Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam wrażenie, że Runo nie czuje się pewnie. Zauważcie, że kiedy Tosia mu się przygląda, on przestaje jeść, odwraca głowę - wysyła sygnały uspokajające. W pewnym momencie nieruchomieje, zastyga z pysiem w misce. Mam nadzieję, że kiedy Tosia nabierze do niego większej odwagi, taka sytuacja nie skończy się awanturą przy misce. Może Sowa zechciałaby zerknąć na filmik?

Posted
Dnia 14.02.2022 o 10:24, konfirm31 napisał:

Miski stoją zbyt blisko. U mnie psy jedzą z daleka od siebie. 

Ale zbyt blisko kogo?

To jest kącik w którym je Runo, Tosia ma w zupełnie innym miejscu swoje miski. 

Tosia tylko się przygląda. 

Posted
Dnia 14.02.2022 o 10:34, Alaskan malamutte napisał:

Ale zbyt blisko kogo?

To jest kącik w którym je Runo, Tosia ma w zupełnie innym miejscu swoje miski. 

Tosia tylko się przygląda. 

Aaaa, to dobrze 🙂 Zmyliły nas te dwie misko obok siebie. Ale to obie miski Runo, jedna na karmę, druga na wodę.

• Upvote 1
Posted
Dnia 14.02.2022 o 10:21, Isiak napisał:

Mam wrażenie, że Runo nie czuje się pewnie. Zauważcie, że kiedy Tosia mu się przygląda, on przestaje jeść, odwraca głowę - wysyła sygnały uspokajające. W pewnym momencie nieruchomieje, zastyga z pysiem w misce. Mam nadzieję, że kiedy Tosia nabierze do niego większej odwagi, taka sytuacja nie skończy się awanturą przy misce. Może Sowa zechciałaby zerknąć na filmik?

Pani Jola jest w stałym kontakcie z p. Agnieszką, szkoleniowcem i behawiorystką, która nota bene robiła u nich wizytę. Pomagała wprowadzać wylęknioną Tosię do Rubika i Kretki.

Rozmawiałam z p. Agnieszką, prosiłam o kontakt i konsultacje. Zresztą, p. Agnieszka sama zaproponowała pomoc w razie potrzeby. 

• Upvote 1
Posted

Nie ma się co dziwić, że Runo jest ostrożny. On dopiero uczy się funkcjonowania w domu. Uważam, że radzi sobie świetnie jak na taką zmianę w życiu. Mimo, że sunia mu się przygląda, spokojnie zjada. Oczywiście, że jest troszkę niepewny, bo skąd ma wiedzieć, czy nie będzie jak w schronisku, że ktoś podbiegnie i mu zje jego porcję. Nie ma w nim jednak agresji, tylko ostrożność. Będzie dobrze, jestem tego pewna 🙂

• Like 2
  • Upvote 2
Posted

Przecież w jego uporządkowanym świecie, w którym było już wszystko znane i oswojone odbyła się właśnie rewolucja. Powoli, to dopiero 2 dzień. Jakby mnie adoptowało stado hipopotamów, to też bym potrzebowała trochę czasu.

• Like 4
Posted
Dnia 14.02.2022 o 14:26, Isiak napisał:

Runo jest CUDOWNY!

To prawda! Będzie dobrze :) Bardzo, bardzo się cieszę, że doczekał się wreszcie domku, a skoro te długo wyczekiwane domki zazwyczaj są wyjątkowe i wspaniałe - niechaj tak właśnie będzie u Runeczka naszego, on zasługuje na szczęście ❤️ 

• Like 3
Posted

Lajków mi zabrakło dla chłopaka. A taki śliczny z niego chłopak.                                                                                                                        

Posted
Dnia 16.02.2022 o 23:06, Alaskan malamutte napisał:

Runo zaczyna zwiedzać mieszkanie. Macha ogonkiem na widok pani Joli. Pięknie je, pije, wszystkie potrzeby załatwia na dworze. 

Malutkimi kroczkami do przodu...

Mój misio kochany❤️

273859474_462382525364870_9019845257786495259_n.jpg

Cudowny Runo i już troszeczkę uśmiechnięty. ❤️

Posted
Dnia 17.02.2022 o 11:29, Alaskan malamutte napisał:

I już zaczął lizać p. Jolę po rękach, jak go głaszcze!!!🥰

Kochany Runo , on już wie 🙂

• Like 1
Posted

Często rozmawiam z p. Jolą o Runo. 

Są chwile, gdy Runo sam przychodzi do pokoju, do p. Joli i siada na kanapie. Cały czas obserwuje. Przez te wichury jest troszkę lękliwy i szybko chce wracać do domku. 

Runo jest bardzo łasy na smaczki, daje się przekupić. 

Runo bardzo boi się aparatu (o tym też mówiła Dexterka). Ustaliłam z p. Jolą, że nie będziemy go stresować fotografując czy robiąc filmiki. On musi się porządnie zaaklimatyzować. 

W kontakcie jesteśmy stałym. 

Tutaj Runo przywołany przez p. Jolę przychodzi, ale zobaczył aparat i w nogi...

• Like 5
Posted

Wczoraj dzwoniła pani Jola. Mówiła, że bardzo martwi się tym, że Runo upodobał sobie spanie w przedpokoju i tam głownie chce przebywać. A ona tak bardzo by chciała, aby Runuś był z nimi w pokoju. Martwi się tym, że mija już 2 tygodnie odkąd z nimi zamieszkał, a on przychodzi tylko na chwilkę po smaczka, daje sie pomiziać i czmycha do "siebie".

Pani martwi się, że coś robi nie tak...Poprosiłam, aby porozmawiała z Dexterką. Wiem, że taka rozmowa się odbyła.  Pani Jola otrzymała wsparcie, wskazówki. 

Runo w zachowaniu bardzo przypomina mi Czesterka od Ewy Marty i Ellig... On potrzebował prawie roku, zanim przeniósł się z przedpokoju do sypialni....

• Like 1