Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 5.07.2020 o 06:41, Sowa napisał:

Sądzę, że on musiał mieć najpierw bardzo dobry dom, a potem bardzo zły - teraz uwierzył, że znowu będzie dobrze. Czy cokolwiek wiadomo o jego przeszłości?

Przepraszam, że tak długo mnie nie było, ale nie mogę przerwać imprezy urodzinowo-imieninowej męża, a to jeszcze nie koniec  :(   Czeka mnie powtórka w przyszłą sobotę. Ledwo żyję w tym upale.

Kacperek razem z drugim bardzo podobnym pieskiem, prawdopodobnie bratem, został przeniesiony ze schroniska w Bolesławcu. Jego brat szybko znalazł dom, a Kacperek pozostał w schronie na dłużej. Co spowodowało, że znaleźli się w schronie? Chyba nikt nie wie. Może Basia coś więcej będzie mogła powiedzieć o jego historii.

Posted
2 godziny temu, Gabi79 napisał:

Bardzo proszę o kacperkowe konto, czekam na jeszcze jedną wpłatę, jak tylko wpłynie przeleję pieniążki

Już podaję i bardzo serdecznie dziękuję Tobie Gabrysiu i Bożence za wsparcie Kacperka.  

1609919269_dzikujejestecie.jpg.8d0eead6401eb800a4fe2f7a267a3249.jpg

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, Poker napisał:

Ona ma ciągle wyraz twarzy taki smutno - zamyślony.  Licho wie co przeszedł. Może miał kiedyś dobry dom , a potem licho wie dlaczego go stracił. Może coś sobie przypomina i tęskni do tego.

Bardzo prawdopodobne, że tak właśnie było. Sowa też uważa, że może był w dobrym domu, a potem w całkiem złym i teraz zaczyna wierzyć, że znowu dobrze trafił.

Posted

Na jednej z pierwszych fotek lewa przednia łapka jest dziwnie przegięta w nadgarstku. Może to tylko skołtunione futerko, nie widać dokładnie.

• Like 1
Posted
4 godziny temu, Sowa napisał:

Na jednej z pierwszych fotek lewa przednia łapka jest dziwnie przegięta w nadgarstku. Może to tylko skołtunione futerko, nie widać dokładnie.

Czy mówisz może o tym zdjęciu?

20200621_173439.jpg.6b1a195323b93f0f6197d9157a58cac4.jpg

Faktycznie łapka w dość dziwnym ułożeniu,. Myślę, że gdyby coś było nie tak jak być powinno, to pani Kasia zwróciłaby na to uwagę. Niemniej jednak zapytam o tą łapkę.

Posted
Dnia 27.06.2020 o 21:07, elik napisał:

Jutro poproszę Panią Kasię o rozszerzone badanie krwi.

Czy udało się umówić Kacperka na badania? Martwi mnie jego smutek :( Chociaż Murzynek-Gucio to też taki smutas...

Posted
4 godziny temu, Sowa napisał:

Tak, o tę fotkę mi chodziło.

Wystarczy nożyczkami wyokrąglić łapkę i będzie wiadomo co się dzieje.Kacperek ma za długą sierść na łapkach.

• Like 1
Posted
7 godzin temu, Sowa napisał:

Tak, o tę fotkę mi chodziło.

Pani Kasia mówi, że dokładnie sprawdziła czy Kacperek nie ma jakichś niewidocznych ran. Przebadała rękami miejsce w miejsce i jest pewna, że łapki Kacperka są w porządku.
Dowiedziałam się, że kiedy Kacperek trafił do schronu razem ze swoim bratem miał niespełna rok :(   Najpierw psiaki trafiły do schronu w Bolesławcu, a w 2018 roku zostali przeniesieni do Miedar. Cały czas byli razem w jednym boksie. Około listopada 2019, brat Kacperka został adoptowany.  To straszne. Ile ten maluch przeszedł. Mi samej robi się strasznie smutno, gdy o tym pomyślę, co więc może czuć sam Kacperek  :(

Kacperek bardzo boi się dotyku. Nie ma mowy o założeniu mu obroży, czy szelek, smycz wywołuje panikę  :( Pani Kasia drobnymi kroczkami zdobywa jego zaufanie. Podjęłam więc decyzję, że na razie nie będziemy go stresować fryzjerem. Kacperek został zaszczepiony p/wściekliźnie i Pani Kasia wysłała fakturę za szczepienie do schronu.

Posted
Dnia 5.07.2020 o 22:25, elik napisał:

Przepraszam, że tak długo mnie nie było, ale nie mogę przerwać imprezy urodzinowo-imieninowej męża, a to jeszcze nie koniec  :(   Czeka mnie powtórka w przyszłą sobotę. Ledwo żyję w tym upale.

Kacperek razem z drugim bardzo podobnym pieskiem, prawdopodobnie bratem, został przeniesiony ze schroniska w Bolesławcu. Jego brat szybko znalazł dom, a Kacperek pozostał w schronie na dłużej. Co spowodowało, że znaleźli się w schronie? Chyba nikt nie wie. Może Basia coś więcej będzie mogła powiedzieć o jego historii.

