Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

brakuje mi słów, dopiero się dowiedziałam :-(

Bardzo bardzo mi przykro :-(

Skarbuś już od dawna żył na kredyt, dzięki Wam - Martynce i jej TZtowi, kochanej Kini i wszystkim, którym los tego staruszka nie był obojętny.

Odszedł przy ukochanych ludziach, miał swój dom, własny kąt...

Skarbusiu biegaj szczęśliwie za Tęczowym Mostem! [*]

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Skarbuś tak ci serdecznie kibicowałam :( Do zobaczenia maleństwo.

Zapłacz
Kiedy odejdzie,
Jeśli cię serce zaboli,
Że to o wiele za wcześnie
Choć może i z Bożej woli.

Zapłacz
Bo dla płaczących
Niebo bywa łaskawsze
Lecz niech uwierzą wierzący,
Że on nie odszedł na zawsze.

Zapłacz
Kiedy odejdzie,
Uroń łzę jedną i drugą,
I.. przestań
Nim słońce wzejdzie,
Bo on nie odszedł na długo.

Potem
Rozglądnij się w koło
Ale nie w górę
Patrz nisko
I.. może wystarczy zawołać,
On może być już tu blisko...

A jeśli ktoś mi zarzuci,
Że świat widzę w krzywym lusterku,
To ja powtórzę:
On wróci
Choć może i w innym futerku..

[SIZE=1]Franciszek Klimek -autor[/SIZE]

Posted

Znacie to uczucie...że jak się budzicie to przez chwilę jest ok a za chwilę gula w gardle i placz...bo zdajecie sobie sprawę co się stało...? ja tak własnie teraz mam..Martyna pewnie 100 razy gorzej...ona go tak kochala...

Posted

[quote name='Kinia1984']Znacie to uczucie...że jak się budzicie to przez chwilę jest ok a za chwilę gula w gardle i placz...bo zdajecie sobie sprawę co się stało...? ja tak własnie teraz mam..Martyna pewnie 100 razy gorzej...ona go tak kochala...[/QUOTE]
Kinia,ja znam to uczucie,pewnie większość z nas zna:-(
Jestem dt dla staruszków,umarło już ich u mnie wiele...każdego kochałam,każdego opłakałam,każdy wyrwał mi kawałek serca...Ale w czerwcu umarł mój Niuniuś,mój pies,moja druga połowa,takiego psa nie będzie juz nigdy,boszsze....Niuniuś umarł sam,chorował juz dłuższy czas,ale jak umierał,to wyłam,nie płakałam-wyłam.To było wycie jakby spod ziemi.Nigdy wcześniej nie wydałam z siebie takiego głosu.Do dzisiaj i pewnie nigdy nie otrząsnę się z tego.Umarł MÓJ PIES-był mi bliższy,niż niejedna osoba z mojej rodziny.Ból,ból,ból i niekończący się żal.Rozumiem Was,a Martynkę szczególnie:-(.Powiedz Jej,że Ją przytulam,rozumiem,ogromnie współczuję.Zawsze będzie pustka,choćby nie wiem ile psiaków jeszcze się przewinęło przez dom.....Filmik obejrzałam raz,więcej nie mogę,bo się zalewam łzami...Skarbuś był podobny w pewnym stopniu do Niuniusia....boli cały czas.....

Posted

[B][I][CENTER]"Dokąd idą psy gdy odchodzą?
No bo jeśli nie idą do nieba
To przepraszam Cię Panie Boże
Mnie tam także iść nie potrzeba.

Ja proszę na inny przystanek
Tam gdzie merda stado ogonów
Zrezygnuje z anielskich chórów
tudzież innych nagród nieboskłonu.

W moim niebie będą miękkie sierści
Nosy, łapy, ogony i kły
W moim niebie będę znowu głaskać
Moje wszystkie pożegnane psy."[/CENTER][/I][/B]

Posted

"Bozia dała pieskom zbyt krótkie to życie,
coś się Jej popsuło w wielkim, boskim planie.
Może nie powinnam, lecz zapytam skrycie-
czemu mi zabrano me pieskie kochanie ?

Czemu nie zobaczę więcej słodkiej mordki
uśmiechniętej stale z rana do wieczora? (...)
Czemu nie usłyszę już więcej szczekania?
Jak można zamienić to mądre spojrzenie
na samotne chwile gorzkiego czekania?

Może Bóg się jednak nie pomylił w planie
i dobrze obliczył kruche, pieskie życie.
Gdy zsyła tu dobre, przyjacielskie dusze
daje im też tajny plan do wykonania-
mają nas nauczyć zapomnianej dawno
sztuki bezinteresownego kochania.

