Jump to content
Dogomania

POLCIA ZNALAZŁA SWOJĄ RODZINĘ, DZIĘKUJĘ <3 Kaleka sunia trafiła na Ludzi, którzy chcą połatać jej pokaleczoną duszę - rozliczenie na s. 10

Recommended Posts

Posted
8 godzin temu, Aldrumka napisał:

wydaje mi się, że b-b obiecywała ogłoszenia

Moja koncepcja jest taka żeby zrobić kilka dobrych ogłoszeń i zamieścić linki do nich w jednym poście. Wtedy będzie dobry podgląd i jeśli  finanase będą na to pozwalać to będę te ogłoszenia promować i odświeżać. Czy to dobry pomysł?

• Like 1
Posted
2 godziny temu, jankamałpa napisał:

Moja koncepcja jest taka żeby zrobić kilka dobrych ogłoszeń i zamieścić linki do nich w jednym poście. Wtedy będzie dobry podgląd i jeśli  finanase będą na to pozwalać to będę te ogłoszenia promować i odświeżać. Czy to dobry pomysł?

Bawet bardzo dobry  :)

Dobrze byłoby, gdyby linki były w pierwszym poście, bo wtedy łatwo będzie je zauważyć.

Posted
Dnia 29.06.2020 o 10:03, jankamałpa napisał:

Dziękuję za piękne zdjęcia i opis. Oby Pola zauroczyła kogoś tak szybko jak Muki :). Czyli ruszamy z ogłszeniami. Tysia jak zrobisz ogłoszenia to napisz na jakie miasto  i podaj linki. Czy ktoś jeszcze chciałby zrobić ogłoszenie?

Może kiyoshi? Wiem, że  jesteś bardzo zajęta, ale może odrobinę czasu znajdziesz ?

Dodam tylko, że sunia waży obecnie ok. 12,5 kg. Murko proszę Cie o info, czy wet potwierdził wiek Poli na ok. 3 lata?

Murka potwierdzila mi,że sunia ma 3 lata -  tak ma wpisane w książeczce, ale na szczepieniu przeciwko wściekliźnie  ma podane 2 lata. Jest oczywiście zaszczepiona, odrobaczona, wysterylizowana i zachipowana. Czyli można robić ogłoszenia .  Telefon kontaktowy do mnie, jeśli ktoś chce może podać własny i dopiero po wstępnej selekcji pdajemy nr kontaktowy do Murki. Może zrobić na początek ogłoszenia np. na Rzeszów, Lublin, Sandomierz, ćzyli w niedalekiej odlegości od hoteliku. Jeśli ktoś nie ma kontaktu do mnie to podam na priv.

Zdjęcia suni i opis Murki strona 20 

Sprostowanie - sunia ma ok. 2 lat 

Posted
12 godzin temu, jankamałpa napisał:

Murka potwierdzila mi,że sunia ma 3 lata -  tak ma wpisane w książeczce, ale na szczepieniu przeciwko wściekliźnie  ma podane 2 lata. Jest oczywiście zaszczepiona, odrobaczona, wysterylizowana i zachipowana. Czyli można robić ogłoszenia .  Telefon kontaktowy do mnie, jeśli ktoś chce może podać własny i dopiero po wstępnej selekcji pdajemy nr kontaktowy do Murki. Może zrobić na początek ogłoszenia np. na Rzeszów, Lublin, Sandomierz, ćzyli w niedalekiej odlegości od hoteliku. Jeśli ktoś nie ma kontaktu do mnie to podam na priv.

Zdjęcia suni i opis Murki strona 20 

Na szczepieniu sunia ma wpisane 1,5 roku (szczepienie ze stycznia tego roku), więc wychodzi, że obecnie ma ok. 2 lata.

Te 3 lata to nie wiem skąd mi się wzięły; byłam pewna, że tak jest napisane w książeczce, ale potem sprawdziłam i nie ma, jest tylko info w zaświadczeniu p. wściekliźnie. Musiało mi się pomylić z Mukim... 

Także wychodzi na to, że sunia ma ok. 2 lata.

