Jump to content
Dogomania

Oliver dla zaprzyjaźnionych Oli. 22.01.21 zmieni się dla niego świat na lepszy.25.03.21-Oliver w DS we Wrocławiu.

Recommended Posts

Posted
48 minut temu, Onaa napisał:

Trzymam mocno kciuki za Olinka.

Dziękuję.

37 minut temu, szafirka napisał:

Czekamy z niecierpliwością na Olivka. Ciekawe jakie ciałko kryje się pod futrem, może jest wychudzony, skoro tylko przemykał między dużymi psami. Ma już przygotowane mięciutkie posłanko i kolacja będzie smaczna :)

W "magazynie" Anuli pozostało 5 puszek Animondy.

Udanej podróży maluchu.

Haniu,bardzo dziękuję.Jeżeli będzie potrzebny zakup mokrej karmy Animondy,bardzo proszę daj znać,zakupię.

Dostałam wiadomość o 10,40,że psiaki zapakowane i wyjechały ze Schroniska.

7 minut temu, Nadziejka napisał:

Sciskamy caluni czas za wszelka podroz za wszytkie istotki

ktore maja opuscic schronisko

Anulko moze cos sie sprzeda na kramku,mam nadzieje

Mam taką nadzieję.

Posted

Tolu,bardzo dziękuję za zdjęcia i relację.Niech szczęśliwie dojedzie do Hoteliku.Hania na pewno zabierze go do SPA.U Hani wszystkie psiaczki są czyściutkie,nie może być wśród nich brudasek.

Posted

Chcielibyśmy pomóc każdemu z piesków; teraz pokryciem kosztów karmy na miesiąc, bo wtedy opłata za hotelik będzie niżśza i  pokryciem kosztów szczepienia i odrobaczenia.

Rozmawiałam już z Hanią o karmie, ma zakupić.

Posted
23 minuty temu, Tola napisał:

Chcielibyśmy pomóc każdemu z piesków; teraz pokryciem kosztów karmy na miesiąc, bo wtedy opłata za hotelik będzie niżśza i  pokryciem kosztów szczepienia i odrobaczenia.

Rozmawiałam już z Hanią o karmie, ma zakupić.

Tola,bardzo dziękuję to jest ogromna pomoc.

Posted
11 godzin temu, Tola napisał:

Hania pisała mi, że będą koło północy.....

11 godzin temu, Poker napisał:

Pewnie wszyscy będą umordowani. Byle szczęśliwie dotarli do celów.

11 godzin temu, Nadziejka napisał:

Niuniu kochany jakie szczescie jakie szczescie ze juz juz

16 godzin temu, b-b napisał:

Mały fajnie się prezentuje i miejmy nadzieję ,że spa i podstawowe badania pozwolą na szybkie poszukiwanie domku :)

13 godzin temu, Onaa napisał:

Fajny piesiunio, pewnie jeszcze w drodze.

Zapewne Hania dzisiaj poda wiadomość o Oliverze.To była ciężka męcząca podróż,tyle godzin.Ale dzisiaj wstaje nowy dzień dla Oli i z tym związane nowe życie.Czekam na wiadomości z niecierpliwością.

• Like 1
Posted

Kto mnie zna, ten wie, jak bardzo Oli jest "w moim typie" <3

Moje ukochane psiaki za TM były właśnie takie.... tak bardzo sie cieszę, że opuścił schronisko.

Wbrew rozsądkowi i wszelkiej logice dam 20 zł stałej dla niego <3

• Like 1
Posted

Oli to całkiem okrąglutki jegomość i żarłoczek. W nocy po wyjściu z auta od razu dopadł jedzonko i nawet nie chciał słuchać o jakimś spacerku po trawce. Rano też rozglądał się za miską zamiast iść na spacer. Na dworze usiadł i czekał, aż wrócimy do domu. Jest spokojny i przyjazny. Jak sobie pojadł i obwąchał kąty, to podniósł swój pióropusz i domagał się głasków, drapania, ocierał się o mnie, nadstawiał i pomrukiwał przy tym słodko. Wydaje się być wyluzowanym z całej ekipy.

Sierść oczywiście brudna, ale mięciutka. Przy pupie i łapach są kołtuny, ale nie przy skórze, więc wykąpię go, wytnę kołtuny i wyczeszę, raczej powinno to wystarczyć - zobaczymy. Nasza fryzjerka została mamą tydzień temu.

Kupy prawidłowe, dzisiaj dostał tabletkę na odrobaczenie i krople na pchły i kleszcze, kąpiel w poniedziałek.

• Like 1
Posted

Haniu,dziękuję za zdjęcia i za wiadomości.Jeszcze mam pytanie ile ma lat,waga,wzrost.

2 godziny temu, szafirka napisał:

Oli to całkiem okrąglutki jegomość i żarłoczek. W nocy po wyjściu z auta od razu dopadł jedzonko i nawet nie chciał słuchać o jakimś spacerku po trawce. Rano też rozglądał się za miską zamiast iść na spacer. Na dworze usiadł i czekał, aż wrócimy do domu. Jest spokojny i przyjazny. Jak sobie pojadł i obwąchał kąty, to podniósł swój pióropusz i domagał się głasków, drapania, ocierał się o mnie, nadstawiał i pomrukiwał przy tym słodko. Wydaje się być wyluzowanym z całej ekipy.

Sierść oczywiście brudna, ale mięciutka. Przy pupie i łapach są kołtuny, ale nie przy skórze, więc wykąpię go, wytnę kołtuny i wyczeszę, raczej powinno to wystarczyć - zobaczymy. Nasza fryzjerka została mamą tydzień temu.

Kupy prawidłowe, dzisiaj dostał tabletkę na odrobaczenie i krople na pchły i kleszcze, kąpiel w poniedziałek.

Posted

Nie ważyłam go jeszcze i nie mierzyłam, zrobię to przy okazji wizyty u weta. Wg książeczki ze schronu urodził się w 2015 r. pierwsze szczepienie w schronie było 18.02.2019 r. Ma trochę starte przednie ząbki, więc wiek co najmniej taki jak w książeczce.

Oli jak się troszkę porusza, to zaczyna pokasływać, mam nadzieję, że to nie od serca.

Posted
1 godzinę temu, szafirka napisał:

Nie ważyłam go jeszcze i nie mierzyłam, zrobię to przy okazji wizyty u weta. Wg książeczki ze schronu urodził się w 2015 r. pierwsze szczepienie w schronie było 18.02.2019 r. Ma trochę starte przednie ząbki, więc wiek co najmniej taki jak w książeczce.

Oli jak się troszkę porusza, to zaczyna pokasływać, mam nadzieję, że to nie od serca.

Może się przeziębił i to jest chwilowe.Wet osłucha serduszko,zobaczymy.

48 minut temu, Jo37 napisał:

Czyli prawie dwa lata w schronisku.  Musiał być na wysokiej pozycji w grupie

skoro jest okrąglutki.

Oliver dopiero teraz ujawnił się na zdjęciu ze schronu,wcześniej nie było go widać.Musiał dużo czasu spędzać w tym hangarze.