Daje Bóg im więc kilka tylko lat,
by nauczyć ludzi kochać tak po prostu
i cudowne oczy, których krótki blask
roztopi serc wielu lodowe komnaty,
a do tego przecież wielu nie potrzeba lat,
by uczynić człowieka wewnętrznie bogatym..."

[B]Jeszcze jeden dla Was Cioteczki, trzymajcie się! Skarbuś jest szczęśliwy [*][/B]

Posted

Skarbusiu .... [']

Zaglądałam tu wczoraj rano, a potem dopiero teraz..... tak strasznie mi przykro.

Kinia, Martynka nie wyobrażam sobie nawet, co czujecie.... jesteśmy z Wami.

Posted

Podczytywałam ten wątek pełna podziwu dla Opiekunów Skarbusia. Zarówno tych wirtualnych jak realnych.
teraz nie mogę powstrzymać łez a mój podziw dla dziewczyn które tak pokochały Skarbusia sięga zenitu. na tym wątku zobaczyłam taką miłość, jaką ogląda się chyba tylko w filmach. Ten filmik a zwłaszcza zdjęcia pod koniec-dziewczyna na łące w którą z ogromną miłością wpatruje się i wtula Skarbuś, nie wiem, która to z Was, wycisnęły ze mnie morze łez.
Ten kochany Pieseczek nie mógł mieć więcej szczęścia i miłości, niż od Was otrzymał. Jestem tego pewna.
Nic już nie zmieni faktu, że teraz już tylko trzeba czekać na spotkanie ze Skarbusiem za TM a to takie smutne:-(
Bardzo Wam dziękuję za ta wspaniałą lekcję miłości i oddania do końca.
Skarbusiu, byłeś, jesteś i będziesz juz na zawsze prawdziwym Skarbem dla nas wszystkich.

Posted

Ta dziewczyna na łące to Martynka- moja siostra ...Te zdjęcia były robione w niedzielę...
Zapomniałyśmy podziekować darczyńcom...wszystki darczyńcom...Za każdą złotówkę dzięki której skarbuś choć trochę miał przedłuzone zycie...Bjucie i Mysi które Skarbusia zauważyły w schronie...które dały mu szansę...
Lekarzom z lecznicy w Wołominie...Za serce, opiekę i ulgowe rachunki:) Dr Łobaczewskiej za leczenie oczek Skarbusia...
Odwiedzajcie czasem jeszcze ten wątek...te wszystkie słowa bardzo nam pomagają...dziekujemy:(

Posted

Też tak uważam..To dzięki Wam Skarbuś odżył...Bardzo mi przykro..Ale miał najlepszą opiekę pod słońcem..Biegaj Skarbusiu szczęśliwy za TM..Już nic nie boli...

Posted

Biegaj szczęśliwy za Tęczowym Mostem Skarbeńku... <*>

Dziewczyny, wspaniale się nim opiekowałyście...

Posted

hej dziewczyny :)

to ja, opiekunka [URL="http://www.dogomania.pl/threads/206093-DJ-Dziaders-ZEN-ca%C5%82y-w-szramach-i-kleszczach-ma%C5%82y-staruszek-z-wy%C5%82amanym-z%C4%99bem-HELP%21"]Zena [/URL]
chciałam tylko powiedzieć, ze przeczytałam pierwsze i ostatnie strony wątku
no i płaczę, bo sama jestem zakochana w psich starcach i mam w domu dwóch takich nadprogramowych (ogółem 5:))
Skarbus był piękny, kwintesencja psa... mój typ :(
strasznie mi przykro, nie ma tu co gadać
ja pożegnałam mojego Krzysia ([url]http://www.dogomania.pl/threads/191382-Krzysztof-Odkrywca-malutki-i-starutki.-m%C3%B3j-anio%C5%82ek-za-TM[/url]...) pół roku temu :( i nadal sobie z tym nie radzę a nie była to pierwsza smierc mojego psa...

fajnie, ze są tacy ludzie, dzieki za zainteresowanie Zeniem
i... do zobaczenia ;)

Posted

na pewno. mój Krzys też chciał. i ta oto mam teraz takiego chojraka w domu :) Karolka... [url]http://www.dogomania.pl/threads/201493-Karol-Karol-stary-wredniak-co-mu-si%C4%99-du%C5%BCo-wydaje-%29-staruszek-z-Dymin-ju%C5%BC-u-mnie[/url].

zawsze zawsze bede miala staruszka w domu, a jak moje sie postarzeja to kilku na raz ;)