Jump to content
Dogomania

ZAKOŃCZONY. Zapraszamy serdecznie na bazarek dla 5 psiaczków na weta i leki 11- 30.11.2019 godz. 21:00

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, Radek napisał:

Jakąś karę by się przydało wymyśleć;) 

1 godzinę temu, Kamila Proc napisał:

gdzie te lajki?

No właśnie, gdzie???

Dobrze byłoby coś wymyślić na te niesforne lajki. Zawsze ich nie ma wtedy, gdy są najbardziej potrzebne.

Posted
3 godziny temu, elik napisał:

Zawsze ich nie ma wtedy, gdy są najbardziej potrzebne.

Złośliwe są.

2 godziny temu, themagda napisał:

A jak sie robi lajki? bo nie umiem

Same muszą wrócić. Mogły by być do kupienia na bazarku. 

• Like 1
Posted
2 godziny temu, themagda napisał:

A jak sie robi lajki? bo nie umiem

Lajków się nie robi, tylko się je daje:)  Jak podoba Ci się czyjaś wypowiedź, popierasz ją  itp to po prawej stronie pod wypowiedzią każdego jest białe serduszko w popielatym kółku. jak najedziesz na nie kursorem myszki, to pokazują się strzałeczki - zielona skierowana do góry (+) i czerwona skierowana w dół (-) Jeśli wypowiedź Ci się podoba to klikasz lewym kursorem myszki w serduszko lub w zieloną strzałkę, jeśli Ci się nie podoba to w czerwoną, ot co  :)

• Upvote 1
Posted
5 minut temu, Radek napisał:

Mogły by być do kupienia na bazarku. 

To jest myśl do rozważenia.

A póki co słodkich snów życzę i zapraszam na zakupy, a ja idę robić kolejny bazarek

dobranoc2.jpg

Posted
2 godziny temu, Radek napisał:

I lajki będą znikać jeszcze szybciej niż dotychczas. 

Nie, bo tamten otworzę dopiero, jak ten się skończy - 1.12.  :)

Posted

Kochani wszysct co kochają psy dowiedziałam się okropnej rzeczy. Poszłam do parku a tam zlot wszystkich psiarzy, i powiedzieli mi że wczoraj mówili w radiu ze rząd chce opodatkować psy 50 zł od psa, To oznacza ze ludzie wyrzucać beda wiecej piesków , że schroniska bedą pękac w szwach . Za co oni chcą te pieniadze  psy mieszkają w naszych domach jedzą nasze jedzenie rachunki za media w domach my płacimy ,leczą sie za nasze pieniadze  kupy nawet zbieramy my . Podatek za co w takim razie . Niech zrobią darmowych weterynarzy tak jak służba zdrowie dla ludzi , niech zrobią pomoc socjalną taki MOPS dla piesków to wtedy niech wyjeżdżają z podatkami tu psiarze chcę pisać petycję. Coś trzeba będzie zrobic bo bardzo to powstrzyma ludzi od brania piesków ze schronisk i pseudochodowli  i znów sie bedzie słyszało o psach przywiazanych do drzew w lesie to pogrom dla pkesków. sory z e tu piszę bo nie wiem gdzie pisać i jestem zdenerwowana bo bym musiała oddać ze 3 pieski a pomyślcie jakie  to jest straszne że trzeba oddać kochane zwierzątko i to nie z powodu żeby mu było lepiej a dlatego ze jakis oszołom rządowy chce dać 500+ na dzieci rodzicom co po 10 tysiecy zarabiają znam takich i zabrac ludziom którzy serce i wszystko co maja wkładają w pieski. świnie i półgłówki w tm rządzie siedzą , ja bym opodatkowała świnie dodatkowo ża głupotę parę tysiecy podatku. Jednak wiem ze nawet na ulicy stanę i będę żebrać niż oddam pieski co maja swój do są dbane karmione i bardzo kochane  , u mnie pieski są na 1 miejscu potem ja i dopuki żyje będą miałay dobrze.

Posted

Ale jak opodatkować? To u Was posiadanie psa nie jest opodatkowane?

Na razie opodatkowanie posiadania psa to gestia gminy. Ona ustala wysokość podatku i zasady zwolnień z niego. U nas, w Szczecinie, podatek to 50 zł. rocznie od psa. Osoby starsze są z niego zwolnione, gospodarstwa rolne , chyba do 2 psów, też. I, u nas, jest ten podatek wbrew pozorom fajną rzeczą a to dlatego, że zwolnieni z niego są ci, którzy mają zwierzaki ze schroniska albo mają swoje zwierzaki wysterylizowane. Zawsze to kolejne argumenty albo za adopcją ze schronu albo za sterylizacją. Dodatkowo, u nas ten podatek zbiera TOZ i spora część tej kasy już u nich zostaje, chyba 40 %.

Posted

Dodany fant.

5. Udrapowane zasłony okienne 2 sztuki. Kolor jak na zdjęciu z prawej strony. Stan 4 +

wysokość 175 (+7 cm podwinięte)   szerokość: góra 98 cm,   dół 169 cm.  100% cotton.

C.W. –  8,00

20191126_101502.jpg     20191126_115718.jpg

20191126_115645.jpg

W realu wyglądają znacznie lepiej.

Posted
5 godzin temu, Radek napisał:

Wszyscy jeszcze śpią? O tej porze? 

Ja nie śpię (z przerwami) od 5:40, ale po wyprawieniu męża do pracy i spacerze z piesiami położyłam się jeszcze tylko na chwilkę, tak do 8:00.  Nawet nastawiłam sobie  alarm, ale go wyłączyłam i spałam dalej. Do 9:40, a zamierzałam o 9:00 być pod gabinetem weta, żeby pobrał od Alfika krew do badania w kierunku tarczycy. Psiaki nie dostały rano śniadania więc chciałam jak najwcześniej załatwić sprawę pobrania krwi, żeby nie trzymać psiaków o głodzie. Z powodu moich zaległości w spaniu, nie udało się :(  Przepraszam moje psiaczki kochane.

Posted
3 godziny temu, Olena84 napisał:

hopsa

2 godziny temu, Kamila Proc napisał:

dawaj na sama gore

Dzięki wielgachne   dziekuj-serdecznie.png

Ja też sobie hopsnę :)

Posted
Dnia 25.11.2019 o 16:46, elik napisał:

Podczas przygotowywania do wysyłki fantu dla ona03, stwierdziłam, że są dwie takie same sukienki. W pierwszej chwili myślałam, że to jedna i ta sama, ale za chwilę, po przeszukaniu paki, miałam dwie takie same sukienki w obu rękach.

Może Ktoś chciał ją kupić, ale ona03 była szybsza. Teraz Ktoś będzie miał szansę  :).

A jak to moja wyskoczyła niezauważona z pudełka........., ojć, teraz to nie mogę się doczekać :)))))

Kasa poleciała :)

• Like 1