Lucyna Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Witam, Milka-Frezja jest już u mnie. Aklimatyzacja przebiega pomyślnie. Pokerku, cały czas trzymam ją na kolankach, na chwilę zasnęła sama w swoim królestwie, ale po obudzeniu - znowu kolankowanie. Byłam z nią na 15 minutowym spacerku wałami - nie zrobiła siusiu. Zjadła za to porządną miseczkę jedzonka gotowanego i macha do mnie ogonkiem. Dzięki temu, iż miałam możliwość odwiedzania jej, nie boi się tak bardzo. Dzięki Pokerku za sprowadzenie pieska do Wrocka i piękne przygotowanie w DT. Załączam zdjęcia i założę nowy wątek dla piesków w nowych domach. Pozdrowionka Quote
Poker Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 Aż mi się nie chce wierzyć ,że mój kurczaczek już nie jest u mnie :-(, okropnie nam jej brakuje chociaż wiemy,że znalazła domek najcudowniejszy, o jakim można tylko było marzyć. moje kochane śliczności, cieszę się że zjadła, bo ciągle jest chudzieńka.Słodko śpi na materacu.Ale pewnie wieczorem wepchnie się pod kołderkę. :evil_lol: Bycie DT naprawdę nie jest łatwe :shake: :-( Nie trzeba zakładać nowego watku, ten zostanie przeniesiony do działu w nowym domu i można kontynuować. Dziękuję za wspaniały domek dla malutkiej :loveu: Quote
Lilmo Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Ostatnie zdjęcie mnie rozczuliło :loveu: Na zdjęciach widać, że malutka czuje się jeszcze niepewnie w domku, ale to kwestia czasu :) Pozdrawiam Frezulke i jej rodzinkę :) :Rose: I Poker, bądź dzielna! :Rose: :lol: Quote
Poker Posted March 29, 2009 Author Posted March 29, 2009 teraz sobie uświadomiłam,że w 1. poście można zamieszczać max. 5 zdjęć. Mam nadzieję,że mod będzie wyrozumiały dla nowicjuszki :evil_lol: Ciekawe jak malutka dzisiaj? Cały czas myślę o niej.Brakowało mi jej pod kołderką. Quote
agacia Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 No to i ja sie ujawnię :) Malutka trafiła do mojej mamy po tym jak podesłałam mamie ten wątek :) W sylwestra odeszła nasza sunia Azja (ta z avatarka) i jak tylko mama wspomniała, że zaczyna jej brakować psa w domu rozpoczęłam poszukiwania i tak mama dowiedziała się o Frezji :) Z tego co wiem Frezja oczywiście spała dzisiaj pod kołdrą, a rano była na spacerze w lesie :) Ponoć szła chętnie i zrobiła duże siku :) Może tam nie stresuje się tak bardzo, bo nie ma ulic i samochodów. Rano zjadła też bardzo chętnie. Ale więcej to niech mama napisze :) Quote
Poker Posted March 29, 2009 Author Posted March 29, 2009 no to mamy rodzinkę na wątku :evil_lol: z rozmowy telefonicznej wiem,że wszystko w porządku z malutką. Quote
Reksiu21 Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 To takie cuuuudowne wiadomosci!!!!:multi::multi::multi: Jak fajnie czyta sie takie cos..:lol: Pokerku-:loveu: To ktory nastepny??:cool3::cool3::eviltong: Quote
Lucyna Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Witam, jeśli chodzi o małą psinkę - to co napisała córka to szczera prawda. Najnowsze wieści już znacie, ja dodam tylko, że Frezja wybrała sobie nowe miejsce do leżenia. Jest to podest na półpiętrze, przeniosłam jej tam posłanko. Jest to doskonały punkt obserwacyjny w domu. Została dzisiaj sama na dwie godziny i znaleźliśmy ją po powrocie na kanapie w salonie. w całości wygląda to tak Mieszkamy troszkę za miastem, Frezja bardzo reaguje na szczekanie psów, na spacerku przystaje i słucha z podniesioną nóżką, z pewnością pamięta towarzystwo z Nowego Sącza. Jest problem z załatwianiem się Frezji i piciem. Zobaczymy co przyniesie jutrzejszy dzień. Pozdrowionka dla Pokerka i pozostałych uczestników wątku ... Quote
