Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

masz racje z tym nagrywaniem,chyba wszystkie rozmowy z nim zaczne nagrywać bo on się zazwyczaj wszystkiego wypiera,no szlag mnie trafia,jakby te mieszkania miał ze złota,a to ani okolica fajna ani mieszkania jakieś super,on w żadne mieszkanie nie włożył nawet złotówki,przyszedł na gotowe i rządzi,o tym że mi kase wisi nie wspomne i pożyczyłam mu taką listwe na stelarz aluminiowy pod ścianke kartonowo gipsową,miał wziąść na miare i oddać w tym samym dniu,mineły 3 tygodnie i nie oddał oczywiście,on niczego nie oddaje,to nawet nie chodzi o kase i te rzeczy ale skoro on jest świnią to dlaczego ja miałabym być w porządku i prezenty mu jakieś robić??? ciągle tylko do mojego Tzta pisze żeby mu materiały budowlane załatwiał i to WORKAMI a że Tzt nie odpisuje to nam karteczki z całą listą pod drzwiami zostawia,mam dość,chętnie się z tą wyniose ale nie na jego zasadach tylko na moich i tak mu uprzyjkrze życie że pożałuje,będe go z każdej złotówki rozliczać!

• 2 weeks later...
  • Replies 851
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czipowanie psów to jedna wielka ściema,właśnie dostałam pismo że nie wywiązałam się z obowiązku podatkowego bo nie zapłaciłam podatku z posiadanie psów za rok 2010,o ile się nie mylę to 2010 się jeszcze nie skończył a oni chcą wszczynać jakieś postępowanie,jutro sobie zadzwonie do urzędu miasta i im powiem co o nich myśle,za co te podatki? psich gówien nikt u nas nie sprząta,my sprzątamy po swoich psach sami,mój Krzyś będzie zły jak zobaczy ten rachunek do zapłacenia

Posted

Ja sama nie wiem czy u nas jest czy nie ma, ale wiem na pewno,że mój pies jako,że adoptowany z rudzkiego schroniska i mieszkający w Rudzie, jest dożywotnio z podatku zwolniony. I niech mi spróbują pisma wysyłać!

• 3 weeks later...
Posted

hej ja mam dziś piekło w domku,do tej pory moje psy nie miały żadnych spięć a dziś to jest totalna masakra,musiałam małego w przedpokoju zamknąć takie dziś walki mam,najgorsze jest to że młody rzuca się na Dantera właściwie cały czas.Danter nie może wogóle wchodzić do kuchni i podejść do misek,nawet napić się nie może to to małe gówno go odgania,miałam się w to nie wtrącać bo pewnie to element ustawienia hierarchii ale aż nie da się na to patrzeć,szkoda mi Dantera... to on powinien młodego ustawić a nie odwrotnie :(

Posted

wiesz dla mnie to jest paranoja,ja wiedziałam że to się stanie w końcu i czekałam na to bo myślałam że Danter w końcu się wkurzy i gnojka ustawi a wychodzi na odwrót,mały z żebami do niego doskakuje i gryzie a ten nie odda tylko siedzi w progu i nawet do kuchni po jedzenie nie wejdzie bo młody mu zęby pokazuje za moimi plecami,mam nadzieje że Danter się jednak postawi i zrobi z nim porządek,nie wiem wtrącać się czy nie wtrącać??

Posted

ja zawsze twierdziłam że pozwole im się dogadać i ustalić między soba kto tu rządzi a jak przyszło co do czego to porozdzielałam łobuzów,fakt że młody zaczyna każdą bójke i ciężko mu przemówić do rozsądku bo on go chyba nie ma,niby słucha,siądzie ale dziś widziałam że jak odwróciłam się do Dantera i wołałam go żeby wszedł do kuchni to młody mu za moimi plecami zęby pokazywał,no i Danter siedział w progu

Posted

tutaj też wkleje

witajcie szukamy wsparcia finansowego dla łobuza :mad:
jesli możesz to wpłać choć złotóweczke na hotelik i szkolenie łobuziaka,tutaj jest jego wątek: http://www.dogomania.pl/threads/191123-2letni-bia%C5%82y-amstaff-ju%C5%BC-w-hoteliku-Prosimy-o-wsparcie-dla-chuligana-)-)

warto przeczytać,opowieść prawie kryminalna,jeśli nie możesz go wesprzeć finansowo to prosze o rozsyłanie tematu dalej lub chociaż obecność na watku :smile:

ten psiak zasłużył na swoją szanse :oops:

