elik Posted November 25, 2019 Author Posted November 25, 2019 1 godzinę temu, Radek napisał: Jakąś karę by się przydało wymyśleć;) 1 godzinę temu, Kamila Proc napisał: gdzie te lajki? No właśnie, gdzie??? Dobrze byłoby coś wymyślić na te niesforne lajki. Zawsze ich nie ma wtedy, gdy są najbardziej potrzebne. Quote
Radek Posted November 25, 2019 Posted November 25, 2019 3 godziny temu, elik napisał: Zawsze ich nie ma wtedy, gdy są najbardziej potrzebne. Złośliwe są. 2 godziny temu, themagda napisał: A jak sie robi lajki? bo nie umiem Same muszą wrócić. Mogły by być do kupienia na bazarku. 1 Quote
elik Posted November 25, 2019 Author Posted November 25, 2019 2 godziny temu, themagda napisał: A jak sie robi lajki? bo nie umiem Lajków się nie robi, tylko się je daje:) Jak podoba Ci się czyjaś wypowiedź, popierasz ją itp to po prawej stronie pod wypowiedzią każdego jest białe serduszko w popielatym kółku. jak najedziesz na nie kursorem myszki, to pokazują się strzałeczki - zielona skierowana do góry (+) i czerwona skierowana w dół (-) Jeśli wypowiedź Ci się podoba to klikasz lewym kursorem myszki w serduszko lub w zieloną strzałkę, jeśli Ci się nie podoba to w czerwoną, ot co :) 1 Quote
elik Posted November 25, 2019 Author Posted November 25, 2019 5 minut temu, Radek napisał: Mogły by być do kupienia na bazarku. To jest myśl do rozważenia. A póki co słodkich snów życzę i zapraszam na zakupy, a ja idę robić kolejny bazarek Quote
Radek Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 6 godzin temu, elik napisał: idę robić kolejny bazarek I lajki będą znikać jeszcze szybciej niż dotychczas. Quote
elik Posted November 26, 2019 Author Posted November 26, 2019 2 godziny temu, Radek napisał: I lajki będą znikać jeszcze szybciej niż dotychczas. Nie, bo tamten otworzę dopiero, jak ten się skończy - 1.12. :) Quote
Kamila Proc Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 fajny pomysl - sprzedam swoje lajki! Quote
elik Posted November 26, 2019 Author Posted November 26, 2019 13 minut temu, Kamila Proc napisał: fajny pomysl - sprzedam swoje lajki! Za ile??? Quote
Kamila Proc Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 no nie ja, ale taki pomysl na bazarek. bo musi byc psiakowy cel Quote
themagda Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 Kochani wszysct co kochają psy dowiedziałam się okropnej rzeczy. Poszłam do parku a tam zlot wszystkich psiarzy, i powiedzieli mi że wczoraj mówili w radiu ze rząd chce opodatkować psy 50 zł od psa, To oznacza ze ludzie wyrzucać beda wiecej piesków , że schroniska bedą pękac w szwach . Za co oni chcą te pieniadze psy mieszkają w naszych domach jedzą nasze jedzenie rachunki za media w domach my płacimy ,leczą sie za nasze pieniadze kupy nawet zbieramy my . Podatek za co w takim razie . Niech zrobią darmowych weterynarzy tak jak służba zdrowie dla ludzi , niech zrobią pomoc socjalną taki MOPS dla piesków to wtedy niech wyjeżdżają z podatkami tu psiarze chcę pisać petycję. Coś trzeba będzie zrobic bo bardzo to powstrzyma ludzi od brania piesków ze schronisk i pseudochodowli i znów sie bedzie słyszało o psach przywiazanych do drzew w lesie to pogrom dla pkesków. sory z e tu piszę bo nie wiem gdzie pisać i jestem zdenerwowana bo bym musiała oddać ze 3 pieski a pomyślcie jakie to jest straszne że trzeba oddać kochane zwierzątko i to nie z powodu żeby mu było lepiej a dlatego ze jakis oszołom rządowy chce dać 500+ na dzieci rodzicom co po 10 tysiecy zarabiają znam takich i zabrac ludziom którzy serce i wszystko co maja wkładają w pieski. świnie i półgłówki w tm rządzie siedzą , ja bym opodatkowała świnie dodatkowo ża głupotę parę tysiecy podatku. Jednak wiem ze nawet na ulicy stanę i będę żebrać niż oddam pieski co maja swój do są dbane karmione i bardzo kochane , u mnie pieski są na 1 miejscu potem ja i dopuki żyje będą miałay dobrze. Quote
