Bogusik Posted June 7, 2019 Posted June 7, 2019 Dziękujemy Asieńko za zdjęcia :) Dobrze,że jednak Piotrek pojechał do Anety, bo przynajmniej psiaki miały odrobinę przerwy na siku i rozprostowanie kosteczek...:) Quote
Anula Posted June 7, 2019 Author Posted June 7, 2019 Czekając na szafirka przeglądam zdjęcia.Przygotowane 430,00zł.Moja wyobraźnia zaczyna działać,będą śliczne po SPA.Tylko teraz aby jakoś dotrzeć do tego SPA.Kessi bidulinka,teraz przynajmniej sobie normalnie poje,nabierze ciałka moja malutka. A Cziko od początku skradł mi serce. Quote
Anula Posted June 7, 2019 Author Posted June 7, 2019 Właśnie szafirek odjechał do hoteliku.Bezik i Cziko nieufne,obrażone na cały świat,nie podeszły do ręki(być może zmęczone podróżą).Kessi cudna,pogodna,podawała łapkę mi. Pieniążki przekazane 430,00zł. Quote
Jo37 Posted June 7, 2019 Posted June 7, 2019 Biedne psiaki - nie wiedzą, że teraz będzie tylko lepiej. Quote
seramarias Posted June 7, 2019 Posted June 7, 2019 Fajne psiaki, takie "Kopciuszki". Po spa poczują dużą ulgę jak pozbędą się tych kołtunów i smrodku, no i niewątpliwie wypięknieją. Quote
Anula Posted June 7, 2019 Author Posted June 7, 2019 Za hotelikowanie psiaczków za VI został zrobiony przelew.3x24dni=3x240zł=720,00zł. No i nasz Anioł zaskoczył nas.Nesiowata Kochana poratowała-wpłaciła 30,00zł dla naszych bidulek.Ślicznie dziękuję. Quote
b-b Posted June 7, 2019 Posted June 7, 2019 Psiaczki u Hani się otworzą a kiedy te biedaki zrzucą te kołtuny to dopiero się rozkręcą :) Quote
Nesiowata Posted June 7, 2019 Posted June 7, 2019 Następna porcja szczęściarzy. Dzisiejszy dzień, choć stresujący, zakończył się dla nich happy endem. Trawka jest wisienką na torcie. A po SPA nikt ich nie pozna. 1 Quote
szafirka Posted June 7, 2019 Posted June 7, 2019 Kessi biedna, trochę niepewna, chyba zmęczona, ale ufna, głaskanie sprawiało jej wielką przyjemność. Jest chuda PRZERAŹLIWIE, że ona ma siłę chodzić, normalnie szkielet, aż strach ją strzyc, bo widok będzie ... :((( Cziko ledwo chodzi, jestem przekonana, że przez te kołtuny, jego sierść to jeden wielki zlepek. Nieśmiało zamerdał ogonkiem, gdy wycięliśmy mu kilka kołtunów przy odbycie, na pewno będzie wdzięcznym przytulasem. Bezik z całej trójki ma najlepszą sierść, nawet przy ogonie nie jest najgorzej. Może uda mi się go wyczesać. Rzeczywiście zachowywał się jak obrażony na cały świat, nie chciał wyjść z tansportera, ale jak już wyszedł, obwąchał nowe miejsca, to sam przyszedł do mnie i zaczął się przymilać. Na początku myślałam, że ma kikutek zamiast ogona, ale otóż nie, będzie miał czym merdać :) 2 2 Quote
Bogusik Posted June 7, 2019 Posted June 7, 2019 10 minut temu, szafirka napisał: Kessi biedna, trochę niepewna, chyba zmęczona, ale ufna, głaskanie sprawiało jej wielką przyjemność. Jest chuda PRZERAŹLIWIE, że ona ma siłę chodzić, normalnie szkielet, aż strach ją strzyc, bo widok będzie ... :((( Cziko ledwo chodzi, jestem przekonana, że przez te kołtuny, jego sierść to jeden wielki zlepek. Nieśmiało zamerdał ogonkiem, gdy wycięliśmy mu kilka kołtunów przy odbycie, na pewno będzie wdzięcznym przytulasem. Bezik z całej trójki ma najlepszą sierść, nawet przy ogonie nie jest najgorzej. Może uda mi się go wyczesać. Rzeczywiście