Jump to content
Dogomania

Do trzech razy sztuka? Mała Mela/Małgorzatka już w nowym domku. Wierzymy, że tym ostatnim, najlepszym:)

Recommended Posts

Posted
16 minut temu, agat21 napisał:

Bardzo Was przepraszam, ale trzeba działać w sprawie zwierząt: petycja do Senatu

Podpiszcie, proszę i roześlijcie znajomym! Dzięki!!

Chętnie podpiszę, ale jestem nie angielskojęzyczna i nie wiem co tu pisze, a nie będę klikać w ciemno.

Please share my name and email address with Edukacja w Działaniu oraz Protest z Wykrzyknikiem, so that I can receive updates on this campaign and others.
Do not display my name and comment on this petition

Please share my name and email address with Edukacja w Działaniu oraz Protest z Wykrzyknikiem, so that I can receive updates on this campaign and others.

Posted
25 minut temu, elik napisał:

Chętnie podpiszę, ale jestem nie angielskojęzyczna i nie wiem co tu pisze, a nie będę klikać w ciemno.

Elu:

Proszę udostępnić mojego imię, nazwisko i adres e-mail firmie Edukacja w Działaniu oraz Protest z Wykrzyknikiem, żebym mogła otrzymywać aktualne informacje o tej i innych kampaniach.

A druga część:

Nie pokazuj mojego nazwiska i komentarza do  tej petycji.

Posted
6 minut temu, Ewa Marta napisał:

Elu:

Proszę udostępnić mojego imię, nazwisko i adres e-mail firmie Edukacja w Działaniu oraz Protest z Wykrzyknikiem, żebym mogła otrzymywać aktualne informacje o tej i innych kampaniach.

A druga część:

Nie pokazuj mojego nazwiska i komentarza do  tej petycji.

Dziękuję Ewuniu  :)    Oczywiście podpisałam.

Posted
19 godzin temu, Poker napisał:

Dla Meli będzie z bazarku  ok. 100 zł

Oj, jak cudownie! Bardzo dziękujemy!!! Jak już będzie, to bardzo Cię proszę o przesłanie na moje konto:) 

Posted
19 godzin temu, Poker napisał:

Bardzo dziekujemy. Na moje poproszę. Przepraszam, że nie ma mnie tu. Od piątku czekamy na wyniki testu na covid mojego syna. On zamknięty u siebie w domu, ja w nerwach z mężem u nas. Jesli syn jest chory, to i mnie czeka test, bo widzieliśmy się dzień przed tym, jak dowiedział się, że kolega, z którym spedzil kilka godzin w samochodzie bez maseczki jest chory...

Posted
1 godzinę temu, Ewa Marta napisał:

Bardzo dziekujemy. Na moje poproszę. Przepraszam, że nie ma mnie tu. Od piątku czekamy na wyniki testu na covid mojego syna. On zamknięty u siebie w domu, ja w nerwach z mężem u nas. Jesli syn jest chory, to i mnie czeka test, bo widzieliśmy się dzień przed tym, jak dowiedział się, że kolega, z którym spedzil kilka godzin w samochodzie bez maseczki jest chory...

Oj tak szybko testu to nie robią trzeba mieć trzy objawy łączne teraz żeby lekarz POZ dał skierowane na test, a od poniedziałku podobno wystarczy jeden objaw aby uzyzskać skierowanie. Nie będziesz miała objawów, to raczej testu też nie. Nie ma co się martwić na zapas.

Posted
13 godzin temu, jankamałpa napisał:

Oj tak szybko testu to nie robią trzeba mieć trzy objawy łączne teraz żeby lekarz POZ dał skierowane na test, a od poniedziałku podobno wystarczy jeden objaw aby uzyzskać skierowanie. Nie będziesz miała objawów, to raczej testu też nie. Nie ma co się martwić na zapas.

Ponieważ mój syn ma kontakt z wieloma ludźmi w swojej pracy, nie czekaliśmy na decyzję lekarza, tylko od razu pojechał na płatne testy. Na szczęście wczoraj późnym wieczorem okazało się, że wynik jego testu jest negatywny. Od zrobienia testu w piątek do wczoraj cały czas siedział zamknięty w mieszkaniu. 

Ja bałam się bardzo o niego, ale też zamartwiałam się, co zrobię z moimi trzema suniami, jak będę musiała być na kwarantannie. One bardzo by za mną tęskniły, gdyby musiały gdzieś jechać, a ja chyba oszalałabym bez nich:( 

Posted
1 minutę temu, Ewa Marta napisał:

One bardzo by za mną tęskniły, gdyby musiały gdzieś jechać, a ja chyba oszalałabym bez nich:( 

Ja też nie wyobrażam sobie rozstania z moimi psiakami.

• Like 1
Posted
47 minut temu, elik napisał:

Ja też nie wyobrażam sobie rozstania z moimi psiakami.

Mój mąż poczuł się nawet urażony, bo o nim zupełnie nie myślałam, tylko o tym, jak sunie i ja zniesiemy rozstanie:) Tłumaczyłam mu, że on będzie rozumiał, co się dzieje, a one poczują się porzucone... Ech, gorzej niż z dziećmi:)

• Like 1
Posted
27 minut temu, Ewa Marta napisał:

Mój mąż poczuł się nawet urażony, bo o nim zupełnie nie myślałam, tylko o tym, jak sunie i ja zniesiemy rozstanie:) Tłumaczyłam mu, że on będzie rozumiał, co się dzieje, a one poczują się porzucone... Ech, gorzej niż z dziećmi:)

Ja też tylko o psiakach myślę, bo nie będą wiedziały co się dzieje i będą myślały, że je porzuciłam  :(

Posted

Dostałyśmy wczoraj niespodziewanie wpłatę od Pani Magdy, która adoptowała od nas niedawno Lawi:)

Jak się okazało Lawi mimo odrobaczania w hoteliku nadal była zarobaczona pasożytami, na które nie zadziałała standardowa tabletka, Pani Magda postanowiła wesprzeć badanie w tym kierunku naszych dwóch suniek. W związku z tym 75 zł dostała od niej Mela i 75 zł Figa:) 

Jesteśmy bardzo wdzięczne, bardzo dziękujemy! Już dzisiaj udało się zawieźć próbki z 3 dni Meli, a od dzisiaj zbierane są próbki Figi. Z całego serca dziękujemy za wsparcie!

Wrzucam fakturę za dzisiejsze badanie Meli. Nie wpisuję jeszcze w rozliczenie, bo zapłacę za oba badania naraz. Wtedy wpiszę w wydatki. 

Faktura.jpg

Posted

No niestety mamy lamblię. Prawdopodobnie jutro przyjdą wyniki Figi, ale i tak trzeba przeleczyć wszystkie psiaki mieszkające razem. 

Ta faktura na 142 zł, to 70 zł za tabletki Meli i 72 za badanie Figi. Nie wpisuję jeszcze nic w rozliczenie, bo prawdopodobnie jutro, pojutrze będę płacić Anecie za całość i wtedy powpisuję. Niemniej te dodatkowe koszty u 3 suniek są dołujące:(  Cieszę się bardzo, że wsparłyście sunię bazarkami, bo bez nich byłoby bardzo kiepsko, a tak to jest tylko kiepsko:(