Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Gdyby tylko Spajky potrafił zachowywać się w domu i chodzić na smyczy to wszystko byłoby ok.Ale to dla niego zupełne nowości,pomału go uczę,ale Spajky boi się być w domu,o smyczy nie wspominając.On nawet nie chce uciekać za ogrodzenie jak bramka jest otwarta!!!
Poczuł się u mnie bezpiecznie,jest kochany i to mu wystarcza,niczego więcej nie oczekuje....
Mam nadzieję,że Spajky będzie chciał siedzieć w domu i kojec zwolni się dla Gasparka.Zobaczymy.

A po cichu mam nadzieję,że ogłoszenia coś dadzą i znajdzie się prawdziwy domek dla Gaspara.Będę wtedy co prawda żałować,że go nie poznam osobiście,ale to wszystko dla jego dobra!!!:loveu:

Posted

Tak jak napisałam w pierwszym poście - plusem Kudłatego jest jego łagodne usposobienie. On by muchy nie skrzywdził!
Poza tym nie boi się ludzi, których zna ale jak ktoś, kto przychodzi do schroniska w poszukiwaniu psa do adopcji ma się "skusić" na Kudłatego skoro on widząc obcego człowieka chowa się do budy?
Człowiek z ulicy go nie przygarnie - to musi być ktoś kto rozumie,że Kudłatemu trzeba poświęcić trochę czasu.
A to taki piękny pies - olbrzym, choć mentalnie to przestraszone dziecko:(

Posted

Martka,jeżeli zobaczysz,że z Kudłatkiem jest naprawdę bardzo,bardzo źle to po prostu daj znać.Bo sytuacja może się w każdej chwili zmienić,jeżeli Kuidłaty popadnie w kompletną depresję to coś wymyślę i przywieziecie go od razu.Jakoś te dwa psy pomieszczę.
Gdybym miała budę to nie byłoby problemu,bo Spajky cały czas siedzi na ogrodzie a nie w kojcu.Do kojca idzie tylko spać.Ale tam jest tylko jedno miejsce,musialabym mieć budę i Kudłatek miałby swoje miejsce.

Tak więc obserwujcie go bacznie i jak coś to do mnie!!!:lol:

Posted

lunarmermaid napisał(a):

Gdybym miała budę to nie byłoby problemu,bo Spajky cały czas siedzi na ogrodzie a nie w kojcu.Do kojca idzie tylko spać.Ale tam jest tylko jedno miejsce,musialabym mieć budę i Kudłatek miałby swoje miejsce.

Czyli gdyby była jeszcze jedna buda to wtedy Kudłaty mógłby bez problemu jechac do DT ? ;)

Posted

Z rozpędu nagrałam filmików w ilości 4.
Chciałam wam pokazać,że Kudłaty pomimo tego,że je jest bardzo wychudzony. Na tych filmikach i tak jednak tego nie widać - Kudłaty ma zapadnięte boki i wystające kości miednicy:( To wszystko powoduje stres.
Innym moim celem było pokazanie wam,że Kudłaty nie jest dzikusem - na filmikach głaszczę go zarówno ja, jak i kolega (Kudłaty bardzo boi się meżczyzn, ale gdy już kogoś pozna, jest ok.)

YouTube - KUDŁATY

Posted

O matko jaki on smutny!!! Nic go nie cieszy,nawet głaskanko.....
A że jest chudziutki to też bylo widać....:-(

Musimy szybko coś wymyśleć.....Muszę pokombinować jak to załatwić....
Bardzo mi żal Kudłatego Gasparka....:placz:

Posted

lunarmermaid napisał(a):
Martka,jeżeli zobaczysz,że z Kudłatkiem jest naprawdę bardzo,bardzo źle to po prostu daj znać.Bo sytuacja może się w każdej chwili zmienić,jeżeli Kuidłaty popadnie w kompletną depresję to coś wymyślę i przywieziecie go od razu.Jakoś te dwa psy pomieszczę.

Tak więc obserwujcie go bacznie i jak coś to do mnie!!!:lol:

Jesli bedzie buda, bedzie mogl u Ciebie zamieszkac?

budy nie mam :( ale moze ktos ma jakas na zbyciu,
jesli nie to deklaracje i kupno ( bankowo ktos ma namiary na dobrych fachowcow, jak nie to allegro)
ja ze swojej strony moge dac 50 zl

Posted

Jejku, jaka bida.
Oglądnęłam filmik i :-(.
A czemu on taki chudziutki, nie je bo nie chce czy też je i mimo to jest chcudy, a to może wtedy z choroby jakiejś lub przez robaki.