Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Taka biedusia przybłąkała się do sołtyski sąsiedniej wsi, nie miała siły iść dalej. To jeszcze psie dziecko, a tak koszmarnie chude, zalęknione, brudne :( 

Ma około 7 miesięcy, sięga pod kolano, ale jeszcze trochę urośnie.

Kobieta nakarmiła, dała schronienie, ale poprosiła o zabranie suczki. A że gminny kojec jest zajęty (sunia dzikusia, ale już oswajana przez Tomka), więc wczoraj sołtyska przywiozła sunię do nas, do naszego kojca. Dzieciaki nazwały suczkę Pusia, więc niech i tak będzie.

Od dziś zaczynamy odkarmianie Pusi, socjalizację, naukę wszystkiego co potrzeba.

Potrzebujemy i bardzo prosimy o pomoc:

- obróżki

- dobrej karmy

Resztę, czyli koszt odrobaczenia, odpchlenia, witaminy pokryje nasza gmina.

Serce i opieka- od nas za darmo :)

Wpływy:

Poker 50 zł

Aga76   paczka z puszkami

20190428_100956_resized.jpg

20190428_101059_resized.jpg

20190428_101127_resized.jpg

Posted

Kiepsko zaczęło się dla niej życie, ale dzięki Pani Sołtys, która nie pozostała obojętna, i dzięki Wam to się zmieniło i będzie już tylko lepiej :)

• Like 1
Posted
4 minuty temu, konfirm31 napisał:

Malagosku, czyli już macie trzecią tymczaskę :(((

tak, tak to wygląda...

W ten długi weekend do kojca gminnego pewnie nikt z pracowników nie zajrzy, zastanawiamy się nad zabraniem i tamtej suni do nas, do koca - obie młode, zalęknione, może się zgodzą ze sobą. Odpadnie codzienna jazda do zakładu gospodarki komunalnej. 

Do tego opieka nad Tatą i kotkami: Sewką Pawła i Gandzią Agi, zostały u nas na 10 dni. Obie niedotykalskie i "kotki jednej pańci" :(

Posted

Obróżkę dobrą mogę dać, znaczy wysłać, podaj obwód, coś powinnam mieć w szufladzie  :)  Mam też taką smycz, która ma wszytą listwę z papryczkami, żeby pies nie gryzł na spacerze smyczy, tylko się normalnymi sprawami zajmował. Chcesz?

Posted
3 godziny temu, rozi napisał:

Obróżkę dobrą mogę dać, znaczy wysłać, podaj obwód, coś powinnam mieć w szufladzie  :)  Mam też taką smycz, która ma wszytą listwę z papryczkami, żeby pies nie gryzł na spacerze smyczy, tylko się normalnymi sprawami zajmował. Chcesz?

Chcę.

To znaczy proszę :)

Obwód szyi tej "naszej" Pusi to 38 cm, tej kojcowej 45 cm.

2 godziny temu, Poker napisał:

Ja mogę podesłać 50 zł na dobrą karmę.  a co za druga biedunia.

Dzieje się u Was, los Was nie oszczędza ostatnio.

Pokerku, dziękuję.

w kojcu gminnym od 3 tyg siedzi duża młodziutka suczka, dzikuska, warcząca - ale już do Tomka się wdzięczy, daje pogłaskać,ale za chiny nie chce wyjść z kojca, nie zna smyczy i obroży.

Posted
8 minut temu, rozi napisał:

A z tą drugą co? Chcesz obrożę? Może znajdę taką dużą - obwód daj. I adres.

Edit.: już widzę wszystko, to tylko adres.

Podalam na pw, dzięki serdeczne!

Posted
Przed chwilą, malagos napisał:

Podalam na pw, dzięki serdeczne!

Nie ma za co. Dam używanego półzacisk Lupine'a, i nową Go-Walk dla większej. I tę smycz papryczkową. Podoba mi się ta kojcowa.

• Like 1
Posted

Kojcowa jest wieeelka.  Oby nie było problemu ze znalezieniem DS.

Zajrzyjcie na brzusio czy ona jest przypadkiem zaciążona. Mam wrażenie , że brzusio wisi.

• Like 1
Posted

Też mi się podoba ta duża :). Czy ona nie jest trochę w typie molosowatym? Może jest i dzika do ludzi, ale ja bym się nie spieszyła z dokwaterowaniem jej do mniejszej, nieznanej  jej suni. W sumie, nic o niej nie wiadomo, a dysproporcja między nimi jest duża. Szczególnie, że za chwilę obie pewnie czeka sterylizacja. Pewnie jestem nadmiernie ostrożna :(. 

Posted
11 minut temu, konfirm31 napisał:

Też mi się podoba ta duża :). Czy ona nie jest trochę w typie molosowatym? Może jest i dzika do ludzi, ale ja bym się nie spieszyła z dokwaterowaniem jej do mniejszej, nieznanej  jej suni. W sumie, nic o niej nie wiadomo, a dysproporcja między nimi jest duża. Szczególnie, że za chwilę obie pewnie czeka sterylizacja. Pewnie jestem nadmiernie ostrożna :(. 

Nie jesteś.

Posted
4 godziny temu, konfirm31 napisał:

Też mi się podoba ta duża :). Czy ona nie jest trochę w typie molosowatym? 

I mnie też, lubię takie misie :) Jak najbardziej jest molosowata, wygląda trochę jak anatolian, tylko maść ciemna.

Posted

Na razie Tomek oswaja Kasję, by móc ją w ogóle wyciągnąć z kojca. A zabranie jej do nas ułatwi nam pracę i oszczędzi czas, i to jest dla mnie najważniejsze. 

Posted

No to się nie nudzicie :(

Ja dziś płaczę nad szczurkiem.. Poszłam do sklepu zoologicznego i przeglądałam karmy dla psów. Przy kasie stała para i robiła zakupy. Po chwili ekspedientka zawołała kolegę z prośbą, żeby przyniósł jakiegoś szczura "ale takiego najzwyklejszego bo idzie na karmę" Przecież taki zwykły szczur też może być przyjacielem. Został wychowany przez ludzi, daje się wziąć na ręce...... i zostanie wrzucony do terrarium ? ostatnie co zobaczy to wzrok węża?

To niesprawiedliwe. Nie rozumiem jak można pozbawiać węża wolności a potem patrzeć jak pożera inne  przerażone zwierzę :(

• Upvote 1
Posted

auraa, współczuję sytuacji. Ja bym nie wytrzymała i nagadała miłośnikom węży. okropne. Znam parę , która się rozstała z powodu miłości pana do węży. Pani nie mogła znieść jak zjadały żywe stworzenia. BRRRR.

Posted

Zabrałam Pusię na spacer na smyczy - nie umie chodzić... Ale puściłam ją ze smyczką, chodziła, wąchała trawkę, ale nie załatwiła się wcale. Dostała śniadanie i kawałek ogonka świńskiego do gryzienia.

Jest rewelacyjna, potulna, radosna, taki cudny dzieciak :)

Ze sterylizacja się nie spieszymy, ona jest chyba przed pierwszą cieczką.

Posted

Poszła paczuszka z uprzężą, dałam numer.

Tego Lupina nie oddawaj z pieskiem, używana i żaden wyczes, ale ma bardzo dużą regulację, przyda Ci się dla różniastych.

• Like 1