Jump to content
Dogomania

Nowe sunie z W. Nie wyjadą :(( Zabierzemy sunie z GH na podlasiu- psie smutne historie i MY- po to by je odmienić :) Muszka, Kropcia, Żabka, Efi i Ivi MAJĄ DOMY <3

Recommended Posts

Posted
18 godzin temu, kiyoshi napisał:

czy zgodzicie się, żebym dobrała nową sunie do tego wątku??? jesli ktoś się nie zgadza to nie musi nic mówić- może wstrzymac deklaracje w kazdej chwili....🙂 jestem wdzięczna za każda pomoc i wsparcie 🙂

Ja już robię bokami, ale z radości że Muszka ma dom, moja deklaracja zostaje. Jeśli o mnie chodzi -bierz nowego psiaka :-))

• Like 1
Posted

NOwa sunia przyjedzie jutro. Będzie miała na imie : EFI.

Rozmawiałam dziś z rodziną chętną na adopcje Muszki. Pani  jutro odwozi psy brata (brat wyleczony :)) i we wtorek pojedzie po swoją Muszke :) także sunie sie wymienia można powiedzieć :)

• Like 3
Posted
2 godziny temu, kiyoshi napisał:

NOwa sunia przyjedzie jutro. Będzie miała na imie : EFI.

Rozmawiałam dziś z rodziną chętną na adopcje Muszki. Pani  jutro odwozi psy brata (brat wyleczony :)) i we wtorek pojedzie po swoją Muszke :) także sunie sie wymienia można powiedzieć :)

Wspaniale :)

Czekamy zatem na Efi i mocno trzymam kciuki za podróż Muszki do domu :)

Posted
10 godzin temu, agat21 napisał:

Wspaniale :)

Czekamy zatem na Efi i mocno trzymam kciuki za podróż Muszki do domu :)

Efi wyjechała ok 6 rano, a Muszka aż tak daleko się nie przenosi- bo do Bielska- kilkanaście km od Kasi :) akurat na osiedle gdzie Kasia ma znajomych, więc Muszka będzie "na oku" ;))

Posted
1 godzinę temu, agat21 napisał:

Ciekawe co sobie Kropka pomyślqł na widok tak wyluzowanej kobiety :D

wygląda na zszokowana ;) ale jak podejrzewam, poustawia Eficzke- bo Kropcia to kierowniczka hotelu :D :)

Muszka już na swoim. Kasia tylko pisała, że była bardzo przestraszona :( jednak u Kasi czuła się bezpiecznie a teraz jej świat się tak zmienił...Mam nadzieje, że szybko sie odnajdzie i że dobrze się ułoźy adopcja. Czekam na wieści od Pani a jak nic nie będzie to jutro podpytam. Trzymajcie kciuki

Musze dziewczyny rozliczyć i tak: Muszka 270 zł, Kropcia 300 zł, Efi 60 zł za kwiecień.

Więc w sumie przelewam Kasi 630 zł :)

• Like 1
Posted

Pani od Muszki dzwoniła przed chwilą. Wszystko w porządku, kotki zaakceptowały sunie, dzieciaki zachwycone, sunia była z początku faktycznie przestraszona, ale juz jest lepiej, ładnie poszła na spacer. Państwo myślą o zmianie imienia na Mysia albo Lula...:)

Posted

Nie mam na razie zdjęć Muszki ale dziś wieczorem napiszę do Pani i się przypomnę :))

Mam nadzieję że przez majówkę przygotują jakąś relacje :)) 

O Kropeczka niestety nikt nie dzwoni. 

Efi zaczniemy ogłaszać może po majówce właśnie? Będę musi ka Kasię poprosić o sesję zdjęciową ale jeszcze kilka dni, niech się poznają lepiej

Posted

KOntaktowałam się z Pania Jolą od Muszki...sunia bardzo cięzko zniosła przeprowadzke, jest bardzo wystraszona, właściwie tylko z Panią chce wyjśc, miała nawet trudności z załatwianiem się na spacerach na początku, teraz już jest ok. Widać że u kasi poczuła się bezpiecznie, teraz tylko czas może pomóć jej znów zaufać. Pani sie nie poddaje, pisze że z każdym dniem jest troszkę lepiej. Dośle zdjęcia, już jesteśmy skontaktowane przez WhatsApp.

edit: na koncie Kropci i Efi są nowe wpłaty:

• 50 zł od Limonki
  • 10 zł od mdk8
  • 20 zł od Piotra i Ani (fb)

DZIĘKUJE <3

Posted

Biedne Muszątko. Miała wreszcie dom, upragniony, a tu buch i nowe miejsce. Na pewno to szok dla niej. Dobrze, że pani wyrozumiała i cierpliwa, na pewno powoli się ułoży wszystko i Muszka zadomowi się w nowym miejscu.

Brak telefonów o Kropcię jest zdumiewający :/

Posted
Przed chwilą, agat21 napisał:

Biedne Muszątko. Miała wreszcie dom, upragniony, a tu buch i nowe miejsce. Na pewno to szok dla niej. Dobrze, że pani wyrozumiała i cierpliwa, na pewno powoli się ułoży wszystko i Muszka zadomowi się w nowym miejscu.

Brak telefonów o Kropcię jest zdumiewający :/

wszystko się zgadza...

a co do Kropci, to podmieniłam jeszcze wyróznienia Muszki na Kropcie ...dorobiłam Wrocław...w sumie ma już pewnie z 8 albo i 10 olx prawie wszystkie wyróznione i NIC....nie pojmuje- czeka chyba na kogoś konkretnego :)

Posted
1 godzinę temu, beataczl napisał:

Biedna Musia... Ile zmian w tak krótkim  czasie. Napewno  będzie lepiej z każdym dniem.za Kropeczke  trzymam kciuki taka fajna sunieczka no i charakterna. 

chyba jednak nie jest aż tak źle. Dziś dostałam kilka zdjęć i Muszka wygląda całkiem spokojnie ) nawet zrelaksowana dość

zobaczcie

musz4.thumb.jpg.c938ca6ecc3f3cd9c17db64a35ba6b2d.jpg

musz5.thumb.jpg.30be1d8b4ad461acfff8e2d338f77875.jpg

musz3.thumb.jpg.76e52f90ce937936c1281792d4a65aa4.jpg

musz2.thumb.jpg.7eab2dd4e1d294d93fc2c4117ceb936d.jpg

musz1.jpg.bc107973901af6e5e681f42b731cf61c.jpg

• Like 3
Posted

Dziś miałam dwa telefony o Kropcie....Jeden bardzo naprawde przemiły Pan na poziomie z świetnymi warunkami dla psa, ale sam, po 70tce....

Drugi z domu licznego w ludzi :) dzieci są, dwa koty, dziadkowie, dom z ogrodem...fajnie wszystko ale sytuacja rodzinna skomplikowana i nie wiadomo czy się uda w ogóle...sądze, że raczej nie...Więc nadal szukamy.

Na koncie Kropelka i Efi maja 20 zł od Pani Irenki- dziękuje <3

Posted
3 godziny temu, jankamałpa napisał:

Poszła stała.

dziękuje :)

Na koncie mam 20 zł od koja <3 Dziękuje ślicznie.

Dziś zadzwoniła kolejna rodzina ale nie za bardzo. Sunia miałaby mieszkać w kotłowni...nie za bardzo mi to pasuje, a Kropci to już w ogóle. Pani powiedziała, że jeszcze spróbuje przekonać męża, ale wiadome jak to wygląda/..