zachowywał się jak obrażony na cały świat, nie chciał wyjść z tansportera, ale jak już wyszedł, obwąchał nowe miejsca, to sam przyszedł do mnie i zaczął się przymilać. Na początku myślałam, że ma kikutek zamiast ogona, ale otóż nie, będzie miał czym merdać :) Haniu, bardzo kochana dziękujemy za pierwsze wiadomości i zdjęcia.Koniecznie trzeba będzie przyłożyć się do odkarmienia Kessi.Bidulka nie przetrwała by w schronie z takim wychudzeniem....:( U weta poproś może jeszcze o jakieś witaminy wzmacniające,tak aby zaczęła dochodzić do siebie.Badanie krwi dla tych psiaków uważam,że jest konieczne. Quote
Alaskan malamutte Posted June 7, 2019 Posted June 7, 2019 Bardzo długa podróż za kudłaczkami. Mają prawo być zmęczone, zestresowane...Z każdym dniem będzie coraz lepiej. Quote
Jo37 Posted June 8, 2019 Posted June 8, 2019 Całe szczęście, że schronisko już za nimi. Po SPA będą z nich śliczne psiaki. Quote
Anula Posted June 8, 2019 Author Posted June 8, 2019 Tak,koniecznie trzeba się skupić na podtuczeniu Kessi.Kilka razy dziennie karmić wartościową karmą.Są witaminy dla psiaków można kupić u weta.Ja podawałam swoim zestaw witamin od A do Z - 1/2 tabl.raz dziennie zakupione w Aptece. Kessi moja laleczka musi dojść do siebie,nie ma innej opcji.Zawładnęła mną zupełnie podając łapkę.Cudna,kochana sunia. Ciekawe jak wyglądają szwy bo kierownik kazał jeszcze zostawić je przez kilka dni.Może trzeba przemywać rivanolem bo pies jest masakrycznie brudny i może wdać się infekcja. Quote
Onaa Posted June 8, 2019 Posted June 8, 2019 Wspaniale że już są bezpieczne i zaopiekowane , kochane kudłaczki :D. A jak Czikuś pozbędzie się tych strasznych kołtunów a Kessi troszkę wzmocni dobrym jedzonkiem swoje biedne ciałko to wtedy poczują się dużo lepiej. Quote
Anula Posted June 8, 2019 Author Posted June 8, 2019 15 minut temu, Onaa napisał: Wspaniale że już są bezpieczne i zaopiekowane , kochane kudłaczki :D. A jak Czikuś pozbędzie się tych strasznych kołtunów a Kessi troszkę wzmocni dobrym jedzonkiem swoje biedne ciałko to wtedy poczują się dużo lepiej. Tola napisała,że przy okazji poznała historie znalezienia Kessi - była porzucona w okolicach Biłgoraja, przy drodze; w chwili znalezienia była bardzo słaba, w bardzo złym stanie.To i tak szczęście,że malutka przeżyła. Quote
seramarias Posted June 8, 2019 Posted June 8, 2019 Kessi jest urocza, a jak podtuczy się i wypięknieje to się nie opędzicie od telefonów ;) Quote
szafirka Posted June 8, 2019 Posted June 8, 2019 Psiaki dzisiaj już radośniejsze, bardziej ciekawskie, Bezik zaczyna podnosić nieśmiało ogonek, Kessi zaczyna terierkowato wywąchiwać, a Cziko wywalił brzuchol do góry. Cała ekipa dostała tabletki na odrobaczenie. 1 Quote
Tola Posted June 8, 2019 Posted June 8, 2019 Wieści dobre, oby były coraz lepsze:) Kessi bidulka, to chyba cud, że w takim stanie wychudzenia przeżyła sterylizację. Przy troskliwej opiece szafirków powinna szybko nabrać ciałka i sił. Quote
Nesiowata Posted June 9, 2019 Posted June 9, 2019 Cziko rewelacyjny, jak mało potrzeba mu do szczęścia. 1 1 Quote
Anula Posted June 9, 2019 Author Posted June 9, 2019 Cziko ociera się o trawę bo skóra go swędzi.Jeszcze troszeczkę i będzie wykąpany,pachnący. Quote
Recommended Posts