Nadziejka Posted April 7, 2021 Posted April 7, 2021 Dnia 4.04.2021 o 20:51, kikou napisał: I z kolegami, ktorych towarzystwo szczerze lubi Quote
mari23 Posted April 7, 2021 Posted April 7, 2021 "Miód na serce" widzieć szczęśliwego, zrelaksowanego Timusia w towarzystwie gromadki cudownych "dziadeczków' <3 1 Quote
elik Posted April 7, 2021 Author Posted April 7, 2021 1 godzinę temu, mari23 napisał: "Miód na serce" widzieć szczęśliwego, zrelaksowanego Timusia w towarzystwie gromadki cudownych "dziadeczków' <3 Ja zwykle zaczynam wędrówkę po dogo od zaglądnięcie do tego towarzystwa :) Quote
elik Posted April 7, 2021 Author Posted April 7, 2021 Dostałam fakturę za maść do uszu Timka. Faktura Przelew Quote
elik Posted April 11, 2021 Author Posted April 11, 2021 Na konto Timusia wpłynęły poniższe kwoty: 25,00 zł od Pani Ani G-R - deklaracja IV - 8.04. 25,00 zł od Nuncek - deklaracja IV - 8.04. 50,00 zł od helli - deklaracja IV - 10.04. Bardzo serdecznie dziękuję Quote
kikou Posted April 11, 2021 Posted April 11, 2021 Dzisiaj jest bardzo ładna pogoda i Timuś całkiem żwawo dreptał z kolegami po trawce. 4 Quote
elik Posted April 15, 2021 Author Posted April 15, 2021 Dnia 11.04.2021 o 19:07, kikou napisał: Dzisiaj jest bardzo ładna pogoda i Timuś całkiem żwawo dreptał z kolegami po trawce. Ooooo jakie śliczności. Dziękuję za kochane psiaczki O kurcze nie widziałam tych ślicznych psiaczków :( Nie dostaję powiadomień o nowych postach na wątkach. Nie wiem co się dzieje. I pomyśleć, że teraz jest zimno i pada śnieg. Mam zdjęcia z Bieszczad, gdzie jest tyle śniegu, że lepią bałwany. Quote
elik Posted April 15, 2021 Author Posted April 15, 2021 Płacimy za pobyt w hotelu :) Faktura Przelew Quote
elik Posted April 15, 2021 Author Posted April 15, 2021 12.04. na konto Timusia wpłynęły poniższe kwoty: 20,00 zł od markofix - deklaracja IV 20,00 zł od ania75 - deklaracja IV Bardzo serdecznie dziękuję Quote
mari23 Posted April 15, 2021 Posted April 15, 2021 Dnia 15.04.2021 o 10:37, elik napisał: Ooooo jakie śliczności. Dziękuję za kochane psiaczki O kurcze nie widziałam tych ślicznych psiaczków :( Nie dostaję powiadomień o nowych postach na wątkach. Nie wiem co się dzieje. I pomyśleć, że teraz jest zimno i pada śnieg. Mam zdjęcia z Bieszczad, gdzie jest tyle śniegu, że lepią bałwany. Cudne, śliczne i szczęśliwe u kikou psiaczki, wkrótce dołączy do nich Bonus i "Uszko". Timuś odżył jakby, kiedy go widziałam przy odbiorze Tulisia, czyli w drodze do kikou - Timuś wyglądał na bardzo słabego i zmęczonego, teraz na zielonej trawce wygląda kwitnąco :) Dzisiaj zimno i po "naszej" zachodniej stronie Polski, cały dzień deszcz albo śnieg z deszczem...okropna pogoda :( moje staruszki ani myślą wychodzić....a to się wiąże ze sprzątaniem ;) 1 Quote
elik Posted April 20, 2021 Author Posted April 20, 2021 7 godzin temu, Ewa Marta napisał: Piękny się z niego psiak zrobił. Dziękuję Martusiu :) I jakby odmłodniał, ale to każdy psiaczek po opuszczeniu schronu od razu wygląda młodziej o kilka lat :) 1 Quote
