Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj były 2 sensowne telefony o Toczką. Jeden spod Wadowic i państwo planują dziś pojechać całą rodziną i z psem na zapoznanie z sunią.

Drugi telefon dzięki ogłoszeniu Toli na Warszawę, z Płocka. Pani z 15. letnim synem , chcą Toczkę na dopsienie do suni bardzo podobnej do niej. Później wkleję zdjęcie.

Zobaczymy co z tego wyjdzie.

• Like 2
Posted

Tolu , może już nie będą potrzebne ogłoszenia  ,ale mam prośbę byś napisała w swoim ogłoszeniu , że Toczka przebywa pod Katowicami.

Posted
56 minut temu, elik napisał:

Trzymam kciuki za to, żeby któryś z domków, okazał się być TYM DOMKIEM  :)

Dobrze trzymałaś kciuki

7 minut temu, Havanka napisał:

Znów światełko w tunelu ! Oby tym razem się udało.

I udało się. Toczka pojechała ze swoją 5. osobową rodzinką i psim kolegą.  Będę dzwonić  do Anecik i dopytam o szczegóły. Ale musi być dobrze, jeżeli wydała Toczką.

Ciesze się , ale i serce mi ścisnęło. Jakoś wyjątkowo , mimo że na odległość, związałam się z Toczką.

Wyobrażam sobie co przeżywa Anecik.

• Like 6
  • Upvote 2
Posted

Rozmawiałam z Anecik. Opowiadała , że rodzina bardzo sympatyczna, zarówno rodzice  jak i 3 córy. Toczka pokazała się z właściwej strony. Z pieskiem trochę poburczeli na siebie, ale państwo nie zrazili się.

Myślimy z Anecik ,że to dom szyty na miarę dla Toczki. Rodzina mieszka w domku z dużym ogrodem. Sprawdzałam na Google Maps ogrodzenie.  Sunia będzie miała się z kim bawić , a poza tym rodzina co tydzień jeździ na wycieczki w pobliskie góry.

Piesio zadbany, też z odzysku.

Kuzyn pani ma szkołę dla psów. Może Sowa coś o niej wie, nazywa się Psiego. W razie potrzeby pomoże.

Druga pani z Płocka już powiadomiona , że nie dostanie Toczki i prosiła o pomoc w znalezieniu spokojnego psa lub suni, do 4. lat, do 13 kg, sylwetka obojętna ,  CZARNEGO, chętnie z długą sierścią , bo pani przez 10 lat miała zakład groomerski i lubi czesać.  Pani mieszka z 15. letnim synem w bloku ,ale w pobliże mieszkają rodzice w domku z ogrodem i 3 psami , więc byłby teren i towarzystwo do wybiegania się. I jest kot.

Może macie jakiegoś kandydata?

Bardzo dziękuję za towarzyszenie nam na wątku i ogłoszenia.

Odczekam parę dni i wezmę do Anecik kolejną bidę.

• Like 2
Posted

Pokerku, wprawdzie ominęły mnie Twoje wirtualne uściski, ale i tak cieszę się, bo domek pojawił się w ekspresowym tempie, po " tym" niewypale i zapowiada sie naprawdę nieźle . Ogród, duża rodzina, kumpel do zabawy, no i częste wypady w góry. Mam nadzieję, ze będą wieści z nowego domu.

Posted

To aż nieprawdopodobne :) Ja się nadziwić nie mogłam, że Toczka tak długo czekała niezauważona... ale już wiem czemu: czekała na TAKĄ Rodzinę! Bądź szczęśliwa, malutka.

A Pani z Płocka może spodoba się Shadow vel Ludwik? ewu pisała, że jest bardzo spokojny i łagodny, tak mocno spragniony kontaktów, że na spacerze najchętniej spędza czas na kolanach wolontariusza. Tutaj jego ogłoszenie: https://www.olx.pl/oferta/misio-najlepszy-kumpel-i-cudowny-duszek-nieduzy-psiak-marzy-o-domu-CID103-IDHsgku.html

Posted

Super, że Toczunia jest już u siebie i to w dobrym domu  :)

Ja też, podobnie jak Tysia chciałam podpowiedzieć psiaka z Miedar

cb9aa349051a1791gen.jpg

Basia pisze o nim tak:

Ludwik ma około 4-5 lat, jest cudownym, wesołym, otwartym psiakiem. Ludwik jest średniej wielkości, jest wykastrowany i zaszczepiony.Taki pies "kumpel"

Posted

Havanko i tak Cię ściskam, bo robiłaś ogłoszenia.

Podeślę go pani tylko co to znaczy średni? Wiem, że jestem upierdliwa co do wysokości psa ,ale chcę unikać niespodzianek. I czy jest  spokojny? Bo sunia pani jest bardzo spokojna i łagodna. Przydałoby się więcej zdjęć chociaż wiem , że nie jest o nie w schronie łatwo.

Posted
3 godziny temu, Poker napisał:

Podeślę go pani tylko co to znaczy średni?

Zapytam Basię może wie, albo będzie mogła się dopytać.

Posted
4 godziny temu, Poker napisał:

Havanko i tak Cię ściskam, bo robiłaś ogłoszenia.

Podeślę go pani tylko co to znaczy średni? Wiem, że jestem upierdliwa co do wysokości psa ,ale chcę unikać niespodzianek. I czy jest  spokojny? Bo sunia pani jest bardzo spokojna i łagodna. Przydałoby się więcej zdjęć chociaż wiem , że nie jest o nie w schronie łatwo.

Ludwik sięga głową do kolan. osobie o wzroście. 170 cm

Posted
7 minut temu, ewu napisał:

No tak, jestem bardzo zmęczona , wybaczcie.

Basiu masz prawo być zmęczona. Tyle wydarzeń, emocji...  Pomyśl o sobie, odpocznij.

Posted

Piesio niestety jest za duży.

Rozmawiałam z DS Toczki. Są nią zachwyceni. Całą noc przespała spokojnie w pokoju córki. Trochę próbuje dominować Lakusia i wskakuje na niego .  Za to wieczorem wyprowadziła go na ostatnie siusiu na ogródek, bo on nie chciał dotychczas sam wychodzić. Pobiegł za nią i wrócił pędem też za nią. Miski z papu muszą być rozstawione, bo Toczka to żarłoczek, a Lakuś je powoli.

Poprosiłam , żeby ze 2 tygodnie nie zmieniać jej imienia i pani od razu załapała o co chodzi. Ma mieć na imię Hollly.

Mogę dzwonić kiedy będę chciała.

Jak się worek rozsypał to dziś miałam kolejne zapytanie o Toczkę , wczoraj też.

• Like 3
  • Upvote 1