Poker Posted March 29, 2009 Author Posted March 29, 2009 a to mała spryciula, chce mieć wszystko pod kontrolą :evil_lol: Śliczne ma łóżeczko . U nas piła dobrze. Z sioo i koo cały czas były problemy,chociaż ostatnio było już lepiej.Miejmy nadzieję,że jak okrzepnie w nowym środowisku, to się poprawi. Moja mała kruszynka :loveu::-( Dziękuję za wieści. Quote
Lilmo Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Ależ pięknie wygląda w tym swoim nowym łóżeczku :loveu: a te problemy z piciem i siusianiem mogą być spowodowane kolejną zmianą miejsca, trzymam kciuki, żeby malutka czuła się już w pełni bezpieczna i żeby wszystko wróciło do normy. Quote
komar Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Witam;) To i ja się ujawnię jako członek rodzinki Frezji;) Frezja do mnie jeszcze sie przyzwyczaja, ale już mi spała w nogach chwile i czasem zagląda do mojego pokoju:D No ale myśle że niedługo bedzie merdać ogonkiem na mój widok:lol: Quote
Asia & Ginger Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Ja też widziałam wczoraj Frezję u Komarka w domku. :cool3: :multi: :loveu: Siedziała u nowej Pańci na kolankach i pewnie razem czytały dogo. :cool3: Quote
Estera Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Asia & Ginger napisał(a):Ja też widziałam wczoraj Frezję u Komarka w domku. :cool3: :multi: :loveu: Siedziała u nowej Pańci na kolankach i pewnie razem czytały dogo. :cool3:Ja też byłam i też widziałam :loveu::loveu::loveu: Frezja jest śliczniutka, oby szybko przyzwyczaiła się do nowej rodziny :thumbs: Quote
Poker Posted March 30, 2009 Author Posted March 30, 2009 Hura:multi::multi:, ale Frezja ma znajomości, nawet u Moda ;), kolejny członek rodziny na dogo.Jeszcze tylko" głowy" brakuje :evil_lol: Ona jest najcudowniejsza,mam nadzieję,że się szybko otworzy i dopiero wtedy pokaże jaka jest słodka i kochana :loveu: Jestem szczęśliwa i zarazem :-( , bo mi jej brakuje. Quote
Lucyna Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Witam, Frezja obudziła mnie dzisiaj w nocy stukaniem pazurków o panele, pobiegła do drzwi tarasu. Wypuściłam ją, zrobiła szybciutko siusiu i wbiegła do domu. Wygląda na to, że przetrzymuje wszystko ze stresu i załatwia się w ostatniej chwili, cieszę się że udało jej się przemóc strach i wyszła sama na taras, żeby się załatwić. Kochana maleńka sunia, z kupką wyszło troszkę gorzej bo w domku - ale najważniejsze jej zdrowie, odstresuje się to będzie wszystko na spacerkach. Kupiłam smyczkę rozwijaną i wyjście wyglądało troszkę lepiej tzn. dreptała za mną po lesie, w momencie jej zatrzymania miałam możliwość odejścia na kilka metrów - Frezja podążała za mną ze strachu, że się oddalam. Jej zatrzymania nie wynikają z tego, że chce się załatwić tylko stoi, słucha i patrzy w dal. Po drodze spotkałyśmy starszego Pana, to z daleka widząc go położyła się na trawie i drżała. Pochyliłam się nad nią i próbowałam uspokoić. Podniosła się dopiero jak Pan przeszedł i dalej kontynuowałyśmy spacerek. Jeśli chodzi o jedzonko to jadła rano i mam zamiar dać jej teraz drugą część. Została dzisiaj sama w domu na dwie godziny - po moim powrocie cieszyła się ogromnie, zbiegła z góry, sprawdziłam potem - używała naszej sypialni, a konkretnie łóżka. Artystka. Myślę, że ze spacerkami będzie coraz lepiej, dzisiaj jeszcze pójdę z nią na krótko - pozdrawiam wszystkich. Quote
