jaguska Posted December 1, 2018 Author Posted December 1, 2018 Nadziejko kochana, na Elikowe konto bazarkowe Duszkowe, tylko napisz w tytule że to z Twojego bazarku. Elunia ma ze mną przerąbane, ale może jeszcze troszkę wytrzyma do końca rozliczeń Wróciliśmy od weta, nie jest do końca tak jakbyśmy chcieli, z jednej strony, od piersi, trochę mokre, ranka spryskana sreberkiem, w strzykawce mam coś na ten fragmencik do przemywania, kubraczek zdjęty, żeby był dostęp powietrza, jeśli Dusio będzie zbyt zainteresowany brzuszkiem, kubrak mam założyć. Trochę się zmartwiłam. No i Duszek pokazał swoje drugie oblicze :), pogryzł mnie po rękach..........się tygrys wkurzył, że mu tam majstrują przy podwoziu. Quote
Gabi79 Posted December 1, 2018 Posted December 1, 2018 Duszku, słoneczko kochane, oby na kolejnej wizycie u weta już było wszystko ok. Zdrowiej skarbie!!! Quote
elik Posted December 1, 2018 Posted December 1, 2018 5 godzin temu, jaguska napisał: Nadziejko kochana, na Elikowe konto bazarkowe Duszkowe, tylko napisz w tytule że to z Twojego bazarku. Elunia ma ze mną przerąbane, ale może jeszcze troszkę wytrzyma do końca rozliczeń Konto bazarkowe Duszkowe podane Nadziejce. A Elunia z przyjemnością wytrzyma, tylko podaj jej nr konta, na które ma przelać zebraną kasiorkę :) Quote
elik Posted December 1, 2018 Posted December 1, 2018 5 godzin temu, jaguska napisał: No i Duszek pokazał swoje drugie oblicze :), pogryzł mnie po rękach..........się tygrys wkurzył, że mu tam majstrują przy podwoziu. No i wyszedł z Duszka Mr. Hyde. Oj nieładnie Duszku, nieładnie! Quote
Nadziejka Posted December 1, 2018 Posted December 1, 2018 54 zl poslalam przed chwila na konto elikowe bedzie na 3 grudnia w tytule ,,Nadziejka dla Duszka z baz,, Quote
Bębenek Posted December 9, 2018 Posted December 9, 2018 Jak tam Duszek? Brak nowych wieści dobrze wróży, ale może już coś psocić zaczął jak na młodzieńca przystało? Za dziecięce lata czas sobie odbić skoro warunki sprzyjają ;) Quote
jaguska Posted December 10, 2018 Author Posted December 10, 2018 Dziękuję że zaglądacie do Duszka Duszek na razie jest kotem parterowym, jeszcze nie wie że koty potrafią się wspinać i skakać, a ja go nie uświadamiam, bo podobno takie sprawy z przeponą zrastają się bardzo powoli, więc lepiej nie kusić losu. Jutro mam się zdzwonić z wetką i ustalimy termin odjajczenia. Bidulek nadal odizolowany, moje koty nie chcą go zaakceptować, jak nic się nie będzie zmieniało, to trzeba będzie Dusiowi szukać domku, bo w miejsce skąd przyszedł wrócić nie może, mimo że takie było pierwotne założenie. Apetyt mu dopisuje, mizianko bardzo lubi, jest bardzo grzecznym i spokojnym (na razie) koteckiem. 1 Quote
Bębenek Posted December 11, 2018 Posted December 11, 2018 Napisałam i wcięło...grrrr... Ze stadami nie mam doświadczenia, czytałam o kocim mobbingu (bezglosnie tluczenie ofiary) i ustalaniu hierarchii w stadzie któremu towarzyszy syczenie warczenie itd. - tak w skrócie. Jak znajdę to wkleję .. "znam" jedno takie stado w którym to chyba występuje, ale świadkiem nigdy nie byłem takiego zachowania. Ważne, że reszta drzwi nie rozdrapala, a Duszek ma się dobrze. Może jeszcze reszta go zaakceptuje zanim kocio się wykuruje do końca.. póki nie załapał że da się funkcjonować na wysokości, to jeszcze lepiej :) jak już zalapie będzie pozamiatane:))) nie ma jak rehabilitacja w blogjej nieświadomości:)) Quote
