Nesiowata Posted September 24, 2020 Posted September 24, 2020 2 minuty temu, agat21 napisał: Po raz kolejny biorę w obronę chłopaka i jego rodzinę. On nie jest gruby, ma bardzo specyficzną budowę ciała - bardzo masywny korpus i króciutkie łapeczki. On nawet jak był zachudzony po radysach wyglądał na grubego. Tymczasem pod skórą były same kosteczki. Wiem, bo sama go wiozłam do hotelu do Agi. A teraz prowadzi naprawdę intensywne życie i ma dużo długich spacerów. Dba więc i o duszę i o ciało :) To niech tak dalej zostanie. Quote
agat21 Posted September 25, 2020 Author Posted September 25, 2020 I na przekór piewcom teorii o rzekomej grubości Cukierka kolejne dowody na baardzo aktywny styl życia naszego bohatera. I na poznawanie kolejnych ciekawych miejsc - tym razem na szlaku magicznych Gór Stołowych :) 1 3 Quote
agat21 Posted September 25, 2020 Author Posted September 25, 2020 W schronisku był bardzo grzeczny, a młody nauczył go komend "siad" i "leżeć" :) 1 Quote
agat21 Posted October 3, 2020 Author Posted October 3, 2020 Tak Cukierek lubi podróżówać :) U pańcia na kolanach bródkę i łapki złożyć należy :) 1 Quote
agat21 Posted October 17, 2020 Author Posted October 17, 2020 Raniutko był zimny i mokry spacer, więc później obowiązkowo trzeba się rozgrzać w łóżku.. młodego pańcia :D 2 Quote
agat21 Posted October 17, 2020 Author Posted October 17, 2020 Ponadto dziś była wielka niespodzianka: wizyta w hotelu u Agi :) Ale Cukierek podobno tak jest wpatrzony w swoją rodzinę, że ledwo poznał Agę i resztę domowników! :) Lub udawał, że nie poznaje. Niewdzięcznik! :) 1 1 Quote
Livka Posted October 18, 2020 Posted October 18, 2020 Niesamowicie szczęśliwe życie prowadzi teraz Cukierek :)) Piękne fotki, super rodzinka, a chłopczyk po prostu mega :) 1 1 Quote
agat21 Posted October 27, 2020 Author Posted October 27, 2020 Po porannym spacerze dobrze jest wskoczyć do łóżka, żeby się jeszcze trochę powylegiwać, zagrzać dupkę. Nawet jeśli nie zdążyli jeszcze łap psiku wytrzeć. No przecież psisko kochają.. to wybaczą :D 1 1 Quote
agat21 Posted October 31, 2020 Author Posted October 31, 2020 Takie słodkie oczy... to musi być Cukierek!! :DD 4 Quote
Anula Posted November 1, 2020 Posted November 1, 2020 13 godzin temu, agat21 napisał: Takie słodkie oczy... to musi być Cukierek!! :DD Cudny ten Cukierek i ma cudne cukierkowe,słodkie życie. 1 Quote
agat21 Posted November 1, 2020 Author Posted November 1, 2020 4 godziny temu, Anula napisał: Cudny ten Cukierek i ma cudne cukierkowe,słodkie życie. To prawda. Serce się cieszy, ale ja już jestem niestety zupełnie nienormalna na punkcie zwierząt, bo za każdym razem jak dostaję jego zdjęcia, filmiki, słucham nagrań z zachwytami od pani (tak, tak - relacje z różnych wydarzeń też mi przesyła :D), to przypominam sobie jego zdjęcie z radys i opinię, że to agresywny pies.... i tak sobie myślę, ile takich biedaków tkwiło i tkwi w śmierdzących schronach. I nikt nawet się nie dowie, że są takie cudowne i mądre. Nikt nawet nie da im szansy na pokazanie tego. Sorry za ten pesymistyczny wpis. Przecież płaczę z radości na widok zdjęć Cukierka i jak słyszę o jego szczęściu i jak go jego ludzie kochają. Tylko potem jednak pojawia mi się szerszy kontekst. 1 1 Quote
