Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bonusek bardzo dziękuje za pamięć, zdrówko mu dopisuje ale troszkę nam ciężko. Franio poszedł do adopcji (kolega z jednego boksu), Makunio odszedł. Bonusek nie ma kumpla. Franek był takim masywnym psiakiem na krótkich nogach, był bardzo dziarski, zaraz na początku pokazał Bonuskowi co sadzi o jego atakach i chłopcy od tego czasu nieźle się dogadywali. Makunio był duży. Teraz nie mam już innego tak dużego (jednocześnie łagodnego) pieska i Bonus musi spacerować sam.  A co to za zabawa bez kolegów. Ale niestety z kim by Bonus nie był na dworze, prędzej czy później kończy się to tak że trzyma kolejnego kolegę za gardło i usiłuje złamać mu kark. Nie z konfliktu. On po prostu lubi chyba polować. Ja tam zawsze człapie za nim więc do niczego złego nie dochodzi. Na szczęście on jest dość posłuszny i można go odwołać nawet jak już niemal atakuje. Zdałam sobie sprawę, że od śmierci Bubuczka jestem w ciągłym stresie w związku z Bonusem. Żeby go wypuścić musze zebrać wszystkich psich kolegów w domu. Wszystkich policzyć. Co chwilę sprawdzam bramki furtki, drzwi,  koty, liczę psy i tak w kółko. Sprawdzam po współmieszkańcach czy zamknęli bramki i drzwi. 

Mimo, że to taki fajny, mądry  przyjemny pies dla człowieka, jego obecność w stadzie to udręka. Szkoda mi go bardzo ale ta opieka nad nim to ciężkie zadanie.

IMG_20230618_162854.jpg

Posted

To nie są niestety dobre wiadomości. Tym bardziej, że znalezienie dla niego innego miejsca jest praktycznie niemożliwe😟 

Bardzo Ci jesteśmy Kasiu wdzięczne, że mimo tego trudu, nadal potrafisz o nim ładnie pisać i że starasz się mu zapewnić komfort życia ♥️

Posted

Kasiu, myślę nad tym naszym Bonusem i może dobrym pomysłem byłoby wypuszczać go na pobieganie tylko raz, a pozostałe spacery robić na smyczy i poza Wasz teren? Dla niego to byłaby atrakcja, ale najważniejsze, że pozostałe psiaki byłyby bezpieczne na podwórku. Przecież on nie musi stale ganiać luzem. Domyślam się, że takie zbieranie zwierzaków, liczenie, zamykanie jest bardzo uciążliwe, więc może ta smycz rozwiązywałaby chociaż część spacerów?

Posted

Bardzo się ostatnio ucieszyłam, że udało się jakimś cudem uzbierać spory zapas finansowy u Bonusa ... Dzisiaj zajrzałam na pocztę i okazało się, że Kikou nie wystawiła faktur za pobyt w maju. Zrobiła to teraz za dwa miesiące... No i żegnaj spokoju finansowy 🙂

Opłaciłam dzisiaj pobyt Bonusa za maj i czerwiec Faktury 807/23 i 814/23. W sumie 780 zł.

Posted
Dnia 5.07.2023 o 19:06, Ewa Marta napisał:

Bardzo się ostatnio ucieszyłam, że udało się jakimś cudem uzbierać spory zapas finansowy u Bonusa ... Dzisiaj zajrzałam na pocztę i okazało się, że Kikou nie wystawiła faktur za pobyt w maju. Zrobiła to teraz za dwa miesiące... No i żegnaj spokoju finansowy 🙂

Opłaciłam dzisiaj pobyt Bonusa za maj i czerwiec Faktury 807/23 i 814/23. W sumie 780 zł.

FAKTURA - Fido, Bonus 06.23.pdf

FAKTURA - Fido, Bonus 05.23.pdf

Posted
Dnia 8.07.2023 o 09:55, Aldrumka napisał:

Poprosiłam Kikou o przekazanie mojej wpłaty 20 zł na konto Bonusa (wpłaciłam z rozpędu na Grafcia, a tam zbiórka wstrzymana)

Bardzo dziękujemy ♥️

Posted

Bardzo dziękujemy Pani Annie G-R za wpłatę stałej lipcowej ❤️ Pani Ania zadzwoniła do mnie i powiedziała, że od lipca zwiększa swoją wplatę o 10 zł. Z całego serca dziękujemy ❤️