Poker Posted March 21, 2021 Posted March 21, 2021 28 minut temu, rozi napisał: Ona za dużo myśli na mój gust. Przykryłam kawałkiem siatki ogrodzeniowej, taki wybrzuszony tunel. Jak tam wlezie, to ją złapię i wywiozę do lasu, albo porzucę przy szosie. Bezlitosna kobieta... Quote
Tyśka) Posted March 21, 2021 Posted March 21, 2021 Poproszę jednego papiruska, nr 53 w opcji KT. Dla mojej Teściowej:) Jak się dba o papiruska, aby wyrósł taki ładny? Quote
Iv_ Posted March 21, 2021 Posted March 21, 2021 2 godziny temu, ona03 napisał: Dzień dobry kfffffiatuszki Musowo na bazar z nim, nie zmieści się za kilka lat :) Trochę mu się urosło, fotka sprzed roku:) Zimno :))))) Iv-ciu, jak będzie zimno to poczekam kilka dni :) Nie ma sprawy :) 2 godziny temu, rozi napisał: Ona za dużo myśli na mój gust. Przykryłam kawałkiem siatki ogrodzeniowej, taki wybrzuszony tunel. Jak tam wlezie, to ją złapię i wywiozę do lasu, albo porzucę przy szosie. Myśląca bestia :) A w lesie przywiąż do drzewa, to nie wróci ;) Wiolka jedna! Quote
koja Posted March 21, 2021 Posted March 21, 2021 Dziękuję za zaproszenie :) Niestety, moje koty kwiatom domowym mówią stanowcze "nie". Poproszę 10 buziali dla Lolusia. Quote
ona03 Posted March 21, 2021 Author Posted March 21, 2021 1 godzinę temu, Tyśka) napisał: Poproszę jednego papiruska, nr 53 w opcji KT. Dla mojej Teściowej:) Jak się dba o papiruska, aby wyrósł taki ładny? Dziękujemy pięknie, Pokerek poda instrukcję papiruskową :) Mój nie chciał rosnąć jakiś czas, co wypuścił listka, to mu zmarniał, długo musiał czekać, aż do mnie dotarło, że mu za zimno. Przeniosłam do cieplejszego pokoju o listki rosną :)))) 1 godzinę temu, Iv_ napisał: Nie ma sprawy :) Popatrzałam na pogodę i chyba w środę polecą, będzie już bez mrozów :))) 1 godzinę temu, koja napisał: Dziękuję za zaproszenie :) Niestety, moje koty kwiatom domowym mówią stanowcze "nie". Poproszę 10 buziali dla Lolusia. A to ci chuliganki z kotków. Mój do tej pory był wychodzący, to kwiatków się nie czepiał, ale jako starszy Pan /15 lat/ od dwóch lat nie wychodzi. Zobaczymy kiedy mu świrnie...... Lolcio pięknie dziękuje i pędzi jeepem z buzialami Quote
lunarmermaid Posted March 21, 2021 Posted March 21, 2021 Poproszę jeszcze jedno dziwidło i ostatniego papiruska, jeżeli jeszcze jest i może dwie zielistki od Poker. Może ktoś wie co zrobić, żeby zamioculcas nie kwitł? Quote
ona03 Posted March 21, 2021 Author Posted March 21, 2021 3 godziny temu, lunarmermaid napisał: Poproszę jeszcze jedno dziwidło i ostatniego papiruska, jeżeli jeszcze jest i może dwie zielistki od Poker. Może ktoś wie co zrobić, żeby zamioculcas nie kwitł? Dziękuję pięknie za zakupy :) Dziwidło duże, czy malutkie ? Papirusek KT ? Jak moje koleusy wypuszczają kwiat, to od razu go obrywam, może zrób tak samo :))) 1 godzinę temu, Tyśka) napisał: Loluś podróżnik :D Oj tak, Loluś kofffffa jazdę samochodem, jest super towarzyszem podróży :))) Quote
Poker Posted March 21, 2021 Posted March 21, 2021 1 godzinę temu, mgog napisał: Poproszę 54-4 :) Huraaa, będę miała co pakować :) Quote
lunarmermaid Posted March 21, 2021 Posted March 21, 2021 2 godziny temu, ona03 napisał: Dziękuję pięknie za zakupy :) Dziwidło duże, czy malutkie ? Papirusek KT ? Jak moje koleusy wypuszczają kwiat, to od razu go obrywam, może zrób tak samo :))) Oj tak, Loluś kofffffa jazdę samochodem, jest super towarzyszem podróży :))) Dziwidlo może być duże, ono na zewnątrz to się zmieści, bo w domu już miejsca brakuje na kwiaty. Na zamio urwanie kwiatu nic nie da, bo to kłącze czy bulwa już więcej liści nie wypuści i przez to mam takiego łysolca... Quote
Iv_ Posted March 21, 2021 Posted March 21, 2021 38 minut temu, lunarmermaid napisał: Dziwidlo może być duże, ono na zewnątrz to się zmieści, bo w domu już miejsca brakuje na kwiaty. Na zamio urwanie kwiatu nic nie da, bo to kłącze czy bulwa już więcej liści nie wypuści i przez to mam takiego łysolca... Jeszcze nie widziałam na żywo kwitnącego zamiokulkasa :o Mój nie kwitnie :) Quote