ewu Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 Dnia 20.04.2021 o 16:05, Ewa Marta napisał: Piękny się z niego psiak zrobił. Co znaczy miłość i poczucie bezpieczeństwa. Quote
ewu Posted April 22, 2021 Posted April 22, 2021 Dnia 20.04.2021 o 23:49, elik napisał: Dziękuję Martusiu :) I jakby odmłodniał, ale to każdy psiaczek po opuszczeniu schronu od razu wygląda młodziej o kilka lat :) One rozkwitają:) Quote
mari23 Posted April 25, 2021 Posted April 25, 2021 Dnia 22.04.2021 o 15:25, ewu napisał: Co znaczy miłość i poczucie bezpieczeństwa. Tego najbardziej brakuje im w schronisku, jedzenie może być byle jakie, legowisko twarde, da się jakoś żyć bez luksusów...ale kochający, troskliwy człowiek do szczęścia jest im potrzebny - to jest "eliksir", który sprawia, że rozkwitają, jak kwiaty <3 1 Quote
elik Posted April 26, 2021 Author Posted April 26, 2021 19 godzin temu, mari23 napisał: Tego najbardziej brakuje im w schronisku, jedzenie może być byle jakie, legowisko twarde, da się jakoś żyć bez luksusów...ale kochający, troskliwy człowiek do szczęścia jest im potrzebny - to jest "eliksir", który sprawia, że rozkwitają, jak kwiaty <3 Fantastycznie i bardzo prawdziwie to ujęłaś. Porównanie zdjęć ze schronu ze zdjęciami choćby tylko z hotelu, to wielka różnica. Psy młodnieją o kilka lat. Quote
elik Posted April 28, 2021 Author Posted April 28, 2021 Na konto słodkiego Timusia wpłynęła kwota 20,00 zł od seramarias - deklaracja na IV Bardzo serdecznie dziękuję Quote
elik Posted May 1, 2021 Author Posted May 1, 2021 Płacimy za pobyt Timusia w hotelu w kwietniu 2021 r. Faktura Przelew Quote
kikou Posted May 5, 2021 Posted May 5, 2021 Wczoraj byliśmy z Timusiem w lecznicy z powodu jego uszu. Jak może pamiętacie Timus mial mocną infekcjęw obu uszkach i guzka w jednym uchu. Od przyjazdu chlopak zużył 3 różne preparaty i po zakończeniu zakrapiania niemal natychmiast uszko paprało się od początku. Trzeba więc wytoczyć poważniejsze działa. Wczoraj pobrano mu wymazy na posiew żeby dobrać celowany antybiotyk oraz jeśli to by nie przyniosło oczekiwanej poprawy w przyszłości ew.zrobić autoszczepionkę. Ale teraz doraźnie w oczekiwaniu na wyniki dostalismy jeszcze 2 maści robione specjalnie, jedna do czyszczenia jedna do zakrapiania. No i ten doktor oglądał tez guzy Timusia i jest zdania ze guzek na piersiach wyglada groźnie i należałoby usunąć guz z ucha oraz odrazu pozostałe guzy. W związku z tym zrobiliśmy rtg klatki. Czysto- nie ma przerzutów. Jeszcze do badania kontrolnego, które ma być 14go.05 mamy zbadać wątrobę i podjąć decyzję czy będziemy operować Timusia. 2 Quote
elik Posted May 5, 2021 Author Posted May 5, 2021 1 godzinę temu, kikou napisał: Wczoraj byliśmy z Timusiem w lecznicy z powodu jego uszu. Jak może pamiętacie Timus mial mocną infekcjęw obu uszkach i guzka w jednym uchu. Od przyjazdu chlopak zużył 3 różne preparaty i po zakończeniu zakrapiania niemal natychmiast uszko paprało się od początku. Trzeba więc wytoczyć poważniejsze działa. Wczoraj pobrano mu wymazy na posiew żeby dobrać celowany antybiotyk oraz jeśli to by nie przyniosło oczekiwanej poprawy w przyszłości ew.zrobić autoszczepionkę. Ale teraz doraźnie w