Poker Posted November 22, 2020 Author Posted November 22, 2020 Wczoraj były 2 sensowne telefony o Toczką. Jeden spod Wadowic i państwo planują dziś pojechać całą rodziną i z psem na zapoznanie z sunią. Drugi telefon dzięki ogłoszeniu Toli na Warszawę, z Płocka. Pani z 15. letnim synem , chcą Toczkę na dopsienie do suni bardzo podobnej do niej. Później wkleję zdjęcie. Zobaczymy co z tego wyjdzie. 2 Quote
Poker Posted November 22, 2020 Author Posted November 22, 2020 Tolu , może już nie będą potrzebne ogłoszenia ,ale mam prośbę byś napisała w swoim ogłoszeniu , że Toczka przebywa pod Katowicami. Quote
elik Posted November 22, 2020 Posted November 22, 2020 Trzymam kciuki za to, żeby któryś z domków, okazał się być TYM DOMKIEM :) Quote
Havanka Posted November 22, 2020 Posted November 22, 2020 Znów światełko w tunelu ! Oby tym razem się udało. Quote
Poker Posted November 22, 2020 Author Posted November 22, 2020 56 minut temu, elik napisał: Trzymam kciuki za to, żeby któryś z domków, okazał się być TYM DOMKIEM :) Dobrze trzymałaś kciuki 7 minut temu, Havanka napisał: Znów światełko w tunelu ! Oby tym razem się udało. I udało się. Toczka pojechała ze swoją 5. osobową rodzinką i psim kolegą. Będę dzwonić do Anecik i dopytam o szczegóły. Ale musi być dobrze, jeżeli wydała Toczką. Ciesze się , ale i serce mi ścisnęło. Jakoś wyjątkowo , mimo że na odległość, związałam się z Toczką. Wyobrażam sobie co przeżywa Anecik. 6 2 Quote
Havanka Posted November 22, 2020 Posted November 22, 2020 Brawo !!! Brawo !!!! No i udało się ! Też jestem ciekawa szczegółów. Quote
Poker Posted November 22, 2020 Author Posted November 22, 2020 Rozmawiałam z Anecik. Opowiadała , że rodzina bardzo sympatyczna, zarówno rodzice jak i 3 córy. Toczka pokazała się z właściwej strony. Z pieskiem trochę poburczeli na siebie, ale państwo nie zrazili się. Myślimy z Anecik ,że to dom szyty na miarę dla Toczki. Rodzina mieszka w domku z dużym ogrodem. Sprawdzałam na Google Maps ogrodzenie. Sunia będzie miała się z kim bawić , a poza tym rodzina co tydzień jeździ na wycieczki w pobliskie góry. Piesio zadbany, też z odzysku. Kuzyn pani ma szkołę dla psów. Może Sowa coś o niej wie, nazywa się Psiego. W razie potrzeby pomoże. Druga pani z Płocka już powiadomiona , że nie dostanie Toczki i prosiła o pomoc w znalezieniu spokojnego psa lub suni, do 4. lat, do 13 kg, sylwetka obojętna , CZARNEGO, chętnie z długą sierścią , bo pani przez 10 lat miała zakład groomerski i lubi czesać. Pani mieszka z 15. letnim synem w bloku ,ale w pobliże mieszkają rodzice w domku z ogrodem i 3 psami , więc byłby teren i towarzystwo do wybiegania się. I jest kot. Może macie jakiegoś kandydata? Bardzo dziękuję za towarzyszenie nam na wątku i ogłoszenia. Odczekam parę dni i wezmę do Anecik kolejną bidę. 2 Quote
Havanka Posted November 22, 2020 Posted November 22, 2020 Pokerku, wprawdzie ominęły mnie Twoje wirtualne uściski, ale i tak cieszę się, bo domek pojawił się w ekspresowym tempie, po " tym" niewypale i zapowiada sie naprawdę nieźle . Ogród, duża rodzina, kumpel do zabawy, no i częste wypady w góry. Mam nadzieję, ze będą wieści z nowego domu. Quote
Tyśka) Posted November 22, 2020 Posted November 22, 2020 To aż nieprawdopodobne :) Ja się nadziwić nie mogłam, że Toczka tak długo czekała niezauważona... ale już wiem czemu: czekała na TAKĄ Rodzinę! Bądź szczęśliwa, malutka. A Pani z Płocka może spodoba się Shadow vel Ludwik? ewu pisała, że jest bardzo spokojny i łagodny, tak mocno spragniony kontaktów, że na spacerze najchętniej spędza czas na kolanach wolontariusza. Tutaj jego ogłoszenie: https://www.olx.pl/oferta/misio-najlepszy-kumpel-i-cudowny-duszek-nieduzy-psiak-marzy-o-domu-CID103-IDHsgku.html Quote
