KrystynaS Posted April 12, 2021 Posted April 12, 2021 Tekst piękny, poruszający ale nie ckliwy. Bardzo dobry do ogłoszeń czy zbiórek. Tylko troszkę nieprawdziwy - jak to nie jest ładna?? jest piękna, dostojna a na tym zdjęciu wręcz posągowa. Jak dla mnie to pies-marzenie. Czy okaże się lękliwa, wycofana - zobaczymy. Najważniejsze, że zarezerwowana i za parę dni opuści to okropne miejsce w którym spędziła prawie całe swoje życie 1 1 Quote
elik Posted April 12, 2021 Posted April 12, 2021 3 godziny temu, mari23 napisał: Tamten był niezgodny z regulaminem, jeszcze byśmy ostrzeżenia za niego dostały ;) teraz już jest wszystko dobrze :) Chyba nie było tak źle, skoro dało się go zapisać. Mi kilka razy nie chciało się zapisać i dostawałam komunikat, że tylko 2 linki mogą być i format taki to, a taki (nie pamiętam jaki)Zapisało dopiero jak usunęłam nadprogramowy link. Quote
maarit Posted April 12, 2021 Posted April 12, 2021 A jest jakiś aktywny moderator? Nie spotkałam już dawno... Quote
Onaa Posted April 13, 2021 Posted April 13, 2021 Muszę to napisać bo mnie to męczy :) ale o ile samo określenie Biała Dama jest ładne i dostojne to mnie mieszkającej w Krakowie Biała Dama kojarzy się z prześmiewającą przechodniów postacią. 1 Quote
teresaa118 Posted April 13, 2021 Posted April 13, 2021 zapisze watek, ja na swojej stronie oglosilam Biala, zobaczymy co z tego wyniknie. Udosstepniajcie !https://www.facebook.com/profile.php?id=100010529805491 1 Quote
Zagrodowy pies polski Posted April 13, 2021 Author Posted April 13, 2021 Dzień dobry, idzie ku dobremu. Męczący kaszel jest coraz mniejszy. Tyle tylko, że wieczorem padam już o 19.00 albo wcześniej i rano nie mogę się zwlec z łóżka i dzień staje się za krótki. Natomiast strasznie mi się chce pić. Woda jeszcze bardziej wysusza a woda z cytryną znowu za kwaśna. Kompot za słodki i tylko gazowana mi wchodzi i ew. herbata z mięty z miodem. Serdecznie dziękuję, że jesteście u suni Quote
Zagrodowy pies polski Posted April 13, 2021 Author Posted April 13, 2021 14 godzin temu, kiyoshi napisał: Piękna, dostojna biała, jak dla mne ATMA...(Atma znaczy dusza) ! Zapisałam i to jest piękne imię i piękny opis na bazarku imiennym suni. Dziękuję. 1 godzinę temu, Onaa napisał: Muszę to napisać bo mnie to męczy :) ale o ile samo określenie Biała Dama jest ładne i dostojne to mnie mieszkającej w Krakowie Biała Dama kojarzy się z prześmiewającą przechodniów postacią. Nie martw się, sunia na razie nie ma zgłoszonego imienia Biała Dama. Faktycznie jak miała by się kojarzyć z tą damą na zdjęciu, to kiepska by to była reklama suni. Jeszcze by jej się udzielił charakter tej Białej Damy z Krakowa:):):) Quote
Zagrodowy pies polski Posted April 13, 2021 Author Posted April 13, 2021 13 godzin temu, maarit napisał: Czy ktoś potrafi i może podziałać coś na FB? Ktoś sugerował nawet zbiórkę... Upisałam tekst, czy dobry? Nie wiem... mari twierdzi, że płacze... Gdyby wrzucić to zdjęcie: Biała. Tak ją roboczo nazwali. Nie ma nic, nawet imienia. Po prostu jest biała… Nie jest ładna, ani rasowa, ani młoda. Jest już starsza, zaniedbana i upokorzona. Dostała dożywocie. Od lat tkwi w schronisku, bo nikt jej nie chce. Po co komu stary pies… Razem z nią wyrok odsiadywała jej córka. Tamta dostała szansę, a Biała straciła jedyną znaną jej istotę. Przez te wszystkie lata patrzy jak inne psy wychodzą, a ona siedzi dalej. Czuje, że coś jest nie tak, ale na nic nie ma wpływu. Ktoś zobaczył te smutne oczy, chce pomóc, ale nie ma możliwości zabrania jej do siebie. Padła propozycja: hotel. Mówią, że pieniądze