Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czasem lepiej poczekać, nic na siłę,bo po co nam zwroty?:evil_lol:
Wolę,jak ktoś sprawę stawia jasno!
A swoją drogą,to nigdy nie zrozumiem,po co komu ratlerki w ogródku?:evil_lol:
Jak już się ma dom i ogród,to i stróż powinien być okazały:lol:
Trzymam kciuki i nie cieszę się przedwczesnie,bo tak to dziwnie zostało napisane,że "to duży pies".
A co na fotce w "Metrze" nie widać,że duży?:crazyeye:

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Za bardzo chyba nie widać (ja nie mam możliwości dostać Metra,więc nie wiem jak to wyglądało i jakie tam były zdjęcia Kudłatka). Pani pierwsze pytała o jego wielkość,bo napisane w ogłoszeniu,że duży pies ale dla każdego "duży"może znaczyć co innego. Pani miała wcześniej pieska średniej wielkości. Dlatego muszą dobrze rozważyć adopcję Kudzia z racji też wydatków i jego bezpieczeństwa.Jako,że nie ma na ogrodzie kojca,bo Pani chciałaby,żeby pies miał cały ogród do dyspozycji. Ale Kudzio na początku mógłby chcieć uciekać...A Pani nie chce,żeby pies uciekł i błąkał się nie wiadomo gdzie lub nie daj Boże wpadł pod samochód,bo obok przechodzi dość ruchliwa ulica.No i buda jest za mała...
Tak więc jest trochę problemów.

Pani przemyśli sprawę i będzie dzwonić w weekend do kierowniczki schroniska.Dzisiaj z nimi rozmawiałam - i z kierowniczką i z Panią.

Uważam,że ta Pani z Gniezna stawia sprawę jasno - adopcja musi być przemyślana,żeby ani ludzie ani pies nie cierpieli,tylko byli z sobą szczęśliwi.

Posted

No tak ale znowu jak komuś psiak wpadnie w oko to można się postarać i np. kojec zrobić czy bude większą zakupić.
A duży to jaki jest Kudłaty ?

A jeśli chodzi o Metro to tam faktycznie nie widać na zdjeciu w ogłoszeniu, i ludzie nie wiedzą często jak nie jest nic napisane. Raz był "mój" watkowy Kibic w Metrze, psiak spory, w typie briarda, była tylko sama głowa, a ludzie myśleli że on nakolankowy jest :).

Posted

A kiedy Kudłaty był w Metrze ? Bo ja przeszukałam Metro od tamtego tygodnia i nie widziałam go nigdzie, chyba że to jeszcze wcześniej było.

Posted

Nie wiem,kiedy był w Metrze.Do mnie ludzie dzwonili w zeszłą niedzielę.

Co do wielkości to Kudzio jest naprawdę duży.Jak stoi wyprostowany to głową sięga mi do biodra a mam 170 cm wzrostu.Trochę więc go jest...

Posted

Nie wiem co z adopcją. Przekazałam osobom chętnym kontakt do Pani kierownik schroniska. Nie wiem,czy dzwonili tam czy nie.
Pani z Gniezna miała dzwonić w weekend,jeżeli synowi pies się spodoba i będą chciali już na pewno go adoptować.

Posted

Powiem Wam jeszcze,że kudzio bardzo się zmienił i mam wrażenie,że pomógł w tym ...sylwester.
Wiadomo,że Kudłatek bardzo boi się burzy i wystrzałów. Tak tez było i w tym roku.Ale Kudzio był u siebie,miał gdzie się schować ale miał tez codzienne spacery,pełną michę i ludzi,którzy go głaskali. Jak na spacerkach zaczynały się strzelania to wracaliśmy do domu i Kudłatek się chował do budy.Nikt na niego nie krzyczał z powodu jego lęków,nikt go nie bił i nie zmuszal do wychodzenia,kiedy był wystraszony.
i to chyba pozwoliło mu uwierzyć tak do końca,że ludzie nie są źli,że dbają o niego i będą to robić niezależnie od tego,co się dzieje wokoło niego.
Teraz Kudłatek jest bardziej wesołym psem i odważniejszym.Widać to na spacerach,kiedy już nie przylepia się do mnie za każdym razem,gdy coś mu się nie spodoba.Jest dużo bardziej zainteresowany otoczeniem,a zwłaszcza sarnami...
No i bardzo się cieszy,gdy idzie na spacer.Próbuje nawet się bawić,chowając się na przygiętych przednich łapach za śnieżną górka i podbiegając potem do mnie.

Chciałabym Wam to pokazać,tą jego roześmianą mordkę,kiedy biega po ogrodzie. Może mi się uda...

Posted

lunarmermaid napisał(a):

Teraz Kudłatek jest bardziej wesołym psem i odważniejszym.Widać to na spacerach,kiedy już nie przylepia się do mnie za każdym razem,gdy coś mu się nie spodoba.Jest dużo bardziej zainteresowany otoczeniem,a zwłaszcza sarnami...
No i bardzo się cieszy,gdy idzie na spacer.Próbuje nawet się bawić,chowając się na przygiętych przednich łapach za śnieżną górka i podbiegając potem do mnie.

Chciałabym Wam to pokazać,tą jego roześmianą mordkę,kiedy biega po ogrodzie. Może mi się uda...

tego w schronie nikt nie widział..nikt. bardzo bysmy chcieli zobaczyc, bo znajac tego psa takim jaki byl w schronie az trudno sobie wyobrazic jak on musi wygladac np podczas zabawy

Posted

Postaram się jutro nagrać filmik.Jeżeli się nie uda to dopiero w weekend,gdy będę w domu do południa,żeby było jasno...
Kudłatek jest cudownym psem i takim misiem - futro ma tak gęste,że nie przeszkadza mu leżenie na śniegu. I tylko tam gdzie leżał robi się lód,a ja się na nim ślizgam...:cool3:

Posted

lunarmermaid napisał(a):
Powiem Wam jeszcze,że kudzio bardzo się zmienił i mam wrażenie,że pomógł w tym ...sylwester.
Wiadomo,że Kudłatek bardzo boi się burzy i wystrzałów. Tak tez było i w tym roku.Ale Kudzio był u siebie,miał gdzie się schować ale miał tez codzienne spacery,pełną michę i ludzi,którzy go głaskali. Jak na spacerkach zaczynały się strzelania to wracaliśmy do domu i Kudłatek się chował do budy.Nikt na niego nie krzyczał z powodu jego lęków,nikt go nie bił i nie zmuszal do wychodzenia,kiedy był wystraszony.
i to chyba pozwoliło mu uwierzyć tak do końca,że ludzie nie są źli,że dbają o niego i będą to robić niezależnie od tego,co się dzieje wokoło niego.

A to kochane psisko :D