elik Posted November 22, 2020 Posted November 22, 2020 Super, że Toczunia jest już u siebie i to w dobrym domu :) Ja też, podobnie jak Tysia chciałam podpowiedzieć psiaka z Miedar Basia pisze o nim tak: Ludwik ma około 4-5 lat, jest cudownym, wesołym, otwartym psiakiem. Ludwik jest średniej wielkości, jest wykastrowany i zaszczepiony.Taki pies "kumpel" Quote
Poker Posted November 22, 2020 Author Posted November 22, 2020 Havanko i tak Cię ściskam, bo robiłaś ogłoszenia. Podeślę go pani tylko co to znaczy średni? Wiem, że jestem upierdliwa co do wysokości psa ,ale chcę unikać niespodzianek. I czy jest spokojny? Bo sunia pani jest bardzo spokojna i łagodna. Przydałoby się więcej zdjęć chociaż wiem , że nie jest o nie w schronie łatwo. Quote
b-b Posted November 22, 2020 Posted November 22, 2020 Wspaniałe wieści. Trzymam kciuki za poznawanie się z rodzinką :)) Quote
elik Posted November 22, 2020 Posted November 22, 2020 3 godziny temu, Poker napisał: Podeślę go pani tylko co to znaczy średni? Zapytam Basię może wie, albo będzie mogła się dopytać. Quote
ewu Posted November 22, 2020 Posted November 22, 2020 4 godziny temu, Poker napisał: Havanko i tak Cię ściskam, bo robiłaś ogłoszenia. Podeślę go pani tylko co to znaczy średni? Wiem, że jestem upierdliwa co do wysokości psa ,ale chcę unikać niespodzianek. I czy jest spokojny? Bo sunia pani jest bardzo spokojna i łagodna. Przydałoby się więcej zdjęć chociaż wiem , że nie jest o nie w schronie łatwo. Ludwik sięga głową do kolan. osobie o wzroście. 170 cm Quote
ewu Posted November 22, 2020 Posted November 22, 2020 Zdjec jest sporo w ogłoszeniu .Ja z telefonu nie wrzucę .Ludwik to uroczy pies. Quote
ewu Posted November 22, 2020 Posted November 22, 2020 https://www.olx.pl/oferta/ludwik-piekny-pies-i-wspanialy-przyjaciel-CID103-IDHsAgr.html tu są zdjęcia Quote
Tyśka) Posted November 22, 2020 Posted November 22, 2020 3 minuty temu, ewu napisał: Zdjec jest sporo w ogłoszeniu .Ja z telefonu nie wrzucę .Ludwik to uroczy pies. Na wątku maleństw też są zdjęcia. Quote
ewu Posted November 22, 2020 Posted November 22, 2020 8 minut temu, Tyśka) napisał: Na wątku maleństw też są zdjęcia. No tak, jestem bardzo zmęczona , wybaczcie. Quote
elik Posted November 22, 2020 Posted November 22, 2020 7 minut temu, ewu napisał: No tak, jestem bardzo zmęczona , wybaczcie. Basiu masz prawo być zmęczona. Tyle wydarzeń, emocji... Pomyśl o sobie, odpocznij. Quote
Poker Posted November 23, 2020 Author Posted November 23, 2020 Piesio niestety jest za duży. Rozmawiałam z DS Toczki. Są nią zachwyceni. Całą noc przespała spokojnie w pokoju córki. Trochę próbuje dominować Lakusia i wskakuje na niego . Za to wieczorem wyprowadziła go na ostatnie siusiu na ogródek, bo on nie chciał dotychczas sam wychodzić. Pobiegł za nią i wrócił pędem też za nią. Miski z papu muszą być rozstawione, bo Toczka to żarłoczek, a Lakuś je powoli. Poprosiłam , żeby ze 2 tygodnie nie zmieniać jej imienia i pani od razu załapała o co chodzi. Ma mieć na imię Hollly. Mogę dzwonić kiedy będę chciała. Jak się worek rozsypał to dziś miałam kolejne zapytanie o Toczkę , wczoraj też. 3 1 Quote
elik Posted November 23, 2020 Posted November 23, 2020 To państwo chcą pewnie mikropsa :) No cóż, ich wola. Wiadomości z domu bardzo fajne :) Quote
agat21 Posted November 23, 2020 Posted November 23, 2020 Bardzo się cieszę, że Toczusia już ma dom! Śliczna sunia, bardzo jej kibicowałam. Powodzenia maleńka :) Quote
Tola Posted November 23, 2020 Posted November 23, 2020 Ja też bardzo się cieszę, sunia taka w moim typie;) Powodzenia śliczna:) Quote
Recommended Posts