Jump to content
Dogomania

Łaciatek Chester z zamojskiego schroniska po latach w schronisku zmienia adres zamieszkania na lepszy. Już w swoim własnym domu na zawsze!

Recommended Posts

Posted

Chester to naprawdę piękny pies, jest w nim taki spokój i dostojność,  a do tego jakie mądre spojrzenie.

Czekam jeszcze na jego uśmiech....

Jeszcze niedawno bezimienny za kratami, a teraz karmiony z ręki.... to jego cudne mlaskanie na filmiku wywołało szeroki uśmiech na mojej twarzy :-))

• Like 3
Posted
12 godzin temu, limonka80 napisał:

Chester to naprawdę piękny pies, jest w nim taki spokój i dostojność,  a do tego jakie mądre spojrzenie.

Czekam jeszcze na jego uśmiech....

Jeszcze niedawno bezimienny za kratami, a teraz karmiony z ręki.... to jego cudne mlaskanie na filmiku wywołało szeroki uśmiech na mojej twarzy :-))

Chesterek skradł moje serce, to jest naprawdę wyjatkowy pies.
To będzie cudowny dzień jak Chester się uśmiechnie :)

Serce mi pęka kiedy myślę o innych psach z tego schroniska....

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, Alaskan malamutte napisał:

Podobny do Chesterka..długi staż w schronisku, ten sam boks co Quatro, Szaman, Chester, Pongo....

Ech......:-(((((

IMGP2875.JPG.569995d133c0e625325ec35852823431.JPG

Ja już go dawno wypatrzyłam, ale się nie odzywam :(

Posted
3 godziny temu, Alaskan malamutte napisał:

Odzywaj się, proszę...Może masz jakiś pomysł?? Gdzie go zabrać??Ja dopytuję o miejsce dla niego u Murki....

A miejsce po Czesterku już zajęte? Do Murki pewnie bliżej z transportem..

• 2 weeks later...
Posted
31 minut temu, beataczl napisał:

Myślałam, że jakieś wieści sa...moze za jakiś czas.  

nie dzwoniłem do Pani, bo zbieram się do kupy po śmierci Barsiczki, no i Lolek wypełnia cały wolny czas. Ale chcę zadzwonić w weekend. 

Posted

Zebrałam się i zadzwoniłam do pani Iwonki dzisiaj.

Chester w dalszym ciągu ma leczone uszy, ale to już chyba końcówka. Pani Iwonka mówi, że jest trochę autystyczny,. Miły, spokojny, grzeczny, nawet przyjmuje Przytulanki, ale sam ich nie inicjuje - nie umie, nie chce - trudno powiedzieć.

Nadal nie chce spać w sypialni, w związku z tym duże posłanie nadal tam na niego czeka, a Pani zakupiła do przedpokoju, w którym najbardziej lubi spać fajny materac, na którym Chester od razu się ulokował. 

Na spacerze po osiedlu błyskawicznie się załatwia i pędzi do domu. Czuje się tam bezpiecznie i bardzo tam ciągnie. Co ciekawe jak jadą dalej samochodem do lasu, to już tak bardzo nie chce wracać. Wącha sobie, chodzi i jest spokojny. No, ale jak zobaczy z daleka samochód, to znowu włącza mu się w głowie konieczność dostania się tam za wszelką cenę, jakby bal się porzucenia.

Acha, boi się innych psów. Unika z nimi kontaktu.

Apetyt ma doskonały, kupki piękne i wszystko jest dobrze. Pani Iwona powiedziała, że zaczeka, aż sam do niej zacznie przychodzić. Podaje mu smaczki z ręki, żeby dobrze mu się kojarzyła. Mówi do niego i czeka cierpliwie aż się psisko otworzy.

Ma mi wysłać niebawem jakieś zdjęcia, na pewno Elunia wtedy je tu wrzuci.

• Like 3
Posted

Od razu inny pycholek, jak jest w lesie:) Oj udał sie Chesterkowi ten dom:) 

Jeszcze raz bardzo dziękujemy Alaskan za wzięcie na siebie rozmów z potencjalnymi domkami. Wyciągnęłaś Panią Iwonkę jak diament spośród zwykłych kamieni:) Dla nas została tylko milsza część tej adopcji - rozmowa z super fajną osobą:)

• Like 2
Posted

A myślałam  dzisiaj  o  Chesterku..  I chciałam  nawet  coś  zgrzebnac  na wątku.  A Chesterek  jest już,  jaka fajna wesoła  mordka,  o taką nam mordeczke  chodziło  zobaczyć,  no Super!

Posted
9 godzin temu, Ewa Marta napisał:

Jeszcze raz bardzo dziękujemy Alaskan za wzięcie na siebie rozmów z potencjalnymi domkami. Wyciągnęłaś Panią Iwonkę jak diament spośród zwykłych kamieni:) Dla nas została tylko milsza część tej adopcji - rozmowa z super fajną osobą:)

Pięknie to Ewo napisałaś:-)) Tak, pani Iwonka to diament wśród domków. I takiego diamentu szukam teraz dla Runo. 

• Like 1