Posted
8 godzin temu, b-b napisał:

Czy może ktoś już napisał jakiś tekst o suni?

Na jakie miasto mam zrobić ogłoszenie?

Ja mam konto na przygarnij zwierzaka i zrobilam jedno ogłoszenie, ale ja nie mam takiego talentu do pisania ogłoszeń, więc na OLX nie wstawialam - czekam na lepiej piszących:).. Na razie  nie mam info aby  ktoś jeszcze zrobił ogłoszenie. Napisałam do Tysi sms wczoraj, że są już wszystkie dane i można robić ogłoszenia, ale odpowiedzi nie mam. Tak jak pisałam wcześniej  może na początek zrobić na Lublin, Rzeszów, Zamość  i w ogłoszeniach albo podajesz swój nr telefonu albo do mnie - dopiero po wstępnej weryfikacji podajemy kontakt do Murki. Czy masz nr tel. Murki? 

Posted

Dzisiaj ogłoszę Polcię. Wiadomość sms widziałam, ale przyznam, że wczoraj miałam trochę spraw do załatwienia, a że nie jestem jeszcze w pełni sił to później to odsypiałam. Przepraszam.

Napisałam p. Marzence, aby podała w ogłoszeniu namiary do Ciebie, jankamałpa. Myślę, że w wolnej chwili podmieni.
Tutaj jest ogłoszenie od p. Marzenki, na LUBLIN:
https://www.olx.pl/oferta/urocza-pola-prosi-o-domek-CID103-IDEvyNK.html

Ja zrobię na Rzeszów :)

Posted
11 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Dzisiaj ogłoszę Polcię. Wiadomość sms widziałam, ale przyznam, że wczoraj miałam trochę spraw do załatwienia, a że nie jestem jeszcze w pełni sił to później to odsypiałam. Przepraszam.

Napisałam p. Marzence, aby podała w ogłoszeniu namiary do Ciebie, jankamałpa. Myślę, że w wolnej chwili podmieni.
Tutaj jest ogłoszenie od p. Marzenki, na LUBLIN:
https://www.olx.pl/oferta/urocza-pola-prosi-o-domek-CID103-IDEvyNK.html

Ja zrobię na Rzeszów :)

Przecież Pani Marzenka może miec podany swój nr telefonu - zna sunie i może dużo o niej  powiedzieć. Możesz podesłać jej  ostatni opis od Murki i jakieś  nowe zdjęcia .Ma kontakt do Murki .Ważne tylko żeby podała nr do Murki jak zgłoszą się fajni ludzie.

Posted

To jeśli tak może być to dobrze :) Nie chciałam, aby było zamieszanie. Zazwyczaj nr podawany jest do opiekuna psiaka (wie, jakie ma oczekiwania względem domu) albo do opiekuna hotelowego/DT (który zna psiaka najlepiej, bo przebywa z nim na co dzień). Ale skoro tak może być to niech będzie na panią Marzenkę. Jej ogłoszenie wisi od dawna (mniej więcej od stycznia), jest tylko aktualizowany opis i zdjęcia - i na razie za wielkiego odzewu nie ma.

Posted
13 minut temu, Tyś(ka) napisał:

To jeśli tak może być to dobrze :) Nie chciałam, aby było zamieszanie. Zazwyczaj nr podawany jest do opiekuna psiaka (wie, jakie ma oczekiwania względem domu) albo do opiekuna hotelowego/DT (który zna psiaka najlepiej, bo przebywa z nim na co dzień). Ale skoro tak może być to niech będzie na panią Marzenkę. Jej ogłoszenie wisi od dawna (mniej więcej od stycznia), jest tylko aktualizowany opis i zdjęcia - i na razie za wielkiego odzewu nie ma.

Ja jestem opiekunem, ale tak naprawdę to z przypadku i z daleka to Pani Marzenka zna sunie i wykonała ogrom pracy, a teraz to Murka wie najwięcej. Możesz jej powiedzeć, że sunia się bardzo zmieniła na plus, że może powinna zaktualizować ogłoszenie - bo parę rzeczy jest już nieaktualne i przesłac jej opis od Murki albo niech sama zadzwoni do Murki i zapyta o sunie. . A ja wyróżnię ogloszenie jak będzie po aktualizacji.

