Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiecie, co mnie zadziwia w zachowaniu Pusi?

Otóż nie zauważyłam aby się załatwiła na dworze, ani w kojcu. Rozumiem, jeden dzień, stres, zmiana miejsca. Dwa dni - no, może aż tak przeżywa, ale nie widać tego po niej. Podkorciło mnie zajrzeć do budy - tej wielkiej, starej. A tam dwie wielki kupy i mokra słoma!... Czyli niunia zrobiła sobie z jednej budy kibelek, a drugiej używa jako sypialni. Jeszcze żaden tymczasowicz tak się nie zachował :)

Widać, ze ten dzieciak trzymany był w oborze czy chlewie, i umie załatwić się tylko na słomie!...

Wyciągnęłam grabkami całą słomę przed budę, przesunęłam w róg kojca i tam zostawiłam. Niech sobie ma, skoro tak się wychowała...

Dziś rano - sukces, długie siusianie na trawie.

• Upvote 1
Posted
15 godzin temu, rozi napisał:

Gdyby kto miał pretensje, że załatwia sprawy w domu, to trzeba snopek słomy kupić i z głowy. Jak z kociuchem kuweta.

Właśnie tak przed chwila powiedziałam, he, he :) Albo słomianą matę, tylko szybko się zapełni...

Pusia nabrała ciałka, dostaje 3 razy dziennie michę, i to dla niej najważniejsze. Ale wypuszczam ją na pół godzinki, pieścimy się, głaszczemy, ale nadal w podtekście jest "fajnie, pogłaskałyśmy się, ale teraz dasz mi jeść??"

Posted
Dnia 28.04.2019 o 11:53, malagos napisał:

tak, tak to wygląda...

W ten długi weekend do kojca gminnego pewnie nikt z pracowników nie zajrzy, zastanawiamy się nad zabraniem i tamtej suni do nas, do koca - obie młode, zalęknione, może się zgodzą ze sobą. Odpadnie codzienna jazda do zakładu gospodarki komunalnej. 

Do tego opieka nad Tatą i kotkami: Sewką Pawła i Gandzią Agi, zostały u nas na 10 dni. Obie niedotykalskie i "kotki jednej pańci" :(

Mnostwo spokojnosci

zdrowenka

wszytkim lapenkom i Wam malagosiu

cudna czarusienka

• Like 1
Posted

Pusia nadal używa słomy do potrzeb fizjologicznych. Ale plusem jest fakt, ze wczoraj pod kontrolą, na smyczach, zapoznaliśmy ją z Dianą i Bazią - zgoda od pierwszego machnięcia ogonami. Pusia jest taka zgodna, wesoła, i zachowała się jak szczeniak - polizała Dianę po pyszczku, pokazała brzuszek, a z Bazią zaczęła się bawić. Teraz mam o jeden kłopot mniej, wychodzenie na raty.

• Like 3
  • Upvote 2
Posted
44 minuty temu, malagos napisał:

Kciuki na pokład! Kroi się domek dla Pusi :)

I to z najwyższej półki, aż mi się nie chce wierzyć!

Lecę z kciukami i trzymam z całej siły :) 

• Like 1
Posted

Domek się objawił nie z ogłoszeń, ale z fb. Nasz stary znajomy, sąsiad Tomka z Mokotowa, dr nauk weterynaryjnych, zapytał, czy sunia jest nadal do adopcji?....Pies do towarzystwa, 4 koty, działka tysiąc metrów ogrodzona (czy ileś tam, nie zapamiętałam)..... Ja już Go kocham!!  pal licho jego żonę i troje dorosłych dziec, he, he :) Choć to pomysł żony, Beaty, bo gustuje w takich chudych biedach wilkowatych :)

Teraz jeszcze przeżywają maturę najmłodszej latorośli, Zosi, i przyjadą w przyszłą niedzielę.

Posted
2 minuty temu, malagos napisał:

Domek się objawił nie z ogłoszeń, ale z fb. Nasz stary znajomy, sąsiad Tomka z Mokotowa, dr nauk weterynaryjnych, zapytał, czy sunia jest nadal do adopcji?....Pies do towarzystwa, 4 koty, działka tysiąc metrów ogrodzona (czy ileś tam, nie zapamiętałam)..... Ja już Go kocham!!  pal licho jego żonę i troje dorosłych dziec, he, he :) Choć to pomysł żony, Beaty, bo gustuje w takich chudych biedach wilkowatych :)

Teraz jeszcze przeżywają maturę najmłodszej latorośli, Zosi, i przyjadą w przyszłą niedzielę.

To faktycznie jest się z czego cieszyć!

Domek taki, ze klękajcie narody, wspaniale! :)

• Like 1