Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ogłoszenia o ratlerku wiszą wszędzie, powiesiliśmy na drzewach, płotach, w sklepach. Także na stronie internetowej naszej gminy, na FB. Dam zaraz na OLX. Przeciez to niemożliwe, żeby ktoś się pozbył ratlerka!!

Noce u nas zimne, nadal po -2 stopnie, a ta bieda nie wchodzi do budy. Siedzi na betonie, więc tam kładę posłanko i kilka kocyków, a na noc...no cóż, zabieram do domu... Ciche to, spokojne, trochę lękliwe, pokazuje od razu brzuszek, i trzęsie się, jak to ratlerek.

Posted
4 godziny temu, Jo37 napisał:

Małgosiu - to piesek czy sunia?

chłopaczek :)

3 godziny temu, Aldrumka napisał:

Ładny psiaczek chyba młodziutki

ma jeszcze mleczne kły, obok rosną stałe - czyli młodziak :)

1 godzinę temu, Poker napisał:

Ile lat ma Bazia?

Biedny maluszek. Oby właściciel się odnalazł.

Bazia ma ok. 1,5 roku

Posted
2 godziny temu, rozi napisał:

No a gdzie miał się ratlerek przybłąkać, jak nie do Malagos. Żeby to była suczka, to by i została  :D

oj nie, mam 3 swoje plus Bazię plus suczka w kojcu gminnym. A chyba lepiej, ze to samczyk, Diana na niego nie warczy.

Posted

Malagosom i całemu ich zwierzyńcowi życzymy spokojnych i zdrowych Świąt Wielkiej Nocy (bez żadnych dodatkowych psiaków  wyskakujących jak zając z kapelusza).

gify Wielkanoc

• 2 weeks later...
Posted

Jesteśmy, żyjemy :)

Bezia nadal u nas, z ogłoszeń był jeden telefon - jeden!

To niezwykły pies, bardzo rodzinny, kochany, spokojny, godny z innymi psami i kotami. Ślicznie się zachowała w Święta, przyjęła "na swoim terenie" dwie przyjezdne suczki: Majeczkę i Kenię, obyło się bez żadnego zgrzytu

• Upvote 1
Posted
54 minuty temu, malagos napisał:

Jesteśmy, żyjemy :)

Bezia nadal u nas, z ogłoszeń był jeden telefon - jeden!

To niezwykły pies, bardzo rodzinny, kochany, spokojny, godny z innymi psami i kotami. Ślicznie się zachowała w Święta, przyjęła "na swoim terenie" dwie przyjezdne suczki: Majeczkę i Kenię, obyło się bez żadnego zgrzytu

A jak z zachowaniem do starszego pana? Oswoiła nową sytuację?

Posted

Nadal poszczekuje, ale tylko tak pro forma, a mi to na rękę - wiem, kiedy Tata wstaje z fotela czy  z łóżka i biegnę pomóc :)

A dziś w naszym kojcu koło domu wyląduje jakaś chuda suczka zgłoszona ze wsi. W kojcu gminnym od 3 tygodni siedzi inna suczka, duża, młoda. Tomek jeździ do niej codziennie i z dzikiej, warczącej suczki stała się przymilną kochaną psicą :)

• Like 1
  • Upvote 2
Posted
24 minuty temu, malagos napisał:

Nadal poszczekuje, ale tylko tak pro forma, a mi to na rękę - wiem, kiedy Tata wstaje z fotela czy  z łóżka i biegnę pomóc :)

To wspaniale, że się dostosowała. Przyjęła funkcję dzwonka alarmowego :)

Posted

Już mamy lokatorkę naszego kojca - młodziutka suczka czarna podpalana, taki najzwyklejszy wiejski kundelek. Chuda, z matową sierścią, ale bardzo przyjazna, jak mówi pani sołtys z sąsiedniej wsi, która przywiozła ją do nas. Dzieci nazwały ją Pusia, więc niech tak zostanie.

Posted
1 godzinę temu, malagos napisał:

A dziś w naszym kojcu koło domu wyląduje jakaś chuda suczka zgłoszona ze wsi. W kojcu gminnym od 3 tygodni siedzi inna suczka, duża, młoda. Tomek jeździ do niej codziennie i z dzikiej, warczącej suczki stała się przymilną kochaną psicą :)

W dalszym ciągu musisz jednak bardzo na nią uważać. Nawet takie szczekanie to jakiś sygnał ostrzegawczy.

• Like 1