Mruczka Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Dnia 2.11.2021 o 13:19, Tyśka) napisał: Aura jest faktycznie ciut wyższa, tzn ma dłuższe łapki 😉 Ale są bardzo podobne wielkościowo. Aira jest najdrobniejsza. To szukam transportu dla Aury. Już wrzuciłam post na FB. Aura wczoraj 😉 Już ją kocham! 1 Quote
Poker Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Łapusie ma dość masywne i te śmieszne, klapnięte uszki. Urocza. Quote
Tyśka) Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Wrzucam zdjęcia, na razie te, które zrobiła Córka P. Marzenki 🙂 (akurat przyleciała na święta) Jeszcze Aura Mruczki: Quote
Mruczka Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Dnia 2.11.2021 o 14:05, Tyśka) napisał: Wrzucam zdjęcia, na razie te, które zrobiła Córka P. Marzenki 🙂 (akurat przyleciała na święta) Jeszcze Aura Mruczki: Niunia! A czy coś wiadomo o jej charakterze? Quote
Tyśka) Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Dnia 2.11.2021 o 14:12, Mruczka napisał: Niunia! A czy coś wiadomo o jej charakterze? Baaardzo otwarta na człowieka, wchodzi na kolana i rozdaje całusy. Bardzo upatrzyła sobie mojego TŻta, często siadała przed nim i waliła łapką, aby ją głaskał, w sumie nie mógł się od niej odpędzić 🙂 Jak do mnie przychodziła Aira to za chwilę na kolanach miałam też Aurę. Zawołana, jako druga (pierwsza - Alma) przybiega ze wszystkich. Ale lubi też towarzystwo innych psów, więc jak rodzeństwo rozrabia to ona chętnie dołącza. Lubi zabawy szarpakiem, angażuje się w nie całą-sobą, powarkuje radośnie. Ładnie dzieli się gryzakami z rodzeństwem, ostatecznie oddała któremuś pewniejszemu siebie. Kochana, nie tak szalona i pewna siebie jak Drops czy Ada, ale też radosna i gotowa do psot. Waży 3kg z kawałkiem, ma ok. 10 tyg. Kompletnie bezstresowa, bardzo przytulaśna. Cudna! Quote
Mruczka Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Dzięki za tyle wspaniałych wieści! Mamy w domu koty, więc Aurunia będzie musiała się jakoś wpasować w stado, ale skoro jest zgodna, to nie będzie problemu. Quote
Tyśka) Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Będzie dobrze, ona nie jest prowodyrem psot 😉 Ujęła nas. Po wczorajszej wizycie u p. Marzenki mamy ponad 200 zdjęć, ale nie są takie cudowne jak te wyżej. Maluchy rozrabiały, a potem poszły spać. Bardziej to taka relacja niż zdjęcia stricte do ogłoszeń. Muszę powybierać, zwłaszcza że nie da się ich dodać bezpośrednio na Forum, bo są za duże. Chciałam zdjęcia jakoś poukładać, ale nie da się przy tylu maluchach 🙂 Może oddzielnie wrzucę kanapowe Dianki z Adzią. Dodam tylko, że akurat maluchy miały posprzątane tuż przed naszym przyjściem, podkłady wymienione... w trakcie wizyty trochę pobrudziły 😉 Quote
Aldrumka Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Dnia 2.11.2021 o 14:39, Mruczka napisał: Dzięki za tyle wspaniałych wieści! Mamy w domu koty, więc Aurunia będzie musiała się jakoś wpasować w stado, ale skoro jest zgodna, to nie będzie problemu. jaka wspaniałą decyzja, dopiero doczytałam Quote
Alaskan malamutte Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Mruczko, ja jeszcze dodam, że Aurunia ma przepiękny, dropiaty żabocik 😍 Quote
Tyśka) Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Dianka na Kraków: https://www.olx.pl/d/oferta/chodzaca-lagodnosc-i-milosc-sredniej-wielkosci-mloda-sunia-CID103-IDMjKjK.html Postaram się dzisiaj wrzucić zdjęcia chociaż Dianki, ale będzie to późnym wieczorem, teraz jestem poza domem. Kilka wrzuciłam do ogłoszenia 😉 Quote
Tyśka) Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Dnia 2.11.2021 o 15:45, Alaskan malamutte napisał: Mruczko, ja jeszcze dodam, że Aurunia ma przepiękny, dropiaty żabocik 😍 I te jej spojrzenie 😍 Quote
Alaskan malamutte Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Na konto rodzinki wpłynęło 10zł od Nesiowatej. Z całego serca dziękujemy!! Quote