szczęścia nie dają. To prawda, ale dla Białej są jedyną przepustką do wolności. Zebraliśmy już część deklaracji stałych, ale sporo brakuje. Jeżeli możesz pomóc, to pomóż… jakkolwiek. Udostępnij, pokaż ją znajomym, rodzinie, zadeklaruj wpłatę… Bez Twojej pomocy jej nie wyciągniemy. Sami nie damy rady. Jeśli jakimś cudem uda się zebrać fundusze to Biała odzyska w końcu swoją godność, ukrytą teraz pod brudnym, sfilcowanym futrem. Niektórzy mówią, że jest „adopcyjna”, Kto wie? Możliwe… W schronisku na pewno szansy na dom nie znajdzie. Odejdzie samotna, bez imienia, bez godności… „Ta biała”. Maarit , przepiekny poruszający tekst do zamieszczenia na FB i zrzutce. Nie jestem biegła w FB i mam profil ale nie mam znajomych. dzisiejszy dzień poświęcę więc najpierw na rozpoznanie FB. Postaram się umieścić post o Białej w tych stronach, na których można. Uzgodniłam z Tolą, że można podawać konto Fundacji ZEA, a potem ZEA z tych zbiórek będzie dopłacać do hoteliku czy np. weta. Tak więc dopiszę: Wpłać chociaż grosik, daj Białej nowe życie: Zamojska Fundacja dla Zwierząt i Środowiska ZEA ul. Kilińskiego 5 22 - 400 Zamość Konto: 97 2030 0045 1110 0000 0200 1700 BGŻ S.A. O/Zamość Quote
Zagrodowy pies polski Posted April 13, 2021 Author Posted April 13, 2021 38 minut temu, teresaa118 napisał: zapisze watek, ja na swojej stronie oglosilam Biala, zobaczymy co z tego wyniknie. Udostępniajcie !https://www.facebook.com/profile.php?id=100010529805491 Serdecznie dziękuję, udostępnię. Quote
beataczl Posted April 13, 2021 Posted April 13, 2021 9 godzin temu, teresaa118 napisał: zapisze watek, ja na swojej stronie oglosilam Biala, zobaczymy co z tego wyniknie. Udosstepniajcie !https://www.facebook.com/profile.php?id=100010529805491 Udostepnilam 1 Quote
maarit Posted April 13, 2021 Posted April 13, 2021 Po pracy zrobię grafikę z kontem, zdjecie szybciej wstawić i udostępnić ;) Dzięki dziewczyny Quote
maarit Posted April 13, 2021 Posted April 13, 2021 2 godziny temu, teresaa118 napisał: zapisze watek, ja na swojej stronie oglosilam Biala, zobaczymy co z tego wyniknie. Udosstepniajcie !https://www.facebook.com/profile.php?id=100010529805491 Dziękujemy :) Ale chyba konta nie ma podanego i dopisku że dla Białej... Quote
elik Posted April 13, 2021 Posted April 13, 2021 4 godziny temu, Onaa napisał: Muszę to napisać bo mnie to męczy :) ale o ile samo określenie Biała Dama jest ładne i dostojne to mnie mieszkającej w Krakowie Biała Dama kojarzy się z prześmiewającą przechodniów postacią. 2 godziny temu, Zagrodowy pies polski napisał: Nie martw się, sunia na razie nie ma zgłoszonego imienia Biała Dama. Faktycznie jak miała by się kojarzyć z tą damą na zdjęciu, to kiepska by to była reklama suni. Jeszcze by jej się udzielił charakter tej Białej Damy z Krakowa:):):) Reniu, jak wiesz, też jestem z Krakowa, ale Biała Dama zupełnie nie kojarzy mi się z tą postacią z okolic Rynku krakowskiego, która to postać z resztą od dawna już się tam nie pokazuje. Osoba występująca w białych szatach zapożyczyła pomysł z literatury. Biała dama to duch kobiety w białym stroju ukazujący się według legend w niektórych zamkach i pałacach. Legendy o białych damach opowiadają najczęściej o kobietach z wysokich rodów, które zginęły śmiercią tragiczną i jako zjawy błąkają się po komnatach. Biały kolor ich szat może symbolizować niewinność lub żałobę. Quote
pyra Posted April 13, 2021 Posted April 13, 2021 16 godzin temu, elik napisał: Specjalistów od Należałoby się :) rękodzieła!!! :)))) Quote
elik Posted April 13, 2021 Posted April 13, 2021 Przed chwilą, pyra napisał: rękodzieła!!! :)))) Dokładnie :) Quote
