ewu Posted October 8, 2018 Posted October 8, 2018 20 godzin temu, guccio napisał: EWU podaj adres,wyślę. Dziękuję:) Wyślę smsa:) Quote
guccio Posted October 8, 2018 Posted October 8, 2018 3 godziny temu, Bgra 605 989 789 napisał: Kolejny dzień z życia Toffisia.Na chwilę obecną jest wszystko super.Tofi jest karny,wraca na przywołanie,nie jest zbyt szczekliwy,zgadza się z innymi psami,zachowuje czystość,pięknie chodzi na smyczy.Ale próbuje P Kasię na ile może sobie pozwolić.P Kasia myśli,że konsekwentny właściciel,który poświeci czas na szkolenie da sobie radę,ale jak dodaje,nie chwalmy dnia przed zachodem słońca. U mnie było identycznie ,mądry,posłuszny,nie było się do czego przyczepić.Na spacerach idealny,wręcz pilnujący czy jestem. Quote
Bgra Posted October 8, 2018 Author Posted October 8, 2018 5 godzin temu, guccio napisał: U mnie było identycznie ,mądry,posłuszny,nie było się do czego przyczepić.Na spacerach idealny,wręcz pilnujący czy jestem. Guccio to wszystko wiemy co napisała P Kasia,czekam na inf czy doszło do ataku ,jak wyglądał,jak zareagował na reakcję.On trafił z konkretnym problemem. Czy próbowała go czesać,to konieczność. Quote
Bgra Posted October 8, 2018 Author Posted October 8, 2018 Szukamy skarbnika,dużo pracy nie będzie . Pomocy :) Quote
Anula Posted October 8, 2018 Posted October 8, 2018 Na zachowanie Toffika trzeba poczekać aż trochę przywyknie do nowych warunków. Quote
Bgra Posted October 9, 2018 Author Posted October 9, 2018 22 godziny temu, Anula napisał: Na zachowanie Toffika trzeba poczekać aż trochę przywyknie do nowych warunków. Wiemy jaki ma Toffiś problem,spróbować mu się tylko przeciwstawić ,czekam na nowe wieści. 1 Quote
Bgra Posted October 9, 2018 Author Posted October 9, 2018 Czy ktoś może pomóc ? Tofiś nie ma skarbnika :( Quote
Bgra Posted October 9, 2018 Author Posted October 9, 2018 27 minut temu, b-b napisał: Bożenko ja nie mogę być skarbnikiem. Wiem,każdy ma kawał swojej pracy,może komuś coś odpadnie :) trzymaj kciuki :) Quote
Bgra Posted October 10, 2018 Author Posted October 10, 2018 Skarbnikiem Toffisia na dogo zgodziła się zostać EdiAbija,dziękuję Kasiu ! :) Jak tylko wróci porozsyła nr konta na pw. Kandydatura zaakceptowana przez Ewu. Quote
Bgra Posted October 10, 2018 Author Posted October 10, 2018 Jestem dzisiaj po długiej rozmowie z P Kasią. Toffiś próbuje P.Kasię ,do próby ataku nie doszło.Ma swój kennel,który zaraz polubił,za chwilę zmiana,żeby nie uznał za swoje.Na spacerach ok,chodzi na długiej lince,nie ma zamiaru uciekać.Psy lubi,nie ma problemów.W planach zrobienie badań lab w kierunku tarczycy,morf,może wątrobowe,co uzna wet za potrzebne.Karmę P Kasia zamówiła Brit light będzie dołączona do rachunku za hotelik.Jak tylko będą wyniki badań P Kasia skonsultuje Toffisia u swojego szefa.Na razie nie było prób czesania. Toffiś się tarza często i drapie,podejrzenie o alergię,dlatego karma też bez kurczaka,może to tylko miejsca po dredach i gojące się ranki tak swędzą,oby. 1 Quote
Tyśka) Posted October 10, 2018 Posted October 10, 2018 Zboża też często uczulają. :) Trzymam mocno kciuki za agresora! chociaż on zdaje się być zadowolony ;) Quote
b-b Posted October 11, 2018 Posted October 11, 2018 Kto by pomyślał ,że może być z niego taka zaraza. Oby dobra szkoła dała mu możliwość znalezienia domu.Oby1 Quote
Bgra Posted October 11, 2018 Author Posted October 11, 2018 12 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Zboża też często uczulają. :) Trzymam mocno kciuki za agresora! chociaż on zdaje się być zadowolony ;) Zęby zjadłam na alergii swojej i mojej Hańci,jeżeli faktycznie jest uczulony to ta karma w niczym mu nie pomoże.Przy alergii najlepiej bezzbożowe i z jednym źródłem białka.U Toffisia to może ta skóra po sfilcowanej sierści,plecy ma na krótko zgolone,nie wiadomo od kiedy i to też może mu przeszkadzać. Tak Toffiś to pies z uśmiechniętym pysiem ;) Dzięki za kciuki :) nie puszczaj ! 44 minuty temu, b-b napisał: Kto by pomyślał ,że może być z niego taka zaraza. Oby dobra szkoła dała mu możliwość znalezienia domu.Oby1 Miejsce w którym jest Toff nazywa się Psi dwór,P Kasia obiecała pomóc w znalezieniu odpowiedniego domu.To fajny pies do tresury,agility,dogtrekking :) Quote