lunarmermaid Posted March 21, 2021 Posted March 21, 2021 1 godzinę temu, Iv_ napisał: Jeszcze nie widziałam na żywo kwitnącego zamiokulkasa :o Mój nie kwitnie :) Mój teraz kwitnie, zrobię zdjęcie jutro i wstawię. Miałam już nawet bliźniaczy kwiat. Co jeden liść mi wyrośnie to następny zaczyna kwiat wypuszczać... Quote
uxmal Posted March 21, 2021 Posted March 21, 2021 1 godzinę temu, Iv_ napisał: Jeszcze nie widziałam na żywo kwitnącego zamiokulkasa :o Mój nie kwitnie :) Moj też zakwitł. Ma taki niepozorny kwiatek. Ale pozbyłam się tej roślinki bo jest toksyczna. Moj Tobi wszystko sprawdza, spadnie listek I bada co to. Bałam się że coś mu się stanie. Quote
uxmal Posted March 21, 2021 Posted March 21, 2021 15 minut temu, lunarmermaid napisał: Mój teraz kwitnie, zrobię zdjęcie jutro i wstawię. Miałam już nawet bliźniaczy kwiat. Co jeden liść mi wyrośnie to następny zaczyna kwiat wypuszczać... A dlaczego nie chcesz żeby zakwitł? Quote
ona03 Posted March 21, 2021 Author Posted March 21, 2021 3 godziny temu, mgog napisał: Poproszę 54-4 :) Witam serdecznie, dziękuje za zakup :))) 2 godziny temu, Poker napisał: Huraaa, będę miała co pakować :) Mogę zaprosić do siebie :))))) 2 godziny temu, koja napisał: hooop :))))) 2 godziny temu, lunarmermaid napisał: Dziwidlo może być duże, ono na zewnątrz to się zmieści, bo w domu już miejsca brakuje na kwiaty. Na zamio urwanie kwiatu nic nie da, bo to kłącze czy bulwa już więcej liści nie wypuści i przez to mam takiego łysolca... Na zewnątrz mu najlepiej, moje właśnie kończy kwitnienie :) Dawaj foty łysego :))) I fiołków może też :) 1 godzinę temu, Iv_ napisał: Jeszcze nie widziałam na żywo kwitnącego zamiokulkasa :o Mój nie kwitnie :) Mój też jeszcze nie kwitł, i tak się zastanawiałam, czemu nie ma wzięcia, a tu wszyscy mają :) Quote
ona03 Posted March 21, 2021 Author Posted March 21, 2021 1 godzinę temu, Poker napisał: Już śpiom kffffiatuszki ? Prawie :) Dobrej nocy :) 1 Quote
Iv_ Posted March 22, 2021 Posted March 22, 2021 9 godzin temu, lunarmermaid napisał: Mój teraz kwitnie, zrobię zdjęcie jutro i wstawię. Miałam już nawet bliźniaczy kwiat. Co jeden liść mi wyrośnie to następny zaczyna kwiat wypuszczać... Z chęcią zobaczę :) 9 godzin temu, uxmal napisał: Moj też zakwitł. Ma taki niepozorny kwiatek. Ale pozbyłam się tej roślinki bo jest toksyczna. Moj Tobi wszystko sprawdza, spadnie listek I bada co to. Bałam się że coś mu się stanie. O proszę, czyli kwitnienie to nie pojedyncze zjawisko ;) 8 godzin temu, ona03 napisał: Witam serdecznie, dziękuje za zakup :))) Mogę zaprosić do siebie :))))) :))))) Na zewnątrz mu najlepiej, moje właśnie kończy kwitnienie :) Dawaj foty łysego :))) I fiołków może też :) Mój też jeszcze nie kwitł, i tak się zastanawiałam, czemu nie ma wzięcia, a tu wszyscy mają :) To popularny kwiat ostatnimi czasy ;) Oszczędny, bo mało wody potrzebuje ;)) 1 Quote
lunarmermaid Posted March 22, 2021 Posted March 22, 2021 10 godzin temu, uxmal napisał: A dlaczego nie chcesz żeby zakwitł? Bo potem nie wypuszcza nowych liści. I zostaje taki łysy, z dwoma czy trzema liśćmi a ma już z 6 lat. Dostałam od siostry, u niej to samo. Co idę do sklepu to takie piękne kępy zamio, mam ochotę kupić i sprawdzić czy u mnie zakwitnie. Quote
Isiak Posted March 22, 2021 Posted March 22, 2021 Dnia 20.03.2021 o 23:26, uxmal napisał: A ten po prawej? Ten chudy, wyższy. Myślisz że to opuncja? Jeśli tak to jaka? Mój lubi wodę. Stawiam na opuncję pospolitą (opuntia vulgaris). 1 Quote
ona03 Posted March 22, 2021 Author Posted March 22, 2021 Dzień dobry kfffiatuszki :) słodziak zaprasza od rana :))) 1 godzinę temu, Tyśka) napisał: Dzień dobry :) Dzień dobry :) 45 minut temu, lunarmermaid napisał: Bo potem nie wypuszcza nowych liści. I zostaje taki łysy, z dwoma czy trzema liśćmi a ma już z 6 lat. Dostałam od siostry, u niej to samo. Co idę do sklepu to takie piękne kępy zamio, mam ochotę kupić i sprawdzić czy u mnie zakwitnie. Listki są zdecydowanie bardziej efektowne :) 30 minut temu, Isiak napisał: Stawiam na opuncję pospolitą (opuntia vulgaris). Isiaczku, ale Ty mądra jesteś :))))) Quote
Recommended Posts