oczekiwaniu na wyniki dostalismy jeszcze 2 maści robione specjalnie, jedna do czyszczenia jedna do zakrapiania. No i ten doktor oglądał tez guzy Timusia i jest zdania ze guzek na piersiach wyglada groźnie i należałoby usunąć guz z ucha oraz odrazu pozostałe guzy. W związku z tym zrobiliśmy rtg klatki. Czysto- nie ma przerzutów. Jeszcze do badania kontrolnego, które ma być 14go.05 mamy zbadać wątrobę i podjąć decyzję czy będziemy operować Timusia. Wczoraj rozmawiałyśmy na ten temat i bardzo się martwię o Timusia :( Myślę, że tego guza w uszku trzeba koniecznie usunąć, a jak już będzie uśpiony to i pozostałe można byłoby ciachnąć. Tylko jeszcze to badanie wątróbki Timusiowej :( No i kasiora. Na koncie ma obecnie 190,00 zł. Właśnie robię bazarek dla wszystkich moich podopiecznych więc jeśli wet uzna, że operacja jest możliwa, wszystko będzie dla Timusia. Quote
kikou Posted May 5, 2021 Posted May 5, 2021 Dnia 25.04.2021 o 21:02, mari23 napisał: Tego najbardziej brakuje im w schronisku, jedzenie może być byle jakie, legowisko twarde, da się jakoś żyć bez luksusów...ale kochający, troskliwy człowiek do szczęścia jest im potrzebny - to jest "eliksir", który sprawia, że rozkwitają, jak kwiaty <3 Tak jak mówicie, pieski maja gdzieś "luksusy" świata, ale chcą byc jak najbliżej tego swojego człowieka. Dlatego nawet w niby poprawnych schroniskach są takie smutne. Moje psinki, na tyle ile dają radę, człapią wszedzie za mną, czasem nawet pod drzwiami łazienki siedzi ich z ósemka :D Timuś też towarzystwo ludzkie bardzo sobie ceni 2 Quote
mari23 Posted May 5, 2021 Posted May 5, 2021 15 minut temu, elik napisał: Wczoraj rozmawiałyśmy na ten temat i bardzo się martwię o Timusia :( Myślę, że tego guza w uszku trzeba koniecznie usunąć, a jak już będzie uśpiony to i pozostałe można byłoby ciachnąć. Tylko jeszcze to badanie wątróbki Timusiowej :( No i kasiora. Na koncie ma obecnie 190,00 zł. Właśnie robię bazarek dla wszystkich moich podopiecznych więc jeśli wet uzna, że operacja jest możliwa, wszystko będzie dla Timusia. Może zbiórkę Tola by zrobiła, takiemu biedakowi na pewno wiele osób pomoże...no i nas ma Timuś, na dogo już tyle "cudów" się dzieje, że i tutaj "finansowy cud" się zdarzy. Bo koszty i badań, i zabiegu będą naprawdę duże, potem leki jakieś.... zbiórka naprawdę jest uzasadniona i potrzebna bardzo. 1 Quote
kikou Posted May 5, 2021 Posted May 5, 2021 Ale Timuś nie jest z Zamościa, może tylko skarpeta by zechciała jeszcze wspomóc Timusia Quote
limonka80 Posted May 5, 2021 Posted May 5, 2021 17 minut temu, kikou napisał: Timuś też towarzystwo ludzkie bardzo sobie ceni Ale fajne to zdjęcie, Timuś jakby się uśmiechał.... Quote
mari23 Posted May 5, 2021 Posted May 5, 2021 1 godzinę temu, kikou napisał: Ale Timuś nie jest z Zamościa, może tylko skarpeta by zechciała jeszcze wspomóc Timusia Mysle, że to akurat nie jest przeszkodą...mam nadzieję :) 1 godzinę temu, limonka80 napisał: Ale fajne to zdjęcie, Timuś jakby się uśmiechał.... Taki uśmiech Mony Lisy ;) dobrze mu, szczęśliwy pies...oby jeszcze zdrowie dało się podreperować na dłużej. Quote
Recommended Posts