Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 851
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a wiesz co ja tak się zastanawiam czy nie złozyć skargi na tą lekarke w przychodni w której pracuje,no tak mnie krowa potraktowała,wyszła z gabinetu na cały korytarz puściła tekst "skoro pani ma tyle doświadczenia medycznego w wieku 25 lat czy coś w tym stylu" ja z dzieckiem za ręke ,wkurwiona,a ta pieprzy głupoty,cała poczekalnia ludzi,wszyscy się gapią!a wiecie czym ją wkurzyłam ? nie chciałam oddać za darmo książeczki sanepidowskiej która 10 min wcześniej kupiłam w tej przychodni za własne pieniądze,pani kazała ją oddać bo według niej komuś innemu się bardziej przyda!!!!!

Posted

jasne że paranoja bo nikt mi nie będzie mówił że jestem zdrowa jak praktycznie od 2006 roku ciągle po szpitalach się włócze,nie pisząc już o tym że kilka razy zaliczyłam OIOM i według lekarzy umierałam,nie pamiętam już nawet jak normalnie się oddycha a tu prosze,zdrowa! bioenegoterapeutka jakaś czy coś??? a tak z weselszych tematów to rana smyka już wygojona i pięknie zarasta, smyk wesoły,ostatnio biegamy sobie troche (dużo mnie to kosztuje ale biegamy):evil_lol: wczoraj dostały oba kudłatki kości wędzone a Danterkowi ten kikutek ogonka tak fajnie latał :loveu:

Posted

Składaj składaj ja tu podam mocny przykład, bo lekraz, który stwierdził u mojego kuzyna, ze jest zdrowy i wymyślą chorobę po prostu go zabił....:roll:nie ma się co z lekarzami patyczkować mają być badania i wszystko sprawdzone Olu nie daj sie;)

Posted

wiesz to jest lekarka z zakładu medycyny pracy,miała mi po prostu wpisać zdolność do pracy bądź niezdolność,z moją chorobą czasem ciężko mi z psami wyjść czy do sklepu a co dopiero pracować,ja mam na to wszystkie dokumenty,moja choroba jest zdiagnozowana i ona nie miała prawa się wymądrzać na ten temat bo żaden z niej pulmunolog ani laryngolog,u mnie już ze słuchu wiadomo że jest coś nie tak bo ja nie robie pełn3ego wdechu,poza tym oddycham bardzo głośno i słychać przy tym taki charakterystyczny świst,nigdy jeszcze żadnen lekarz od 2006 roku nie stwierdził że jestem zdrowa,ja nie musze nic pierwsza mówić,sami dopytują czy nie mam problemów z astmą albo krtanią,ufff nadal mnie nerwy trzymają...

Posted

właśnie się dowiedziałam że moja siostra szuka domu dla tego swojego asta,jest w 7 tyg ciąży a biorąc pod uwage jak on się zachowuje i jak na nią skacze to mimo całej mojej miłości dla psów uważam że dobrze robi,ma dużo czasu żeby znaleźć dla niego kogoś dobrego,jest już nawet podobno ktoś chętny,Tata mówił że ona aż wczoraj płakała....

• 1 month later...
Posted

hej ciocie,echhh długo mnie nie było ale mam wytłumaczenie,większość tego czasu szwędałam się po szpitalach ,zaskocze was bo w zabrzu,na 3 maja na torakochirurgii (chirurgia klatki piersiowej dla niewtajemniczonych) i w klinice chorób serca na oddziale laryngologii,boże jak ja się tam wycierpiałam,choruje już 4 lata i napisze wam że pierwszy raz wracałam z sali operacyjnej zapłakana,dosłownie płakałam jak dziecko po bardzo bolesnym badaniu directoscopii,po czasie się uspokoiłam i pomyślałam że to nic,wytną mi tą płetwę i będzie warto,że to cierpienie i wszystko co przeszłam ma jakiś sens bo będe zdrowa,przecież ta klinika zajmuje się wszystkimi trudnymi przypadkami,w końcu są najlepsi. I wiecie co?? DUPA. Wczoraj odesłali mnie do domu,bez żadnej operacji,bez żadnych zaleceń,bo nie jest źle,zadecydował o tym jeden człowiek,dla niego 6mm średnicy w krtani jest ok mimo że normalnie człowiek ma tam 2,5 cm,nikt nawet nie chciał ze mną rozmawiać,żaden z lekarzy nie przyszedł mi tego powiedzieć prosto w twarz,posłali bardzo młodą lekarkę żeby mi to powiedziała,ja się pytam jakim cudem jestem tak nagle zdrowa? nie wiedziała co mi powiedzieć,wczoraj pół nocy przepłakałam,jednak nie będe zdrowa,to była moja ostatnia nadzieja :-(

Posted

limit lekarzy już wyczerpany,jedynie na tej torakochirurgii poszerzyli mi światło krtani z 3mm!!!! do 6mm,tak to zdążyło zarosnąć,tam przynajmiej każdy lekarz ze mną usiadł i wytłumaczył,ile mogli tyle tam zrobili,nawet karetką mnie wysłali do kliniki laryngologii,po uzgodnieniu tego telefonicznie z ordynatorem a jak dojechałam to się na laryngologii wyparli że oni nic nie wiedzą ,że mam przyjechać za tydzień i to pytanie: jak długo do pani jedzie karetka pogotowia? bo wie pani,mogą nie zdążyć....