Anula Posted November 1, 2020 Posted November 1, 2020 1 godzinę temu, agat21 napisał: To prawda. Serce się cieszy, ale ja już jestem niestety zupełnie nienormalna na punkcie zwierząt, bo za każdym razem jak dostaję jego zdjęcia, filmiki, słucham nagrań z zachwytami od pani (tak, tak - relacje z różnych wydarzeń też mi przesyła :D), to przypominam sobie jego zdjęcie z radys i opinię, że to agresywny pies.... i tak sobie myślę, ile takich biedaków tkwiło i tkwi w śmierdzących schronach. I nikt nawet się nie dowie, że są takie cudowne i mądre. Nikt nawet nie da im szansy na pokazanie tego. Sorry za ten pesymistyczny wpis. Przecież płaczę z radości na widok zdjęć Cukierka i jak słyszę o jego szczęściu i jak go jego ludzie kochają. Tylko potem jednak pojawia mi się szerszy kontekst. Tak ten szerszy kontekst jest tragiczny.Tak samo ja mam.A Cukierek to miał niesamowite szczęście,że jakimś cudem został wypatrzony jeden z tysięcy psiaków.I jeszcze do tego ma najcudowniejszy domek. Quote
Gabi79 Posted November 1, 2020 Posted November 1, 2020 1 godzinę temu, agat21 napisał: To prawda. Serce się cieszy, ale ja już jestem niestety zupełnie nienormalna na punkcie zwierząt, bo za każdym razem jak dostaję jego zdjęcia, filmiki, słucham nagrań z zachwytami od pani (tak, tak - relacje z różnych wydarzeń też mi przesyła :D), to przypominam sobie jego zdjęcie z radys i opinię, że to agresywny pies.... i tak sobie myślę, ile takich biedaków tkwiło i tkwi w śmierdzących schronach. I nikt nawet się nie dowie, że są takie cudowne i mądre. Nikt nawet nie da im szansy na pokazanie tego. Sorry za ten pesymistyczny wpis. Przecież płaczę z radości na widok zdjęć Cukierka i jak słyszę o jego szczęściu i jak go jego ludzie kochają. Tylko potem jednak pojawia mi się szerszy kontekst. Agatko, ja mam tak samo. Straszne jest to, że niektóre psiaki nigdy nie zaznają miłości i dobrych warunków. A przecież każdy na to zasługuje Quote
agat21 Posted November 1, 2020 Author Posted November 1, 2020 4 godziny temu, Anula napisał: Tak ten szerszy kontekst jest tragiczny.Tak samo ja mam.A Cukierek to miał niesamowite szczęście,że jakimś cudem został wypatrzony jeden z tysięcy psiaków.I jeszcze do tego ma najcudowniejszy domek. Nie wiem co zadziałało, że jego zdjęcie akurat tak mnie rozwaliło..chyba chora łapka, którą trzymał w górze. Bałam się, że nie przeżyje w radysach, że nie dopcha się nawet do miski. Dopiero jak go wyciągałam okazało się, że przeżył bidul tam już rok i że to zdjęcie z dnia przyjęcia do schronu. 1 Quote
agat21 Posted November 7, 2020 Author Posted November 7, 2020 Wiem, że zamęczam Was zdjęciami Cukierka, wszystkie są fajne, rozczulające albo zabawne, ale to sprzed chwili muszę pokazać - no po prostu muszę! :D 5 Quote
Poker Posted November 8, 2020 Posted November 8, 2020 Wcale się nie dziwię , że musisz pokazać , bo jest bardzo wzruszające. Quote
agat21 Posted November 19, 2020 Author Posted November 19, 2020 Kolejny kulturalny i intelektualnie rozwijający wieczór :) Jeszcze trochę i będę zbyt nieokrzesana i nieoczytana, żeby zadawać się z Cukierkiem :D Ee.. ten fragment jakiś nudny 2 Quote
Nesiowata Posted November 20, 2020 Posted November 20, 2020 Świetne zdjęcia a opis jeszcze lepszy! Tylko lajki mi zabrali. Quote
Gabi79 Posted November 20, 2020 Posted November 20, 2020 Agatko, zamęczaj nas ile tylko się da takimi świetnymi fotkami. Quote
Tianku Posted November 20, 2020 Posted November 20, 2020 27 minut temu, Gabi79 napisał: Agatko, zamęczaj nas ile tylko się da takimi świetnymi fotkami. popieram :) Quote
Nadziejka Posted November 20, 2020 Posted November 20, 2020 Dnia 7.11.2020 o 23:52, agat21 napisał: Wiem, że zamęczam Was zdjęciami Cukierka, wszystkie są fajne, rozczulające albo zabawne, ale to sprzed chwili muszę pokazać - no po prostu muszę! :D Quote
agat21 Posted November 30, 2020 Author Posted November 30, 2020 A co to za piękna martwa natura? Czy to dzieło wielkiego impresjonisty czy nadrealisty? Ach nieee... To Cukierek! :D 1 Quote
Recommended Posts