guccio Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 Chory pomysł-kolejny naszych rządzących.Oni będą dalej żyć w luksusie a stworzenia zapłacą poniewierką i cierpieniem. Quote
AlfaLS Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 Ale jak opodatkować? To u Was posiadanie psa nie jest opodatkowane? Na razie opodatkowanie posiadania psa to gestia gminy. Ona ustala wysokość podatku i zasady zwolnień z niego. U nas, w Szczecinie, podatek to 50 zł. rocznie od psa. Osoby starsze są z niego zwolnione, gospodarstwa rolne , chyba do 2 psów, też. I, u nas, jest ten podatek wbrew pozorom fajną rzeczą a to dlatego, że zwolnieni z niego są ci, którzy mają zwierzaki ze schroniska albo mają swoje zwierzaki wysterylizowane. Zawsze to kolejne argumenty albo za adopcją ze schronu albo za sterylizacją. Dodatkowo, u nas ten podatek zbiera TOZ i spora część tej kasy już u nich zostaje, chyba 40 %. Quote
themagda Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 To ma być jakis nowt rządowy na razie to tylko pomysł ale posłom sie podobał tyle co sie dowiedziałam. Psiarzom się to nie podobało Quote
elik Posted November 26, 2019 Author Posted November 26, 2019 Dodany fant. 5. Udrapowane zasłony okienne 2 sztuki. Kolor jak na zdjęciu z prawej strony. Stan 4 + wysokość 175 (+7 cm podwinięte) szerokość: góra 98 cm, dół 169 cm. 100% cotton. C.W. – 8,00 zł W realu wyglądają znacznie lepiej. Quote
Radek Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 6 godzin temu, elik napisał: Nie, bo tamten otworzę dopiero, jak ten się skończy - 1.12. :) Uff, mogę odetchnąć;) Quote
elik Posted November 26, 2019 Author Posted November 26, 2019 A ja podrzucę na dobranockę, ale obsługuję całą dobę na okrągło :) Quote
elik Posted November 27, 2019 Author Posted November 27, 2019 5 godzin temu, Radek napisał: Wszyscy jeszcze śpią? O tej porze? Ja nie śpię (z przerwami) od 5:40, ale po wyprawieniu męża do pracy i spacerze z piesiami położyłam się jeszcze tylko na chwilkę, tak do 8:00. Nawet nastawiłam sobie alarm, ale go wyłączyłam i spałam dalej. Do 9:40, a zamierzałam o 9:00 być pod gabinetem weta, żeby pobrał od Alfika krew do badania w kierunku tarczycy. Psiaki nie dostały rano śniadania więc chciałam jak najwcześniej załatwić sprawę pobrania krwi, żeby nie trzymać psiaków o głodzie. Z powodu moich zaległości w spaniu, nie udało się :( Przepraszam moje psiaczki kochane. Quote
elik Posted November 27, 2019 Author Posted November 27, 2019 3 godziny temu, Olena84 napisał: hopsa 2 godziny temu, Kamila Proc napisał: dawaj na sama gore Dzięki wielgachne Ja też sobie hopsnę :) Quote
ona03 Posted November 27, 2019 Posted November 27, 2019 Dnia 25.11.2019 o 16:46, elik napisał: Podczas przygotowywania do wysyłki fantu dla ona03, stwierdziłam, że są dwie takie same sukienki. W pierwszej chwili myślałam, że to jedna i ta sama, ale za chwilę, po przeszukaniu paki, miałam dwie takie same sukienki w obu rękach. Może Ktoś chciał ją kupić, ale ona03 była szybsza. Teraz Ktoś będzie miał szansę :). A jak to moja wyskoczyła niezauważona z pudełka........., ojć, teraz to nie mogę się doczekać :))))) Kasa poleciała :) 1 Quote
Recommended Posts