Jump to content
Dogomania

Wreszcie i Tania znalazła swój dom - zamieszkała u DT Karmelka:) Beza w DS w Warszawe, Wiola pokonała parwo i ma DS w Niepołomicach:) Szczeniaki w swoich domach:) Tosia za TM:( Pomocy!!! 3 suczki i 5 szczeniaków z interwencji:(:(

Recommended Posts

Posted
4 godziny temu, Tola napisał:

Jutro spróbujemy z Tz podjechać do Izbicy, zobaczymy na miejscu, jak się sprawy mają...

Już mi się wszystkie wątki tak mylą,że nie wiem gdzie co pisać...Jeżeli będziecie w Izbicy to zapytajcie czy malusia rudawa i ta od Poker nie powinny być zaszczepione na wirusówki ?Przeszły bez objawowo parwo więc nie wiemy jakie są zalecenia w dalszym toku zabezpieczeń

Posted
11 godzin temu, Bogusik napisał:

Już mi się wszystkie wątki tak mylą,że nie wiem gdzie co pisać...Jeżeli będziecie w Izbicy to zapytajcie czy malusia rudawa i ta od Poker nie powinny być zaszczepione na wirusówki ?Przeszły bez objawowo parwo więc nie wiemy jakie są zalecenia w dalszym toku zabezpieczeń

Jesli dostała surowicę, to można szczepić dopiero 3 tyg. po ostatniej dawce.

• Like 1
Posted
18 godzin temu, Bogusik napisał:

Byliśmy  - wszystkie psy mają się dobrze, jaka to cudowna wiadomość!!!

Po konsultacji z wetką zabraliśmy z lecznicy dwa szczeniaki - malutką rudawą i tą od Poker (może je jakoś nazwać?); sunie czują się dobrze i nie ma sensu, aby wciąż przebywały w lecznicy. TZ ubłagał znajomą, u której była ta sunia od Poker zaraz po zabraniu ze schroniska,z e przetrzyma dziewczyny do momentu wyjazdu.

Termin szczepienia wyznaczony na 9 lutego, ale pod warunkiem, ze po szczepieniu zostaną jeszcze na miejscu min. 5 dni...

Wiola na nasz widok uciekła, ale udało się zrobić jej zdjęcie na rękach wetki; wygląda na sporą suczkę, ale to maluszka

IMG_20190223_125008.jpg

IMG_20190223_125035.jpg

• Like 4
  • Upvote 1
Posted
12 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Jakie wspaniałe wieści, uff! :)
Wiola jest boooska, może pokazać ją Isadora? (nie wiem czy już pytałam) 

Cały czas mam taki zamiar, i jeszcze BianceO, ale wciąż czas zajmuje mi coś innego...

Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

Cały czas mam taki zamiar, i jeszcze BianceO, ale wciąż czas zajmuje mi coś innego...

Wiem, Tola, wiem :( 
Mam namiary do Isadora, w sensie nr telefonu jakby było trzeba.

28 minut temu, Jaaga napisał:

Jutro Wiolę pokażę kolezance, hodowczyni czarnych jamników. Może bedzie miała jakiś pomysł na dom. 

Świetnie, mam nadzieję, że coś się uda zdziałać. Nawet z DT - wtedy odpadną koszty pobytu w lecznicy.

Mogę Wiolę pokazać na LUBLIN DLA ZWIERZĄT na facebooku.

Posted
3 godziny temu, Tola napisał:

Byliśmy  - wszystkie psy mają się dobrze, jaka to cudowna wiadomość!!!

Po konsultacji z wetką zabraliśmy z lecznicy dwa szczeniaki - malutką rudawą i tą od Poker (może je jakoś nazwać?); sunie czują się dobrze i nie ma sensu, aby wciąż przebywały w lecznicy. TZ ubłagał znajomą, u której była ta sunia od Poker zaraz po zabraniu ze schroniska,z e przetrzyma dziewczyny do momentu wyjazdu.

Bardzo się cieszę,że psiaki z Izbicy czują się dobrze :) To naprawdę wspaniała wiadomość! :) Również cieszy to,że zostały maluszki zabrane do dt i poczekają na transport.

Co do imienia dla malutkiej rudawej to wybrałyśmy z Anulą imę Emi.

• Like 1
Posted
2 godziny temu, Bogusik napisał:

Piękne imie :)  Moja poprzednia tymczaska też miała na imię Emi i też była ruda :)  Ma super dom i kochających opiekunów.

Posted
7 minut temu, elik napisał:

Piękne imie :)  Moja poprzednia tymczaska też miała na imię Emi i też była ruda :)  Ma super dom i kochających opiekunów.

Mamy Elu nadzieję ,że już to całe zło poszło wreszcie i nie wróci,a za jakiś czas i nasza Emi znajdzie właśnie taki cudowny domek :)

Posted
1 minutę temu, Bogusik napisał:

Mamy Elu nadzieję ,że już to całe zło poszło wreszcie i nie wróci,a za jakiś czas i nasza Emi znajdzie właśnie taki cudowny domek :)

Wierzę, że tak będzie  i życzę jej z całego serca, a na razie, żeby jak najszybciej znalazła się u szafirki   :)

Posted

Bardzo się cieszę ,że sunie bezpieczne i zdrowe. Może DT trzeba wesprzeć na karmę?

Na razie nie mam pomysłu na imię  dla "mojej" suńki. Może jakieś  mi wpadnie do łepetyny.

Posted
16 godzin temu, Poker napisał:

Bardzo się cieszę ,że sunie bezpieczne i zdrowe. Może DT trzeba wesprzeć na karmę?

Na razie nie mam pomysłu na imię  dla "mojej" suńki. Może jakieś  mi wpadnie do łepetyny.

Wszystko zakupione -  karma i  podkłady i dostarczone do DT.

Posted

Jest teraz tyle tych informacji, wątków, sama zaczynam się gubić...

Wiola i jej koleżanki mają się bardzo dobrze, czekają w lecznicy na sterylizację.

Mała Emi i jej koleżanka (sunia Poker) są w Dt -tutaj z rezydentką

V__6366.jpg

V__3452.jpg

Posted
Dnia 25.02.2019 o 20:08, Bogusik napisał:

Bardzo się cieszę,że psiaki z Izbicy czują się dobrze :) To naprawdę wspaniała wiadomość! :) Również cieszy to,że zostały maluszki zabrane do dt i poczekają na transport.

Tak, imię cudne, takie cieplutkie i bardzo pasuje do dziewczynki:)