Nadziejka Posted December 11, 2018 Posted December 11, 2018 Nocne odwiedzinki z mnostwem pozdrowien tygrysiu Quote
jaguska Posted December 11, 2018 Author Posted December 11, 2018 Pożegnanie jajec ustalone na następny wtorek, tak więc Duszek ma siedem dni żeby nacieszyć się swoimi klejnotami ;) Bębenku, moje rozwydrzone koty mają wredne charaktery, między nimi zdarzają się przepychanki i bójki, ale nie krwawe;) Tylko Majka ma awersję na Krzysia, po prostu go nie trawi i często go okłada, a Krzyś dwa razy większy i cięższy od Majki a daje się jej, taka z niego fajtłapa. Nie chcę żeby Duszek był okładany przez moje koty, jeśli nie uda się go wprowadzić do stada będę mu szukać domku gdzie nie ma tyle kotów, może ktoś go przygarnie. To taki kochany, przytulaśny kitek. Nadziejko, Dusio i ja dziękujemy za odwiedzinki Quote
Tyśka) Posted December 13, 2018 Posted December 13, 2018 Zaglądam do Dusia. Jakie on miał szczęście, że trafił na dobre dusze :) Oby się z tego wszystkiego wykaraskał, a stado zaakceptowało nowego kolegę. Ciekawe jak Mimi by zareagowała? ;) Quote
jaguska Posted December 18, 2018 Author Posted December 18, 2018 Olenko, skarbnikiem Dusia jest Elik, bardzo Ci dziękuję za ujęcie Duszka w swoim bazarku Tysiu, wszelkie doświadczenia jeszcze przed nami, na razie niezbyt przyjaźnie bandziory nastawione, zobaczymy. Duszek dzisiaj pożegnał się z klejnotami ;), koszt-80zł Po nowym roku musimy zrobić badania, bo coś Dusio nie chcę przybywać na wadze. Quote
elik Posted December 18, 2018 Posted December 18, 2018 27 minut temu, jaguska napisał: coś Dusio nie chcę przybywać na wadze. A czy był dokładnie badany kał pod kątem robali? Bogate życie wewnętrzne nie pozwala zwierzaczkom na rozwój zewenętrzny :) Żartuję, ale poważnie trzeba zbadać kupecke. Quote
Olena84 Posted December 19, 2018 Posted December 19, 2018 Dnia 18.12.2018 o 13:25, jaguska napisał: Olenko, skarbnikiem Dusia jest Elik, bardzo Ci dziękuję za ujęcie Duszka w swoim bazarku o masz.. a ja puściłam przelew do Ciebie chyba w piątek... Quote
jaguska Posted December 20, 2018 Author Posted December 20, 2018 Nic nie szkodzi Olenko, pięknie dziękuję. Rozliczenie jest w pierwszym poście. Czy mam gdzieś potwierdzić przelew? Jak już wyżej pisałam Dusia czekają badania więc na pewno te pieniążki mu się przydadzą. Jeszcze raz bardzo dziękujemy Duszek dobrze zniósł sterylkę i narkozę, po świątecznych szaleństwach będę próbowała go integrować ze stadem, zobaczymy czy to się uda. Na razie tylko spacery po domu na rękach uskuteczniamy, bo to nie tylko koty ale i cztery psy, jak będą zbyt duże trudności to trzeba będzie szukać Dusiowi nowej chałupki. Wstawiam paragon za sterylkę A wszystkim kibicującym Duszkowi podziękowania i pozdrowienia przesyła Krzyś, podsufitowy gość ;) Quote
Nadziejka Posted December 24, 2018 Posted December 24, 2018 Niechaj Magiczne Wam Beda Te Swieta Pelne Cudow Laoenkom Domkowi Jagusiowemu Pierwsza Gwiazda -Co Przynie Tylko Spelnienie Wszytkim Istotom Cierpiacym Niechaj Zmienia Kazdenki Dzien W Dobro Tylko Dobro Lagodnosci Milosci Quote
Recommended Posts