Elu wiem tylko tyle co Ty. Jedynie nazwa schroniska gdzie był wcześniej to Bolesław .

Posted
37 minut temu, ewu napisał:

Elu wiem tylko tyle co Ty. Jedynie nazwa schroniska gdzie był wcześniej to Bolesław .

No tak, masz rację. Byli w Bolesławiu. To dwie nazwy miejscowości bardzo podobne do siebie.

24 minuty temu, ewu napisał:

Dopytam o to szczepienie

Już wiem Basiu. Szczepienia p/wściekliźnie i chorobom wirusowym były nieaktualne.  P/wściekliźnie Kacperka zaszczepiła P. Kasia już w |Bieszczadach i wysłała fakturę do schronu. natomiast szczepienie p/chorobom wirusowym miał robione w listopadzie 2018 roku. Ma mieć zrobione 2 tygodnie po szczepienie p/wściekliźnie, ale chcemy, żeby wcześniej miał pobraną krew do badania. Pani Kasia nad tym czuwa.

• Like 1
Posted
9 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Czy udało się umówić Kacperka na badania? Martwi mnie jego smutek :( Chociaż Murzynek-Gucio to też taki smutas...

Jeszcze nie było tego badania,. Mnie też martwi jego smutek, ale poza tym smutnym pysiem nie ma żadnych objawów chorobowych - ma nieustający apetyt, nie jest osowiały. Jego smutek ma prawdopodobnie podłoże psychiczne. Na szczęście powoli się przełamuje :)

Posted
20 minut temu, Gabi79 napisał:

Nie dostałam nr konta, czy to to samo, które było dla Tolusia?

Witaj Gabrysiu  :)  Tak to ten sam numer konta  :)

Posted
Przed chwilą, Gabi79 napisał:

Ok. w takim razie mam, jutro poleci 240,- z bazarku

Bardzo serdecznie dziękuję     597569033_dzikujlicznie2.jpg.7ff281765fdcfb43f9753e9d7eef15e7.jpg    to wieki zastrzyk gotówki dla Kacperka.  Oczywiście potwierdzę na wątku bazarku, jak kasiorka zamelduje się na koncie Kacperka.

Posted

Na koncie Kacperka wylądowały poniższe kwoty:

•      15,00 zł  od  Nesiowata  deklaracja   VII + plusik  :) -  6.07.
  •      20,00 zł  od  jaguska  deklaracja   VII  -  8.07.
  •    240,00 zł  od omi i Gabi79  z bazarku  -  9.07.

Bardzo serdecznie dziękuję

971579720_kwiatki15.jpeg.24948b8afe956f7578e73b92b586ec97.jpeg

Posted
23 godziny temu, Gabi79 napisał:

Z mojego bazarku jeszcze 240 nie dotarło? Mam nadzieję, że na właściwe konto przelałam 

To są dane z wczoraj.; Wczoraj uaktualniłam wszystkie konta psiaczków w moich notowaniach, a dzisiaj aktualizowałam posty rozliczeniowe. Zaglądnę do banku i zaraz powiem Gabrysiu  :)

EDIT

Gabrysiu jest dzisiaj wpłata 240,00 zł na konto Kacperka.  Bardzo serdecznie dziękuję. Dopisałam do wcześniejszego postu.

422366564_kwiatki15.jpeg.c34220e611cbfb0221d2266c9882c9df.jpeg

• Upvote 1
Posted
43 minuty temu, elik napisał:

To są dane z wczoraj.; Wczoraj uaktualniłam wszystkie konta psiaczków w moich notowaniach, a dzisiaj aktualizowałam posty rozliczeniowe. Zaglądnę do banku i zaraz powiem Gabrysiu  :)

EDIT

Gabrysiu je4st dzisiaj wpłata 240,00 zł na konto Kacperka.  Bardzo serdecznie dziękuję. Dopisałam do wcześniejszego postu.

422366564_kwiatki15.jpeg.c34220e611cbfb0221d2266c9882c9df.jpeg

Przepraszam, że dopytywałam, ale ostatnio wszystko robię w biegu, albo w środku nocy, bałam się że pomyliłam nr konta.

Dziękuję Eluniu za info.

• Like 1
Posted
17 godzin temu, Gabi79 napisał:

Przepraszam, że dopytywałam, ale ostatnio wszystko robię w biegu, albo w środku nocy, bałam się że pomyliłam nr konta.

Dziękuję Eluniu za info.

To zrozumiałe Gabrysiu  :)  Kto pyta nie błądzi  :) Wielgachne dzięki i buziole  :)  

• Upvote 1
Posted
6 godzin temu, Livka napisał:

Przelałam deklarację za lipiec na Kacperka - w opisie mam jeszcze Tolusia, poprawię ...

Bardzo dziękuję, już jest na koncie  :)