Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 4 weeks later...
  • 2 months later...
Posted
Dnia 17.04.2022 o 22:45, Tyśka) napisał:

Dziś mialam zapytanie o Kamę. Poprosiłam o kontakt telefoniczny z malagos.

o, poczekam spokojnie 🙂 

Kama jest nadal energiczną starszą panią, za to Dianka... Jej czas się kończy, i to zastraszająco szybko 😞

Posted
Dnia 18.04.2022 o 09:59, malagos napisał:

o, poczekam spokojnie 🙂 

Kama jest nadal energiczną starszą panią, za to Dianka... Jej czas się kończy, i to zastraszająco szybko 😞

Bardzo smutne..

Posted

Bardzo przykre wieści o Diance.

Dzisiaj mam mnóstwo zapytań o psy, jedna osoba napisała do mnie w sprawie połowy psów, które ogłaszam... ludzie sie ewidentnie nudzą:(.

• Like 1
Posted

Wiadomość z OLX z ogłoszenia o Kamie:

Psy są skazane u wlascieli zwierzę przywiąże gospodarstwa domowego oddajecie misiaczka obce ręce będzie płakał i tęsknił

no, i tyle w temacie........

Posted
Dnia 22.04.2022 o 20:44, malagos napisał:

Wiadomość z OLX z ogłoszenia o Kamie:

Psy są skazane u wlascieli zwierzę przywiąże gospodarstwa domowego oddajecie misiaczka obce ręce będzie płakał i tęsknił

no, i tyle w temacie........

ech...... 😞

Posted
Dnia 4.05.2022 o 08:14, Tyśka) napisał:

Dziękuję, Tysiaku!

Kama przeszła odnowę biologiczno-wiosenną - obcięte pazurki, wycięte dredy na pupie i ogonie. A żeby spokojnie stała, ja ją karmię chrupkami z ręki, po jednej, a Tomek "szaleje" z nożyczkami, szczotką i obcążkami 🙂

Zostaliśmy poproszeni z Tomkiem o spotkanie z dziećmi z naszego przedszkola, 5- i 6-latkami na temat bezpieczeństwa w obchodzeniu się ze zwierzętami. Już mam kilka pomysłów, jak opowiedzieć o psach, kotach, i zwierzętach gospodarskich, ale najlepszym wyjściem byłoby zabranie modela, czyli Kamusi. Łagodna, spokojna, no i zajęcia mają odbyć się na placyku zabaw, bla bezpieczeństwa trzeba by zachować dystans od dzieci.

• Like 1
Posted

Dzis Kama będzie modelem, będziemy pokazywać dzieciom z przedszkola, jak bezpiecznie podchodzić do psa, jak się z nim bawić 🙂

Posted
Dnia 7.05.2022 o 17:29, Poker napisał:

Na pewno chcecie oddać Kamusię? 🙂

też mi to pytanie na myśl przyszło 😉

Dnia 13.05.2022 o 08:30, malagos napisał:

Dzis Kama będzie modelem, będziemy pokazywać dzieciom z przedszkola, jak bezpiecznie podchodzić do psa, jak się z nim bawić 🙂

Kama - modelka 😉 dzieci będą zachwycone :)

Posted

Było rewelacyjnie!

Dzieci ze wszystkich grup były na placu zabaw (prawie sto!) na krzesełeczkach, na kocykach, na trawie, a my we tróję na małej scenie pod daszkiem. Tomek trzymał Kamę na smyczy, a ja się wygłupiałam "ah, jaki śliczny piesek!" i pokazywałam, że nie wolno się rzucać psu na szyję, głaskać nieznanego psa itp. Pokazałam też żółtą wstążkę szybko przypiętą do Kamusiowej obroży i tez opowiedziałam o takich psach. I dzieci zrobiły pozycję żółwia, i mówiłam o opiekowaniu się psem, kotem i tak upłynęło pół godziny. A potem przepytałam dzieciaki: czy wolno podejść do obcego psa? Czy można psa, nawet swojego ciągnąć za uszy? Czy można podejść do psa, jak coś je?  Chór młodziutkich głosków odpowiadał: Nieeee!

Na koniec dzieci grupami podchodziły do nas na wspólne zdjęcie,  a potem kolejką głaskały Kamę i schodziły ze sceny. 90% dzieci chciały ją dotknąć, choć niektóre się bały i przechodziły boczkiem. Kama spokojna, dostojna, lizała niektóre te małe rączki, cieszyła się, choć spokojnie siedziała cały czas. Jesteśmy z niej ogromnie dumni!

Od pani dyrektor dostaliśmy dyplom-podziękowanie i zostaliśmy zaproszeni na kawę i ciasto do przedszkola. Odwiedziłam stare kąty, bo cała trójka naszych dzieci chodziła do tego przedszkola, ostatnio byłam tu za czasów Agnieszki 20 lat temu 🙂

Panie przedszkolanki robiły dużo zdjęć, a ja mam na razie tylko jedno, zrobił Tomek z jedna z grup dzieciaków 🙂

przedszkole.jpeg

• Like 5
Posted

Piękna akcja. Kama zdała egzamin na 10 ! I jak Wy teraz ją oddacie. Dzieci będą pytać gdzie ona, a Wy co? powiecie , że oddaliście ją? Przecież to takie niewychowawcze 🙂

Trzeba było jeszcze szepnąć o dbaniu o inne żywe stworzenia, wykorzystać okazję na maksa.

• Like 4
Posted
Dnia 13.05.2022 o 22:04, Poker napisał:

Piękna akcja. Kama zdała egzamin na 10 ! I jak Wy teraz ją oddacie. Dzieci będą pytać gdzie ona, a Wy co? powiecie , że oddaliście ją? Przecież to takie niewychowawcze 🙂

Trzeba było jeszcze szepnąć o dbaniu o inne żywe stworzenia, wykorzystać okazję na maksa.

A jakże, było i o dbaniu o zwierzęta, o podaniu wody, o trosce!... 

• Like 1
  • 2 weeks later...
Posted
Dnia 17.01.2022 o 18:43, malagos napisał:

Dziękuję WUJEK NUNCEK za wpłatę 50 zł, dzięki za pomięć!...

i znów na koncie 50 zł od wujka! Dziękuję......

Posted
Dnia 24.05.2022 o 16:30, Tyśka) napisał:

Co u Kamy słychać? Jak jej zdrowie?

Kamusia ma się ok, 4 spacerki dziennie, ale jak były te cieplejsze dni, to wyprawy krótkie. Dość szybko ja męczy upał. Apetyt dopisuje, humorek też. 

• Like 2