Tola Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Dnia 2.11.2021 o 07:48, Mruczka napisał: Jeśli można, to chciałabym adoptować psiątko dla naszej rodziny - czy mogłaby być to Aura lub Aira? Pożegnaliśmy niedawno naszą ukochaną Pandę - zabrał ją złośliwy, bardzo agresywny nowotwór. Była z nami 13 lat, najlepszy pies na świecie. Jest straszna tęsknota i żal, ale też i pustka, którą trudno znieść, gdyż w domu pies był zawsze. Psinka miałaby dobrze - mimo, że nie mamy ogrodu (trawnik wielkości dywanu, jak to w szeregówce, się nie liczy), to w sąsiedztwie są fajne tereny spacerowe. Mąż pracuje w domu, także musiałaby zostawać sama. Mieszka z nami jeszcze syn (student), a córka dwie ulice dalej, także w razie ewentualnych wyjazdów nie ma problemu z opieką. Przy czym na wakacje Pandzia z reguły jeździła z nami - pływała kajakiem, kąpała się w morzu, wędrowała w górach….. Sterylizacja to oczywistość. Jestem oczywiście gotowa na procedurę adopcyjną. Dnia 2.11.2021 o 13:02, Mruczka napisał: Myślałam, żeby to była sunia Aura (bo mąż prowadzi firmę o podobnej nazwie i byłaby przedstawicielką😉), ale to oczywiście nie ma znaczenia; nie znam psinek, są do siebie bardzo podobne (i do naszej Pandy, która też była trikolorką), dlatego napisałam, że może to być Aira lub Aura. Zdam się na los, chyba, żeby jedna z nich byłaby wyraźnie większa, to prosiłabym o większą; na filmach jednakowoż wyglądają na tak samo malutkie. Z podjechaniem do Tomaszowa Lubelskiego z Wrocka to raczej byłby kłopot; to kawałek jest jednak. Koszt transportu oczywiście pokrywam w całości. Jeśli nic nie uda się zorganizować, to skorzystamy z transportu komercyjnego, choć wolałabym kogoś z polecenia, wiadomo - chodzi o bezpieczeństwo i komfort maluszka. Trzymam kciuki za podróż Aski7 i Almy. Dnia 2.11.2021 o 13:40, Mruczka napisał: Już ją kocham! Ale się cieszę, kolejny szczeniorek będzie miał dom i to jaki, u dogomaniaczki, dziękuję Quote
Tola Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Dnia 2.11.2021 o 11:35, Tyśka) napisał: Akurat byłam na badaniach i nie byłam w stanie działać 😭 Ale jak będzie juz wiadomo która to taka szczęściara to migusiem wrzucę post na fb, że szukamy transportu do Mruczki (Wrocław?). Chyba że Mruczko, jesteście zmotoryzowani i moglibyście kawałek podjechać? Czekam na wieści czy juz Alma wyjechała, raczej tak, bo Aska7 miała być u Rodzinki o 10, potem pojechać do przechowalni po suczkę Gabi. Aska o 15.00 przekazala Gabi w Krakowie i teraz jest w drodze do Łodzi Quote
Tola Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Bardzo fajne te miniaturki zdjęć, jutro powtórnie wrzucę wszystkie pozostałe szczeniaki na FB Quote
agat21 Posted November 2, 2021 Author Posted November 2, 2021 Dnia 2.11.2021 o 20:19, Tola napisał: Alma już w domciu:) Hip hip hurra!! 😁 Wiwat też kierowczyni, która go wiozła 😁 Quote
Tola Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Dnia 2.11.2021 o 20:29, agat21 napisał: Hip hip hurra!! 😁 Wiwat też kierowczyni, która go wiozła 😁 Ogromny wiwat:) Quote
Alaskan malamutte Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Super!! To już trzy psiaki mają domki!! Tak sobie myślę, że skoro Mruczka adoptowała Aurę, to może przenieść ogłoszenia pozostałych szczeniaków na Wrocław? Może zgłosi się sensowny domek i wtedy można zorganizować wspólny transport.... 1 Quote
Tola Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Dnia 2.11.2021 o 21:00, Aska7 napisał: Aska w domu Brawo wspaniała kobieto:) Quote
Tola Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Dnia 2.11.2021 o 20:39, Alaskan malamutte napisał: Super!! To już trzy psiaki mają domki!! Tak sobie myślę, że skoro Mruczka adoptowała Aurę, to może przenieść ogłoszenia pozostałych szczeniaków na Wrocław? Może zgłosi się sensowny domek i wtedy można zorganizować wspólny transport.... Można też tak zrobić i na Warszawę, bo najłatwiej znaleźc transport....a zlikwidować pojedyńcze miasta Quote
Recommended Posts