami😊Ma leki na odrobaczenie , bo miał je i wszystkie badania już zrobione , w sobotę kolejną idziemy do kontroli , jest wykąpany  i ma się super , chodzi z nami krok do kroku 😊 Jest naprawdę super .

• Like 2
  • Upvote 1
  • Poker changed the title to DOJECHAŁ EKSPRESEM DO SUPER DS U SAMURAJA !! !! Opel z Ukrainy, ciekawe czy szybko dojedzie do DS?
Posted

Czyli jednak jeszcze niewyleczony. Powiedziałam o konieczności zrobienia badania i podaniu dalej leków, gdyby wyszły dodatnio. Fajnie, że państwo się nie wystraszyli, tylko sami leczą. 

Posted
Dnia 17.10.2021 o 16:44, Poker napisał:

Naprawdę ma domek z najwyższej półki.

Dnia 18.10.2021 o 10:29, mari23 napisał:

Jak bardzo cieszą takie adopcje ❤️ ech, żeby tak więcej takich domków....

Domek świetny, z najwyższej półki i taki życzę koleżance Opelka - Loni.

Tylko czy  się uda, na razie ani jednego zapytania.

Posted

nowe wieści o chłopaku na moje pytanie jak się ma Dofi:

Dofi ?  bardzo dobrze  , nie sika w domu więc fajnie .

Leczymy Go z glist , miał ich sporo bardzo , jutro idziemy do kontroli  .Ale już jest dobrze bo od wczoraj nic nie widać 😊

Tak jest grzeczny ,jedynie boi  się głaskania z góry i troszkę się boi podejść od razu ,poza tym jest ok .

Ma kupione spanie , na dole i u góry w sypialni , a jutro na 30 min chcemy zobaczyć jak jest sam .Wiec chwila prawdy , czy da radę ?

Generalnie jest dobrze i ma mnóstwo radości bo widać po nim , a my też😊

Jak dobrze, że trafił na wyrozumiały DS , a nie taki, który by oddał psa z powodu glist.

Posted
Dnia 23.10.2021 o 01:42, Poker napisał:

nowe wieści o chłopaku na moje pytanie jak się ma Dofi:

Dofi ?  bardzo dobrze  , nie sika w domu więc fajnie .

Leczymy Go z glist , miał ich sporo bardzo , jutro idziemy do kontroli  .Ale już jest dobrze bo od wczoraj nic nie widać 😊

Tak jest grzeczny ,jedynie boi  się głaskania z góry i troszkę się boi podejść od razu ,poza tym jest ok .

Ma kupione spanie , na dole i u góry w sypialni , a jutro na 30 min chcemy zobaczyć jak jest sam .Wiec chwila prawdy , czy da radę ?

Generalnie jest dobrze i ma mnóstwo radości bo widać po nim , a my też😊

Jak dobrze, że trafił na wyrozumiały DS , a nie taki, który by oddał psa z powodu glist.

Myślałam, że chodziło o lamblie. Dostal zwykle odrobaczenie dwa dni przed wyjazdem do nowego domu, to nieźle musiał być zapchany, że tam dopiero wyszły.  Lonia miała czyste kupy, ale w tej sytuacji to musze ja zabezpieczyć. Pozostałe sa na Advocate. 

Posted

Widocznie było glist bardzo dużo. A może trzeba odrobaczyć wszystkie psy , z których kupami przebywał? Ty wiesz najlepiej. Mogę pokryć koszty chociaż częściowo, bo to " moje" glisty.

Posted
Dnia 23.10.2021 o 09:40, Poker napisał:

Widocznie było glist bardzo dużo. A może trzeba odrobaczyć wszystkie psy , z których kupami przebywał? Ty wiesz najlepiej. Mogę pokryć koszty chociaż częściowo, bo to " moje" glisty.

Widocznie tak, bo na drugi dzień po odrobaczeniu sprawdzałam kupe i jeszcze nic nie było. Musiały go wtedy przytkać. Własnie Andrzej pojechał do przychodni po tabletki. Zapomniałam tylko o Suvi, muszę zadzwonic, że trzeba więcej. Jesli zapłaciłabś za jej odrobaczenie i Oreo, to byłoby super. Szczeniakom ukraińskim opłacę z wpłat na koncie fundacji. Raczej odrobaczyć muszę wszystkie psy, które przebywały z nim. oprócz Loni reszta jest zabezpieczona Advocate, który działa nawet na larwalne formy nicieni. Jednak wolę jeszcze podać tabletki.

Posted
Dnia 23.10.2021 o 17:37, Poker napisał:

OK, na konto męża ?

Oczywiście, może być, dziękuję.  Juz podałam dzis tabletki. Wczesniej Lonia dostała inną, a Opel inną. Zobacze jutro rezultat. 

Posted
Dnia 23.10.2021 o 22:24, Poker napisał:

Bo jego pańcio jest polskim samurajem. Ma skończoną szkołę w Japonii.

O kurtka  🙂   To Opelek ma super orientalny dom  🙂