Zagrodowy pies polski Posted April 13, 2021 Author Posted April 13, 2021 2 minuty temu, elik napisał: Reniu, jak wiesz, też jestem z Krakowa, ale Biała Dama zupełnie nie kojarzy mi się z tą postacią z okolic Rynku krakowskiego, która to postać z resztą od dawna już się tam nie pokazuje. Osoba występująca w białych szatach zapożyczyła pomysł z literatury. Biała dama to duch kobiety w białym stroju ukazujący się według legend w niektórych zamkach i pałacach. Legendy o białych damach opowiadają najczęściej o kobietach z wysokich rodów, które zginęły śmiercią tragiczną i jako zjawy błąkają się po komnatach. Biały kolor ich szat może symbolizować niewinność lub żałobę. Ha, ha to by było jakby nasza Biała zaczęła po nocach straszyć kierownika schroniska:):):) Quote
elik Posted April 13, 2021 Posted April 13, 2021 Przed chwilą, Zagrodowy pies polski napisał: Ha, ha to by było jakby nasza Biała zaczęła po nocach straszyć kierownika schroniska:):):) Należy mu się Sprawdzam deklaracje, czy wszystkie zapisałam. Quote
elik Posted April 13, 2021 Posted April 13, 2021 3 godziny temu, teresaa118 napisał: zapisze watek, ja na swojej stronie oglosilam Biala, zobaczymy co z tego wyniknie. Udosstepniajcie !https://www.facebook.com/profile.php?id=100010529805491 Udostępniłam, ale nie ma ta numeru konta do wpłat więc nawet gdyby ktoś chciał wpłacić to nie wie gdzie. Dobrze byłoby gdybyś skopiowała nr konta Fundacji ZEA w pierwszym poście pod zdjęciem suni. Ja w swoim udostępnieniu dopisałam. Czy Tola podała, co pisać w tytule przelewu? Ja napisałam Fundacja ZEA udostępniła konto do wpłat dla suni: Zamojska Fundacja dla Zwierząt i Środowiska ZEA ul. Kilińskiego 5 22 - 400 Zamość Konto: 97 2030 0045 1110 0000 0200 1700 W tytule przelewu proszę pisać - dla Białej. Quote
Zagrodowy pies polski Posted April 13, 2021 Author Posted April 13, 2021 16 minut temu, elik napisał: Udostępniłam, ale nie ma ta numeru konta do wpłat więc nawet gdyby ktoś chciał wpłacić to nie wie gdzie. Dobrze byłoby gdybyś skopiowała nr konta Fundacji ZEA w pierwszym poście pod zdjęciem suni. Ja w swoim udostępnieniu dopisałam. Czy Tola podała, co pisać w tytule przelewu? Ja napisałam Fundacja ZEA udostępniła konto do wpłat dla suni: Zamojska Fundacja dla Zwierząt i Środowiska ZEA ul. Kilińskiego 5 22 - 400 Zamość Konto: 97 2030 0045 1110 0000 0200 1700 W tytule przelewu proszę pisać - dla Białej. Masz rację, właśnie tak z Tolą uzgodniła, konto ZEA i tytuł przelewu dla Białej ZPP Quote
teresaa118 Posted April 13, 2021 Posted April 13, 2021 Skorygowane, myslalam, ze zagladna na Dogomane, ale teraz maja dwie opcje, jesli chca pomoc Quote
elik Posted April 13, 2021 Posted April 13, 2021 5 minut temu, teresaa118 napisał: Skorygowane, myslalam, ze zagladna na Dogomane, ale teraz maja dwie opcje, jesli chca pomoc Teraz będą mieli gotowca, żeby tylko chcieli wpłacać :) Quote
elik Posted April 13, 2021 Posted April 13, 2021 18 minut temu, Zagrodowy pies polski napisał: Masz rację, właśnie tak z Tolą uzgodniła, konto ZEA i tytuł przelewu dla Białej ZPP To dopiszę: ZPP :) 1 Quote
Zagrodowy pies polski Posted April 13, 2021 Author Posted April 13, 2021 2 godziny temu, elik napisał: To dopiszę: ZPP :) Super zapraszamy do wpłat, kochane Quote
Zagrodowy pies polski Posted April 13, 2021 Author Posted April 13, 2021 Latest News!!! Atention!!! Achtung!!!! Uwaga!!!!! Biała jedzie do Murki!!!! Dziewczyny, Biała jedzie do Murki jutro lub w czwartek lub w piątek!!!! Trzymajcie kciuki!!!! 5 1 Quote
Recommended Posts