Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

Już nie pamiętam, czy Hania tutaj pisała, czy  mówiła, ze sunia jak się ją głaszcze, to robi ogromne oczy i ze jest dosyc nieśmiala.

Ale chciałoby się więcej informacji, tez jetem bardzo ciekawa, jak sunia się zaprezentowała w tych pierwszych dniach;)

A czy Hania ma podesłany wątek.Przeważnie jest tak,że jak ma wątek wchodzi na niego zaraz i pisze o psiaku.

Posted
5 minut temu, Anula napisał:

A czy Hania ma podesłany wątek.Przeważnie jest tak,że jak ma wątek wchodzi na niego zaraz i pisze o psiaku.

Hania na pewno tu pisala jak sunia byla w drodze ze czekaja na nia.. 

Potem tu nie zajrzałam ale moze tak jak wiele osob mogla miec problem z napisaniem czegokolwiek ...

Posted
13 minut temu, Anula napisał:

8 minut temu, Tianku napisał:

Hania na pewno tu pisala jak sunia byla w drodze ze czekaja na nia.. 

Potem tu nie zajrzałam ale moze tak jak wiele osob mogla miec problem z napisaniem czegokolwiek ...

Też wydaje mi się, że Hania tu była...

Posted

Byłam byłam, napiszę wszystko od początku. Sunia przyjechała do nas po 3 w nocy. Transporter był zasikany okropnie, jeszcze nigdy nie spotkałam się z czymś takim. W domu głównie siedzi w kącie, obserwuje, patrzy gdzie by tu można czmychnąć. Kiedy ją głaszczę, to patrzy na mnie swoimi dużymi pięknymi oczami, ale zdarzyło się też, że wciska głowę w kąt. Na dworze na smyczy 10 kroków idzie, potem staje, albo się wycofuje, chce uciec, schować się gdzieś.

Sunia ma około 4 lata, została odrobaczona i dostała krople na pchły i kleszcze.

Posted
5 minut temu, mgog napisał:

W oczach ma bezmiar dobra.

Ta, cudna dziewczynka.

Haniu, a jaki ma staż schroniskowy?

Może ona nie zna innego życia oprócz tego w boksie...

Posted
27 minut temu, szafirka napisał:

Byłam byłam, napiszę wszystko od początku. Sunia przyjechała do nas po 3 w nocy. Transporter był zasikany okropnie, jeszcze nigdy nie spotkałam się z czymś takim. W domu głównie siedzi w kącie, obserwuje, patrzy gdzie by tu można czmychnąć. Kiedy ją głaszczę, to patrzy na mnie swoimi dużymi pięknymi oczami, ale zdarzyło się też, że wciska głowę w kąt. Na dworze na smyczy 10 kroków idzie, potem staje, albo się wycofuje, chce uciec, schować się gdzieś.

Sunia ma około 4 lata, została odrobaczona i dostała krople na pchły i kleszcze.

10 kroków na smyczy to tyle, ile robiła w boksie...

Posted
Dnia 28.01.2021 o 19:12, Tola napisał:

A ja jeszcze raz pokażę sunię  - ostatnie chwile w schronisku - wypis

IMG-20210126-WA0001.jpg

Ponieważ znikły posty z kilku dni, to napiszę tylko że gdy sunia wyjeżdżała ze schroniska to było bardzo dużo śniegu i bidulka nie chciała wyjść z budynku tak że trzeba ją było ze schroniska wywieźć na taczkach :).

Dnia 24.01.2021 o 16:23, lunarmermaid napisał:

I ja dla sunieczki deklaruję 20 zł stałej. 

Bardzo dziękuję.

3 godziny temu, Nadziejka napisał:

Najlepsiutkiego czarnusiu niezwykla   

Coś ma w sobie sunieczka :).

Dnia 24.01.2021 o 15:33, Anula napisał:

Anulko pieniążki już na koncie sunieczki 50  Gify kwiaty ideas | kwiaty, gify, piękne róże.

• Onaa changed the title to Piękna nieśmiała Lili o bursztynowych oczkach w ostatniej chwili udało się jej opuścić schronisko prosi o wszelką pomoc..
Posted

Kochana sunieczka, jest śliczna :). Tylko jeszcze wystraszona, widać że niepewnie się czuje, troszkę jest zestresowana, ale przecież dopiero co przyjechała. Bardzo się cieszę,że udało się ją zabrać i jest już bezpieczna i zaopiekowana.

Nazwałam ją LILI.

• Like 1
Posted

Prześliczna sunia, ale widać, że dawno nie miała dobrych kontaktów z człowiekiem :( Jednocześnie w oczkach widać chęć zmiany w tym temacie :) Tyle osób już kibicuje ślicznocie - będzie dobrze :)

Posted
8 godzin temu, b-b napisał:

Te jej oczy obraz jej duszy. Biedna...nauczy się innego życia niż schronisko to i przestanie się wciskać w kąt.

to prawda - piękne ma oczy, piękne, choć jeszcze niepewne, smutne spojrzenie... nie wie jeszcze tego, co my wiemy - teraz już będzie tylko dobrze, lepiej...najlepiej!

Poszedł przelew dla Lili :)

Posted

Hania podesłała mi parę zdjęć  z zimowych zabaw Heidi i  Belmondo; w ogrodzie była też Lili, bardzo ucieszyłam się ze sunia daje radę i bardzo stara się pokonać ten swój strach...

Tutaj z zamojskim Belmondo

Tobie też udało się wyjechać z tego schroniska?

received_233782754893955.jpg

received_765910647695650.jpg

• Upvote 1