I jeszcze jedno  pozbieraj wszystkie linki do ogłoszeń jak się pojawia i umieść na 1 stronie wątku. Będzie mi łatwiej śledzić i wyróżniać, czy odświeżać ogłoszenia.

Posted

Jestem w stałym kontakcie z Gosią i p. Marzenką i przekazuję im informacje ze zdjęciami :) Obie są zachwycone i wdzięczne Dogomaniakom za danie suni szansy.

Jak tylko będą linki to zbiorę w jeden post, to dobry sposób na kontrolowanie ogłoszeń.

Posted
3 godziny temu, jankamałpa napisał:

Ja mam konto na przygarnij zwierzaka i zrobilam jedno ogłoszenie, ale ja nie mam takiego talentu do pisania ogłoszeń, więc na OLX nie wstawialam - czekam na lepiej piszących:).. Na razie  nie mam info aby  ktoś jeszcze zrobił ogłoszenie. Napisałam do Tysi sms wczoraj, że są już wszystkie dane i można robić ogłoszenia, ale odpowiedzi nie mam. Tak jak pisałam wcześniej  może na początek zrobić na Lublin, Rzeszów, Zamość  i w ogłoszeniach albo podajesz swój nr telefonu albo do mnie - dopiero po wstępnej weryfikacji podajemy kontakt do Murki. Czy masz nr tel. Murki? 

Do Murki mam o ile nie zmieniała w ostatnich 2 latach nr telefonu.

Ja niestety nie dam rady odbierać telefonów. W pracy jestem po 11- 12 godzin i nie możemy mieć przy sobie telefonów a tym bardziej prowadzić rozmów w czasie pracy.

Posted
2 minuty temu, b-b napisał:

Do Murki mam o ile nie zmieniała w ostatnich 2 latach nr telefonu.

Ja niestety nie dam rady odbierać telefonów. W pracy jestem po 11- 12 godzin i nie możemy mieć przy sobie telefonów a tym bardziej prowadzić rozmów w czasie pracy.

To na priv podam Ci nr do mnie. Ja co prawda też pracuje po 12 godzin, ale nie codziennie i obecnie na pracy zdalnej z domu. Jak nie odbiore to oddzwonie.

Posted

Dziewczyny - zróbcie ogłoszenie na Warszawę i Kraków i Wrocław. Zamość i Rzeszów bym sobie odpuściła.

To nie są miasta dla niepełnosprawnej suni.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 30.06.2020 o 08:02, jankamałpa napisał:

Ogłoszenia będą podawane w 6. poście wątku (na 1. stronie), o TUTAJ.

Dnia 24.04.2020 o 17:03, Tyś(ka) napisał:
Posted
8 minut temu, jankamałpa napisał:

Jakie wyróżnienia, pakiety  na OLX najlepiej wybrać? Bo w natłoku ogłoszeń  nasza Pola już ginie :(

Najlepiej MAXI. Moje ogłoszenie na Kraków jest w dziale "psy ze schronisk", tutaj pakiety są tańsze, kosztują ok. 12,72zł za msc, a nie 17,81. Chciałam w tej samej kategorii zrobić drugie (wrocławskie) ogłoszenie, ale nie przeszło, więc musiałam wrzucić je tradycyjnie w droższą kategorię :( 

Tutaj to ogłoszenie w tańszej kategorii: 
https://www.olx.pl/oferta/serduszko-u-twoich-stop-delikatna-nieduza-sunia-do-adopcji-CID103-IDFzCds.html

Posted

Jak się obrobię z rozliczeniami psiaków to usiądę do filmiku z Polą.

Sunia bardzo się ożywiła. W boksie była spokojna, cicha, mało kiedy się odzywała. W domu czuje się świetnie, skacze, cieszy się, popiskuje z radości, na ogrodzie jest aktywna i czujna. Raz nawet zobaczyłam jak leży do góry kołami i bawi się zabawką szmacianą jak szczeniak:)

• Like 2