guccio Posted October 11, 2018 Posted October 11, 2018 Tofik to ogólnie bardzo fajny pies.Gdzieś po drodze w tym jego psim życiu coś się złego wydarzyło,ktoś bardzo skrzywdził.Nic o tym nie wiemy.A swędzenie może bardzo drażnić i wywoływać niepokój.Biedny. Quote
Sowa Posted October 11, 2018 Posted October 11, 2018 A może po prostu pierwszy właściciel jeszcze wtedy szczeniaka Toffika nie nauczył zwierzątka, że wszystko warto oddać człowiekowi. W efekcie podrostek, a potem dorosły pies z coraz większą pasją bronił tego, co uznał za swoje - i tracił przez to kolejny dom. Quote
guccio Posted October 11, 2018 Posted October 11, 2018 32 minuty temu, Sowa napisał: A może po prostu pierwszy właściciel jeszcze wtedy szczeniaka Toffika nie nauczył zwierzątka, że wszystko warto oddać człowiekowi. W efekcie podrostek, a potem dorosły pies z coraz większą pasją bronił tego, co uznał za swoje - i tracił przez to kolejny dom. Też tak mogło być.Zgadzam się całkowicie.W swoim prawie 40-to letnim doświadczeniu z psami dużo widziałam ich zachowań.Tofik to zaskoczenie.Uległy,posłuszny,pilnujący się.I nagle to co się stało. Quote
Poker Posted October 11, 2018 Posted October 11, 2018 Chyba uznał syna guccia za swoją własność , więc go bronił. guccio , jak ręka? Quote
guccio Posted October 11, 2018 Posted October 11, 2018 2 minuty temu, Poker napisał: Chyba uznał syna guccia za swoją własność , więc go bronił. guccio , jak ręka? Hej!To chyba kompa mojego 2 metrowego ale jakby nie było chorego syna w tym momencie bronił.Oczywiście żartobliwie odpisuję.Całe szczęście to lewa ręka.Parogodzinne ratowanie lodem -ruchowo nieżle.Rany dwie do zagojenia jeszcze daleko.Reszta w normie.Pozdrawiam. Quote
Sowa Posted October 12, 2018 Posted October 12, 2018 Raczej miejsce obok syna zawłaszczył - mógł odebrać ruch ręki jako sygnał, że zostanie stamtąd zabrany i zaatakował tak jak rękę Anecik. Maniackiego bronienia zdobyczy i miejsca da się oduczyć, ale to bardzo trudne w przypadku terierowatych i jamników. Oczywiście każda dolegliwość fizyczna, także swędzenie ciała, wzmacnia pobudliwość i nasila zachowania agresywne. Quote
Anula Posted October 12, 2018 Posted October 12, 2018 Ja podejrzewam,że to swędzenie wynikło z bardzo krótkiego obcięcia.Teraz odrasta włos i drażni skórę.Nawet o tym czytałam,że często się to zdarza,że pies się drapie i ludzie popełnili tylko raz taki błąd,więcej nie popełnią.Toffik był przyzwyczajony do długiej sierści,gdyby pozostawiono mu chociaż 1 cm może by nie było tego problemu.Być może to nie jest alergia pokarmowa tylko właśnie ta odrastająca twarda sierść. Quote
Anula Posted October 12, 2018 Posted October 12, 2018 1 godzinę temu, ewu napisał: Tofik miał badania . Ciekawe co się okaże. Jakie badania? Quote
guccio Posted October 12, 2018 Posted October 12, 2018 Ttofik z tego co widać na zdjęciach nie był obcięty bardzo krótko,A świąd podobno gorszy od innej choroby.Poczekajmy na wyniki badań. Quote
guccio Posted October 12, 2018 Posted October 12, 2018 13 godzin temu, Sowa napisał: Raczej miejsce obok syna zawłaszczył - mógł odebrać ruch ręki jako sygnał, że zostanie stamtąd zabrany i zaatakował tak jak rękę Anecik. Maniackiego bronienia zdobyczy i miejsca da się oduczyć, ale to bardzo trudne w przypadku terierowatych i jamników. Oczywiście każda dolegliwość fizyczna, także swędzenie ciała, wzmacnia pobudliwość i nasila zachowania agresywne. Zgadzam się całkowicie z tym co piszesz. Quote
Recommended Posts