• 4 weeks later...
Posted

hej hej nowe wiadomości z życia Danterzastego,walki się już skończyły ale nie wiem co gorsze,młody łazi za dużym krok w krok,śpi z nim,cały czas liże go po łapach,mordzie i karku,wczoraj przegryzł mu obroże,Danter ciągle warczy,ja na jego miejscu też bym się wściekła,młody ciągle wącha jego pupe,no masakra,już młodego odganiamy od Dantera żeby miał troche spokoju,musimy dużemu coś w sobote na stawy kupić bo w taką pogode wychodzi jego wiek,łapinki tylne mu się trzęsą,masujemy je codziennie,no i na spacer nie chce Danter wychodzić,załatwia się tylko i ucieka do domku

Posted

dziewczyny co to może być?? młody nie odpuszcza Dantera na krok,śpią razem chociaż zazwyczaj tego nie robią,teraz Danter śpi a młody od 15 minut stoi przy nim i trzymie mu łeb na karku i tak ostatnio często robią,Danter się taki bardzo nachalny zrobił do miziania,chciałby żebym zajmowała się cały dzień tylko nim,tak się zastanawiam czy coś mu nie jest i ja może tego nie widze a Pazurek tak.... fizycznie jest wszytko okey,je troszke więcej ale to pewnie przez zime,bryka też normalnie,kupki bez zmian,dziwne to jakieś

• 1 month later...
Posted

hej nie wyobrażacie sobie jacy ludzie są podli,byłam dziś u mojej mamy,ona mieszka na parterze i ma balkon i na ten balkon ktoś jej dziś podrzucił królika miniaturke,dobrze że kot mojej mamy go nie dopadł,przecież mógłby go pogryźć,już nie pisze o tym jak dziś zimno,wzieła go dzisiaj koleżanka mojej siostry ale chyba nie będzie mógł tam zostać,nie chce ktoś królika?

Posted

Witam,
jestem wolontariuszką Stowarzyszenia Pomocy Królikom http://adopcje.kroliki.net/
Proszę o pilny kontakt w sprawie ww. króliczka z Bytomia pod nr telefonu komórkowego: 668467107. Proszę puścić sygnał, a oddzwonię. Proszę potraktować sprawę jako pilną!
Z góry dziękuję,
evans7

Posted

evans7 napisał(a):
Witam,
jestem wolontariuszką Stowarzyszenia Pomocy Królikom http://adopcje.kroliki.net/
Proszę o pilny kontakt w sprawie ww. króliczka z Bytomia pod nr telefonu komórkowego: 668467107. Proszę puścić sygnał, a oddzwonię. Proszę potraktować sprawę jako pilną!
Z góry dziękuję,
evans7

odpowiedziałam już na wątku królisia,ma już zagwarantowany domek

Posted

może stęskniłyście się za moim czarnym diabłem?

kiepskie bo z telefonu a Danter nie lubi zdjęć,trudno mu zrobić fotke z uniesiona głową bo on jak taran,nos przy ziemi i węszy,chciałam mu z większej odległosci fotki zrobić ale ta ciapa nie odchodzi dalej niż na 2 kroki :)

• 3 months later...
Posted

hej ufff długo nas tu nie było,u nas okey i dużo fajnych wieści i troche gorszych,no to najpierw odtrąbie nasz największy sukces: Danter po 2 i pół roku u nas poznał w końcu koleżankę z którą się bawi,to 13letnia suńka,maleńka,wyratowana przez swoich właścicieli ze śmietnika,
ze złych to Danterek posunoł nam się ostatnio,mało już bryka,lubi leżeć,śpi w dzień na kanapie,na podłodze ma kłopoty z łapkami,plączą się mu troszke,Pazur jest niestety tak niedobry że mamy ochote go "zgubić" hehe,więcej napisze wieczorem :)

Posted

jesteście??
no dziś się troszkę rozpisze,mieliśmy ogromne problemy z kasą ale to już chyba powoli za nami,w sumie można powiedzieć że zostałam sama bo TZ pracuje teraz na wyjazdach i w domu jest na weekend raz albo dwa w miesiącu,średnio sobie radze.

Mam kłopot z właścicielami kamienicy odnośnie psów,po ponad 2 latach zaczeły im bardzo przeszkadzać i wygląda na to że może skończyć się poważnymi kłopotami bo nie zamierzam się psów pozbywać bo mają takie widzimisię,wiecie może co w takiej sytuacji robić?
właśnie czekam na jakiś oficjalny list odnośnie szczekania naszych psów,hm nie pracuje więc psy nie są same w domu i nie szczekają,no chyba że jestem na zakupach i to jest dzień więc chyba im wolno co??
znalazłam też lekarza który może mnie wyleczyć ale na razie nie mam na to szansy bo czekam aż TZ na tyle dobrze się zahaczył w nowej pracy żeby mógł kilka dni wolnego wziąść,nikt niestety nie podejmuje się opieki nad dwoma psami a już szczególnie nad Pazurem,ręce mi przy nim opadają i rodzina mi się przez niego rozpada bo TZ już stracił do niego serce i najchętniej by go oddał,ja jeszcze się nie poddałam.