Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolejny e-mail od Rodzinny Larrego. Kolejny wyciskacz łez :D Psiak zadomowił się na dobre, zrobił się na tyle domowy, że już sam na ogród nie wyjdzie. Odespał stresy, teraz już bardziej podsypia w ciągu dnia, często do góry kołami :) Jutro psie SPA i wizyta u weta, za jakiś czas będzie miał wyrabiany paszport. Ma lekki przodozgryz i uwielbia się bawić kapciem Pani, klik. Aaa, no i Larry jest przekonany, że mieszka z Rodziną od zawsze, tak się przynajmniej zachowuje :-) 

• Like 3
  • Upvote 1
Posted
58 minut temu, Tyśka) napisał:

Bardzo chciałabym móc przetrzymać Mysię u siebie do czasu Waszego przyjazdu

To dla suni nie byłoby dobre, im dłużej będzie przebywać w domu tymczasowym tym trudniej jej będzie.

Jeśli chodzi o opłaty to wiadomo ,że  byśmy opłacili , Korusiowi też opłaciliśmy podróż do NL, a po Tinusię sami jechaliśmy do Warszawy .

Tylko teraz tak cały czas rozmyślamy i dyskutujemy, sunia widać ,że śliczna i kochana i bardzo adopcyjna ,ale myślę ,że ona szybko znajdzie domek.A może się pojawić sunia  o którą  nikt nie zapyta. My możemy mieć brzydalka, pokracznego, trójłapka , kazdego pokochamy jednakowo   Dlatego może poczekajmy.

• Like 2
Posted

Pisałem na priv na fb do malagos  ale faktycznie może tu lepiej, wczoraj napisała do nas helli ,że będzie jechała do Brukseli i może podrzucić nam psiaka, tylko czy uda się zgrać to wszystko,pszport, dowóz Mysi na Górny Śląsk /stamtąd wyjeżdza helli/, . I czy to też nie będzie za dużym obciążeniem psychicznym dla suni? 

Potrzebowalibyśmy też  filmiki dla naszej behawiorystki========"Interakcje z psami i ludźmi i spacer z mijankami mnie interesują", 

Posted
1 godzinę temu, Tyśka) napisał:

Transportu mogę poszukać :) Ale kwestia paszportu i filmików. 

Kochani, nie ma mnie jeszcze w domu, wracam 1 września. Filmik to nie problem (chyba), paszport juz odrobinę gorzej, bo trzeba jechać do miasta, ale transport...to ponad pół Polski :( Ja w kazdym razie nie chce się podjąć organizacji dowozu Mysi gdzieś dalej, a sama nie jestem zmotoryzowana :(

Może poczekajmy na odzew z ogłoszeń na Warszawę.

Posted

Tak, poczekajmy z tydzień na odzew, w tym czasie na spokojnie może uda się podziałać coś z filmikami. Dowóz mogę zorganizować (spróbować), jakby co, ale jeszcze dajmy chwilę na odzew z ogłoszeń.

• Like 1
Posted

Tak, bede jechać na Benelux,  planuje wyjazd w sobotę 4/9,  trochę malo czasu

(Paszport moge zrobic nieopodal, tylko czy minely 3 tyg od szczepienia na wściekliznę I jest na to dowód? )

Pb 1 to sprawdzenie charakteru

Pb 2 to sprowadzenie psa do mnie, to jednak kawałek nad Wwą

Najpóźniej 3/9 musiałabym ją mieć,  jeśli ten paszport do wystawienia, to raczej 2/9

• Like 1
Posted
16 godzin temu, helli napisał:

Tak, bede jechać na Benelux,  planuje wyjazd w sobotę 4/9,  trochę malo czasu

(Paszport moge zrobic nieopodal, tylko czy minely 3 tyg od szczepienia na wściekliznę I jest na to dowód? )

Pb 1 to sprawdzenie charakteru

Pb 2 to sprowadzenie psa do mnie, to jednak kawałek nad Wwą

Najpóźniej 3/9 musiałabym ją mieć,  jeśli ten paszport do wystawienia, to raczej 2/9

Ojj, to faktycznie bardzo szybko :( Mysia była szczepiona w lipcu, jest zaświadczenie, ma chip itd. Ale jednak chciałybyśmy z malagos jeszcze chwilę poczekać zanim wyślemy Mysię w daleki świat. Może tutaj czeka na nią Rodzina. Niemniej, dziękuję za chęci pomocy ♡ 

Posted
3 minuty temu, elik napisał:

To sporo  🙂  Nie wygląda na te 31 kg.

Tak, kawał psa i jest podejrzenie, że jeszcze nabierze masy. To jeszcze szczeniak, nie wymienił w pełni zębów, zresztą nie zdaje sobie sprawy ze swojej siły i skacze, podgryza ręce. Przypomina molosy pasterskie typu górskiego.  Przypomnę, że Państwo chcieli o połowę mniejszą sunię... :) A tu taka niespodzianka i się nie zrazili. Wspaniali Ludzie. 

Posted
1 minutę temu, Tyśka) napisał:

Dziękuję Ci ❤️ Może coś ruszy w sprawie Finki. 😞

Ciężarnej suni też nikt nie chce zaoferować DT... to jakiś koszmar. Czekam na nowe zdjęcia od pracownika, miał być wczoraj z nią na spacerze.

Ciężarna sunia ma chyba wyróżnine ogłoszenia jak nie to prosze daj mi link do ogłoszenia.

• Like 1