Posted

a jeszcze co do astka to dalej jest w domu,spodziewam się że siostra zrobi tak,teraz go trzymie i bije niestety bo zabawka się znudziła,taka prawda moim zdaniem,zrobił się uciążliwy,zostaje ciągle rodzicom na głowie bo ona nocuje często u chłopaka i pies wyląduje w schronisku na zime tzn w okolicy stycznia bo wtedy ma termin porodu,w najlepszym przypadku jak znajdzie takiego durnego weta to go uśpi ale to też kosztuje a jej kasy na psa szkoda,zresztą fakt jest faktem że jej nie ma,nie będe jej usprawiedliwiać bo nie chce i nie umiem

Posted

[quote name='Aleksandra Bytom']limit lekarzy już wyczerpany,jedynie na tej torakochirurgii poszerzyli mi światło krtani z 3mm!!!! do 6mm,tak to zdążyło zarosnąć,tam przynajmiej każdy lekarz ze mną usiadł i wytłumaczył,ile mogli tyle tam zrobili,nawet karetką mnie wysłali do kliniki laryngologii,po uzgodnieniu tego telefonicznie z ordynatorem a jak dojechałam to się na laryngologii wyparli że oni nic nie wiedzą ,że mam przyjechać za tydzień i to pytanie: jak długo do pani jedzie karetka pogotowia? bo wie pani,mogą nie zdążyć....

:mdleje: ale co? to ONI tak zapytali Ciebie?????????

[quote name='Aleksandra Bytom']a jeszcze co do astka to dalej jest w domu,spodziewam się że siostra zrobi tak,teraz go trzymie i bije niestety bo zabawka się znudziła,taka prawda moim zdaniem,zrobił się uciążliwy,zostaje ciągle rodzicom na głowie bo ona nocuje często u chłopaka i pies wyląduje w schronisku na zime tzn w okolicy stycznia bo wtedy ma termin porodu,w najlepszym przypadku jak znajdzie takiego durnego weta to go uśpi ale to też kosztuje a jej kasy na psa szkoda,zresztą fakt jest faktem że jej nie ma,nie będe jej usprawiedliwiać bo nie chce i nie umiem

o masakra... rodziny się nie wybiera... ale może poszukasz mu domu teraz?

Posted

a co ja mam napisać? o może tyle że w miedzy czasie sama w końcu ostrzygłam Dantera bo pcheł się nie mogliśmy w tym futrze pozbyć i powiem wam że mi się udało,grzbiet króciutko,nogi długa sierść,grzywki i brody nie ruszałam co by mnie eria nie udusiła wirtualnie,mamy na ulicy 2 ctry chłopaka i dziewczynke i jak pani suczki zobaczyła naszego powiedziała że bardzo ładnie ostrzyżony hehe. A tak to mamy na piętrze potężnego asta i stało się to co było nieuniknione czyli starcie tytanów Toro kontra Danter i jest 1:1,nawet krew się nie polała chociaż zęby poszły w ruch,obaj panowie są mniej więcej w tym samym wiemu i mają podobne charaktery,Danter jest tylko odrobine większy,ile on jeszcze ma pary,zauważyłam że od jakiegoś czasu Pazurek wylizuje mu oczy,zastanawiam się czy to normalne?

Posted

no właśnie nie ropieją no chyba że on to sprząta zanim ja to zauważe,oczyska Dantego troszke zmętniały ale wiem że to normalne z wiekiem,szczególnie u grzywkowych psów,malawaszko co jest z ciotkami,weszką,erią itd? nie widać ich wcale...

Posted

Jestem ;) Trochę wakacjowałam a i z czasem kiepsko. Pomału się odrabiam z dogo.
To co piszesz o problemach ze zdrowiem, szpitalami, lekarzami to okropne. Byle być zdrowym. Żeby chorować w Polsce to trzeba mieć zdrowie.... podejście niektórych lekarzy to jakaś masakra.
W sprawie asta może skontaktuj się z astową fundacją? Ogłaszanie w necie może być niebezpieczne żeby nie trafił do jakiegoś świra.

Moja Vesper wylizuje dość często oczy i uszy Dirki, nigdy odwrotnie. Widać tylko młodsza starszej takie usługi świadczy ;) Chyba nie powinnaś się niepokoić.

Posted

nie mam pojęcia jak - wg mnie najlepszym wyjściem byłoby spotkanie się tego ASTa z kimś znającym się na rasie, kto mógłby ocenić go obiektywnie, kto się nie boi itd to jedyne wyjście jak dla mnie, żeby psa dobrze opisac i szukać mu odpowiedniego domu - napisz do doddy i agaga21 - zapytaj czy mają kogoś znajomego od bullowatych w Waszych okolicach