Poker Posted March 30, 2009 Author Posted March 30, 2009 słodzinka moja kochana, ona jest ARYSTOKRATKĄ z obory :evil_lol: i łóżko jest stworzone dla niej :eviltong: tak nam jej brakuje pod kołderką. U nas nigdy aż tak mocno nie reagowała na widok ludzi, może coś się jej niemiłego przypomniało. Dobrze,że je, sioo i koo też pomału będą na spacerkach. Myślę,że dobrze by było na dniach ją zaszczepić przeciw wirusówkom. Quote
agacia Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 A w czwartek Frezja będzie miała towarzystwo na spacerze w postaci mojej suni :) Może z drugim pieskiem będzie jej raźniej :) Mam nadzieje, że dziewczyny sie polubią :) Quote
Lucyna Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Dobrze Pokerku, w środę spróbuję to zrobić tzn. pójdę z nią do weta. Frezja macha ogonkiem na członków naszej rodziny i jest coraz odważniejsza (w domku). Zjadła troszkę wieczorem, ale próby z siusiu na tarasie - bezskuteczne. Zaraz wybieram się z nią na trawkę, ostatnia próba przed spaniem. A jeszcze na dobranoc zdjątka naszej arystokratki ... na kanapie i na fotelu Dobrej Nocki dla wszystkich Quote
Poker Posted March 30, 2009 Author Posted March 30, 2009 dziękuję za zdjęcia.Śliczności moje :loveu: Ona tak fajnie sie cieszy, macha ogonkiem i się zwija i idzie pomalutku, jak się ośmieli to będzie biec i zadzierać łapki i prosić o wzięcie na rąsie. Dobrze ,że cokolwiek je. Ona chyba dba o linię :evil_lol: Quote
Lucyna Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Śpieszę donieść, iż Frezja zrobiła siusiu na tarasie :multi:wczoraj o północy, natomiast kupkę dzisiaj na spacerku w lesie:multi:. Widać, że jest już mniej zestresowana, słoneczko, ptaki i przebiśniegi. Cudowny poranek. Otwiera się coraz bardziej, je niezbyt dużo. Czasami karmię ją z ręki, przy misce zachowuje się jakby to jedzonko nie było dla niej. Od chrupek psich rozmoczonych w rosołku odwraca się z obrzydzeniem:shake:. Zważyłam ją dzisiaj na wadze kuchennej (4,775) kg i będę kontrolować. Na dzisiejszym spacerku w lesie wśród przebiśniegów Quote
Poker Posted March 31, 2009 Author Posted March 31, 2009 to super wieści :multi:. ona tak miała,że odwracała się od jedzenia ze wstrętem. Jedna z osób, która widziała ją u mnie, powiedziała,że ona nie wygląda jak piesek tylko jak leśny stworek :evil_lol: i to by się zgadzało patrząc na te śliczne zdjęcia. Quote
agacia Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Fajnie, że Frezja już odważniejsza się zrobiła :) Jutro mam 3h okienka to pewnie znów ją odwiedzę, a w czwartek zapoznanie z moją Kluską :) Dziewczyny będą wyglądały jak siostry.tylko Frezji białych łatek brak i uszka ma stojące :) A to Luśka, tylko teraz jest troche grubsza:oops: Quote
Poker Posted March 31, 2009 Author Posted March 31, 2009 rzeczywiście sunie są podobne w umaszczeniu i kolorze nochalków :evil_lol: ciekawe czy sie zaakceptują ? widzę,że Frezja pojawia sie częsciej niż Milka Jak bym ją chciała wyściskać,ale muszę poczekać ,aż się do domku mocno przyzwyczai, teraz mogę tylko pomarzyć. Quote
agacia Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 A tak jakoś się Frezja przyjęło. No i mała reaguje na to imię :) Quote
Poker Posted March 31, 2009 Author Posted March 31, 2009 agacia napisał(a):A tak jakoś się Frezja przyjęło. No i mała reaguje na to imię :) wiem,ale mamie podobało się bardziej Milka. Ona reagowała bardzo szybko na Frezję, bo pewnie to pierwsze jej imię Quote
Recommended Posts